Porsche 911 GT2 (type 996)

Porsche 911 GT2 (type 996)

Vanaf modeljaar 2001 werd het modelprogramma uitgebreid met de 911 GT2. De carrosserie van de extreme sportwagen was gebaseerd op die van de 911 Turbo. Ook de krachtbron van de GT2 was gebaseerd op de 911 Turbo, maar had tien procent meer vermogen. De bi-turbomotor leverde 462 pk. Voor gebruik in de autosport werd de GT2 aangeboden met een Clubsport pakket.

De opvolger van de GT2 werd vanaf modeljaar 2003 aangeboden. De carrosserie van de nieuwe GT2 werd niet veranderd. De 3,6-liter motor had echter nog meer vermogen. De bi-turbomotor leverde maar liefst 483 pk. Ook de nieuwe GT2 was met Clubsport pakket leverbaar.

Modeloverzicht 911 GT2

911 GT2 Coupé, 911 GT2 Clubsport Coupé (2001-02)

Gewijzigd front: drie gewijzigde luchtinlaten en extra ventilatiesleuven // Vergrote frontspoilerrand // Afgeronde bi-xenonkoplampen // In verbrede achterspatschermen overlopende side skirts // Luchtinlaten in de voorste zijpanelen // Achterklep met grote, vaste achterspoiler met handmatig instelbaar vleugelprofiel

911 GT2, 911 GT2 Clubsport Coupé (2003–05)

Verder ontwikkelde en krachtigere nieuwe versie van de 911 GT2 // 18 inch lichtmetalen wielen met 10-spaaks design // Geel gespoten remzadels // Bi-turbomotor met meer vermogen // Achterwielaandrijving // 6-versnellings schakelbak met sperdifferentieel // Acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,0 seconden // Topsnelheid: 319 km/h

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie