718 Spyder RS
Från 1 670 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
308 km/h
Maxhastighet
Tillbaka till början
718 Spyder RS
 
Ofiltrerad körglädje. Med eller utan tak.
Ren GT-teknik i en kompromisslöst öppen 2-sits bil. Puristisk, ofiltrerad, ärlig. 718 Spyder RS är en roadster med mittmotor som lämnar kompromisser bakom sig på bråkdelen av en sekund. För körglädje med ett kraftfullt ljud som du kan höra och känna direkt.
Nya 718 Spyder är en återgång till den ursprungliga roadsterkänslan – med en puristisk och ofiltrerad körupplevelse.

Modellen visas med Weissach-paketet och annan individuell utrustning.

Höjdpunkter på 718 Spyder RS.

Design.

Extra luftintag, lameller, ökad tryckkraft: 718 Spyder RS väcker entusiasm – också tack vare mittmotormodellens typiska flyline och karakteristiska streamliners.

Lättviktskonstruktion.

Mindre vikt – större dynamik: Lättviktskonstruktioner i exempelvis kolfiberförstärkt plast (CFRP) ger betydande viktfördelar. I mitten: den avtagbara lättviktssuffletten.

Högvarvssugmotor.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km

9.000 r/min, hög flexibilitet och ett otroligt ljud: den 4,0-liters, 6-cylindriga boxer-högvarvssugmotorn är direkt härledd från 911 GT3.

RS-chassi.

Utvecklad för tävlingsbanor – skräddarsydd för slingrande bergsvägar: 718 Cayman GT4 RS-chassit med hög precision har anpassats optimalt till det övergripande konceptet för 718 Spyder RS.

Interiör.

Inuti är allt fokuserat på det väsentliga: körglädje med motorsportkaraktär – från den 718 RS-specifika ratten med klockan 12-markering till de 3 runda instrumenten och dörröppningsöglorna.

Weissach-paket.

Weissach. Födelseplatsen för Porsche GT-fordonen. Weissach-paketet understryker detta ursprung med många funktioner i synlig kolfiber och ”Weissach RS”-logotypen som en karakteristisk signatur.

Chronograph 718 Spyder RS.

Designdetaljerna på Chronograph 718 Spyder RS matchar dess motoriserade förebild perfekt. Exklusivt för ägare av 718 Spyder RS.

360° upplevelse.

Porsche - 360°ExteriorPorsche - 360°Exterior

Höjdpunkterna hos 718 Spyder RS.

Porsche - Höjdpunkterna hos 718 Spyder RS.
Design och aerodynamik
Upptäck mer
Design och aerodynamik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lättviktssufflett.
718 Spyder RS är inte en sportbil som kan köras öppen – den är en öppen kurvjagare som du kan köra med suffletten stängd. Den 2-delade manuella lättviktssufletten med 2 spända fenor kan tas bort helt. Du kan också förvara den hemma istället för i sufflettfacket. Detta sparar upp till 15 kilo jämfört med 718 Spyder. Den finns med röda eller grå kanter eller helt i svart.
Porsche - Bagagelucka med streamliners.
Bagagelucka med streamliners.
Typiskt för en Porsche Spyder: Bakpartiets karakteristiska streamliners förlänger visuellt formen på den svarta störtbågen. En omisskännlig look som påminner om silhuetten av en eller annan föregångare. Panelen till det upphöjda tredje bromsljuset mellan streamliners är av synlig kolfiber i kombination med Weissach-paketet, i likhet med skyddet på störtbågen.
Porsche - Ytterligare sidoluftintag.
Ytterligare sidoluftintag.
Processluftintag av svartlackerad CFRP används bakom föraren och passageraren, under sufflettfenorna. Det innebär förbättrat dynamiskt tryck genom fartvinden, som förser motorn med extra luft genom airboxen, och ger bilen ännu mer motorsportkaraktär. I kombination med Weissach-paketet är luftintagen av synlig kolfiber.
Porsche - Front.
Front.
Den karakteristiska frontspoilerläppen, med en extra spoiler framför hjulhusen, säkerställer en ökning av aerodynamisk tryckkraft på framaxeln. Det centrala luftintaget i frontdelen optimerar aerodynamiken ytterligare och riktar luftflödet uppåt genom frånluftsöppningen framför frontkåpan.
Porsche - CFRP-framskärmar inklusive lameller.
CFRP-framskärmar inklusive lameller.
De övre öppningarna i framskärmarna av kolfiberförstärkt plast (CFRP), lamellerna och den nydesignade främre spoilerläppen med sidostycken optimerar hjulhusventilationen. Resultatet blir att övertrycket minskar i hjulhuset vilket ger mer tryckkraft.
Porsche - NACA-luftintag.
NACA-luftintag.
Trotsar motvinden: frontkåpan av särskilt lätt kolfiberförstärkt plast (CFRP) i exteriörfärg. De svarta NACA-luftintagen förbättrar bromskylningen, och gör det samtidigt klart för alla: Det är inte för ingenting som denna Spyder bär förkortningen RS. Tillsammans med Weissach-paketet understryker även frontkåpan i synlig kolfiber – som tillval även med delvis lackering – motorsportgenerna.
Porsche - Fast bakspoiler.
Fast bakspoiler.
Den fasta bakspoilern mellan de mörklagda bakljusen är större än på 718 Spyder och framhäver därmed den prestandainriktade designen ännu mer. Med sin typiska GT-form säkerställer den fordonets aerodynamiska balans – även när taket är öppet. I kombination med Weissach-paketet bildar spoilerkanten, den så kallade Gurney Flap, i synlig kolfiber en extra sportig finish.
Porsche - Diffusor i bakdelens undersida.
Diffusor i bakdelens undersida.
Perfekt formad supersportbilsteknik: Baksidans underdel i svart med en diffusor inklusive fenor accelererar luftflödet vid underredet baktill och förstärker därigenom den så kallade Venturi-effekten. Till viss del suger 718 Spyder RS sig mot marken, vilket ger ytterligare tryckkraft på bakaxeln.
Porsche - Sportavgassystem.
Sportavgassystem.
Den stora volymen hos det lätta sportavgassystemet i rostfritt stål med bakre ljuddämpare och 2 separata svarta avgasrör i rostfritt stål minskar avgasmottrycket och frisätter otaliga endorfiner. I kombination med Weissach-paketet är slutrörskåpan av titan och påminner om utseendet på Porsche 935, som lanserades på nytt 2018.
Porsche - Hjul.
Hjul.
20-tums sportdäcken på 718 Spyder RS är dimensionerade för prestanda – för en stor kontaktyta och grepp¹ Dessutom ingår de särskilt lätta 20-tums 718 Cayman GT4 RS smidda aluminiumfälgarna med ”RS”-emblem på centrallåset. För ännu mer viktbesparing finns 20-tums 718 Cayman GT4 RS smidda magnesiumfälgar tillgängliga tillsammans med Weissach-paketet. Båda hjulvarianterna finns i olika lackeringar, till exempel aluminium satinfinish.

¹På grund av det lägre mönsterdjupet finns det en ökad risk för vattenplaning på fuktig körbana.

Nästa kapitel
Prestanda

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Prestanda
Upptäck mer
Prestanda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Prestanda.
Prestanda.
Chassielement beprövade och testade på racerbanan, GT4 RS-motor – 718 Spyder RS tar med sig sin otämjda kraft kompromisslöst ut på vägen. Kurva för kurva. Gåshudsögonblick för gåshudsögonblick.
Porsche - Högvarvssugmotor.
Högvarvssugmotor.
718 Cayman GT4 RS-motorn i en roadster: 368 kW (500 hk) vid 8 400 r/min, maximalt vridmoment 450 Nm vid 6 750 r/min. Den 4,0 liters 6-cylindriga boxer-högvarvssugmotorn med max 9 000 r/min är den i särklass mest kraftfulla i 718-modellserien. Och allt detta mindre än 30 cm bakom förarsätet. Konsekvens: den märkbara tryckkraften i ryggen. Med ett ljud som talar för sig självt.
Porsche - Motorteknik från motorsporten.
Motorteknik från motorsporten.
6 individuella gasspjällsventiler förser de 6 cylindrarna optimalt med luft för en direkt respons och utmärkt dosering av motorn. Tack vare en central oljematning, smidda kolvar och lätta vevstakar av titan är den kraftfull och robust.
Porsche - Kraftöverföring.
Kraftöverföring.
Växlingarna i den prestandaorienterade 7-växlade Porsche dubbelkopplingsväxellådan (PDK) är snabba och känslostarka. Även till 7:e växeln växlar du kort och sportigt. Den mekaniska spärrdifferentialen säkerställer optimal kraftöverföring.
Porsche - Chassi med GT-teknik.
Chassi med GT-teknik.
Exakt hantering för slingrande bergspass: lätta fjäderbensaxlar, spända fjädrar och hjälpfjädrar i kombination med specifika hjulhållare ger starkt väggrepp och hög stabilitet. Kulleder möjliggör särskilt exakt hjulupphängning.

Porsche Active Suspension Management (PASM, –30 mm).

