Alle
Coupé
Cabriolet
911 Turbo
fra kr 3.104.325
427 kW/580 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,8 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
320 km/h
Toppfart
911 Turbo Cabriolet
fra kr 3.295.653
427 kW/580 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,9 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
320 km/h
Toppfart
911 Turbo S
fra kr 3.469.328
478 kW/650 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,7 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
330 km/h
Toppfart
911 Turbo S Cabriolet
fra kr 3.657.655
478 kW/650 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,8 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
330 km/h
Toppfart
Tilbake til begynnelsen
 
911 Turbo:
Ingeniørene våre snakker ofte om tidenes mest perfekte sportsbil. Den har enestående ytelser, samtidig som den er komfortabel og godt egnet som hverdagsbil. 911 Turbo er fortsettelsen på denne suksesshistorien.

En 360-graders opplevelse.

Porsche - EksteriørPorsche - Eksteriør
Ytelser.
Porsche videreutvikler kontinuerlig sine modeller.
  • 6-sylindret boksermotor med VTG twin turbo – en ny motorgenerasjon
  • Ny 8-trinns Porsche dobbelclutch (PDK)
  • Sportseksos med kraftig motorlyd leveres som ekstrautstyr
Explore Performance
Ytelser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Gjør klar for fascinerende kjøreopplevelser.
Gjør klar for fascinerende kjøreopplevelser.
911 Turbo kombinerer fremragende ytelser med imponerende kjøredynamikk. Selv om det grunnleggende motoroppsettet ikke er endret, har hver eneste detalj blitt forbedret og finpusset.

For eksempel brukes større avgassturboladere og piezo-injektorer for første gang. Eksosmanifolder hentet fra 911 GT2 RS gir bedre respons og effektivitet.

Ladeluftkjølingen og motorens luftinntak er komplett omarbeidet. Tidligere ble ladeluftkjøleren forsynt med luft via luftinntakene i bakvingen, mens motoren ble forsynt via grillen bak. Dette prinsippet er omgjort i dagens 911 Turbo-modeller. Man ser det på det ekstra, doble luftuttaket for ladeluftkjølerne mellom enderørene i hekkskjørtet. Dette gir en mer effektiv luftstrøm og ladeluftkjøling – og dermed mer kraft.

Resultatet er imponerende og særdeles dynamisk. 911 Turbo har 580 hk, mens 911 Turbo S har 650. Begge har enestående akselerasjonsegenskaper. 911 Turbo er oppe i 100 km/t på bare 2,8 sekunder med Launch Control; 200 km/t nås etter kun 9,7 sekunder. 911 Turbo S er oppe i 100 km/t på bare 2,7 sekunder med Launch Control; 200 km/t nås etter kun 8,9 sekunder. Topphastigheten er 320 km/t for 911 Turbo og 330 km/t for 911 Turbo S.

Den komplett omarbeidede 8-trinns Porsche dobbelclutch (PDK) tillater ekstremt raske girskift uten å avbryte kraftflyten – ikke engang et millisekund. Sammenlignet med tidligere generasjoner legger den nye 8-trinns PDK til rette for en suveren kombinasjon av komfort, ytelse og effektivitet.

Porsche - Sport Chrono-pakke – nye bestetider.
Sport Chrono-pakke – nye bestetider.
Sport Chrono-pakken med kjøremodusvelger lar adrenalinet flomme når du trykker på en knapp. Pakken gir en enda sportsligere justering av understell, motor og girkasse. Pakken inneholder også Porsche Track Precision-appen og visning av dekktemperatur.
Med kjøremodusvelgeren inkludert Sport Response-knapp på rattet kan du velge mellom fem kjøremoduser: Normal, Sport, Sport Plus og Individuell – for å tilpasse bilen til din personlige kjørestil – samt Wet-modus for kjøring på våt vei.

Understell.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

PASM er en elektronisk demping som justerer fjæringen av hvert enkelt hjul basert på underlag og kjørestil. Dette reduserer krenging og gir økt komfort og dynamikk.

