911 GT3 RS
Från 2 680 000 kr
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,2 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
296 km/h
Maxhastighet
Tillbaka till början
911 GT3 RS
 
Varje detalj gör hela skillnaden.
Det är så du når dina mål.

911 GT3 RS. Sikta på nytt personbästa.

Atleter vet det redan: Topprestationer kräver mer än perfekta förhållanden och tur. Den avgörande faktorn är att vilja bli snabbare och starkare vid varje träningspass. Och att våga ifrågasätta allt – särskilt sig själv. Och inte minst att lära sig av varje misstag.

Med en sån attityd flyttar Porsche hela tiden fram gränserna för vad som är möjligt – för att höja prestationen på banan lite till.

Upplev nya 911 GT3 RS, och gör dig redo för nya rekord.

Porsche - Optimerad för racerbanan: högvarvssugmotorn på 4,0 l med 386 kW (525 hk).
Optimerad för racerbanan: högvarvssugmotorn på 4,0 l med 386 kW (525 hk).
911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
Helautomatisk anpassning av den främre diffusorn och bakvingen för högre kurvhastighet.
Drag Reduction System (DRS) för mindre luftmotstånd på raksträckor.
Porsche - Aerodynamiska länkarmar för upp till 40 kg mer downforce vid toppfart.
Aerodynamiska länkarmar för upp till 40 kg mer downforce vid toppfart.
Porsche - Konsekvent lättviktskonstruktion med ett flertal komponenter i kolfiberförstärkt plast (CFRP).
Konsekvent lättviktskonstruktion med ett flertal komponenter i kolfiberförstärkt plast (CFRP).

360° upplevelse.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

Upptäck 911 GT3 RS-modellerna i detalj.

Du känner redan till höjdpunkterna. Här är mer information om de enskilda kapitlen.

Porsche - Upptäck 911 GT3 RS-modellerna i detalj.
Aerodynamik och design
Upptäck mer
Aerodynamik och design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Downforce-uppdatering.
Downforce-uppdatering.
Nya 911 GT3 RS är på väg mot nya personbästa – tack vare rejält omarbetad aerodynamik och ännu mer nedåtkraft. Baserat på samtliga fordonsdata, till exempel längs-/tväracceleration, gas- och bromspedalläge samt friktionsvärden, och tack vare Porsche Active Aerodynamics (PAA) med DRS anpassas läget på bakvingen och den justerbara främre diffusorn automatiskt efter körsituationen. Detta på bara bråkdelar av en sekund. De bästa förutsättningarna för nästa flygande åktur.
Porsche - 40 kg mer downforce.
40 kg mer downforce.
De nya aerodynamiska länkarmarna på framaxeln ökar bilens nedåtkraft genom att minska virvelbildningen och lufthastigheten bakom länkarmarna – med upp till 40 kg vid toppfart. Avancerad teknik som är känd från motorsporten.
Porsche - S-Duct fram med enkel kylare.
S-Duct fram med enkel kylare.
Precis som GT-racerbilarna har nya 911 GT3 RS en enda stor mittkylare istället för det främre bagageutrymmet. Konceptet har fått sitt namn från den S-formade luftstyrningen. Jämfört med de två sidokylarna och den lilla centrala kylaren som oftast används ger det här konceptet bättre aerodynamik vad gäller nedåtkraft samt bättre bromskylning.
Porsche - Bred turbokaross med luftintagskåpa.
Bred turbokaross med luftintagskåpa.
Den breda turbokarossen med luftintagskåpa bidrar starkt till att optimera aerodynamiken hos 911 GT3 RS – och förstärker dessutom bilens atletiska look. Dessutom skapar den utrymme för nya, bredare hjul som förbättrar köregenskaperna ytterligare.
Porsche - Form följer fartvind.
Form följer fartvind.
I strävan efter snabba varvtider är motvinden en av de största utmaningarna. Nya 911 GT3 RS utnyttjar luftflödet optimalt för varje komponent. Konfigurationen för bästa möjliga cW-värde kompletteras med en tvådelad bakdel med förstorade ventilationsöppningar, ventilationshål bak på bakspoilern och en diffusor.
Nästa kapitel
Lättviktskonstruktion

Förbrukning och utsläpp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
Lättviktskonstruktion
Upptäck mer
Lättviktskonstruktion
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Hänför med lätthet.
Hänför med lätthet.
Den viktigaste regeln inom lättviktskonstruktion: reducera maximalt. Nya 911 GT3 RS förblir även denna motorsportsfilosofi trogen – trots den betydligt mer omfattande och förbättrade utrustningen jämfört med föregångarna, inklusive aktiv aerodynamik, bredare hjul och däck, bredare kaross och fler anpassningsalternativ för chassit i olika körlägen.
Den konsekventa användningen av kolfiberförstärkt plast (CFRP) möjliggör en tjänstevikt på bara 1 450 kg. Bland annat är stänkskärmarna, fronthuven i specifik RS-form och taket gjorda av det motorsportsbeprövade materialet. Även CFRP-bakvingen med aktiv aerodynamik, CFRP-dörrarna för optimerad hjulhusventilation och de smidda lättviktsfälgarna i aluminium och magnesium ger viktiga fördelar på racerbanan.

Weissach-paketet.

Exteriör.

I kampen om tusendelar räknas varje gram. Weissach-paketet (tillval) minskar vikten med ytterligare knappt 15 kg. Motorsportskaraktären hos nya 911 GT3 RS förstärks även till det yttre av fronthuven, taket och ytterbackspeglarnas övre kåpa i synligt kolfiber (högglans) – liksom bakvingen som delvis består av synligt kolfiber (högglans) samt den stora ”PORSCHE”-loggan.

Interiör.

I kupén understryker den bakre störtbågen i synligt kolfiber (sidenglans) bilens målmedvetenhet – och ger ytterligare skydd på racingnivå. Detaljrikedomen fortsätter med extra lätta PDK-växelpaddlar av magnesium, en instrumentpanel klädd i svart Race-Tex upptill, interiördetaljer i synligt kolfiber (sidenglans), en plakett med ”Weissach RS”-loggan på passagerarsidan samt nackstöd med broderad ”Weissach RS”-logga.

Chassi.

Absolut idealvikt på vägen mot nya personbästa uppnås även tack vare krängningshämmarna på fram- och bakaxlarna, kopplingsstängerna på bakaxeln och stödplattan av kolfiberförstärkt plast (CFRP).

Porsche - Ljuddämpande lättviktsglas.
Ljuddämpande lättviktsglas.
Lättviktsglaset med laminerat glas och akustikfolie för vindrutan, sidorutorna och bakrutan optimerar inte bara bilens vikt utan förbättrar också akustiken inne i kupén genom att minimera buller utifrån, såsom rull- och vindljud.
Porsche - CFRP-sportstolar i fullstorlek.
CFRP-sportstolar i fullstorlek.
De lätta sportstolarna i fullstorlek av kolfiberförstärkt plast (CFRP) och synligt kolfiber (sidenglans) erbjuder bra sidostöd redan som standardutrustning. De imponerar även med sätesklädsel i svart läder, mittsektioner i svart Race-Tex med perforering och med kontrastfärgerna rött eller silver.
Nästa kapitel
Prestanda

Förbrukning och utsläpp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
Prestanda
Upptäck mer
Prestanda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maximerad prestanda.
911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km

Så snart startljuset slår om till grönt levererar nya 911 GT3 RS otrolig prestanda på racerbanan med upp till 465 Nm. 386 kW (525 hk) katapulterar dig från 0–100 km/h på 3,2 sekunder och ger dig inte tid att hämta andan på väg upp i maxhastigheten 296 km/h. Sportavgassystemet i rostfritt stål och lättviktskonstruktion ger en ofiltrerad ljudupplevelse upp till maxvarvtalet på 9 000 varv/min.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km

Modern motorsportsteknik sätter tonen i högvarvssugmotorn på 4,0 l med 4-ventilsteknik med vipparmar och styv ventilmekanism samt smidda kolvar och titanvevstakar. Oljetillförseln har optimerats ytterligare och är redo för höga tvärkrafter tack vare torrsumpsmörjning med separat motoroljetank. I jakten på nya rekordtider säkerställer 6 individuella gasspjäll perfekt lufttillförsel i varje cylinder.

Porsche - Ökad antidive.
Ökad antidive.
Ambitiösa förare vet att exakt inbromsning är lika viktigt som kraftfull acceleration. För att förbättra aerobalansen vid inbromsning reducerar därför den optimerade chassigeometrin framaxelns fjädring – och ökar därmed bilens så kallade antidive.
Porsche - Mer dynamik i sidled.
Mer dynamik i sidled.
Nya 911 GT3 RS minskar behovet av att bromsa inför kurvor och chikaner till ett minimum. Sportdäcken med 275/35 R20 fram och 335/30 R21 bak, de nya bredare hjulen och den bredare spårvidden ger mer dynamik i sidled och högre kurvhastigheter.
Porsche - Robustare konstruktion.
Robustare konstruktion.
Intensiv racing kräver allt av både människa och maskin. Därför är den sportiga 7-växlade Porsche Doppelkupplung-växellådan (PDK) nu ännu bättre förberedd på den tuffa racerbanan tack vare ett modifierat ventilationssystem med anpassad utväxling. För du vill ju inte köra nya 911 GT3 RS på överväxeln.
Porsche - Mer individuell konfiguration.
Mer individuell konfiguration.
Våt asfalt, snäva kurvkombinationer, personlig körstil – det finns många faktorer att ta hänsyn till inom motorsporten för optimal avstämning. Därför erbjuder ratten med 3 extra lägesreglage nu ännu fler möjligheter att anpassa chassikontrollsystem som PASM, PSM och PTV Plus efter de aktuella förhållandena. Dessutom kan Traction Control (TC) för första gången inte bara stängas av utan även ställas in i olika steg.

Chassikontrollsystem.

Porsche Active Suspension Management.

Stötdämparsystemets elektroniska justering reglerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften för varje enskilt hjul – beroende på vägförhållanden och körstil. PASM har två inställningar: sportigt bekväm och sportigt styv.

Porsche Stability Management.

PSM är ett automatiskt reglersystem som stabiliserar bilen i det kördynamiska gränsområdet. Systemingreppen kan stängas av helt i två steg. För medvetet sportiga köregenskaper på racerbanan.

Porsche Torque Vectoring Plus.

I kombination med den 7-växlade PDK-växellådan arbetar systemet med en elektroniskt styrd och helt variabel tvärspärr för bakaxeln med helt variabel vridmomentsfördelning. Detta ger högre dragkraft och mer dynamik i sidled samt ökad körstabilitet vid belastningsförändringar i kurvor och vid byte av körfält.

Porsche - Fler höjdpunkter hos prestandan.Porsche - Fler höjdpunkter hos prestandan.Porsche - Fler höjdpunkter hos prestandan.

Fler höjdpunkter hos prestandan.

Chassilager med kulleder.

För maximal prestanda. Exakta, vässade och distinkta köregenskaper. Och en extra styv förbindelse mellan chassi och kaross. Alla chassilager är försedda med kulleder, vilket ökar dynamiken och precisionen ytterligare.

Hydrauliskt upphissningssystem.

Det hydrauliska upphissningssystemet (tillval) på framaxeln höjer 911 GT3 RS 40 mm framtill. Detta minimerar risken för att slå emot trottoarkanter, ramper eller garageinfarter vid parkering eller precisionskörning.

Bakaxelstyrning med sportinställning.

I låga hastigheter styr systemet bakhjulen i motsatt riktning mot framhjulen när du svänger. Detta ökar smidigheten, särskilt i kurvor. I högre hastigheter styr systemet istället bakhjulen i samma riktning som de svängande framhjulen. Detta ökar körstabiliteten, särskilt i höghastighetsområdet eller när du kör om någon på racerbanan.

Bromsar.

911 GT3 RS har redan ett mycket kraftfullt bromssystem som standard – som nu har optimerats ytterligare för racerbanan. Med rödlackerade aluminiumbromsok med 6 kolvar fram och 4 kolvar bak i ett stycke för en tåligare konstruktion och mycket bra tryckpunktsegenskaper. De nedsänkta och internt ventilerade kompositbromsskivorna minskar de ofjädrade och roterande massorna och därmed även vikten tack vare sin tvådelade konstruktion med aluminiumbromskåpor.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Ännu mer inriktat på lättviktskonstruktion och motorsport är tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) med bromsskivor som är cirka 50 % lättare än gjutjärnsskivor av liknande konstruktion. De perforerade keramiska bromsskivorna har en stor diameter på 410 mm fram och 390 mm bak – för ännu högre bromsverkan. Dessutom ökar säkerheten vid inbromsning från hög hastighet tack vare PCCB:s höga tålighet mot minskad bromsverkan vid intensiv inbromsning.

Nästa kapitel
Interiör och infotainment

Förbrukning och utsläpp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
Interiör och infotainment
Upptäck mer
Interiör och infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att vinna är en fråga om attityd.
Rätt inställning kan innebära skillnaden mellan seger och förlust – precis som finjusteringen av den invändiga utrustningen. Med 4 integrerade lägesreglage erbjuder den motorsportsorienterade ratten fler inställningsmöjligheter än någonsin tidigare: från DRIVE MODE och Porsche Active Suspension Management (PASM) till Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) och Traction Control (TC). För en ännu mer interaktiv förbindelse mellan föraren och bilen.
Porsche - Bättre tålighet.
Bättre tålighet.
Tillvalet Clubsport-paketet, tillgängligt utan extra kostnad, består av en störtbåge av stål i svart eller som tillval i indiskt rött som är fastbultad i karossen bakom framsätena. Ett medföljande 6-punktsbälte för förarsidan höjer dessutom säkerheten ytterligare.
Porsche - Forcerad komfort.
Forcerad komfort.
Sportstolarna i fullstorlek av kolfiberförstärkt plast (CFRP) och synligt kolfiber med integrerad bröstkorgskrockkudde erbjuder särskilt bra sidostöd mot minimal vikt. De ställs in manuellt i längsled och elektriskt på höjden. Klädseln är av svart läder som standard med broderad ”GT3 RS”-logga på nackstöden och en mittsektion av svart, perforerad Race-Tex med kontrasterande färg. Du kan också välja adaptiva sportsäten Plus (18-vägs elektrisk inställning).
Porsche - Ännu fler kontraster.
Ännu fler kontraster.
Den invändiga utrustningen med läder-/Race-Tex-detaljer i svart, dekorativa sömmar, broderad ”GT3 RS”-logga och dekorlister i svart med insatser i synligt kolfiber (sidenglans) understryker exklusiviteten du får som standard. Som tillval finns även utökade läder-/Race-Tex-detaljer och kontrastfärgen indisk röd eller GT-silver för interiören.

