Porsche - Restaurering
Restaurering
 

Restaurering

Restaurering

Hur behandlar vi din bil?
Som om den vore vår egen. Alltid.

På vår Porsche Classic-fabriksrestaureringsanläggning i Stuttgart är vårt mål att bevara din Porsches äkthet. Ur ett tekniskt perspektiv är detta en verklig balansgång, eftersom vi använder ursprungliga specialverktyg, karossramsmätare och datablad. Och vi arbetar på en verkstad full av högteknologisk utrustning. Vi erbjuder till exempel ett katodiskt dopplackeringsbad för bästa möjliga korrosionsskydd – samt vårt eget sadelmakeri.

Allt arbete som utförs på din bil av Porsche AG utförs i enlighet med våra vanliga höga krav på kvalitet och komponenternas äkthet. Vi är också noga med att dokumentera allt. Vid kompletta restaureringar får du ett certifikat och en högkvalitativ bok som innehåller all dokumentation av det arbete som utförts på din bil.

Våra erbjudanden inkluderar även partiell restaurering av bilen, eller restaurering av motorn och/eller växellådan.

Specialisterna på Porsche Classic Verkstad i Stuttgart utför underhåll på alla Porsche Classic-modeller, från 356 till Porsche 911 (typ 993). Om du är intresserad av reparationsarbete på en Porsche 911 (typ 996) eller Porsche Boxster (typ 986), kontakta din Porsche Classic-partner eller din auktoriserade Porsche-återförsäljare. Våra Classic-specialister ger dig gärna individuell rådgivning om alla klassiska Porsche-modeller.

I översikten nedan illustrerar vi de enskilda stegen med en fullständig restaurering som exempel.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att lära känna dig och din klassiska Porsche.

Arbetskostnad per timme:

Mekaniskt arbete:
125,00 EUR plus moms*
Kaross/lack/drivlina:
125,00 EUR plus moms*
Mekaniskt arbete 959:
150,00 EUR plus moms*

*Timpriserna ovan baseras uteslutande på tjänster som tillhandahålls av Porsche Classic-verkstaden i Stuttgart; timpriser gäller från och med 1 juli 2015.

Vi ser fram emot ett personligt samtal med dig för att komma överens om de specifika detaljerna.

Porsche Classic Fabriksrestaurering Stuttgart
Telefon: + 49 (0) 711 911 - 27150
E-post: classic-service@porsche.de

Restaureringsprocedur

1. Kostnadsuppskattning

Ungefärlig beräkning: Baserat på bilder gör Porsche Classic-specialister en grov första uppskattning av kostnaden för att återställa Porsche-klassikern. Om kunden fortfarande är intresserad undersöks bilen på Porsche Classic-verkstaden. På kundens begäran kan Porsche Classic ordna så att bilen transporteras från dörr till dörr till Stuttgart med hjälp av betrodda globala logistikpartner. På verkstaden uppskattar experter kostnaden för restaurering så exakt som möjligt. Varje område bedöms separat: motor och växellåda, elsystem, chassi, kaross, lack och interiör.

2. Fordonsöverlämning

Granskning av situationen: Experter undersöker bilen noga tillsammans med kunden. På plats i Stuttgart diskuteras och bestäms omfattningen av det arbete som krävs.

3. Demontering

Vid fullständig restaurering demonteras bilen helt och alla delar avlägsnas från råkarossen, från motorn till utrustningen i kupén. Omfattande precisionsarbete: Efter att våra specialister har tagit bort den värsta korrosionen från råkarossen öppnar de alla hålrum – ett nödvändigt steg för att förbereda bilen för lackborttagningsbadet. Efter lackborttagningsbadet kan skicket på den klassiska bilen bestämmas med säkerhet. Vid behov kommer den ursprungliga grova kostnadsuppskattningen att preciseras.

4. Motor och växellåda

För att säkerställa att allt fungerar som det ska måste motorns och växellådans funktion och äkthet kontrolleras noga. Vid behov demonteras och rengörs de helt. Defekta delar byts ut mot originaldelar eller delar som återskapats utifrån originalritningar. De ursprungliga mätvärden som specificerats från fabrik används som grund för motorinställningarna. Motorns prestanda mäts sedan under en provkörning i provbänken. Resultaten dokumenteras och visas i ett diagram. På så sätt återställs motorn och växellådan till sitt ursprungliga skick – både visuellt och tekniskt. Porsche Classic erbjuder även kunderna möjligheten att bara återställa motorn och växellådan så att deras klassiska bil går smidigt igen.

5. Kaross

Ramen riktas exakt på riktbänken med hjälp av ramtolkar för dörrar och fönster som härstammar från den ursprungliga tillverkningen av vad som nu är en klassiker. Vid behov omformar erfarna mekaniker deformerade områden. Extremt korroderade områden skärs ut ur karossen och ersätts med nya originaldelar. ”Provmonteringen” som följer är också en noggrann process. Den obehandlade karossen färdigmonteras på riktbänken. Spaltmått och funktioner (t.ex. stängning av dörrar, huv och bagagelucka) kontrolleras och justeras till optimal inställning. Delarna avlägsnas sedan igen så att de kan genomgå ytterligare professionell behandling.

6. KTL och lackering

Skydd och skönhet: din klassiska bil har aldrig haft det så bra, inte ens när den var helt ny. Idag får råkarossen ett katodiskt dopplackeringsbad. Det så kallade KTL-badet säkerställer att primern appliceras jämnt ner till minsta hålighet. Epoxiharts upplöst i vatten ger en elektriskt ledande lack. När en anod sänks ner i badet fungerar råkarossen som katod, varvid en likström genereras. Detta gör att lackpartiklarna klibbar fast jämnt och ordentligt på karossen och i alla håligheter, vilket ger en hög grad av korrosionsskydd. Nu börjar den kompletta lackuppbyggnaden i originalfärgen.

7. Interiör

Där du känner dig som hemma. Experterna är nu redo att öppet diskutera rena smakfrågor. Interiören – en hjärtesak. Specialister kan behandla interiören eller renovera den helt med material av samma höga kvalitet som originalmaterialen. Här kan din fantasi löpa fritt med få gränser. Våra experter tillgodoser nästan alla önskemål.

8. Färdigställande

Körklar: nu är din klassiska Porsche återställd till sin ursprungliga perfektion. Precis som ny. Men den är inte riktigt redo att överlämnas till sin ägare. Under omfattande provkörningar kontrollerar flera experter motorns och växellådans funktion, lyssnar på vindbruset och inspekterar bilens chassi och lack noga. Först när specialisterna är helt nöjda återförenas kunden med sin värdefulla följeslagare.

9. Dokumentation för kunden

Vid överlämningen får kunden inte bara tillbaka sin värdefulla följeslagare, utan även en högkvalitativ restaureringsask, inklusive en bok som innehåller fullständig dokumentation av arbetet som utförts på bilen, ett USB-minne med cirka 1 000 bilder och ett certifikat med en plakett. Allt i asken är minnen av din klassiska Porsche. Både av interiören och exteriören. För att vara exakt påminner askens insida om din klassiska bils lack, medan locket matchar bilens interiör.

Referensprojekt

Here you can find a selection of ongoing and already completed restoration projects. These were carried out in cooperation with the Porsche Classic Factory Restoration Stuttgart and Atlanta or as individual projects.