6 feiten over Porsche E-Performance

6 feiten over Porsche E-Performance

Verbruik/emissie* Panamera Turbo S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 2,9; CO2-emissie in g/km 66; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 16,2.

[+]

Ontdekkers en winnaars.

1. Elektrificatie.

Batterijverlichting voor schaatsen, elektrische verlichting en een elektrische deurbel thuis, de eerste ideeën voor zijn eigen elektrische fiets – Prof. Dr.-Ing. h.c. Ferdinand Porsche had al vanaf zijn begindagen oog voor elektriciteit en de mogelijkheden die het bood. Vanaf zijn jongste jaren was fascinatie de grote drijfveer, lang nog voor hij als ingenieur een revolutie zou ontketenen in de automobielindustrie.

[+]

2. Wie vond dit uit?

Het eerste hybride voertuig ter wereld werd op 14 april 1900 tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs door Ludwig Lohner en de jonge Ferdinand Porsche aan het grote publiek getoond. De Lohner-Porsche was ver vooruit op zijn tijd, maar ook vandaag nog bewijst hij hoe geniaal zijn bedenker wel was. 120 jaar later is de vraag naar alternatieve aandrijfsystemen actueler dan ooit. En de ambitie van onze ingenieurs is nog altijd even legendarisch.

[+]

3. Recht naar het circuit.

In 2010 begon Porsche aan een nieuw hoofdstuk in zijn racegeschiedenis. Met dank aan de 911 GT3 R Hybrid die gebruik maakte van het visionaire aandrijfconcept van de ‘Mixte’ ontwikkeld door Ferry Porsche. De 353 kW (480 pk) sterke zescilinderboxermotor achterin werd perfect aangevuld door twee elektrische motoren die ieder tot 75 kW (102 pk) leverden en de voorwielen aandreven. Tijdens het remmen keerden de elektromotor(en) hun werking om en functioneerden ze als generatoren. Op die manier kon kinetische energie die anders onbenut zou zijn opgegaan in warmte, worden teruggewonnen. Bijgevolg kon voor de eerste keer in de motorsportgeschiedenis worden beweerd dat de winnaar degene was die het hardst had geremd.

De herwonnen energie dreef een mechanisch vliegwielsysteem voor energieopslag aan in de vorm van een bijkomende elektrische motor die een plaats had gekregen in de cockpit naast de piloot. Zodra de racepiloot een beroep deed op de energie die daarin werd opgeslagen, werd het vliegwiel op elektromagnetische manier afgeremd in generatormodus. Op die manier kregen de twee elektromotoren op de vooras voldoende elektriciteit om gedurende maximaal 8 seconden voor een bijkomende vermogenboost te zorgen tot 150 kW (204 pk). Tijdens die boostfase beschikte de 911 GT3 R Hybrid dus tijdelijk over vierwielaandrijving.

[+]
[+]

4. Alle goede dingen bestaan in drieën.

Porsche is de eerste autobouwer ter wereld uit het premiumsegment die drie plug-inhybrides in zijn gamma telt: de Panamera Turbo S E-Hybrid, de Cayenne S E-Hybrid en de 918 Spyder.

[+]

5. Voor altijd van Porsche.

In 2017 won Porsche voor de derde keer op rij de 24 Uren van Le Mans met de 919 Hybrid: de perfecte hattrick. Deze 19de eindoverwinning op dit circuit is wel heel bijzonder want wie de meest veeleisende race ter wereld drie keer op rij wint, mag de felbegeerde Challenge Cup houden.

[+]

6. Een gemeenschappelijk doel.

Een van de meest doorslaggevende factoren voor de doorbraak van E-mobiliteit is infrastructuur. Door een joint venture aan te gaan met IONITY effenen de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group waaronder Audi en Porsche, het pad voor de bouw van het meest efficiënte netwerk aan snellaadstations voor elektrische voertuigen in Europa. Tegen 2020 zullen duizenden laadpunten voor snel en flexibel laden zijn opgericht.

E-Performance "Mission"
Missie
Porsche Prestaties onder hoogspanning.
Prestaties onder hoogspanning.
Mission E Cross Turismo Technology
Mission E Cross Turismo Technology
Mission E Cross Turismo Design
Mission E Cross Turismo Design