911 S/T
Från 3 270 000 kr
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
300 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,8
l/100 km
313
g/km
Tillbaka till början
911 S/T
 
Obegränsad körglädje.

En 911 i sin renaste form. Utvecklad i Flacht. Och byggd för ett enda syfte: maximal körglädje. Med sin puristiska lättviktsdesign, hisnande GT-prestanda och betydligt mindre isolering kombinerar 911 S/T essensen av 60 år av 911. Resultatet: en oöverträffad syntes av purism, smidighet och unik kördynamik.

911 S/T höjdpunkter.

Konsekvent lätt konstruktion.

Kolfiberförstärkt plast, lättviktsglas, magnesiumhjul och minskad isolering gör 911 S/T på 1.380 kg till en av de lättaste 911:orna i sin generation.

Ett rent understatement.

Lackade element i kolfiberförstärkt plast, tydliga former, koncentration på det väsentliga: 911 S/T kombinerar klassiskt understatement med en renodlad körupplevelse.

Maximal körglädje.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km

Snabbt in i kurvan, ännu snabbare ut ur kurvan: med den modifierade 4,0-liters högvarvssugmotorn från GT3 RS och den kortväxlade GT-sportväxellådan med 6 växlar, inklusive lättviktskoppling och enkelmassesvänghjul.

Tidlös exteriördesign.

Elegant utseende. Silverfärgade bokstäver och fälgar med exklusiva S/T-detaljer ger en glansig kontrast till den djupsvarta lacken.

Sportig interiör.

Skalstolar med kolfiberförstärkt plast (CRFP) i svart läder med kritstrecksrandiga sätesmittsektioner och dörrhandtag i CFRP betonar den sportiga looken.

Chronograph 1 – 911 S/T.

En mycket speciell kronograf för en mycket speciell 911. Chronograph 1 – 911 S/T med samordnade designdetaljer är exklusivt tillgänglig för ägare av 911 S/T.

Porsche - Varje kurva räknas.
Varje kurva räknas.
Snabba svängar. Hårnålskurvor. Hedersvarv. 911 S/T älskar dem alla. Dess högvarviga sugmotor, optimerade nedkraft och sportiga avgassystem säkerställer ren kördynamik i varje kurva – och det rätta ljudet.
Upptäck mer
Varje kurva räknas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km

4,0 liters högvarvssugmotor.

En klassisk sugmotor direkt från motorsporten. Rå, robust, originell. Och med enorm prestanda. Hela 386 kW (525 PS) är tillgängliga för 911 S/T. De andra nyckeltalen i den exceptionellt varvtalsglada boxermotorn: upp till 9.000 varv/min cylindrar med 4-ventilteknik och 6 individuella spjällventiler som optimalt förser varje cylinder med inloppsluft – för ännu mer direkt respons.

Lättviktskoppling med enkelmassesvänghjul.

Där motor och växellåda möts är kompromisser olämpliga. Det är därför en särskild lättviktskoppling med ett enkelmassesvänghjul installeras i 911 S/T. Den lättare svänghjulsmassan ökar inte bara motorns varvtalsförmåga utan får också känslorna att snurra – det ultimata när det gäller spontanitet.

GT-sportväxellåda.

De exakta växlingarna och det kortare utväxlingsförhållandet i den 6-växlade GT-sportväxellådan möjliggör en livlig och spontan körning. Samtidigt säkerställer den manuella växellådan en ren, ännu mer direkt körupplevelse.

Porsche - Dubbel länkarmsaxel fram.
Dubbel länkarmsaxel fram.
Exakt bromsning – och exakt styrning i kurvor: hela chassit på 911 S/T är optimerat för dessa plötsliga belastningsändringar. Den dubbla främre länkarmsaxeln möjliggör till exempel en ännu mer spontan styrning även vid högre starthastigheter. De lätta, vridstyva CFRP-krängningshämmarna håller lutningsvinkeln så låg som möjligt och förbättrar dessutom kurvläget.
Porsche - Specifik S/T-inställning.
Specifik S/T-inställning.
Effektiv. Bekväm. Mycket emotionell. Varje 911 kräver sin egen inställning. 911 GT3 RS fokuserar på banan. 911 Turbo kombinerar komfort och sportighet. Och 911 S/T ren körglädje. Det är därför chassit är S/T-specifikt: hårdare, mer direkt, mer puristiskt. För en ännu mer intensiv körupplevelse.

Reducerad till det väsentliga.

911 S/T väger bara 1.380 kg i olastat skick. Det gör den till den lättaste 911:an i den nuvarande generationen. En anledning till det är den konsekventa lättviktskonstruktionen som börjar med karossen – och fortsätter genom hela fordonet. Den andra anledningen är purism. 911 S/T saknar nämligen allt som kan distrahera från körglädjen. Delar av isoleringsmaterial. Baksäten. Och vissa förarassistanssystem.

