Cayenne
Från 1 080 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
6,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
248 km/h
Maxhastighet
WLTP*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Cayenne E-Hybrid
Från 1 210 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,9 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
254 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne S
Från 1 300 000 kr
349 kW/474 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
273 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Cayenne S E-Hybrid
Från 1 320 000 kr
382 kW/519 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
263 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,7 – 1,4
l/100 km
TBA
31,7 – 29,2
kWh/100 km
Ny
Cayenne GTS
Från 1 530 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
275 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km
Cayenne Turbo E-Hybrid
Från 1 980 000 kr
544 kW/739 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
295 km/h
Maxhastighet
WLTP*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km
Tillbaka till början
Cayenne S
 
Cayenne GTS
GTS: 3 bokstäver som hos Porsche alltid har stått för direkt, genuin och kraftfull körglädje och som finner sitt samtida uttryck i Cayenne GTS.

Porsche - Further together.
Further together.
För mer än 20 år sedan frågade vi oss om en sportbil kunde släppa loss mer än individen. Cayenne gav svaret. Och den fortsätter att fullända det än i dag. För människor som vill ta sig dit ingen väg leder.
Till kontoret idag, i terräng eller på banan imorgon – Cayenne erbjuder körglädje i vilken terräng som helst, i kombination med typisk Porsche-design.

Cayennes höjdpunkter.

Prestanda på väg och i terräng.

De vidareutvecklade chassisystemen ger förutom ökad komfort och sportighet på vägen även bättre prestanda i krävande terräng.

LED Matrix-strålkastare.

Utrustad med LED Matrix-strålkastare som standard med 11 vertikala LED-kluster som ökar funktionaliteten ytterligare.

Porsche Driver Experience.

Tillgängligt för första gången med Cayenne-modellerna: det manövrerings- och displaykonceptet Porsche Driver Experience som anpassas efter föraren.

Infotainment.

Infotainmentsystemet med Apple CarPlay®, Spotify, Android Auto och In-Car Video utökar de digitala möjligheterna. Till exempel kan videor streamas på passagerardisplayen under körning.

Assistanssystem.

Alla Cayenne-modeller kan utrustas med ett flertal assistanssystem som ytterligare ökar körkomforten och förbättrar säkerheten.

E-Hybrid.

Den elektriska räckvidden har ökat med den nuvarande batterigenerationen i Cayenne E-Hybrid-modellerna. Elmotorn ger dessutom överlägsen körprestanda i e-läge.

360° upplevelse.

Porsche - ExteriörPorsche - Exteriör

Upptäck Cayenne-modellerna i detalj.

Hittills har du fått en översikt över höjdpunkterna i Cayenne-modellerna. Läs mer i dessa kapitel.

Porsche - Upptäck Cayenne-modellerna i detalj.
Exteriör
Upptäck mer
Exteriör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - HD-Matrix LED-strålkastare.
HD-Matrix LED-strålkastare.
HD-Matrix LED-strålkastarna med innovativ pixel-LED-teknik reagerar med 64 000 kamerastyrda pixlar på varje körsituation med ljusfördelning anpassad efter situationen. På så sätt erhålls bland annat bländningsfritt helljus, förstärkt belysning av den exakta filen, avbildning av fordonsbredden vid byggarbetsplatser och avsmalnande ställen samt det dimoptimerade halvljuset och regnljuset för större säkerhet och komfort.
Porsche - Hjul och chassi.
Hjul och chassi.
20-tums- och ytterligare 21- och 22-tumshjul som standard optimerar hanteringen med en ny däckstorlek. Grundläggande ändringar av chassit och en ny adaptiv luftfjädring ger både högre komfort och ökad prestanda. Porsche Active Suspension Management (PASM) finns ombord i alla modeller.
Porsche - Draglast.
Draglast.
En elektriskt utfällbar dragkrok finns som tillval för Cayenne-modellerna. Den kan manövreras med en knapptryckning och erbjuder maximalt 3.500 kg bromsad och 750 kg obromsad draglast samt en maximal stödlast på 140 kg.
Porsche - Bagageutrymme.
Bagageutrymme.
Det generösa bagageutrymmet erbjuder upp till 772 l förvaringsutrymme beroende på modell och utrustning. Bagageutrymmet rymmer upp till 1.708 l tack vare de 40:20:40 fällbara baksätesryggarna. Bagagerumshanteringen kan erhållas på begäran: ett variabelt system för säker transport av föremål i bagageutrymmet. Den omfattar bland annat 2 stycken fästskenor som är integrerade i bagagerumsgolvet och ett skiljenät.
Nästa kapitel
Interiör
Interiör
Upptäck mer
Interiör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Kombiinstrument.
Kombiinstrument.
Porschetypiskt förarorienterad i stil med Porsche Driver Experience: det digitala kombiinstrumentet med en 12,65-tums välvd display placerar indikeringarna kompakt i synfältet. Olika visningssätt kan väljas: typiska rundinstrument, kartutsnitt i det centrala rundinstrumentet, heltäckande navigationskarta, reducerad vy och valfri vy med mörkerkörningsassistent i mitten.
Porsche - Passagerardisplay.
Passagerardisplay.
Medan kombiinstrumentgruppen och den centrala displayen är skräddarsydda för förarsätet finns 10,9-tums pekskärmen (tillval) på passagerarsidan. Den ger bland annat tillgång till navigerings- och infotainmentfunktioner. Du kan både få hjälp med ruttplanering och en inblick i kombiinstrumentets data. Med tillvalet In-Car Video kan videor streamas under körning på passagerardisplayen. Den är endast synlig för framsätespassageraren.
Porsche Driver Experience.
Porsche Driver Experience.
En Porsche står för personliga upplevelser och erfarenhet. Indikerings- och manöverkonceptet Porsche Driver Experience är ett uttryck för denna övertygelse, med rattar som även integrerar manövreringen av assistanssystemen och andra lägen. Med en motorstart/-stoppknapp som är placerad där tändningslåset traditionellt fanns i en Porsche. Och med ett helt digitalt kombiinstrument. För mer fokus på körning.
Nästa kapitel
Drivning och chassi
Drivning och chassi
Upptäck mer
Drivning och chassi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 4,0-liters V8 biturbomotor i Cayenne S.
4,0-liters V8 biturbomotor i Cayenne S.
Cayenne S (WLTP)*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Cayenne S drivs av en 4,0 liters V8 biturbomotor med en maximal effekt på 349 kW (474 PS) och ett vridmoment på 600 Nm. V8-motorer står för exceptionell prestanda, högt vridmoment, vibrationsdämpad gång och ett karakteristiskt ljud.

Chassisystem.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

PASM, som är standard i alla Cayenne-modeller, är den elektroniska justeringen av stötdämparsystemet. Den reglerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften efter vägbanan och körstilen. För minskade karossrörelser och därmed mer komfort på alla säten. Fyra inställningar är tillgängliga: "Normal", "Sport", "Sport Plus" och "Offroad".

Adaptiv luftfjädring.

Den vidareutvecklade adaptiva luftfjädringen med bärande luftfjädrar i 2-kammarteknik möjliggör en ännu större spridning mellan komfort och sportighet samtidigt som samma rullningskomfort bibehålls. Nivåregleringen säkerställer en konstant fordonsposition. Genom att justera höjden på chassit kan markfrigången varieras efter behov, till exempel vid terrängkörning. Det går också att sänka bakdelen för enklare lastning av bagageutrymmet.

Chassi.

Oavsett om man sitter i förarsätet eller är passagerare ska det kännas sportigt att åka i en Porsche, samtidigt som man har stor komfort. Cayenne-modellerna klarar denna balansgång utan ansträngning: tack vare det vidareutvecklade chassit och teknik för att anpassa chassit ännu bättre efter den avsedda användningen – till exempel terrängkörning. Exempel på detta är den adaptiva luftfjädringen, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) för aktiv krängningsstabilisering och bakaxelstyrningen.

Bromsar.

Alla Cayenne-modeller har ett bromssystem med 6-kolvars fasta monobloc-bromsok i aluminium fram och 4-kolvars fasta monobloc-bromsok i aluminium bak. Den slutna konstruktionen i ett stycke ger en mycket hög dimensionsstabilitet. Tryckpunkten är exakt och bromssträckan är imponerande kort.

Nästa kapitel
Cayenne GTS

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne (WLTP)*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Cayenne GTS (WLTP)*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km
Cayenne S (WLTP)*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Cayenne S E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,4
l/100 km
TBA
31,7 – 29,2
kWh/100 km
Cayenne SUV E-Hybrid-modeller (WLTP)*
2,0 – 1,5
l/100 km
TBA
31,7 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne GTS
Upptäck mer
Cayenne GTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Further together.
Further together.
Utseendet: skärpt. Intrycket: accelererat. Körprestandan: förbättrad. Cayenne GTS förvandlar kraft till adrenalin – på alla 5 platser.
Porsche - GTS-design.
GTS-design.
Kraftfull och muskulös: den unika exteriördesignen ger Cayenne GTS dess omisskännligt sportiga utseende, t.ex. med SportDesign-paketet, svarta bokstäver och effektfulla accenter i svart (högglans).
Porsche - Ökad sportighet.
Ökad sportighet.
De bästa förutsättningarna för ökad smidighet och dynamisk kurvtagning: kraften hos en V8-motor kombinerad med adaptiv luftfjädring, en ännu sportigare inställning av Porsche Active Suspension Management (PASM) och en sänkning med 10 mm.
Porsche - GTS-interiör.
GTS-interiör.
Matchar den sportiga körprestandan: GTS-interiören med GT-sportratt, GTS-sportstolar och högkvalitativ utrustning med Race-Tex och läder.

SportDesign-paket.

Aerodynamiskt optimerade kanter ger ett ännu sportigare utseende: frontpanelen på den oberoende SportDesign-frontdelen, samt SportDesign-hjulhusklädseln och SportDesign-tröskelkanten i svart (högglans). Det dynamiska helhetsintrycket avrundas av den specifika bakre nedre SportDesign-delen med diffusor i svart (högglans).

HD-Matrix LED-strålkastare, tonade.

Pixel-LED-tekniken reagerar på varje körsituation med 64 000 kamerastyrda pixlar: På så sätt erhålls bland annat bländningsfritt helljus, förstärkt belysning av den exakta filen, avbildning av fordonsbredden vid byggarbetsplatser och avsmalnande ställen samt det dimoptimerade halvljuset och regnljuset för större säkerhet och komfort. De raffinerade fyrpunktsljusen och kåpan med Diamar-ytstruktur – båda i svart (högglans) – ger en speciell utstrålning.

Cayenne GTS (WLTP)*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km

Sportavgassystem.

Vältränad ända in i frekvensområdet: Tillsammans med 4,0-liters V8-biturbomotorn säkerställer sportavgassystemet med sportslutrör i Dark Bronze en känslostark ljudupplevelse. Avgassystemet designades för att ge ett sportigt, voluminöst ljud med en självständig karaktär.

21-tums RS Spyder Design-hjul.

21-tums RS Spyder Design-hjulen smidda i Anthracite Grey ger en matchande färgaccent till exteriören på Cayenne GTS. Hjulens dimensioner är prestandaorienterade: 285/45 ZR21 fram och 315/40 ZR21 bak, vilket ger gott om kontaktyta, grepp och körglädje. Navkåpor med Porsche-vapen i färg kompletterar designen.

Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.

Interiör.

GT-sportratt.

Nästan som motorsport: den greppvänliga GT-sportratten med en rattkrans i Race-Tex och en diameter på 360 mm optimerad för snabba styrrörelser. De olika körlägena kan väljas med hjälp av lägesomkopplaren, och Sport Response-knappen förbereder motorn och växellådan för snabbast möjliga effektutveckling – utan att du behöver ta händerna från ratten.

GTS-sportsäten.

De upphöjda sidostyckena på GTS-sportsätena ger optimalt stöd även vid dynamisk körning. Sätenas mittpaneler och axelkuddar i Race-Tex samt justeringsmöjligheterna (8-vägs elektriska) för att anpassa sig till den individuella kroppsformen ger enastående komfort. Speciella detaljer: diamar-präglingen på sätenas mittsektioner och den broderade “GTS”-logotypen på nackstöden.

Race-Tex-utrustning.

Race-Tex-utrustningen kombinerar omfattande läderinredning i svart med Race-Tex som testats på racerbanan. Race-Tex erbjuder ett mjukt grepp och bra fäste och används därför bland annat på rattkransen, på dörrklädselns armstöd och på mittkonsolen samt på innertaket.

GTS-interiörpaket.

Det valfria GTS-interiörpaketet i Carmine Red är det perfekta komplementet till den vanliga Race-Tex-utrustningen. Den innehåller bland annat de dekorativa sömmarna på sätena, på dörrpanelens armstöd, på mittkonsolen samt på den övre delen av instrumentbrädan. Kontrastfärgen syns även på ”GTS”-bokstäverna på GTS-sportsätena och på säkerhetsbältena.

Kördynamik.

4,0-liters V8-biturbomotor.

Cayenne GTS (WLTP)*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km

Kraftfull, effektiv och särskilt känslostark tack vare direkt effektutveckling: 4,0-liters V8 biturbomotor med maximalt 368 kW (500 HK) och maximalt vridmoment på 660 Nm. V8-motorer står för exceptionell prestanda, högt vridmoment, vibrationsdämpad gång och ett karakteristiskt ljud, som kompletteras på ett uttrycksfullt sätt av sportavgassystemet.

Chassi.

Det GTS-specifika chassit möjliggör enastående kördynamik. Den adaptiva luftfjädringen imponerar med helbärande luftfjädring i 2-kammarteknik och en sänkning med 10 mm. Det elektroniskt styrda dämpningssystemet Porsche Active Suspension Management (PASM) är utrustat med en ännu sportigare inställning. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) ger aktiv krängningsstabilisering på begäran.

PTV Plus.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) säkerställer dynamisk kurvtagning och körstabilitet. Det fungerar med riktade bromsingrepp på bakhjulet på insidan av kurvan och en elektroniskt styrd differentialspärr på bakaxeln. Detta ger utmärkt väggrepp när du accelererar ut ur kurvor.

Sport Chrono-paket.

För extra prestanda: Det valfria Sport Chrono-paketet möjliggör en ännu sportigare kombination av chassi, motor och växellåda. Fördefinierade körlägen kan utökas individuellt med olika sportiga fordonsinställningar. Sport Response-knappen förbereder motorn och växellådan för snabbast möjliga effektutveckling, och ger cirka 20 sekunders maximal respons.

Bromsar.

Bromssystemet är anpassat till GTS-modellernas exceptionella prestanda. Bromsarna har fasta 6-kolvars monobloc-bromsok i aluminium fram och fasta 4-kolvars monobloc-bromsok i aluminium bak. Bromsskivornas diameter: 410 mm fram och 365 mm bak. Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) med kolfiberförstärkta keramiska bromsskivor finns som tillval.

Nästa kapitel
Cayenne Turbo E-Hybrid

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne GTS (WLTP)*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km
Cayenne Turbo E-Hybrid
Upptäck mer
Cayenne Turbo E-Hybrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Further together.
Further together.
Det speciella uppstår när vi strävar efter mer tillsammans. Den idealiska utgångspunkten för detta: Cayenne Turbo E-Hybrid. Den kombinerar den exklusiva komforten och sportiga smidigheten hos en turbo med effektiviteten hos en plug-in-hybridmotor.
Porsche - Turboprestanda.
Turboprestanda.
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km
Prestanda blir systemprestanda. Tillsammans med elmotorn på 130 kW uppnår den kraftfulla 4,0-liters V8-biturbomotorn en ny dimension av prestanda, som det vidareutvecklade chassit överför direkt till vägen.
Porsche - Turboutrustning.
Turboutrustning.
Inte bara prestandan utan även utrustningen gör att ”turbon” syns direkt: t.ex. på det turbospecifika frontpartiet med förstorade kylluftsöppningar och turbofrontljus, bromssystemet som anpassats efter prestandan och turboavgassystemet med 2 dubbla avgasrör av borstat rostfritt stål.
Adaptiv luftfjädring inkl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
Adaptiv luftfjädring inkl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
Den adaptiva luftfjädringen (som är standard) möjliggör en ännu större spridning mellan komfort och sportighet samtidigt som samma rullningskomfort bibehålls. Genom att justera höjden på chassit kan markfrigången varieras efter behov. Porsche Active Suspension Management (PASM) reglerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften – för att minska karossrörelserna – och säkerställer därmed mer komfort med ökad dynamik.

Exklusiv färg.

Betonar Turbo-modellernas särställning hos Porsche: färgen Turbonite. Förutom emblemet i fronten och lättmetallfälgarna är även sidofönsterlisterna och modellbeteckningen bak i Turbonite. Elegant, högkvalitativ och omisskännlig.

Front på Turbo.

Den karakteristiska fronten med betydligt större kylluftsöppningar och de tvåradiga framlyktorna med positionsljus och blinkers ger Turbo dess unika design. Airblades i Turbonite förstärker detta intryck.

HD-Matrix LED-strålkastare.

HD-Matrix LED-strålkastarna reagerar med över 64 000 kamerastyrda pixlar på varje körsituation: bländfritt helljus, belysning av exakt körfält, avbildning av fordonsbredden i byggzoner och avsmalnande ställen samt dimoptimerat halvljus och regnljus ger ökad säkerhet och komfort.

21-tums Cayenne Turbo-hjul.

De 21 tum stora Cayenne Turbo-hjulen är tillverkade av lättmetall och har en mörk titanfinish – med glanssvarvade ytor. Hjulhusförlängningar i exteriörfärgen och hjulnavkapslar med färgat Porsche-emblem förstärker den sportiga turbodesignen.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km

Avgassystem Turbo.

De specifika dubbla avgasrören för Cayenne Turbo-modellerna i Dark Bronze är ett karakteristiskt designinslag. De framhäver också på ett imponerande sätt det briljanta ljudet hos den kraftfulla 4,0-liters V8-biturbomotorn.

Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.Porsche - Interiör.

Interiör.

Omfång i Turbonite.

Den exklusiva färgen Turbonite gör den högkvalitativa interiören ännu mer unik. Förutom på emblemet på GT-sportratten återfinns även gråtonen på reglage som körlägesomkopplaren eller på klimatpanelen samt på accentlister i dörrarna och instrumentbrädan. Kontrastfärgade sömmar och säkerhetsbälten i Turbonite avrundar den eleganta Turbo-looken.

GT sportratt.

Multifunktionssportratten i GT Design med en rattkrans i slätt svart läder ser inte bara ut som racing – med sin integrerade lägesomkopplare gör den också att du kan växla mellan de olika körlägena mycket snabbt – utan att behöva ta händerna från ratten.

18-vägssportsäten.

De adaptiva sportsätena fram med präglad "turbo"-text på de integrerade nackstöden har en extra sportig design. Upphöjda sidor på sittdynan och ryggstödet ger gott om sidostöd vid dynamisk kurvtagning. Med hjälp av den elektriska 18-vägsjusteringen kan sätena anpassas individuellt efter förare och framsätespassagerare.

Material.

Turbointeriörens exklusivitet återspeglas också i materialen som används. Vid första anblicken känns detta igen på klädseln i slätt läder, som bland annat används på sätena, instrumentbrädan och övre dörrpaneler. Detta intryck avrundas av innertaket, som är klätt i Race-Tex.

Kördynamik.

4,0-liters V8-biturbomotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km

8 Cylindrar bjuder på spännande prestanda: Den nyutvecklade 4,0-liters V8-biturbomotorn med 441 kW (599 hk) och maximalt 800 Nm vridmoment släpper lös ren kraft. Tillsammans med elmotorn, den 8-växlade Tiptronic S och de specialtrimmade chassisystemen hjälper Cayenne Turbo E-Hybrid att uppnå imponerande longitudinella och laterala accelerationsvärden.

130 kW elmotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km

Prestanda med en knapptryckning – och gåshud tack vare samspelet mellan 4,0-liters V8-biturbomotorn och den nya elmotorn med 130 kW (176 hk). Tillsammans uppnår de en systemprestanda på 544 kW (739 hk) och ett maximalt vridmoment på 950 Nm. Körlägen som är idealiskt anpassade efter respektive körsituation säkerställer att en skräddarsydd blandning av de involverade krafterna nyttjas med hjälp av lägesomkopplaren på alla väglag.

Chassi.

Sportiga krav och bekvämt resande kan enkelt kombineras i Cayenne Turbo E-Hybrid med hjälp av det vidareutvecklade chassit och tekniken för att anpassa fordonet ännu bättre efter den avsedda användningen. Som exempel kan nämnas den adaptiva luftfjädringen med nivåreglering och höjdjustering eller Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) för variabel kraftfördelning till bakhjulen för optimerad dragkraft och styrprecision.

Bromsar.

Bromssystemet i Cayenne Turbo E-Hybrid är anpassat efter dess specifika prestanda. Bromsarna har röda 10-kolvs fasta monobloc-bromsok i aluminium fram och 4-kolvars fasta monobloc-bromsok i aluminium bak. Bromsskivornas diameter: 420 mm fram och 365 mm bak. Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) med kolfiberförstärkta keramiska bromsskivor finns som tillval.

Sport Chrono-paket.

Dags för extra mycket prestanda? Sport Chrono-paketet möjliggör en ännu sportigare kombination av chassi, motor och växellåda. Fördefinierade körlägen kan utökas individuellt med olika sportiga fordonsinställningar. Att trycka på Sport Response-knappen är särskilt effektivt. Med en knapptryckning ger den maximal körprestanda i cirka 20 sekunder.

Porsche - E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

Nästa kapitel
E-Performance

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km
Porsche - E-Performance
E-Performance
Upptäck mer
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Elmotor.
Elmotor.
Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
I Cayenne E-Hybrid uppnås den höga systemprestandan på 346 kW (470 PS) genom samspelet mellan 3,0-liters V6-turbomotorn och den elmotorn med 130 kW (176 PS). Elmotorns kraftigt ökade prestanda möjliggör dels överlägsen körprestanda i e-läge, dels bättre stöd för förbränningsmotorn, till exempel vid acceleration. Elmotorn försörjs av det traktionsbatteriet med 25,9 kW/h.
Porsche - E-Hybrid.
E-Hybrid.
Cayenne Coupé E-Hybrid-modeller (WLTP)*
2,0 – 1,5
l/100 km
TBA
31,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne S E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,4
l/100 km
TBA
31,7 – 29,2
kWh/100 km
Cayenne S E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,7 – 1,4
l/100 km
TBA
31,6 – 29,2
kWh/100 km
Cayenne SUV E-Hybrid-modeller (WLTP)*
2,0 – 1,5
l/100 km
TBA
31,7 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid-modellerna har en batterigeneration för ökad elräckvidd. En elmotor med 130 kW ger dessutom överlägsen körprestanda i e-läge.
Porsche - E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

Nästa kapitel
Galleri

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Porsche - Cayenne Coupé-modeller.

Cayenne Coupé-modeller.

Cayenne Coupé-modellerna imponerar med en sportig, elegant stil och oöverträffade körprestanda.

Välj och konfigurera Cayenne-modeller.

Vald
Cayenne
Porsche Cayenne
WLTP*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Från 1 080 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
6,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
248 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne E-Hybrid
Porsche Cayenne E-Hybrid
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
TBA
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Från 1 210 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,9 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
254 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne S
Porsche Cayenne S
WLTP*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Från 1 300 000 kr
349 kW/474 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
273 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne S E-Hybrid
Porsche Cayenne S E-Hybrid
WLTP*
1,7 – 1,4
l/100 km
TBA
31,7 – 29,2
kWh/100 km
Från 1 320 000 kr
382 kW/519 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
263 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne GTS
Ny
Porsche Cayenne GTS
WLTP*
13,3 – 12,6
l/100 km
303 – 287
g/km
Från 1 530 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
275 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne Turbo E-Hybrid
Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid
WLTP*
2,0 – 1,7
l/100 km
TBA
31,7 – 30,0
kWh/100 km
Från 1 980 000 kr
544 kW/739 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
295 km/h
Maxhastighet
Cayenne S
Från 1 300 000 kr
Pris
349 kW/474 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
273 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Höjd
1 697 mm
Bredd
1 983 mm
Längd
4 930 mm
Hjulbas
2 895 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 8
Borrning 86,0 mm
Slag 86,0 mm
Cylindervolym 3 996 cm³
Effekt (kW) 349 kW
Effekt (HK) 474 HK
RPM max effekt 6 000 varv/min
Maximalt varvtal 6 800 varv/min
Max. vridmoment 600 Nm
vid varvtal 2 000 - 5 000 varv/min
Max. effekt per liter (kW/l) 87,0 kW/l
Max. effekt per liter (hk/l) 118,0 HK/l

Maxhastighet 273 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket 4,7 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 11,4 s
Acceleration 0 - 160 km/h med Sport Chrono-paket 11,1 s
Acceleration 0 - 200 km/h 18,6 s
Acceleration 0 - 200 km/h med Sport Chrono-paket 18,3 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 3,3 s

Max. frigång mark/vattenkänsliga delar (luftfjädring normalnivå) 475 mm
Rampvinkel, fram/bak (luftfjädring normalnivå) 23,3 - 21,0 °
Brytvinkel (luftfjädring normalnivå) 17,2 °
Max. frigång mark/vattenkänsliga delar (stålfjädring) 500 mm
Max. frigång mark/vattenkänsliga delar (luftfjädring) 530 mm
Rampvinkel, fram/bak (stålfjädring) 25,3 - 22,1 °
Brytvinkel (stålfjädring) 18,8 °
Brytvinkel (luftfjädring, högsta läge) 21,2 °
Markfrigång (stålfjädring) 210 mm
Markfrigång (luftfjädring, normalläge) 193 mm
Markfrigång (luftfjädring, off-roadläge) 238 mm

Längd 4 930 mm
Bredd 1 983 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 2 194 mm
Höjd 1 697 mm
Hjulbas 2 895 mm
Vändcirkel 12,2 m
Tjänstevikt (DIN) 2 160 kg
Tjänstevikt (EG) 2 235 kg
Totalvikt 2 930 kg
Maxlast 770 kg
Max. kultryck (EG) 140 kg
Dragvikt (bromsad/obromsad) 3 500 kg
Max. dragvikt (obromsad) 750 kg
Max tillåten taklast med Porsche taktransportsystem 100 kg

Bagagerumsvolym bak 698 l
Bagageutrymmeskapacitet 772 l
Bagagerumsvolym med fällda baksäten 1 708 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall 30,000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning låg (modellserie) 22,2 - 21,9 l/100 km
Förbrukning medium (modellserie) 13,1 - 12,2 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) 11,0 - 10,1 l/100 km
Förbrukning extra hög (modellserie) 12,0 - 10,9 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 13,4 - 12,4 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 303 - 282 g/km

Tiptronic S Från 1 300 000 kr
Porsche Connect.
Räckvidd, ruttplanering, laddningsstatus och så mycket mer: funktionerna i Porsche Connect som ger dig en avslappnad körupplevelse.

Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för din bils exteriör och interiör. För din egen mycket personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.