Porsche Connect.

Porsche Connect underlättar körningen med hjälpsamma tjänster och appen My Porsche. Med hjälp av din smartphone kan du synkronisera resmål och kalendrar med din Porsche, planera resor med trafikinformation i realtid från Porsche Communication Management (PCM) eller använda musiktjänster. Låt din Porsche navigera, informera och underhålla dig.

Porsche Track Precision App.

Med Porsche Track Precision-appen¹ kan du mäta, utvärdera och förbättra din prestanda ännu mer exakt. Appen möjliggör exakt visning, inspelning och analys av kördata som sektor- och varvtider på din smartphone.

¹ Appen får endast användas i avspärrade områden. Användning av denna produkt (särskilt videoinspelning) kan vara förbjuden enligt rättsliga bestämmelser på vissa marknader eller evenemang. Kontrollera alltid om produkten är tillåten enligt lokala lagkrav innan du använder produkten.

Ljudsystem.

Sound Package Plus med 8 högtalare, 150 watt effekt och en förstärkare som är integrerad i PCM ingår som standard och säkerställer en ljudbild som är optimalt anpassad efter föraren och passagerarna. Med BOSE® Surround Sound System (tillval) med 12 högtalare, 100 watt subwoofer och 570 watt total effekt kan du dessutom fininställa varje enskild högtalare efter bilens kupéutrymme.

Läs mer om Porsche Connect-tjänster.

Läs mer om Porsche Connect-tjänster.

Nästa kapitel
Modell och data

Förbrukning och utsläpp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km

Välj och konfigurera 911 GT3 RS.

Vald
911 GT3 RS
Porsche 911 GT3 RS
WLTP*
13,2
l/100 km
299
g/km
Från 2 680 000 kr
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,2 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
296 km/h
Maxhastighet
911 GT3 RS
Från 2 680 000 kr
Pris
386 kW/525 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,2 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
296 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,2
l/100 km
299
g/km
Höjd
1 322 mm
Bredd
1 900 mm
Längd
4 572 mm
Hjulbas
2 457 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Borrning 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Cylindervolym 3 996 cm³
Effekt (kW) 386 kW
Effekt (HK) 525 HK
Maximalt varvtal 9 000 varv/min
Max. vridmoment 465 Nm
Max. effekt per liter (kW/l) 96,0 kW/l
Max. effekt per liter (hk/l) 131,0 HK/l

Maxhastighet 296 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 3,2 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 6,9 s
Acceleration 0 - 200 km/h 10,6 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 1,8 s

Rampvinkel, fram/bak (stålfjädring) 6,2 - 9,8 °
Brytvinkel (stålfjädring) 10,6 °
Markfrigång (stålfjädring) 100 mm

Längd 4 572 mm
Bredd 1 900 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 2 027 mm
Höjd 1 322 mm
Hjulbas 2 457 mm
Vändcirkel 10,5 m
Tjänstevikt (DIN) 1 450 kg
Tjänstevikt (EG) 1 525 kg
Totalvikt 1 795 kg
Maxlast 345 kg

Förbrukning låg (modellserie) 20,6 - 20,6 l/100 km
Förbrukning medium (modellserie) 12,4 - 12,4 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) 11,4 - 11,4 l/100 km
Förbrukning extra hög (modellserie) 12,4 - 12,4 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 13,2 - 13,2 l/100 km
CO2-utsläpp låg (modellserie) 468,0 - 468,0 g/km
CO2-utsläpp medium (modellserie) 281,0 - 281,0 g/km
CO2-utsläpp hög (modellserie) 258,0 - 258,0 g/km
CO2-utsläpp extra hög (modellserie) 282,0 - 282,0 g/km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 299 - 299 g/km

Ljudnivå bil 97 dB(A)
Ljudnivå bil (varvtal) 3 658 1/min
Ljudnivå bil (passerande) 72 dB(A)

PDK Från 2 680 000 kr
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.