Porsche Håll dig alert och fokuserad.

Håll dig alert och fokuserad.

Connect
Lästid: 5 min
2019-01-01

Andreas Müller tjänar på den exploderande skäggtrenden. Tillsammans med sin bror Christian driver han barbershopen Mühle Rasurkultur i tredje generationen. Han tar med oss på en utflykt i en Porsche Cayenne S till favoritplatsen i Erzgebirge. Porsche Connect talade med honom om ogästvänliga landskap, familj och den perfekta kontakten med vägen.

Det kommer att bli bra tänkte Andreas Müller när han för första gången såg sin elfenbensvita Porsche 356 B i hamnen i Rotterdam. Flera månader tidigare hade han köpt denna oldtimer mer eller mindre osett. Det räckte med några fotografier för att få hans hjärta att slå lite fortare. "Med en 356:a känns det aldrig som att du kör långsamt, och det har alltid fascinerat mig. Du känner av den exceptionella prestandan, perfektionen och glädjen", säger 42-åringen medan han kliver in i Porsche Cayenne S:en. Målet för dagens utflykt är en favoritplats från barndomen i sachsiska Erzgebirge.

Njut av lugnet – med Porsche-appen Connect kan Andreas Müller koncentrera sig helt på de vackra sidorna av Erzgebirge.

Allt är avcheckat före avfärd.
Företagaren konfigurerade sträckan till favoritorten i sin Porsche Connect App redan på kontoret. Bränslenivån, oljenivån och körsträckan är kontrollerad. "Med Car Remote-paketet kan man planera en tur in i minsta detalj innan man sätter sig i bilen. Det är skönt att ha det gjort före resan. Man har ju redan mycket annat i huvudet. Därför tycker jag att det är ett stöd och en avlastning när jag slipper fundera över var nästa bensinstation eller restaurang ligger".

Snön knarrar under hans skor, hans steg blir längre och snabbare ju längre han går. Han har matat in "Viechzig" i ruttplaneringen i Porsche Connect-appen, trots att han förmodligen skulle hitta till utsiktspunkten med förbundna ögon. När den lilla stigen tar slut i byn Hundshübel befinner sig Müller i en annan värld. Han blickar ut i fjärran.

"Med Car Remote-paketet kan man planera en tur in i minsta detalj innan man sätter sig i bilen. Det gör att man slipper mycket av stressen när man väl är ute på vägen."

Perfekt in i minsta detalj.
Idag vill han ta bilder för företaget Mühles Instagram-konto. Müller böjer sig ned och tar två nävar snö som han sprider ut på träbordet på utsiktsplatsen. Han tittar hela tiden i riktning mot solen och söker efter rätt position för att kunna ta ett foto utan för mycket skugga. "Att fotografera en borste med trähandtag i naturen - det blir inte mycket bättre än det här", förklarar han.

Bilderna blev lyckade. Müller promenerar tillbaka längs stigen. Mycket långsammare än tidigare. Han gungar lite när han går, är tyst och tittar på sin smartphone. Han aktiverar funktionen Risk Radar i Porsche Connect-appen. "Det spelar ingen roll vilken Porsche man kör, kontakten med vägen är alltid äkta och direkt. Alla Porschar känns sportiga och direkta. Jag har ingen aning om hur det fungerar, med där är definitivt det som utgör mystiken kring Porsche", säger han. "När jag är ute och kör i min 356:a vinkar främmande människor åt mig, tutar eller ger tummen upp – reaktionerna är alltid positiva". Han är fascinerad av tekniken i Cayenne S, den som inte finns i 356:an. "Det elektroniska gränssnittet mellan föraren och bilen är perfekt in i minsta detalj".

"Made in Germany" inger förtroende. För Mühle har responsen i andra länder inflytande på företagets vidareutveckling och den sätter prägel på marknaden. "Kvalitetsmärkningen "Made in Germany" är värd mycket i Asien, den fungerar som ett förskottsförtroende. Vi hade tur som tog fasta på trenden med våtrakning vid exakt rätt tidpunkt i Kina."

Trots att han studerat teologi tidigare, vill Müller vill hellre studera industridesign nu, och fokusera på produktutformning och produktdesign. "Fundera på kostnader gentemot användning, finslipa former, röra vid, känna och prova ut material", säger han och stannar plötsligt upp. Sedan skrattar han över sitt ordval. "Det är struntprat, det är exakt det jag redan gör". Oavsett vad han valde att studera var det oundvikligt, denna trebarnsfar skulle komma att arbeta i familjeföretaget efter studierna. "Om inte annat, på grund av ett ord: familj."

Utbudet som beskrivs här avser en Cayenne S modellår 2019 och visar tjänster som är tillgängliga i Tyskland.

Dela artikel