718 Spyder RS
fra kr 2.531.075
368 kW/500 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,4 s
0 - 100 km/h
308 km/h
Toppfart
Tilbake til begynnelsen
718 Spyder RS
Car Configurator
 
Ufiltrert kjøreglede. Åpen topp.
Ren GT-teknikk i en rendyrket åpen 2-seter. Rendyrket, ufiltrert, ekte. 718 Spyder RS er en roadster med midtmontert motor som kjører fra kompromisser på en brøkdel av et sekund. For kjøreglede med en kraftig lyd som du umiddelbart kan høre og føle.

Den nye 718 Spyder går tilbake til opprinnelsen med roadster-følelsen – med en rendyrket og ufiltrert kjøreopplevelse som ellers bare kan oppleves på sportsmotorsykler eller i åpne racerbiler.

Kjøretøy avbildet med Weissach-pakken og tilleggsutstyr.

718 Spyder RS høydepunkter.

Design.

Ekstra luftinntak, kjøleråpning, økt nedoverkraft. 718 Spyder RS fremkaller en storm av entusiasme – også takket være taklinjen som er typisk med midtmontert motor og de karakteristiske strømlinjene.

Lettvektskonstruksjon.

Redusert vekt – mer dynamikk: lette konstruksjonstiltak som bruk av karbonfiberforsterket plast (CFRP) sikrer en betydelig vektfordel. I midten: den avtagbare lette kalesjen.

Naturlig aspirert motor med høyt turtall.

9,000 rpm, meget smidig og med en utrolig lyd: den 4,0-liters, 6-sylindrede, naturlig aspirerte boxermotoren med høyt turtall, ble avledet direkte fra 911 GT3.

RS-understell.

Utviklet for rundturer – skreddersydd for svingete fjelloverganger: det høypresisjons 718 Cayman GT4 RS-understellet er optimalt tilpasset det generelle konseptet til 718 Spyder RS.

Interiør.

I kupeen er hele fokuset på det essensielle: åpen kjøreglede med motorsportskarakter – fra det 718 RS-spesifikke rattet med midt-markering til de tre runde instrumentene og dørhåndtaksløkkene.

Weissach-pakke.

Weissach. Fødestedet til Porsche GT-kjøretøyene. Weissach-pakken understreker denne opprinnelsen med en rekke funksjoner i karbonvevd finish og «Weissach RS»-logoen som en typisk signatur.

Chronograph 718 Spyder RS.

Designdetaljene til Chronograph 718 Spyder RS er perfekt tilpasset kjøretøyets motoriserte forbilde. Eksklusivt for eiere av 718 Spyder RS.

360° Opplevelse.

Porsche - 360°ExteriorPorsche - 360°Exterior

718 Spyder RS – høydepunkter.

Porsche - 718 Spyder RS – høydepunkter.
Design og Aerodynamikk
Les mer
Design og Aerodynamikk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lett kabriolet-topp.
718 Spyder RS er ikke en sportsbil som kan kjøres med toppen ned – men en åpen «svingsøker» som kan kjøres med toppen lukket. Den todelte manuelle lettvekts kabriolet-toppen med to stramme finner kan tas helt av, brukes som lerretskalesje eller som lerretskalesje med værskillevegg. Du kan også oppbevare den hjemme i stedet for i bagasjerommet. Dette sparer opptil 15 kg sammenlignet med 718 Spyder. Tilgjengelig med røde eller grå rør, eller i helsvart.
Porsche - Bakdeksel med strømlinjer.
Bakdeksel med strømlinjer.
Typisk for en Porsche Spyder: de karakteristiske strømlinjene i bakenden gir en visuell fortsettelse av formen til den svarte veltebøylen. Et umiskjennelig utseende som fremkaller minner om silhuetten til forgjengere fra fortiden. Kombinert med Weissach-pakken kommer den øvre delen av huset til det hevede tredje bremselyset mellom strømlinjene i karbonvev finish – akkurat som finishen til veltebøylen.
Porsche - Ekstra luftinntak på sidene.
Ekstra luftinntak på sidene.
Prosessluftinntak laget av svartlakkert CFRP er brukt bak fører og passasjer foran, under finnene på kabriolet-toppen. Resultatet: forbedret dynamisk vindtrykk, som gir motoren ekstra luft gjennom luftkassen og forsterker kjøretøyets motorsportegenskaper. Kombinert med Weissach-pakken kommer luftinntakene i karbonvevde finish.
Porsche - Fronten.
Fronten.
Den utpregede frontspoilerleppen, med en ekstra spoiler foran hjulbuene, sørger for økt aerodynamisk nedoverkraft på forakselen. Det sentrale luftinntaket i fronten optimerer aerodynamikken ytterligere og leder luftstrømmen oppover gjennom avtrekksåpningen foran frontdekselet.
Porsche - CFRP-skjermer inkludert kjøleråpninger.
CFRP-skjermer inkludert kjøleråpninger.
De øvre åpningene i hjulbuen som er laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP), lamellene, og den nyutformede frontspoilerleppen med sideblader omgitt av luftstrøm optimerer hjulkasseventilasjonen. Resultatet: reduksjonen i overtrykk i hjulhuset og dermed mer nedoverkraft.
Porsche - NACA-luftinntak.
NACA-luftinntak.
Trosser motvinden hardnakket: frontdekselet av spesielt lett karbonfiberforsterket plast (CFRP) i eksteriør-fargen. NACA-luftinntakene i svart forbedrer bremsekjølingen – og er et tydelig tegn på at denne Spyderen ikke bærer forkortelsen RS uten grunn. Kombinert med Weissach-pakken understreker også frontdekselet i karbonvevd finish – valgfritt delvis lakkert – motorsportsgenene.
Porsche - Fast bakspoiler.
Fast bakspoiler.
Den faste bakspoileren mellom de tonede baklyktene er større enn på 718 Spyder og fremhever dermed det ytelsesorienterte designet enda mer. I sin typiske GT-form sørger den for kjøretøyets aerodynamiske balanse – selv når taket er åpent. Kombinert med Weissach-pakken skaper bakspoileren, den såkalte Gurney-klaffen, i karbonvevd finish en spesielt sporty finish.
Porsche - Bakre støtfanger med diffusor.
Bakre støtfanger med diffusor.
Perfekt formet supersportsbil-teknologi: bakre støtfanger i svart med en diffusor, komplett med finner, akselererer luftstrømmen på understellet og forsterker dermed det som er kjent som Venturi-effekten. 718 Spyder RS suger seg selv ned på bakken – for ekstra nedoverkraft på bakakselen.
Porsche - Sportseksosanlegg.
Sportseksosanlegg.
Det store volumet til det lette sportseksosanlegget i rustfritt stål med bakre lyddemper og to svarte enderør i rustfritt stål som er flyttet fra hverandre, reduserer eksosmottrykket og frigjør utallige endorfiner med hver lyd. Kombinert med Weissach-pakken er enderørdekslene laget av titan og minner om utseendet til Porsche 935, som ble relansert i 2018.
Porsche - Hjul.
Hjul.
20-tommers sportsdekk til 718 Spyder RS er dimensjonert for ytelse, stor kontaktflate og grep¹. Også inkludert: ekstra lette 20-tommers smidde aluminiumsfelger til 718 Cayman GT4 RS med RS-bokstaver på sentrallåsen. De 20-tommers 718 Cayman GT4 RS smidde magnesiumfelger er tilgjengelige i kombinasjon med Weissach-pakken for enda flere vektbesparelser. Begge hjulvariantene er tilgjengelige i forskjellige lakkfinisher, for eksempel sateng aluminium.

¹Den reduserte mønsterdybden øker risikoen for vannplaning på våte veier.

Neste kapittel
Ytelser

Forbruk og utslipp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Ytelser
Les mer
Ytelser
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Ytelse.
Ytelse.
Den mest spennende kombinasjonen av en storm og det å våge seg fremover: understellelementer utprøvd på racerbanen, GT4 RS-motor. 718 Spyder RS bringer sin utemmede kraft til veien uten kompromisser. Sving etter sving. Permanent gåsehud.
Porsche - Naturlig aspirert motor med høyt turtall.
Naturlig aspirert motor med høyt turtall.
GT4 RS-motoren i en roadster: 500 PS (368 kW) ved 8,400 rpm, maks. dreiemoment 450 Nm ved 6,750 rpm. Den 4,0 liters 6-sylindrede naturlig aspirerte boxermotoren med høyt turtall, på maksimalt 9,000 rpm, er den desidert kraftigste i 718-modellserien.
Porsche - Motorteknologi hentet fra motorsport.
Motorteknologi hentet fra motorsport.
Seks individuelle gassventiler forsyner de seks sylindrene med luft som er optimalt for direkte respons og utmerket dosering av motoren. Den er kraftig og robust takket være en sentral oljemating, smidde stempler og lette stempelstenger i titan.
Porsche - Girkasse.
Girkasse.
Skiftene til den ytelsesorienterte syv-trinns Porsche Doppelkupplung (PDK) er raske og vekker følelsene. Selv 7. gir har en kort, sporty respons. Den mekaniske låsedifferensialen sikrer optimal kraftoverføring.
Porsche - Understell med GT-teknologi.
Understell med GT-teknologi.
Nøyaktig håndtering for svingete fjelloverganger: lette fjærbeinaksler, stramme fjærer og hjelpefjærer, i kombinasjon med spesifikke hjulfester, sikrer høy trekkraft og stabilitet. Kuleledd muliggjør spesielt presis hjulføring.

Porsche Active Suspension Management (PASM, –30 mm).

Den elektroniske justeringen av understellet justerer aktivt og kontinuerlig dempningskraften på hvert hjul, basert på gjeldende veiforhold og kjørestil. PASM har to innstillinger: sporty-komfortabel og sporty-fast.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM er et automatisk kontrollsystem for å opprettholde stabilitet ved grensene for dynamisk kjøreytelse. Systemene kan slås helt av i to trinn.

Porsche Torque Vectoring (PTV).

PTV forbedrer kjøredynamikken. Den integrerte mekaniske bakre differensialsperren muliggjør mer trekkraft og betydelig forbedret sidedynamikk og kjørestabilitet under lastendringer i svinger og ved filbytte.

Løftesystem for foraksel.

30 mm høres kanskje ikke så mye ut, men det utgjør den avgjørende forskjellen i hastigheter opp til rundt 60 km/t takket være den økte bakkeklaringen.

Porsche - Bremser.Porsche - Bremser.

Bremser.

Nedbremsing i RS-stil.

718 Spyder RS bremser imponerende raskt takket være 6- eller 4-stempels aluminium monoblokk-faste kaliperbremser (foran/bak) med røde bremsekalipere, store komposittbremseskiver og effektiv bremseventilasjon og kjøling.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Den valgfrie Porsche Ceramic Composite-bremsen (PCCB) muliggjør kraftig bremseytelse og konstant bremsetrykk. Vekten på bremseskivene er ca. 50 % lavere enn bremseskiver i støpejern med sammenlignbar design og dimensjoner.

Neste kapittel
Weissach-pakke

Forbruk og utslipp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Weissach-pakke
Les mer
Weissach-pakke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Navnet er nøkkelen.
Navnet er nøkkelen.
Weissach. Arbeidsplassen til våre ingeniører. Så det er ikke rart at Weissach-pakken, spesielt utviklet for 718 Spyder RS, fikk dette navnet. Signaturen i form av «Weissach RS»-emblemet finner du på dekselet til koppholderen, som sømmer på hodestøttene og preget på den lette kalesjen.
Porsche - Utvendige elementer i karbonvevd finish.
Utvendige elementer i karbonvevd finish.
Den konsekvente bruken av karbonvevd finish skjerper designet til 718 Spyder RS enda mer – fra frontdekselet og den øvre halvdelen av sidespeilene, sidebladene og luftinntak bak fører og passasjer foran til øvre del av huset til det tredje bremselyset. Dekselet på veltebøylen og den aerodynamiske Gurney-klaffen på bakspoileren – også i karbonvevd finish – runder dynamisk av den konsekvente finjusteringen.
Porsche - Kalesje med signatur.
Kalesje med signatur.
718 Spyder RS kan takle alle forhold – enten det regner eller er for kaldt, til og med å kjøre med kalesjen nede. Synet av den flate silhuetten med Weissach-pakkeemblemet preget på den lette kabriolet-toppen er nå enda mer spennende enn det allerede var.
Porsche - Eksosrørdeksel i titan.
Eksosrørdeksel i titan.
De to separate eksosrørene produserer en lyd som garantert får deg til å smile og når dypt under huden. Utseendet til eksosrørdekslene i titan er inspirert av Porsche 935 Motorsport i begrenset produksjon i 2018, en hyllest til den legendariske 935/78 Le Mans-racerbilen.
Porsche - Smidde magnesiumfelger.
Smidde magnesiumfelger.
De 20-tommers 718 Cayman GT4 RS smidde magnesiumfelgene er tilgjengelige i ulike lakk-finisher og reduserer vekten med nesten 10 kg totalt. For forbedret kjøredynamikk, takket være reduksjon i ufjæret vekt, og uhemmet kjøreglede på svingete fjellveier. Sentrallåsen med «RS»-skrift øker kjøreambisjonene allerede nede i dalen.
Porsche - Interiør med Weissach-emblem.
Interiør med Weissach-emblem.
I kombinasjon med Weissach-pakken er den øvre delen av dashbordet også dekket med Race-Tex, som er utprøvd på banen, og runder av det desidert rendyrkede, sporty interiøret – og minimerer irriterende refleksjoner i frontruten. Det broderte Weissach-emblemet på hodestøttene og merket på dashbordets dekkplate gir en tydelig indikasjon på opprinnelsen.
Neste kapittel
Interiør

Forbruk og utslipp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Interiør
Les mer
Interiør
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 718 RS sportsratt.
718 RS sportsratt.
Nøyaktig håndtering starter ved grensesnittet mellom fører og kjøretøy: med det 718 RS-spesifikke sportsrattet inkludert den gule midt-markeringen. De svarte girspakene med gule markeringer sørger for skarpe, korte girskift, akkurat som i motorsport. Rattkransen er trukket i Race-Tex. Et banetestet mikrofibermateriale som gir godt grep.
Porsche - PDK girvelger.
PDK girvelger.
Den GT-spesifikke utformingen av PDK-girvelgeren er visuelt basert på girspaken – med manuell posisjon. Gripeområde og valgmansjett er i Race-Tex, girskiftemønsteret kommer i Racing Yellow. PDK-girvelgeren er utformet på samme måte som sekvensielle girkasser i racerbiler. Dette betyr: girspaken må skyves forover i den manuelle posisjonen for å gire ned og trekkes bakover for å gire opp.
Porsche - Race Tex interiør.
Race Tex interiør.
Det banetestede Race-Tex-mikrofibermaterialet gir ekstra grep, for eksempel på rattkransen og grepområdet til PDK-girvelgeren. De valgfrie interiørbeslagene gir en enda mer sporty Race-Tex-følelse. Kontrastfargene Arctic Grey eller Carmine Red, avhengig av utstyr, setter sporty, rendyrkede fremhevende detaljer på dørhåndtakløkkene, de dekorative sømmene eller det perforerte Race-Tex-setesenteret.
Porsche - Dekorative paneler i karbonvevd finish.
Dekorative paneler i karbonvevd finish.
Dekselpanelene i karbonvevd finish (sateng), for eksempel på dashbordet og midtkonsollen, understreker de rendyrkede, sporty egenskapene. I kombinasjon med Weissach-pakken setter merket med «Weissach RS»-emblemet en tydelig signatur på det dekorative panelet til koppholderen. Dørterskelbeskyttere i karbonvevd finish (sateng) med «Spyder RS»-skrift reflekterer motorsportsgenene så snart du setter deg inn i bilen.
Porsche - Bøtteseter.
Bøtteseter.
Bøttesetene laget av CFRP med karbonvevd finish og integrert brystkollisjonspute gir spesielt god sidestøtte med minimal vekt. Setet er laget av perforert Race-Tex med svart underlag i Arctic Grey eller, avhengig av interiøret, i Carmine Red. «Spyder RS»-bokstavene er brodert på hodestøttene, og med «Weissach RS»-emblemet i kombinasjon med Weissach-pakken. De adaptive sportssetene Plus med 18-veis justering er tilgjengelig uten ekstra kostnad.
Porsche - Lette dørlister.
Lette dørlister.
Hvert gram teller på banen og i trange hårnålssvinger – for enda mer ytelse og kjøredynamikk. Et bidrag til interiøret: lette dørpaneler, dørhåndtaksløkker slik som de som brukes i motorsport, og lette oppbevaringsnett i stedet for oppbevaringsrom. Men vi tillot oss å ha det litt gøy: dørhåndtakløkkene og kontrastsømmene i Arctic Grey eller Carmine Red, avhengig av utstyr, er et ekstra blikkfang.
Neste kapittel
Sportmade

