Porsche 959

Porsche 959

De Porsche 959 is gebouwd tussen 1986 en 1989. In eerste instantie was de auto ontwikkeld als homologatiemodel voor regelgeving van de FIA voor Group B rally auto’s. Uiteindelijk zijn er 292 straatlegale versies van gebouwd.

Het technologische platform van de 959 werd gebouwd op basis van de 911 modellijn. Met een watergekoelde biturbo-motor, cilinderkoppen met 4 kleppen per cilinder, een elektronisch geregeld onderstel en 4-wiel aandrijving, alsmede een aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie, demonstreerde Porsche wat er mogelijk was op het gebied van automotive design op dat moment. Ondanks zijn prijs van 420.000 Duitse marken (€ 215.000,-) was de 959 snel uitverkocht.

Bij zijn introductie in 1986 was het de snelste straatlegale productie-auto van dat moment met een topsnelheid van 314 km/u. Tevens legde de auto een fundament voor vele toekomstige sportauto’s, zoals de Carrera 4 die zijn 4-wielaandrijving had te danken aan de 959. Mede door zijn uitstekende prestaties is 4-wielaandrijving tot op de dag van vandaag de standaardaandrijving op de 911 Turbo modellen.

In 1992 en 1993 heeft Porsche nog acht modellen van de 959 gebouwd van reserve-onderdelen. Deze auto’s (vier stuks in het grijs en vier stuks in het rood) hadden een nieuw ontwikkeld snelheidsafhankelijk veersysteem en waren een stuk duurder dan hun oudere broertjes, ze kosten namelijk 747.500 Duitse marken (€ 382.190,-). Deze auto’s zijn momenteel de meest gewilde exemplaren in de markt en, net zoals de meesten, in handen van verzamelaars.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Productkenmerken

Porsche - Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Of het nu gaat om vier- of zescilinder luchtgekoelde Boxer-motoren, vier of acht watergekoelde cilinders of zescilinder watergekoelde motoren, Porsche Classic biedt perfecte bescherming voor uw klassieke voertuig. Porsche Classic-motoroliën. Exclusieve samenstelling voor Porsche-inzamelingsvoertuigen. Ontworpen in Weissach. Gemaakt in Duitsland.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie