Porsche Koppla upp på den perfekta vågen.

Koppla upp på den perfekta vågen.

Connect
Lästid: 5 min
2019-01-05

Ken Hake. Han har sett världens alla oceaner. Trots det är Ken Hake glad för att att vara tillbaka på platsen där allt började, där vågorna är mindre: till ön Sylt. Ibland måste man ta några omvägar för att hitta hem. Idag sker det med hjälp av Porsche My Porsche App. Vi har tagit ifrån honom hans älskade 911 för en dag och lastat in hans surfbrädor i en Porsche Cayenne Turbo.

Första kilometern. Pappa Hake kör ut sin Porsche 911 ur garaget eftersom Ken ska hämta några av sina 25 surfbrädor den här förmiddagen och lasta in dem i en Cayenne. Det är inte vilken Porsche 911 som helst, utan en av endast ca: 200 tillverkade 964 Turbo 3.3 med en fabrikstrimmning.

Nu ska vi först ta ifrån detta "öbarn", som han själv kallar sig, hans Porsche 911 Carrera 3.2 i 24 timmar. En Cayenne och ett uppdrag väntar: att testa funktionerna i Porsche Connect. Ken har förberett sig inför uppgiften och redan planerat dagens rutt med hjälp av Porsche My Porsche App. Etappmålet är den perfekta vågen, som alltid för en surfare.

"Jag är överraskad över hur okomplicerad övergången mellan min smartphone och Connect-systemet i bilen är och hur smidigt det tar mig till målet."

"När jag var liten använde pappa kartor för att hitta rätt. Den tiden är tack och lov över. Jag tycker det är fantastiskt att jag kan sitta hemma på soffan och konfigurera en ny rutt med min smartphone. Sedan kliver jag bara in i bilen och kör iväg", säger 39-åringen medan han tittar på sin smartphone.

"First Mile/Last Mile Navigation" är en app-baserad tjänst från Porsche som utlovar smidig navigering till bilen, i bilen och den sista biten från parkeringen fram till målet. "Appen är förvånansvärt bra integrerad. Jag är överraskad över hur okomplicerad övergången mellan min smartphone och Connect-systemet i bilen är och hur smidigt det tar mig till målet", säger Ken som idag förlitar sig på Porsche Connect i jakten på ännu outforskade surfställen. Den utökade navigeringen via smartphone tar Ken inte bara till den sista kilometern, utan till den sista metern. Väl i vattnet är det dock slut på hjälpen.

"Porsche ligger mig varmt om hjärtat, men för mig handlar det bara om passionen för märket, inte om statussymbolen Porsche."

För nästan 70 år sedan var Sylt födelseplatsen för den tyska surfscenen. Ken hade knappt lärt sig gå innan han lärde sig åka skateboard och surfa. Senare blev han tysk mästare i surfing och medlem i landslaget. Sporten tog honom till San Diego i USA när han var 18. Där studerade han ekonomi och marknadsföring och arbetade extra i en skate-butik. Efter ett jobberbjudanden han inte kunde tacka nej till flyttade han 2010 till Hamburg och närmare sina rötter. Där bor han idag med sin hustru och dotter. Idag har han ett eget märke, "Marine Machine" och arbetar som agent i modebranschen.

Förutom passionen för surfing och skateboardåkning, så slår hans hjärta även för luftkylda Porsche-bilar. Därför startade han i Augusti 2018 tillsammans med kompisen Angelo Schmitt festivalen Petro-Surf på Sylt. "Det finns häftiga bilfestivaler och surffestivaler över hela världen, men inget evenemang med luftkylda Porsche-bilar och surfing. Det finns många som lever för märket Porsche och älskar luftkylda modeller. Det var dags för en speciell träff", förklarar Ken. "Min 911:a ger mig frihet, jag älskar att köra den. Den är som en mekanisk bror." För Ken är Petro-Surf – en sammansättning av orden petrol, retro och surfing – en förening av två passionerade kulturer och ett uttryck för en livsinställning. Sedan länge planerar Ken den andra Petro-Surf-festivalen i juli 2019.

Utbudet som beskrivs här avser en Cayenne Turbo modellår 2019 och visar tjänster som är tillgängliga i Tyskland.

Dela artikel