911 GT3 RS
fra kr 3.662.113
386 kW/525 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,2 s
0 - 100 km/h
296 km/h
Toppfart
Tilbake til begynnelsen
 
Perfeksjon er aldri utgangspunktet.
Men det er alltid målet.

911 GT3 RS.

Topp ytelse krever mer enn bare perfekte forhold og flaks. Hard trening er nødvendig for å bli sterkere og raskere. Det handler om prøving og feiling, oppturer og nedturer. Den største utfordringen er holde teten. Med dette for øyet fortsetter Porsche å teste grensene for hva som er mulig. Opplev den nye 911 GT3 RS i toppform – med ekstra krefter som gjør den enda raskere på banen.

Porsche - Kraftig 4,0-liters selvpustende motor med 525 hk (386 kW).
Kraftig 4,0-liters selvpustende motor med 525 hk (386 kW).
Helautomatisk justering av den fremre diffusoren og bakvingen.
DRS (Drag Reduction System) for bakvingen.
Porsche - Aerobars for opptil 40 kg mer marktrykk.
Aerobars for opptil 40 kg mer marktrykk.
Porsche - Lett konstruksjon med mange komponenter laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP).
Lett konstruksjon med mange komponenter laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP).

360° Opplevelse.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

Enda mer 911 GT3 RS.

Se høydepunktene til den nye 911 GT3 RS i kapitlene nedenfor.

Porsche - Enda mer 911 GT3 RS.
Aerodynamikk og design
Les mer
Aerodynamikk og design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Bedre marktrykk.
Bedre marktrykk.
Den nye 911 GT3 RS yter maksimalt – takket være økt marktrykk og bedre aerodynamikk. Porsche Active Aerodynamics (PAA) med DRS tilpasser automatisk bakvingen og den fremre diffusoren til kjøresituasjonen. Dette skjer på brøkdelen av et sekund og er basert på alle bildata, inkludert langs- og tverrgående akselerasjon, gass- og bremsepedalposisjons posisjon samt friksjonsverdier. Dette gir de beste forutsetninger for neste runde.
Porsche - 40 kg mer marktrykk.
40 kg mer marktrykk.
De nye aerodynamiske elementene på forakselen reduserer turbulens og strømningshastighet. Dette øker marktrykket med opptil 40 kg når du kjører i topphastighet. Dette er avansert teknologi, hentet fra motorsporten.
Porsche - S-formet kanal foran med én radiator.
S-formet kanal foran med én radiator.
I likhet med GT-racingbilene har den nye 911 GT3 RS én stor midtplassert radiator i stedet for bagasjerom foran. Luftføringen er S-formet. Sammenlignet med de to sideradiatorene og den lille senterradiatoren som ellers brukes, gir dette bedre aerodynamikk og er fordelaktig for marktrykk og bremsekjøling.
Porsche - Bredt turbokarosseri med luftinntak.
Bredt turbokarosseri med luftinntak.
Det brede turbokarosseriet med luftinntak gjør 911 GT3 RS mer aerodynamisk og understreker bilens spenstige utseende. Karosseriet gir også plass til nye, bredere hjul som sikrer enda bedre kjøreegenskaper.
Porsche - Form følger funksjon.
Form følger funksjon.
Motvind er en av de største utfordringene til raske rundetider. Den nye 911 GT3 RS har komponenter som reduserer luftstrømmen, i tillegg til den todelte bakparten med forstørrede luftventiler, bakspoiler med ventilasjon og diffusor.
Neste kapittel
Lett konstruksjon

Forbruk og utslipp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Lett konstruksjon
Les mer
Lett konstruksjon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Enestående letthet.
Enestående letthet.
For lette konstruksjoner er det viktig å ta bort så mye som mulig. Det gjelder også for den nye 911 GT3 RS, som likevel har mer utstyr enn forgjengerne, inkludert aktiv aerodynamikk, bredere felger og dekk, bredere karosseri og mer omfattende justeringsalternativer for understellet i ulike kjøremoduser.
Konsekvent bruk av karbonfiberforsterket plast (CFRP) gir en egenvekt på kun 1450 kg. Både skjermene, panseret i RS-utforming og taket er laget av materialer som er testet i motorsporten. Bakvingen med aktiv aerodynamikk og dørene med forbedrede luftinntak i hjulbuen er laget av karbonfiberforsterket plast. Smidde aluminiums- og magnesiumfelger er også et pluss på banen.

Eksteriør.

Hvert eneste gram teller når det er om å gjøre å kjøre raskest. Weissach-pakken leveres som ekstrautstyr og reduserer vekten ytterligere med rett under 15 kg. Panseret, taket og øvre halvdel av sidespeilene er i synlig karbon (høyglans), mens bakvingen er i delvis karbonvevfinish (høyglans). Dette fremhever den motorsportslige karakteren til den nye 911 GT3 RS.

Interiør.

Velteburet i silkematt karbonvevfinish gir stilig beskyttelse. Interiøret omfatter også lette PDK-girhendler av magnesium, øvre del av instrumentpanelet i sort Race-Tex, interiørelementer i silkematt karbonvevfinish, merke med Weissach RS-logo på passasjersiden og hodestøtter med brodert Weissach RS-logo.

Understell.

Stabilisatorer på for- og bakakslene, koblingsstenger på bakakselen og karbonfiberforsterket understellsplate sørger for idealvekten når du jakter på nye personlige rekorder.

Porsche - Lett og støyisolert glass.
Lett og støyisolert glass.
Frontruten, siderutene og bakruten består av lett, laminert glass med akustisk film som reduserer bilens vekt. Ekstern støy som rullestøy og vindstøy er redusert til et minimum, noe som bedrer akustikken innvendig.
Porsche - Bøtteseter av karbonfiberforsterket plast.
Bøtteseter av karbonfiberforsterket plast.
Lette bøtteseter av karbonfiberforsterket plast i silkematt karbonvevfinish gir svært god sidestøtte. Setene har flotte setetrekk i sort skinn, der setenes midtparti er i perforert sort Race-Tex med røde eller sølvfargede kontrastelementer.
Neste kapittel
Ytelser

Forbruk og utslipp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Ytelser
Les mer
Ytelser
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enestående ytelser.

Så snart lyset gir startsignalet, leverer den nye 911 GT3 RS utrolig ytelse på opptil 465 Nm på banen. 386 kW (525 hk) skyter deg fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder, uten tid til å puste før du når en toppfart på 296 km/t. Det lette rustfrie sportseksosen gir en ufiltrert lydopplevelse opp til maksimalt 9 000 omdreininger per minutt.

Moderne motorsportteknologi angir tonen i den kraftige 4,0-liters selvpustende motoren med 4-ventils teknologi inkludert vippearmer og stiv ventildrift, samt smidde stempler og koblingsstenger i titan. Oljetilførselen er optimalisert og klar for kraftige sidebevegelser, takket være tørrsumpsmøring og separat motoroljebeholder.

Porsche - Bedre utligning av nikkebevegelser.
Bedre utligning av nikkebevegelser.
Ambisiøse førere vet at presis nedbremsing er like viktig som kraftig akselerasjon. En optimalisert understellskonstruksjon reduserer bøyningen av forakselen når bilen bremser.
Porsche - Sideveis dynamikk.
Sideveis dynamikk.
I den nye 911 GT3 RS trenger du knapt bremse ned før svinger. Sportsdekk med dimensjon 275/35 R20 foran og 335/30 R21 bak, bredere hjul og bredere sporvidde gir bedre sideveis dynamikk og høyere hastighet i svinger.
Porsche - God yteevne.
God yteevne.
Intens kjøring krever mye av både bil og fører. Derfor er den sportslige 7-trinns Porsche dobbelclutchen (PDK) nå enda mer robust på racerbanen, takket være et modifisert luftesystem med justert overføringsforhold. Du ønsker jo tross alt ikke å kjøre den nye 911 GT3 RS i overdrive.
Porsche - Mer personlig oppsett.
Mer personlig oppsett.
Våt asfalt, krappe svinger, personlig kjørestil. I motorsporten er det mange faktorer som har betydning for oppsettet. Takket være de tre ekstra modusbryterne på rattet kan du styre understellsreguleringssystemer som PASM, PSM og PTV Plus på en mer fleksibel måte. Du kan i tillegg slå av antispinnsystemet (TC) eller justere det i ulike trinn.

Understellsreguleringssystemer.

Porsche Active Suspension Management (PASM -20 mm).

Den elektroniske dempingen justerer aktivt fjæringen av hvert hjul separat basert på underlag og kjørestil. PASM har to innstillinger: sportslig/komfortabel og sportslig/fast.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM er et automatisk assistansesystem som sørger for god stabilitet selv ved dynamisk kjøring. Systemet kan slås helt av i to trinn, til fordel for sportslig kjøring på racerbanen.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

I forbindelse med 7-trinns PDK har PTV Plus elektronisk regulert og helvariabel differensialsperre bak med helvariabel momentfordeling. Systemet gir bedre veigrep og sideveis dynamikk. Det øker også bilens stabilitet under belastningsendringer i svinger og ved bytte av kjørefelt.

Porsche - Andre høydepunkter.Porsche - Andre høydepunkter.Porsche - Andre høydepunkter.

Andre høydepunkter.

Understellslagre med kuleledd.

Presise og direkte forbindelser sørger for suveren ytelse og en fast forbindelse mellom understell og karosseri. Alle understellslagre er utstyrt med kuleledd som gir bedre dynamikk og presisjon.

Hydraulisk løftesystem.

Det hydrauliske løftesystemet for forakselen leveres som ekstrautstyr og hever fronten til 911 GT3 RS med 40 mm. Dette reduserer risikoen for at bilen tar nedi på f.eks. fortauskanter, ramper og innkjøringer til parkeringshus.

Bakakselstyring med sportslig oppsett.

I lav hastighet styres bakhjulene i motsatt retning av forhjulene, noe som øker smidigheten, særlig i svinger. I høy hastighet styrers bakhjulene i samme retning som forhjulene. Dette øker stabiliteten, spesielt i høy hastighet eller når du foretar en forbikjøring på racerbanen.

Bremser.

911 GT3 RS leveres som standard med et spesielt kraftig bremsesystem som er optimalisert for bruk på racerbanen. De røde 6-stemplers aluminiumskaliperne foran og de 4-stemplers aluminiumskaliperne bak er utformet som monoblokk-enheter. De gir høy stabilitet og svært god bremserespons. Senkede og innvendig ventilerte bremseskiver reduserer uavfjærede og roterende masser og dermed vekten, takket være den todelte konstruksjonen delvis i aluminium.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Som ekstrautstyr leveres bilen med Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) som er rundt 50 % lettere enn lignende bremseskiver i støpejern. De perforerte keramiske bremseskivene har en diameter på 410 mm foran og 390 mm bak. De utmerker seg med lav vekt og kraftige bremseegenskaper. De er dessuten motstandsdyktige mot bremsefading, noe som øker sikkerheten når du bremser i høy hastighet.

Neste kapittel
Interiør og infotainment

Forbruk og utslipp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Interiør og infotainment
Les mer
Interiør og infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Suveren kontroll.
Det motorsportslige rattet har fire integrerte modusbrytere som styrer systemer som blant annet DRIVE MODE, Porsche Active Suspension Management (PASM), Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) og antispinnsystemet (TC). Dette gir en enda bedre interaktiv forbindelse mellom fører og bil.
Porsche - Tåler litt juling.
Tåler litt juling.
Clubsport-pakken, som leveres som ekstrautstyr uten ekstra kostnad, består av et veltebur i stål bak forsetene som er boltet fast til karosseriet. Buret kan som ekstrautstyr lakkeres i sort eller rødt. 6-punkts racingseler på førersiden øker sikkerheten.
Porsche - Økt komfort.
Økt komfort.
Bøttesetene av karbonfiberforsterket plast med karbonvevfinish og integrert brystkollisjonspute gir god sidestøtte og har en lav vekt. Setene justeres manuelt i lengden og elektrisk i høyden. Setene er som standard trukket i sort skinn og har brodert GT3 RS-logo på hodestøttene. Setemidtpartiene i sort perforert Race-Tex har underlag i kontrastfarge. Adaptive sportsseter Plus med elektrisk 18-veis justering leveres som ekstrautstyr.
Porsche - Økte kontraster.
Økte kontraster.
Interiøret i sort skinn/Race-Tex har dekorsømmer, brodert «GT3 RS»-logo og dekorstriper i sort med innlegg i silkematt karbonvevfinish. På forespørsel leveres også utvidet interiør i skinn/Race-Tex med røde eller sølvfargede kontrastelementer.

Porsche Connect.

Porsche Connect byr på nyttige tjenester og My Porsche-appen. Du kan blant annet synkronisere reisemål og kalendere med bilen, planlegge kjøreturer ved hjelp av trafikkinformasjon i sanntid fra Porsche Communication Management (PCM) og bruke musikktjenester. La din Porsche ta seg av oppgaver innen navigasjon, informasjon og underholdning.

Porsche Track Precision-appen.

Med Porsche Track Precision-appen¹ kan du måle, evaluere og forbedre resultatene dine. Du kan se, loggføre og analysere kjøredata på smarttelefonen din.

¹ Bruk av appen er kun tillatt på lukkede baner. Bruk av dette produktet (spesielt videoopptaksfunksjonen) kan i enkelte land eller på enkelte arrangementer være forbudt i henhold til lover eller forskrifter. Før du bruker dette produktet, må du kontrollere at det er tillatt i henhold til lokale lover og forskrifter.

Lydanlegg.

Sound Package Plus har 8 høyttalere, 150 watt og en forsterker integrert i Porsche Communication Management (PCM). Anlegget leverer lyd som er optimalt tilpasset føreren og passasjeren foran. BOSE® Surround Sound System (ekstrautstyr) med 12 høyttalere, 100 watts subwoofer og total effekt på 570 watt gjør det mulig å finjustere hver enkelt høyttaler til kupeen.

Les mer om tjenestene som inngår i Porsche Connect.

Les mer om tjenestene som inngår i Porsche Connect.

Neste kapittel
Modeller & data

Forbruk og utslipp.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km

Velg og bygg din 911 GT3 RS.

Valgt
911 GT3 RS
Porsche 911 GT3 RS
WLTP*
13,4
l/100 km
305
g/km
fra kr 3.662.113
386 kW/525 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,2 s
0 - 100 km/h
296 km/h
Toppfart
911 GT3 RS
fra kr 3.662.113
Pris
386 kW/525 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,2 s
0 - 100 km/h
296 km/h
Toppfart
WLTP*
13,4
l/100 km
305
g/km
Høyde
1.322 mm
Bredde
1.900 mm
Lengde
4.572 mm
Akselavstand
2.457 mm
Tekniske data

Antall sylindere 6
Boring 102.0 mm
Slaglengde 81.5 mm
Slagvolum 3,996 cm³
Effekt (kW) 386 kW
Effekt (Hk) 525 Hk
Ved turtall 8,500 1/min
Makshastighet motor 9,000 1/min
Maks dreiemoment 465 Nm
Ved turtall 6,300 1/min
Makseffekt per liter (kW/l) 96.00 kW/l
Makseffekt per liter (Hk/l) 131.00 Hk/l

Toppfart 296 km/h
0 - 100 km/h 3.2 s
0 - 160 km/h 6.9 s
0 - 200 km/h 10.6 s
80-120 km/h 1.8 s

Angrepsvinkel foran/bak (standard understell) 6.2 - 9.8 °
Angrepsvinkel under midten (standard understell) 10.6 °
Maks bakkeklaring (standard understell) 100 mm

Lengde 4,572 mm
Bredde 1,900 mm
Bredde inkludert speil 2,027 mm
Høyde 1,322 mm
Akselavstand 2,457 mm
Svingradius 10.5 m
Egenvekt 1,450 kg
1,525
Tillatt totalvekt 1,795 kg
Tillatt nyttelast 345 kg

Forbruk lav 21.5 - 21.5 l/100 km
Forbruk medium 12.5 - 12.5 l/100 km
Forbruk høy 11.5 - 11.5 l/100 km
Forbruk ekstra høy 12.6 - 12.6 l/100 km
Forbruk kombinert 13.4 - 13.4 l/100 km
CO2-utslipp lav 488 - 488 g/km
CO2-utslipp medium 284 - 284 g/km
CO2-utslipp høy 262 - 262 g/km
CO2-utslipp ekstra høy 286 - 286 g/km
CO2-utslipp kombinert 305 - 305 g/km

NOx-utslipp 21.5 mg/km

Porsche Doppelkupplung (PDK) fra kr 3.662.113
Porsche - Individualisering og siste finish.

Individualisering og siste finish.

Hos Porsche Exclusive Manufaktur kan du velge blant mange innvendige og utvendige detaljer som bidrar til sette et personlig preg på bilen din. Slik at den blir akkurat slik du vil ha den.

Neste trinn