Porsche 911 Carrera (type 996)

Porsche 911 Carrera (type 996)

De Porsche 996 markeerde een belangrijk technologisch omslagpunt in de evolutie van de 911. De van 1999 tot 2004 geproduceerde sportauto was namelijk voor het eerst voorzien van een vloeistof gekoelde 6 cilinder boxermotor.

De 996 had weinig gemeen met zijn voorganger, de 993. Zo werd er naast de compleet nieuwe motor ook voor het eerst sinds de oer-911 een compleet nieuw platform ontwikkeld voor het chassis. Veel van de ontwikkeling was afkomstig van de kort daarvoor gelanceerde Porsche Boxster zoals de gehele voorzijde, een groot deel van de motor, het interieur en de voorwielophanging.

Het technologisch hoogstaande 996 platform diende als basis voor diverse lichtgewicht GT varianten, zoals de GT2, GT3 en GT3 RS. De 3.6 liter motor van de 996 GT3 was een directe afgeleide van de racemotor waarmee Porsche met de GT1 de 24 Uur van Le Mans op haar naam scheef.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Productkenmerken

Porsche - Tijd brengt verandering – maar niet voor de 911 Type 996.

Tijd brengt verandering – maar niet voor de 911 Type 996.

De 996 wordt nu nog even sterk geapprecieerd als toen de wagen voor het eerst op de markt kwam. Een echt succesmodel, dat dankzij zijn karakter voor veel enthousiasme zorgde, tot op de dag van vandaag. Een goede reden om de wagen na al die jaren zijn authenticiteit te laten behouden. Zelfs al denkt u er misschien aan om enkele details te wijzigen. Met het passende originele accessoire, speciaal voor uw wagen ontwikkeld, is dat geen probleem. Uiteindelijk zal u de authenticiteit van uw 996 nog meer appreciëren dan nu al het geval is.

Meer informatie