Porsche Classic Project Gold
Porsche Classic Project Gold
 

Porsche Classic Project Gold

Det finns undantag från reglerna.
Och det finns undantag från undantagen.

Porsche Classic Project GoldPorsche Classic Project GoldPorsche Classic Project Gold

Efter månader av hemlighetsmakeri är det äntligen dags. Uppdaga mysteriet bakom ett exceptionellt fordonsprojekt – vårt ”Classic Project Gold”.

Nyfiken? Ta en titt bakom kulisserna på ”Classic Project Gold” här. Utforska våra filmer och bilder och ta reda på allt om de enskilda produktionsstegen.

Utvecklingsprocessen – steg för steg

Porsche - Visionen. Tydlig och konkret.
Visionen. Tydlig och konkret.
Porsche - Förfiningen. Lack och laser.
Förfiningen. Lack och laser.
Porsche - Hantverket. Snitt och sömmar.
Hantverket. Snitt och sömmar.
Porsche - Lackeringen. Skydda och bevara.
Lackeringen. Skydda och bevara.
Porsche - Bröllopet. Motor och elsystem.
Bröllopet. Motor och elsystem.
Porsche - Avtäckningen.
Avtäckningen.
Porsche - Världspremiären.
Världspremiären.
Porsche - Auktionen.
Auktionen.

Visionen.

Tydlig och konkret.
Upplev utvecklingen av en bil som aldrig tidigare har skådats. Inspirationen – baserad på en klassisk kaross – individualiserades av formgivare från Porsche. Följ ”Classic Project Gold” från början genom de olika produktionsstegen.

Förfiningen.

Lack och laser.
När det begav sig var ihåliga aluminiumfälgar en innovation inom fordonsindustrin. Idag möter högteknologin hantverket. När de sista detaljerna på de svarta fälgarna lades till som en del av ”Classic Project Gold” avlägsnades det övre svarta lackskiktet noga med hjälp av laser för att utarbeta de gyllene linjerna i mönstret. Ta en titt bakom kulisserna under detta extraordinära arbetsmoment.

Hantverket.

Snitt och sömmar.
Skapat av formgivarna bakom Style Porsche – implementerat av experterna från Porsche Classic Fabriksrestaurering. Sätena och interiördetaljerna kläddes omsorgsfullt och för hand med läder på Porsches egna sadelmakeri, där den exakta finishen avrundades med svart läder med gulddetaljer.

Lackeringen.

Skydda och bevara.
Typiskt Porsche: kvaliteten och känslan för detaljer i ”Classic Project Gold”. På bilden visas råkarossen som behandlades med katodisk dopplackering på Porsche-fabriken, vilket gav den samma avancerade karosslackering som nuvarande seriemodeller. Denna process tog bara några timmar, men byggandet av denna unika bil tog totalt cirka ett och ett halvt år.

Bröllopet.

Motor och elsystem.
Karossen och motorn förenas på Porsche Classic Fabriksrestaurering genom en metod som även kallas ”bröllopet”. Specialisterna från Porsche Classic monterade en helt nybyggd 3,6-liters sexcylindrig biturbomotor med en effekt på 331 kW (450 hk).

Porsche Classic Project Gold.

En klass för sig.
Porsche Classic har byggt den sista 911 Turbo med luftkyld motor baserat på en råkaross och reservdelar i original – 20 år efter serietillverkningen av typ 993. Med inspiration från designen bakom 911 Turbo S Exclusive-serien av typ 991 har bilen lackerats i den extraordinära färgen Golden Yellow Metallic. 911 Turbo Classic-serien är ett mycket attraktivt samlarobjekt och ett spektakulärt bidrag till firandet av jubileet ”70 år av Porsche sportbilar”.

27 september 2018

Världspremiären.
Bilen presenterades för första gången live för allmänheten på Rennsport Reunion (USA).

27 oktober 2018

Auktionen.

I samband med jubileet ”70 år av Porsche sportbilar” var bilen en av 70 Porsche-bilar som auktionerades ut av RM Sotheby's på Porsche Experience Center i Atlanta (USA). Nettointäkterna på 2 589 027 euro donerades till Ferry Porsche Foundation.

Ta reda på mer