Porsche Boxster, model 986

Porsche Boxster, model 986

Op het moment dat hij in september 1996 werd geïntroduceerd, zette de Porsche Boxster nieuwe prestatie- en veiligheidsstandaards in het marktsegment van open sportauto’s. De roadster combineert de dynamische prestaties van een sportauto met ongelimiteerd dagelijks gebruik.

Een nieuw kinetisch systeem voor de cabrioletkap zorgde ervoor dat de cabrioletkap in slechts 12 seconden kon worden geopend en gesloten. De Boxster had een voorsprong op de concurrentie met zijn middenmotorconcept gebaseerd op de typische Porsche 6-cilinder boxermotor.

De Porsche Boxster was sinds de 550 Spyder de eerste auto die door Porsche specifiek als cabriolet werd ontwikkeld. De naam is een samenvoeging van de 6-cilinder boxer motor en het 2-persoons, open dak roadster principe.

Het ontwerp van de Nederlandse ontwerper Harm Lagaay was geïnspireerd op de 356 Cabriolet en de 550 Spyder. De motor was dezelfde als uit de 911 (M96) maar werd in de Boxster in een middenmotor opstelling geplaatst in tegenstelling tot de 911, waar de motor achter de achteras ligt. Dit resulteerde in een laag zwaartepunt, een bijna perfecte gewichtsverdeling en een bijzonder neutraal weggedrag.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie