Porsche - Cultuur

Cultuur

Het Gewandhausorchester uit Leipzig

Sinds 2011 is Porsche de hoofdsponsor van het Gewandhausorkester uit Leipzig. Het partnerschap met het wereldberoemde orkest is vorig jaar verlengd tot 2017. Het orkest beschikt over het kwaliteitszegel Made in Leipzig en fungeert als een Porsche ambassadeur op internationale tournees en concerten over de gehele wereld. Hoogtepunten waren de Brahms cyclusconcerten in Londen, Parijs en Wenen.

Het Gewandhausorkester werd in 2013 versterkt met het ensemble van het operahuis van Leipzig om het operabal van Leipzig te openen met een muzikale voorstelling. Dit was de eerste keer dat Porsche de rol van presentator op zich nam tijdens dit bal, en dit initiatief heeft geleid tot een uitbreiding van de culturele betrokkenheid op de locatie in Leipzig. De opbrengst van de tombola tijdens het operabal is gebruikt voor het ondersteunen van liefdadigheidsprojecten en -instellingen in Leipzig via de stichting Leipzig hilft Kindern (Leipzig helpt kinderen).

Ballet van Stuttgart

Sinds 2012 is Porsche via een partnerschap verbonden aan het wereldberoemde balletgezelschap van Stuttgart. De uitzonderlijke kundigheid op het gebied van dans van dit gezelschap van wereldklasse komt tot uitdrukking in de stilistische omvang van het repertoire, en het ensemble fungeert als ambassadeur voor Porsche tijdens tournees over de gehele wereld. Het hoogtepunt in 2013 was de voorstelling in het Bolshoi Theater in Moskou die exclusief werd gesponsord door Porsche en die met enthousiasme door het publiek werd ontvangen. Porsche ondersteunt daarnaast het nieuwe gebouw voor de John Cranko School met een schenking via de stichting. Het balletinternaat van Stuttgart is het toppunt voor studenten met aspiraties en biedt jonge getalenteerde dansers een modern en aantrekkelijk trainingscentrum.