Denna elektroniska justering av stötdämparsystemet reglerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften på varje hjul, baserat på aktuella körförhållanden och körstil. PASM har 2 inställningar: sportig-komfortabel och sportig-spänd.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM är ett automatiskt reglersystem som upprätthåller stabiliteten i gränsområdet för den dynamiska körprestandan. Systemen kan stängas av helt i 2 steg.

Porsche Torque Vectoring (PTV).

PTV förbättrar kördynamiken. Den integrerade mekaniska differentialspärren på bakaxeln möjliggör större dragkraft och sidodynamik samt avsevärt ökad körstabilitet vid lastväxling i kurvor och vid filbyte.

Lyftsystem framaxel.

30 mm låter kanske inte så mycket, men det gör den avgörande skillnaden i hastigheter upp till runt 60 km/h tack vare den ökade markfrigången.

Porsche - Bromsar.Porsche - Bromsar.

Bromsar.

Inbromsning i RS-stil.

Tack vare 6- eller 4-kolvars bromsar i aluminium-monoblockutförande med fasta, röda bromsok (fram/bak), stora kompositbromsskivor av grått gjutjärn och aluminium och effektiv bromsventilation och -kylning bromsar 718 Spyder RS in imponerande snabbt.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) möjliggör hög bromsprestanda och konstant bromstryck. Vikten på bromsskivorna är ca 50 % lägre än bromsskivor i gjutjärn med jämförbar konstruktion och dimensioner.

Nästa kapitel
Weissach-paket

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Weissach-paket
Upptäck mer
Weissach-paket
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Namnet säger allt.
Namnet säger allt.
Weissach. Våra ingenjörers plats för kreativt skapande. Det är därför inte så konstigt att Weissach-paketet, som utvecklats speciellt för 718 Spyder RS, också heter som det gör. Signaturen i form av ”Weissach RS”-logotypen finns på locket till mugghållaren, som ett broderi på nackstöden och präglad på lättviktssuffletten.
Porsche - Exteriörelement i synlig kolfiber.
Exteriörelement i synlig kolfiber.
Den konsekventa användningen av synlig kolfiber vässar designen på 718 Spyder RS ännu mer – från frontkåpan och ytterskalen på ytterspeglarna till sidobladen och processluftintag bakom föraren och passageraren till den övre delen av huset för det 3:e bromsljuset. Skyddet på störtbågarna och den aerodynamiska spoilerläppen, Gurney Flap, på bakspoilern – även den i synlig kolfiber – kompletterar den konsekventa finjusteringen på ett dynamiskt sätt.
Porsche - Sufflett med signatur.
Sufflett med signatur.
718 Spyder RS är öppen för allt – när det regnar eller är för kallt, till och med för körning med stängd sufflett. Då blir anblicken av den platta silhuetten med Weissach-paketets logotyp präglad på den lätta suffletten ännu mer spektakulär.
Porsche - Slutrörskåpa i titan.
Slutrörskåpa i titan.
De 2 separata slutrören producerar ett ljud som drar upp mungiporna och går djupt under huden. Utseendet på slutrörskåporna i titan är baserat på den begränsade 935 motorsportserien från 2018, en hyllning till den legendariska Le Mans-racerbilen 935/78.
Porsche - Magnesiumsmidda hjul.
Magnesiumsmidda hjul.
De magnesiumsmidda 718 Cayman GT4 RS 20-tumshjulen finns i olika lackeringar och sparar nästan 10 kg totalt. För ett plus när det gäller kördynamik tack vare minskningen av ofjädrade massor – och otyglad körglädje på slingrande bergsvägar. Centrallåset med ”RS”-emblem ökar körambitionerna redan nere i dalen.
Porsche - Interiör med Weissachs särprägel.
Interiör med Weissachs särprägel.
I kombination med Weissach-paketet är även den övre delen av instrumentbrädan täckt med Race-Tex, som är beprövat och testat på tävlingsbanan, vilket kompletterar den utpräglat puristiska, sportiga interiören – och minimerar irriterande reflektioner i vindrutan. Det broderade Weissach-paketets logotyp på nackstöden och märket på instrumentpanelens dekorpanel ger ännu en tydlig indikation om ursprunget.
Nästa kapitel
Interiör

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Interiör
Upptäck mer
Interiör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 718 RS sportratt.
718 RS sportratt.
Exakt körning börjar i gränssnittet mellan förare och fordon: med den 718 RS-specifika sportratten inklusive den gula klockan 12-markeringen. De svarta växelpaddlarna med gula markeringar säkerställer skarp, kort växlingsväg precis som i motorsport. