Porsche - Sport

Sport

Vrijetijdssport

Het Porsche sponsorschap voor sporten omvat 500.000 euro voor het ondersteunen van exemplair projectwerk in sportclubs in 2013. Het bedrijf wil deze belofte hoofdzakelijk gebruiken voor het erkennen van het sociale en integrerende belang van sportclubs voor lokale gemeenschappen, en voor het onderstrepen van het belang van volkssport, en in het bijzonder het jeugdwerk waar deze clubs voor staan.

Topsport

Porsche zet zich ook in voor sport in Duitsland en op internationaal niveau via het sponsorschap van het vrouwentennis op topniveau. De Porsche Tennis Grand Prix wordt ieder jaar georganiseerd in de Porsche Arena van Stuttgart. Dit evenement maakt deel uit van de WTA Tour en het toernooi is voor de vijfde keer door de spelers gekozen tot het populairste toernooi. Porsche ondersteunt daarnaast het Duitse nationale vrouwentennisteam voor het tweede achtereenvolgende jaar met zijn spelers van wereldklasse in de Fed Cup: Het Porsche Team Deutschland. Dit omvat ook ondersteuning voor de beste jonge spelers van Duitsland voor het stimuleren van de getalenteerde jonge junior spelers die door de Duitse tennisbond worden geselecteerd en voor het creëren van optimale omstandigheden die ze in staat stellen om langdurig deel te blijven uit maken van het topsegment van het wereldtennis.

Porsche Basketball Academy

Sinds het begin van 2014 is Porsche de hoofdsponsor van de BBA (Basketball Academy) in Ludwigsburg. De academie is genoemd naar het bedrijf en de BBA vertegenwoordigt een fusie van clubs en scholen. Porsche werkt voor een initiële periode van drie jaar samen met de academie om zo'n 2.500 kinderen regelmatig de mogelijkheden te bieden voor het spelen van basketbal en het profiteren van professionele begeleiding. Het sponsorschap omvat een financiële basisbijdrage en het beschikbaar stellen van voertuigen. Daarnaast worden er elk jaar door de Porsche Basketball Academy drie onderscheidingen voor atleten uitgereikt.