PASM sportsunderstell.

Ekstrautstyret til 911 Turbo omfatter for første gang et særdeles effektivt PASM sportsunderstell som er senket 10 mm. Faste fjærer, tilpassede stabilisatorer og ny tilpasning av PASM-demperne leverer solide dynamiske ytelser, uten at det går ut over kjørekomforten.

Porsche Traction Management (PTM).

Systemet har gjennomgått kontinuerlige forbedringer og er nå mer robust og enklere å kontrollere. Det fungerer mer presist og smidig.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Dette systemet forbedrer bilens dynamikk og stabilitet ved å bremse bakhjulene kombinert med bruk av differensialsperren bak. Dessuten legges et moderat bremsetrykk på innerhjulet bak når bilen kjører hurtig inn i en sving. Det ytre hjulet bak får dermed økt drivkraft, noe som forårsaker en ekstra rotasjonsbevegelse rundt bilens vertikale akse.

Porsche Stability Management (PSM).

Porsche Stability Management (PSM) er et automatisk assistansesystem som sørger for god stabilitet selv ved dynamisk kjøring. Sensorer overvåker kontinuerlig bilens retning, hastighet, krengehastighet og tverrakselerasjon. Ved hjelp av denne informasjonen er PSM i stand til å beregne den faktiske retningen til enhver tid og bremse enkelthjul selektivt for å gjenopprette stabiliteten.

Bakakselstyring.

Bakakselstyringen både øker bilens ytelse og gjør den mer egnet for dagligdags kjøring. Ved lave hastigheter styrer systemet bakhjulene i motsatt retning av forhjulene. Dette gjør at akselavstanden føles kortere. Ved høye hastigheter styrer systemet bakhjulene i samme retning som forhjulene.

Hevet foraksel.

Forakselens hevesystem øker bakkeklaringen foran på 911 Turbo med 40 mm når du kjører i hastighet på opptil 35 km/t. Problemer med fortauskanter, ramper og innkjøringer til parkeringsanlegg hører derfor fortiden til.

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

PDCC er et aktivt stabilisatorsystem som reduserer krengning når du kjører dynamisk i svinger. En permanent styrt rullemomentfordeling mellom for- og bakakselen sørger for at systemet er perfekt justert for alle kjøreforhold. Uansett hastighet sørger systemet for bedre dynamikk, mer nøytrale kjøreegenskaper og bedre kjørekomfort.

Porsche - Bremser.
Bremser.
Bremser på 911 Turbo.
Vi legger like stor vekt på bremseeffekten som vi gjør på kjøreegenskapene. På 911 Turbo har bremsene 6-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium foran og 4-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium bak, lakkert i rødt. Bremseskivens diameter er 408 mm foran og 380 mm bak. Som ekstrautstyr leveres faste bremsekalipere lakkert i sort.
Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).
Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) på 911 Turbo S er testet i motorsporten. De perforerte keramiske bremseskivene har en diameter på 420 mm foran og 390 mm bak – for enda bedre bremseeffekt. De er ca. 50 % lettere enn bremseskiver av støpejern av lignende utforming og størrelse. Dette gir redusert uavfjæret masse og dermed bedre veigrep og komfort, spesielt på ujevnt underlag. Bilen oppnår også smidigere kjøreegenskaper. PCCB fås på forespørsel også til 911 Turbo.
Med Porsche Active Aerodynamics blir du aldri tatt av vinden.
Med Porsche Active Aerodynamics blir du aldri tatt av vinden.
Du kan ikke unngå vinden, men du kan lede den i en bestemt retning. 911 Turbo har enda bedre aerodynamikk enn forrige generasjon, noe som viser seg i alle situasjoner. Med PAA er du sikret gode ytelser samt redusert drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

De aktive luftinntaksspjeldene i luftinntakene foran, frontspoileren av elastomer som kjøres ut pneumatisk, og den fleksible bakvingen spiller her en stor rolle. Frontspoileren og bakvingen kjøres ut og inn synkront i flere posisjoner.

Airbrake-funksjonen er også inkludert. Når du nødbremser i høy hastighet, kjører den automatisk ut frontspoileren og bakvingen, noe som reduserer bremselengden (avhengig av valgt kjøreprogram).

De aktive luftinntaksspjeldene i de fremre luftinntakene er utviklet for å redusere drivstofforbruket under vanlig kjøring og hente frem superkreftene på sportslige kjøreturer. Spjeldene lukkes automatisk mens bilen er i bevegelse, slik at luftmotstanden reduseres. Ved behov eller når du kjører i modusene Sport, Sport Plus eller PSM Sport, åpnes spjeldene for å kjøle ned motoren. Det betyr at kjøleluft kun tilføres når det faktisk er nødvendig. Dette er både effektivt og smart.

Neste kapittel
Design

Forbruk og utslipp.

911 Turbo S (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
278 – 271
g/km
Design.
Hver eneste detalj kombinerer tidløs design med en moderne stil.
  • Lysbånd
  • Variabel frontspoiler
Explore Design
Design.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kompromissløs design.
Hvordan videreutvikler du en design som var bortimot perfekt allerede for 45 år siden? Det er selvfølgelig vanskelig, men verken designerne eller ingeniørene våre så mørkt på saken. De arbeidet videre, på evig jakt etter den perfekte design for den perfekte sportsbil. Den gode nyheten er at de fant den.

Lysbåndet bak med PORSCHE-logo forbinder de tredimensjonale LED-baklyktene.

Den variable frontspoileren kan senkes lavere enn på den forrige modellen, dette gir enda bedre aerodynamikk.

Felger.

911 Turbo leveres med 20/21-tommers 911 Turbo smidde lettmetallfelger. Felgene er i en totonet titanfarge med Porsche-logo i midten. Dekkdimensjonen 255/35 ZR 20 foran og 315/30 ZR 20 bak garanterer utmerket veigrep og suverene sidekrefter. Det samme gjelder 911 Turbo S med 20/21-tommers 911 Turbo S-felger i totonet sort. Også disse er smidde lettmetallfelger, og har senterbolt og Porsche-logo i farger. Andre designtyper fås på forespørsel.

Informasjon om felger finner du her.

Taket.
Tilførsel av luft spiller en avgjørende rolle i en 911 Turbo. Men dette gjelder ikke bare motoren. I 911 Turbo Cabriolet, som med lukket tak har den klassiske silhuetten til 911 Turbo, kan du åpne taket for å også få luft i håret. Det helautomatiske stofftaket har en fastmontert bakrute i glass og tre integrerte magnesiumelementer som gjør taket svært robust til tross for den lave vekten. Taket åpnes og lukkes på rundt 12 sekunder så lenge bilens hastighet er under 50 km/t, og kan også fjernstyres.
Taktrekket består av et varmeisolerende og lydabsorberende materiale. Det holder temperaturen i bilen konstant og beskytter mot vindstøy.
Den intelligente klimastyringen regulerer automatisk klimaet i bilen, uansett om taket er åpent eller lukket.
911 Turbo Cabriolet har også en elektrisk vindavviser. Den kjøres inn og ut på to sekunder når du trykker på en knapp, og reduserer trekk og vindstøy når du kjører med taket åpent.
Porsche - Interiøret overbeviser fra det øyeblikket du setter deg inn.
Interiøret overbeviser fra det øyeblikket du setter deg inn.
Interiøret gjenspeiler eksteriørets lekre linjer.Et raskt blikk inn i kupeen avslører dessuten en av de største visuelle og digitale oppgraderingene på mange generasjoner. Her er sportslige egenskaper kombinert med høy komfort og en eksklusiv atmosfære.

360-graders oversikt over interiøret.

Neste kapittel
Komfort

Forbruk og utslipp.

911 Turbo-modeller (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 271
g/km
Komfort.
Det som har kjennetegnet 911 Turbo i mer enn 45 år, kombineres med moderne teknologi.
  • 10,9-tommers berøringsskjerm
  • Modus for kjøring på våt vei
Explore Comfort
Komfort.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sportslig og komfortabel.

GT-sportsratt.

GT-sportsrattet er standard i 911 Turbo og gir deg den ekte motorsportfølelsen. Med tommelstøtte, sentermerke og dekorskruer på eikene viser det tydelig at motorsporten ligger i genene.

Lysdesignpakke.

Lysdesignpakken (ekstrautstyr) er både praktisk og estetisk. Den omfatter dimbare lysdioder i midtkonsollen, rundt dørhåndtakene, dørlommene, fotrommene foran og baksetene. Du kan velge mellom syv farger.

De helelektriske sportssetene (14-veis) er ikke bare komfortable, men gir også god sidestøtte. Setene har elektrisk justering av setehøyde, seterygg, seteavstand, korsryggstøtte, setevinkel og setedybde. En omfattende minnefunksjon er også inkludert. Hodestøttene har turbo- eller turbo S-logo, mens seteryggen i skinn har polstret midtparti.

Adaptive sportsseter Plus (18-veis) er standard på 911 Turbo S-modellene. Setene har faste og sportslige sidevanger og ekstra skulderstøtte som gir enda bedre sidestøtte. En minnefunksjon for alle seteposisjoner (bortsett fra sidevangene) på førersiden er også inkludert. Hodestøttene har preget turbo- eller turbo S-logo.

Bøttesetene leveres som ekstrautstyr og er laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP) med karbonvevfinish. De gir spesielt god sidestøtte og har lav vekt. Setene justeres manuelt i lengden, elektrisk i høyden. Setene er i sort skinn, med midtfelt i perforert Race-Tex. Hodestøttene med preget Porsche-logo gir en siste finish.

Porsche - Bakseter.
Bakseter.
Baksetene er imponerende komfortable til en sportsbil å være. I likhet med forsetene har baksetene polstret midtfelt, mens hyllen bak setene gir ekstra oppbevaringsplass. Seteryggene i 911 Turbo Coupé kan slås ned, noe som gir god plass til bagasje. 911 Turbo Cabriolet rommer på sin side 163 liter.

BOSE® Surround Sound System.

Standard BOSE® Surround Sound System er optimalt tilpasset akustikken i 911 Turbo-modellene. Lydsystemet har 12 høyttalere og forsterkerkanaler, inkludert en patentert, 100-watts subwoofer integrert i karosseriet. Dette forvandler 911 Turbo til en konsertsal.

Burmester® High-End Surround Sound System.

Sammen med Burmester® – en av verdens største produsenter av førsteklasses lydsystemer – har vi laget Burmester® High-End Surround Sound System som leveres som ekstrautstyr. Resultatet er fremragende lydkvalitet spesielt tilpasset din 911 Turbo.

Len deg tilbake og nyt turen.

Porsche - Lyssystemer.Porsche - Lyssystemer.

Lyssystemer.

LED main headlights with Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

In the 911 Turbo, the LED main headlights with Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) point the way. They are fitted with Main Beam Assist, dynamic cornering lights and speedsensitive headlight range control. For enhanced near-field, lateral and far-field illumination – and added safety.

LED main headlights with matrix beam including Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

Even greater foresight is achieved with LED main headlights featuring matrix beam technology and high-performance auxiliary main beam in the 911 Turbo S. The main headlight with matrix beam strategically deactivates specific segments of the permanent main-beam cone. 84 individually controlled LEDs can be adjusted to the situation by switching off or dimming accordingly. Vehicles in front of you or on the opposite side of the road are dimmed, while the areas in between and next to them are still fully illuminated. In addition, PDLS Plus also includes, for the first time, an electronically controlled cornering light, which illuminates the bend optimally by switching individual LEDs on or off.

Førerassistentsystemer.

Porsche Wet mode.¹

Using sensors in the front wheel housing, the system detects swirled-up water spray, thereby assessing wet road surfaces. If it detects a noticeably wet road surface, the response behaviour of PSM and PTM is prepared accordingly. The system informs the driver of detected wetness and recommends that they switch manually to Wet mode. If the driver activates this, PSM, PTM, aerodynamics, PTV Plus and the responsiveness of the drivetrain are adjusted.

¹The Porsche Wet mode is not a substitute for adopting an appropriate driving manner in different road and weather conditions, and is, at the most, an aid for the driver.

Collision and Brake Assist.

The standard Collision and Brake Assist can reduce the risk of collisions with vehicles, pedestrians and cyclists within the limits of the system. In the first stage, the system uses the front camera to alert the driver both audibly and visually when it detects vehicles, pedestrians or cyclists in the collision area.

Automatic distance control.

Where system limitations allow, the system regulates the speed of your 911 Turbo fully independently in line with the speed of the vehicle in front. A radar sensor in the front apron monitors the area in front of your vehicle. If you have selected a cruising speed and begin to approach another vehicle that is travelling in the same lane as you and which is driving more slowly, the system slows the engine or gently applies the brakes.

Porsche InnoDrive including automatic distance control.¹

Porsche InnoDrive extends the range of functions of the automatic distance control system by up to three kilometres of anticipatory speed control. Based on high-precision navigation data as well as the radar and video sensor technology in the vehicle, Porsche InnoDrive can detect speed restrictions and the course of the road – before your 911 Turbo even reaches them.

In short: Porsche InnoDrive represents the typically Porsche realisation of efficient driving – for greater comfort and greater driving pleasure.

¹The assistance provided by Porsche InnoDrive is subject to system limitations. The driver must monitor driving style at all times and intervene in cases of doubt. The system can be overridden at any time by use of the brake or accelerator pedal.

Lane Keeping Assist including traffic sign recognition.

Lane Keeping Assist uses a camera to detect the divider line markings where system limitations allow. The system supports the driver with steering assistance when the vehicle approaches a detected divider line marking and threatens to leave the lane, thus helping to keep the car on track. Integrated traffic sign recognition uses camera images and navigation data to detect speed limits, ‘no overtaking’ zones and indirect information, such as boundary signs, and displays these in the instrument cluster.

Lane Change Assist with Turn Assist.

Within system limits, Lane Change Assist uses radar-based technology to monitor the area behind your 911 Turbo and blind spots. If the system detects a vehicle approaching quickly from behind or one that is in the blind spot, and changing lanes would be too dangerous, it informs the driver with a visual signal in the exterior mirrors. For greater comfort and safety, especially on the motorway. Turn Assist provides support during low-speed turns. Once you've arrived at a junction, Turn Assist issues a visual warning if it detects objects in your blind spots.

Night Vision Assist.

Night Vision Assist provides you with information when driving at night, even beyond the range of the headlights within the system limits. An infrared camera detects pedestrians or large wildlife before they are illuminated. A thermal image in the instrument cluster warns you: the detected person or animal is highlighted in yellow – or in red and is accompanied by an audible signal if within the critical range in front of the vehicle. At the same time, the stopping distance control is activated.

ParkAssist (front and rear) including reversing camera.

The standard reversing camera facilitates precise reverse parking and manoeuvring. Help is provided in the form of the camera image and dynamic guidelines on the PCM screen, which illustrate the predicted course of the vehicle given the current position of the steering wheel.

Remote ParkAssist.¹

The Remote ParkAssist combines a variety of intelligent assistance systems that make it easier for you to find suitable parking spaces as well as parking itself. Thanks to the Active Parking Assistance, when activated and at the appropriate speed, your 911 Turbo is able to measure and identify possible parking spaces as you drive past, and – monitored by the driver – independently takes over the steering and the forward and reversing manoeuvres of the vehicle during the parking process.

¹Only compatible with Apple iPhones from iPhone 7 generation and from iOS 13.0. Please see the compatibility instructions in the Car Configurator. All systems function within their system limits and the driver must constantly monitor the vehicle.

Surround View.

Surround View supplements the reversing camera with three more high-resolution cameras in the front apron and exterior mirror lower trims. Based on the information supplied by all four cameras, the system generates a virtual bird’s eye view of the car and displays this on the PCM screen. It is also possible to switch between various camera views to improve visibility, e.g. at narrow exits.

Neste kapittel
Modeller & Data

Forbruk og utslipp.

911 Turbo-modeller (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 271
g/km

Velg og bygg 911 Turbo-modeller.

Alle
Coupé
Cabriolet
Valgt
911 Turbo
Porsche 911 Turbo
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
279 – 271
g/km
fra kr 3.104.325
427 kW/580 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,8 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
320 km/h
Toppfart
Valgt
911 Turbo Cabriolet
Porsche 911 Turbo Cabriolet
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
284 – 275
g/km
fra kr 3.295.653
427 kW/580 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,9 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
320 km/h
Toppfart
Valgt
911 Turbo S
Porsche 911 Turbo S
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
278 – 271
g/km
fra kr 3.469.328
478 kW/650 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,7 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
330 km/h
Toppfart
Valgt
911 Turbo S Cabriolet
Porsche 911 Turbo S Cabriolet
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
284 – 275
g/km
fra kr 3.657.655
478 kW/650 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,8 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
330 km/h
Toppfart
911 Turbo S
fra kr 3.469.328
Pris
478 kW/650 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
2,7 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
330 km/h
Toppfart
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
278 – 271
g/km
Høyde
1.303 mm
Bredde
1.900 mm
Lengde
4.535 mm
Akselavstand
2.450 mm
Tekniske data

Antall sylindere 6
Boring 102.0 mm
Slaglengde 76.4 mm
Slagvolum 3,745 cm³
Effekt (kW) 478 kW
Effekt (Hk) 650 Hk
Ved turtall 6,750 1/min
Makshastighet motor 7,200 1/min
Maks dreiemoment 800 Nm
Ved turtall 2,500 - 4,000 1/min
Makseffekt per liter (kW/l) 128.00 kW/l
Makseffekt per liter (Hk/l) 174.00 Hk/l

Toppfart 330 km/h
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke 2.7 s
0 - 160 km/h med Sport Chrono-pakke 5.8 s
0 - 200 km/h med Sport Chrono-pakke 8.9 s
80-120 km/h med Sport Chrono 1.6 s

Lengde 4,535 mm
Bredde 1,900 mm
Bredde inkludert speil 2,024 mm
Høyde 1,303 mm
Akselavstand 2,450 mm
Svingradius 10.9 m
Egenvekt 1,640 kg
1,715
Tillatt totalvekt 2,020 kg
Tillatt nyttelast 380 kg
Maks taklast for 'Porsche roof transport system' 75 kg

Bagasjeromsvolum foran 128 l
Bagasjeromsvolum bak framsetene 264 l

Forbruk lav 21.1 - 20.7 l/100 km
Forbruk medium 12.2 - 11.9 l/100 km
Forbruk høy 10.5 - 10.2 l/100 km
Forbruk ekstra høy 10.5 - 10.3 l/100 km
Forbruk kombinert 12.3 - 12.0 l/100 km
CO2-utslipp lav 479 - 470 g/km
CO2-utslipp medium 277 - 269 g/km
CO2-utslipp høy 238 - 231 g/km
CO2-utslipp ekstra høy 238 - 233 g/km
CO2-utslipp kombinert 278 - 271 g/km

NOx-utslipp 11.3 mg/km

Porsche Doppelkupplung (PDK) fra kr 3.469.328

Neste trinn