911 Dakar
Från 2 480 000 kr
353 kW/480 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
240 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,3
l/100 km
256
g/km
Tillbaka till början
911 Dakar
 
Äventyr i öknen.
Dakarrallyt har aldrig varit någon vanlig tävling. Från början var det ett av de största äventyren i världen. Med de tuffaste killarna. De tuffaste kvinnorna. Och de tuffaste bilarna. Och en legendarisk vinnare 1984: 911 Carrera 3.2 4x4 Paris-Dakar (953).

Nya Porsche 911 Dakar är en värdig efterträdare. Med Rallye Design-paketet citerar den originalet och blåser nytt liv i historien.

”911 är den enda bilen som man kan köra från ett afrikanskt safari till Le Mans, därefter till teatern och sedan ut på New Yorks gator.”

Ferry Porsche

Porsche - Vidare till nästa etapp.
Vidare till nästa etapp.
Inom rallysporten är det prestanda, robust teknik och enorm uthållighet som räknas. Endast då har man chans att vara den första som når målet. Nya 911 Dakar är en sportbil som passar lika bra för terrängkörning som för snabb körning på asfalt och för att dra blickarna till sig i stan.

911 Dakar med Rallye Design-paket.

911 Dakar i Shadegreen.

Porsche - Enorm prestanda.
Enorm prestanda.
911 Dakar (WLTP)*
11,3
l/100 km
256
g/km
Oavsett om det är på asfalt, grus eller sand: De styvare motorlagren i 911 GT3 ökar den dynamiska prestandan hos 911 Dakar, särskilt vid terrängkörning. Tillsammans med bakaxelstyrningen och den aktiva krängningsstabiliseringen PDCC resulterar detta i ett optimalt avstämt chassipaket som behärskar även de svåraste rallypassagerna säkert och bekvämt. 911 Dakar drivs av 353 kW (480 hk) och den 8-växlade Porsche-dubbelkopplingsväxellådan (PDK), som överför kraft till alla 4 hjulen.
80 mm fritt utrymme.
911 Dakar (WLTP)*
11,3
l/100 km
256
g/km
Håll avståndet. Inte bara framåt och bakåt – utan även nedåt. Dakar är den enda elvan som är 50 mm högre jämfört med 911 med sportchassi. Skulle det ändå bli tajt under skyddet av rostfritt stål på grusvägar kan 911 Dakar höjas ytterligare 30 mm fram och bak med ett specialutvecklat lyftsystem – vid stillastående eller under körning – till och med ända upp till 150 km/h.
Rally Launch Control.
Sport Chrono-paketet hos 911 Dakar omfattar ytterligare två specifika prestandaanpassningar: rallyläget för mer körglädje på grusvägar, leriga vägar och våta ängar samt offroadläget för sandsurfing och steniga klättringspassager. Dessutom finns även Rally Launch Control för en perfekt etappstart på löst underlag.
Porsche - Rallye Sport-paket.
Rallye Sport-paket.
Rallye Sport-paketet ger ökat skydd i terräng och på tävlingsbanor. Det består av en svart pulverlackerad störtbåge av stål bakom framstolarna, som är fastskruvad i karossen, och två medföljande sexpunktsbälten. Det ingår även en brandsläckare som är lättåtkomligt monterad på passagerarsidan.

En kort översikt över bilen.Specifik front med frontskydd.

Frontskydd av rostfritt stål med förstärkt bogserögla av smidd aluminium.

Terrängdäck och robusta sidokjolar.

19/20-tums smidda Dakar-fälgar i lättmetall med nyutvecklade All-Terrain-däck, trösklar med inlägg i rostfritt stål och markanta hjulhusbreddare.

Specifikt bakparti med spoiler.

Bakparti med skydd i rostfritt stål, bogserögla och fast bakspoiler.

Porsche - En kamp om varje gram.Porsche - En kamp om varje gram.

En kamp om varje gram.

Motorhuv i kolfiberförstärkt plast.

I sandig terräng räknas varje gram. Det är därför motorhuven på 911 Dakar, precis som hos 911 GT3, är tillverkad av särskilt lätt kolfiberförstärkt plast med integrerade luftöppningar.

Bakspoiler i kolfiberförstärkt plast.

En fast bakspoiler tillverkad av kolfiberförstärkt plast, som har utvecklats för optimal aerodynamik, ger nödvändig nedåtkraft på snabba etapper.

Porsche - Rallye Design-paket.
Rallye Design-paket.
En hyllning till det historiska originalet: Den tvåfärgade lacken i vitt/enzianblå metallic med dekorränder i guld/rött och vitlackerade 19/20-tumsfälgar med All-Terrain-däck är en hyllning till legendariska Porsche 953 från 1984. Startnumret kan väljas individuellt.

Tillbehör.

Takkorg inkl. extra strålkastare.

För upp till 40 kg: I den robusta takkorgen av aluminium med mattsvart pulverlackering kan de Tequipment-tillbehör som finns tillgängliga för 911 Dakar, till exempel dunkar och uppkörningsramper eller annat bagage, sättas fast ordentligt. Om etappen sträcker sig till långt in på kvällen visar de integrerade LED-extrastrålkastarna vägen genom öknen.

Dunkar.

Bör finnas på alla etapper: den lackerade 10-litersdunken för bensin och 12-litersdunken i plast för dricksvatten med texten ”PORSCHE”. Båda behållarna sätts fast på takkorgen med speciella dunkhållare som är lätta att öppna, så att ingen tid går förlorad vid tankning.

Uppkörningsramper.

Oumbärliga för mjukt underlag som sand och lera: De robusta plastramperna i grått med texten ”PORSCHE” hjälper till att bärga bilen och kan transporteras i takkorgen.

Hopfällbar spade.

Den som beger sig ut i den ändlösa öknen behöver rätt utrustning. Den hopfällbara spaden inklusive yxa och såg är ett riktigt multifunktionellt verktyg – och bör vara fastsatt på takkorgen så att den är lätt att komma åt på alla äventyr i terräng.

Active 2.0 Duffle.

Extremt robust och vattenavvisande: resväskan av grått kanvasmaterial med iögonfallande ”PORSCHE”-text i svart. Funktionella detaljer som rolltop-lås och praktiska fästremmar för fastsättning i takkorgen gör dem till den perfekta följeslagaren på alla körningar.

Dekorfoliesatser.

För 911 Dakar finns ytterligare tre utföranden som dekorfolie. De påminner om historiska Porsche-bilar från East African Safari-rallyt från åren 1971, 1974 och 1978 och sätts fast direkt på fabriken eller i efterhand via Tequipment.

Taktält.

Det uppfällbara taktältet för två personer monteras på bilens taklasthållare och kan sättas upp med några enkla handgrepp – de bästa förutsättningarna för drömmen om den översta platsen på prispallen. Under körning är tältet, madrassen och stegen säkert undanstuvade i det hårda fodralet.

Porsche - Alla äventyrstillbehör i detalj.

Alla äventyrstillbehör i detalj.

På era platser. Full koncentration.Förarplats.

I 911 Dakar kan föraren glädja sig åt GT-sportratten, klädd i Race-Tex som ger ett bra grepp. Andra detaljer: en kl. 12-markering i Shadegreen, PDK-växelpaddlar och en lägesomkopplare för att välja körlägen. Ytterligare höjdpunkter är dekorinläggen i borstad svart aluminium, dekorfästet i Shadegreen och emblemet med numret av det begränsade antalet exemplar på passagerarsidan.

Förarplatsen i Rallye Design-paketet.

Rallye Design-paketet är ännu mer dynamiskt med fler detaljer i Race-Tex, till exempel dekorinlägg i kombination med dekorfästen i Ceramica. Blå kontrastsömmar, den blå kl. 12-markeringen på GT-sportratten och de blå bältena sätter ytterligare sportiga accenter.