Forbruk og utslipp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Garantert gåsehud. I øret.
Opplev en symfoni med tittelen «9000 revolusjoner».

Velg og bygg 718 Spyder RS.

Valgt
718 Spyder RS
Porsche 718 Spyder RS
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km
fra kr 2.531.075
368 kW/500 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,4 s
0 - 100 km/h
308 km/h
Toppfart
718 Spyder RS
fra kr 2.531.075
Pris
368 kW/500 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
3,4 s
0 - 100 km/h
308 km/h
Toppfart
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km
Høyde
1.252 mm
Bredde
1.822 mm
Lengde
4.418 mm
Akselavstand
2.482 mm
Tekniske data

Antall sylindere 6
Boring 102.0 mm
Slaglengde 81.5 mm
Slagvolum 3,996 cm³
Effekt (kW) 368 kW
Effekt (Hk) 500 Hk
Ved turtall 8,400 1/min
Makshastighet motor 9,000 1/min
Maks dreiemoment 450 Nm
Ved turtall 6,750 1/min
Makseffekt per liter (kW/l) 92.00 kW/l
Makseffekt per liter (Hk/l) 125.00 Hk/l

Toppfart 308 km/h
0 - 100 km/h 3.4 s
0 - 160 km/h 7.1 s
0 - 200 km/h 10.9 s
80-120 km/h 1.9 s

Angrepsvinkel foran/bak (standard understell) 6.5 - 10.6 °
Angrepsvinkel under midten (standard understell) 10.3 °
Maks bakkeklaring (standard understell) 79 mm

Lengde 4,418 mm
Bredde 1,822 mm
Bredde inkludert speil 1,994 mm
Høyde 1,252 mm
Akselavstand 2,482 mm
Svingradius 11.4 m
Egenvekt 1,410 kg
1,485
Tillatt totalvekt 1,755 kg
Tillatt nyttelast 345 kg

Bagasjeromsvolum foran 125 l
Bagasjeromsvolum 120 l

Forbruk lav 20.4 - 20.4 l/100 km
Forbruk medium 12.0 - 12.0 l/100 km
Forbruk høy 11.0 - 11.0 l/100 km
Forbruk ekstra høy 11.7 - 11.7 l/100 km
Forbruk kombinert 12.7 - 12.7 l/100 km
CO2-utslipp lav 463 - 463 g/km
CO2-utslipp medium 272 - 272 g/km
CO2-utslipp høy 250 - 250 g/km
CO2-utslipp ekstra høy 265 - 265 g/km
CO2-utslipp kombinert 288 - 288 g/km

NOx-utslipp 14.5 mg/km

Porsche Doppelkupplung (PDK) fra kr 2.531.075
Porsche Connect.
Med en rekke tjenester og My Porsche-appen er Porsche Connect din smarte kopilot for daglig bruk.

Discover more
Chronograph 718 Spyder RS.
Chronograph 718 Spyder RS er den perfekte følgesvennen for kjøring på svingete veier. Sportsbilen din på håndleddet.

Lær mer.
ROADS-app.
Oppdag de mest spennende rutene i verden i én app og bli en del av ROADS-fellesskapet.

Lær mer.
Porsche Motorsport.
Fabrikk- og amatør-racing: fest sikkerhetsbeltet og les mer.

Lær mer.
Porsche - Individualisering og siste finish.

Individualisering og siste finish.

Hos Porsche Exclusive Manufaktur kan du velge blant mange innvendige og utvendige detaljer som bidrar til sette et personlig preg på bilen din. Slik at den blir akkurat slik du vil ha den.

Neste trinn