Kolfiberförstärkt plast.

Utvecklad för motorsport. Monterad på många ställen i 911 S/T. Stora delar av karossen är tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFRP) – från den främre motorhuven till stänkskärmarna, dörrarna och taket. Krängningshämmarna, deformationszonen och rundslagningsskyddet¹ är också gjorda av det innovativa, mycket lätta och särskilt stabila materialet.

¹Valfritt tillgängligt.

Porsche - Gurney Flap.
Gurney Flap.
För att säkerställa att perfekt nedkraft kan byggas upp i varje körsituation är 911 S/T utrustad med en automatiskt utdragbar bakspoiler. Dessutom sitter en aerodynamisk spoilerkant, ”Gurney Flap”, på spoilerbladet. Den uppåtriktade CFRP-läppen optimerar nedkraften på bakaxeln.
Porsche - Diffusorer.
Diffusorer.
Så lite luftmotstånd som möjligt. Samtidigt så mycket nedkraft som behövs. 911 S/T möter denna utmaning med en intelligent kombination av luftintag, spoilers och diffusorer. Det finns en bred spoilerläpp på frampartiet. Den bygger upp ytterligare nedkraft på framaxeln. Den specialformade bakre diffusorn med stora lameller genererar ett undertryck som suger 911 S/T ännu närmare vägen.
Nästa kapitel
360° Exteriör

Förbrukning och utsläpp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km
911 Turbo (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
279 – 271
g/km

360° Exteriör.

Porsche - Exteriören i detalj.
Exteriören i detalj.
Upptäck mer
Exteriören i detalj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Kolfiberförstärkt plast i exteriörfärg.
Kolfiberförstärkt plast i exteriörfärg.
En ren understatement: 911 S/T håller en låg profil. Åtminstone visuellt. Motorhuv, stänkskärmar, dörrar och tak – alla CFRP-karossdelar är lackerade i exteriörfärg, t.ex. i svart eller i exklusiv Shore Blue Metallic.¹

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Magnesiumsmidda hjul.
Magnesiumsmidda hjul.
Varje gram är ett gram för mycket. Detta gäller särskilt för hjul på grund av de roterande och ofjädrade massorna. Därför har jubileumsmodellen försetts med 20/21-tums GT3 RS-smidda lättviktshjul av magnesium med centrallås. De ultralätta smidda fälgarna har silverfärg och målats i Ceramica¹ tillsammans med Heritage Design Package.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Bokstäver i guld.
Bokstäver i guld.
Jubileumsmodellen med Heritage Design Package sticker ut med sina guldfärgade¹ bokstäver. Både modellbeteckningen ”911 S/T” på bakluckan och ”PORSCHE”-bokstäverna ger bakpartiet en särskilt elegant touch. Och i förbigående skapar de en länk till de historiska 911-modellerna med guldfärgade bokstäver.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Svart PCCB.
Svart PCCB.
Den motorsportsbeprövade Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) ger mycket hög bromsprestanda och möjliggör ett konstant bromstryck. Dessutom ökar säkerheten vid inbromsning från hög hastighet på grund av PCCB:s höga Fading-stabilitet. Den keramiska bromsskivan är för övrigt ca 50 % lättare än bromsskivor i grått gjutjärn av jämförbar konstruktion.
Porsche -  Dekorativa folier i Ceramica.¹
Dekorativa folier i Ceramica.¹
En annan speciell egenskap hos 911 S/T med Heritage Design Package är användningen av Ceramica-färg som en subtil kontrast till exteriörfärgen. Förutom den dekorativa ”PORSCHE”-folien finns Lollipop även i vit färg eller som tillval i silver. Det en- eller tvåsiffriga startnumret påminner om tidigare framgångar inom motorsporten och kan väljas fritt.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Historiskt Porsche-emblem.
Historiskt Porsche-emblem.
Det historiska emblemet från 1963 ingår i Heritage Design Package och är framträdande, inte bara på motorhuven, utan även på alla fyra navkapslar och på bilnyckeln. De guldfärgade ”PORSCHE”-bokstäverna och de orangefärgade ränderna är en hyllning till ”60 Jahre 911”.¹

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche -  Silverfärgat galler.¹
Silverfärgat galler.¹
911 S/T med Heritage Design Package är också puristisk när det gäller luftintag och luftutsläpp. Frontgallret, framhuvens galler och bakluckans galler är diskret utförda i silver. En kraftig underdrift när man vet vad som döljer sig bakom de finmaskiga gallren.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Nästa kapitel
360° Interiör

Förbrukning och utsläpp.

911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km

360° Interiör.

Porsche - Interiören i detalj.
Interiören i detalj.
Upptäck mer
Interiören i detalj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Lätta dörrpaneler.
Lätta dörrpaneler.
Vikt sparades också på insidan av dörrarna. Men inte en gnutta av finessen. I Heritage Design-paketet ger de lätta dörrpanelerna med dörröppningsöglor och draghandtag i Classic Cognac-färgat semianilinläder¹ exklusiva detaljer. I grundutförandet är dörröppningsöglorna av textil och draghandtagen av synligt kolfiber.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Skålade CFRP-sportstolar.
Skålade CFRP-sportstolar.
De skålade sportstolarna av kolfiberförstärkt plast (CFRP) är särskilt sportiga. De historiskt inspirerade kritstrecksrandiga tygsitsarna återger på ett konstfullt sätt den diagonala strukturen hos det synliga kolfibret. Läderklädda sidopartier ger särskilt bra stöd i sidled och säkerställer optimalt grepp i varje kurva. Sätesdesignen avrundas med ett präglat Porsche-emblem på nackstöden – i kombination med Heritage Design-paketet den historiska.¹

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - GT sportratt.
GT sportratt.
Den halkfria GT-sportratten har en klassisk klädsel i svart läder och ett klockan 12-märke. Den senare visar rattens vinkel i hårnålskurvor och svängar och visar den kortaste vägen framåt på raksträckor. På begäran kan det ursprungliga emblemet från 1963 och ett instrumentkluster med gröna rattar och vita siffror utgöra den historiska referensen till de första 911:orna.¹

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Bicolor i toppklass.¹
Bicolor i toppklass.¹
Svart nappaläder i kombination med det till stor del naturliga semianilinlädret i Classic Cognac – interiören i 911 S/T med Heritage Design-paket utstrålar tidlös elegans, men förblir ändå spänstig och sportig i sin kärna. Både läderklädseln med utökade läderfack och inredningspaketet är klassiskt utförda i Bicolor ¹ och framhäver Heritage-andan fullt ut. Matchande dekorativa sömmar i samma färgschema¹ och ett innertak i perforerad Race-Tex¹ i svart, som påminner om gamla goda tider.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche Exclusive Manufaktur.
Porsche Exclusive Manufaktur.
En strikt begränsad jubileumsmodell som 911 S/T innehåller givetvis en hel del genuint hantverk. Locket till förvaringsfacket, som är täckt med semianilinläder¹, har präglade bokstäver som ger tillräcklig information om dess ursprung: liksom hela Heritage Design-paketet kommer det från Porsche Exclusive Manufaktur.

¹Endast tillgängligt i kombination med det valfria Heritage Design-paketet.

Porsche - Endast 1 963 exemplar.
Endast 1 963 exemplar.
Det guldfärgade märket med ”911”, dedikeringen ”60 Jahre 911” och det personliga Limited Edition-numret visas tydligt på dekorpanelen. Det gör varje jubileumsmodell ”60 Jahre 911” till ett unikt exemplar.
Nästa kapitel
Ljudet från 911 S/T

Förbrukning och utsläpp.

911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km
Ljudet från 911 S/T.
På den öppna vägen.

Välj och konfigurera 911 S/T.

Vald
911 S/T
Porsche 911 S/T
WLTP*
13,8
l/100 km
313
g/km
Från 3 270 000 kr
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
300 km/h
Maxhastighet
911 S/T
Från 3 270 000 kr
Pris
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
300 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,8
l/100 km
313
g/km
Höjd
1 279 mm
Bredd
1 852 mm
Längd
4 573 mm
Hjulbas
2 457 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Cylindervolym 3 996 cm³
Effekt (kW) 386 kW
Effekt (HK) 525 HK
RPM max effekt 8 500 varv/min
Max. vridmoment 465 Nm

Maxhastighet 300 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 3,7 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 7,5 s
Acceleration 0 - 200 km/h 11,2 s
Flexibilitet (80-120 km/h) på 5:e växeln 5,1 s

Längd 4 573 mm
Bredd 1 852 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 2 027 mm
Höjd 1 279 mm
Hjulbas 2 457 mm
Tjänstevikt (DIN) 1 380 kg
Tjänstevikt (EG) 1 455 kg
Totalvikt 1 695 kg
Maxlast 315 kg

Bagagerumsvolym fram 132 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall 20.000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning hög (modellserie) 11,7 - 11,7 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 13,8 - 13,8 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 313 - 313 g/km

Manuell Från 3 270 000 kr
Porsche Connect.
Digitala funktioner för en körupplevelse som aldrig tidigare: med Porsche Connect och den nya appen My Porsche.
Chronograph 1 – 911 S/T.
Legend, myt, ikon: för att fira Porsche 911:s jubileum och den nya upplagan av 911 S/T presenterar Porsche Design Chronograph 1 – 911 S/T.
Porsche Exclusive Manufaktur.

Porsche Exclusive Manufaktur.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för din bils exteriör och interiör. För din egen mycket personliga bil.