Porsche - Stolar.Porsche - Stolar.

Stolar.

Skalstolar.

Byggda för tävlingskörning i öknen: Skalstolen av kolfiberförstärkt plast ger extra bra sidostöd samtidigt som den är mycket lätt. Sidostyckena är klädda med svart läder och sätets mittstycke med perforerad Race-Tex. Det senare är i kulören Shadegreen. Dekorsömmarna och de broderade siffrorna ”911” är också i Shadegreen.

Adaptiva sportstolar Plus.

Dessa elektriska stolar med 18 lägen ger extra hög komfort åt äventyrare. Sittytorna är i Race-Tex och sidostyckena i läder. Kontrastsömmar och ”911”-broderi i Shadegreen sätter ytterligare accenter.

Höjdpunkter i interiören.

Endast i begränsat antal.

Antalet stjärnor en mörk ökennatt är oändligt. 911 Dakar är däremot begränsad till 2 500 exemplar. Denna speciella aspekt uttrycks visuellt av aluminiumemblemet med önskat nummer.

Porsche Exclusive Manufaktur.

Fascinationen för Dakar – i kombination med extraordinärt hantverk: Porsche Exclusive Manufaktur har specialanpassat designen hos nya 911 Dakar till det sportiga utseendet på den segrande 953:an från 1984. Och signerat med den präglade inskriften på locket till förvaringsfacket.

Kompletteringspaket Rallye Design.

Ingen hägring: Kompletteringspaketet omfattar fler detaljer i Race-Tex inklusive dekorsömmar i blått – från tröskelinklädnaden invändigt, locket på säkringsboxen och mappen med bilens dokument till det centrala höljet för luftmunstyckena med lameller i läder. Ett annat blickfång är innerbackspegelns svarta Race-Tex-klädda konsol med dekorsömmar i samma kulör.

Svart aluminium.

Exklusivt och sportigt: Pedalerna och fotstödet är gjorda av smidd aluminium, delvis anodiserade i svart och nanobelagda. Den frästa PDK-väljarspaken kombinerar matt svart och silverfärgad aluminium med svarta läderinlägg.

Surroundvy.

Vid körning i terräng bör du alltid ha koll omgivningen – och kanske extra mycket på marken. Grus? Grenar? Lera? I låga hastigheter visar terrängkameran allt på displayen till Porsche Communication Management (PCM). 911 Dakar kan därmed vid behov även parkeras lite avsides.

Inga baksäten.

Fyra personer kör inte ett rally, utan det gör två. Därför finns det inget baksäte i 911. Det reducerar vikten med ytterligare kilon på vägen mot etappsegern.

Välj och konfigurera 911 Dakar.

Vald
911 Dakar
Porsche 911 Dakar
WLTP*
11,3
l/100 km
256
g/km
Från 2 480 000 kr
353 kW/480 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
240 km/h
Maxhastighet
911 Dakar
Från 2 480 000 kr
Pris
353 kW/480 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
240 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,3
l/100 km
256
g/km
Höjd
1 338 mm
Bredd
1 864 mm
Längd
4 530 mm
Hjulbas
2 450 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Cylindervolym 2 981 cm³
Effekt (kW) 353 kW
Effekt (HK) 480 HK
RPM max effekt 6 500 varv/min
Max. vridmoment 570 Nm
vid varvtal 2 300 - 5 000 varv/min

Maxhastighet 240 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 3,4 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 7,8 s
Acceleration 0 - 200 km/h 12,0 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 2,2 s

Längd 4 530 mm
Bredd 1 864 mm
Höjd 1 338 mm
Hjulbas 2 450 mm
Tjänstevikt (EG) 1 680 kg
Totalvikt 1 960 kg
Max tillåten taklast med Porsche taktransportsystem 75 kg

Bagagerumsvolym fram 132 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall 30.000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning hög (modellserie) 9,5 - 9,5 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 11,3 - 11,3 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 256 - 256 g/km

PDK Från 2 480 000 kr
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.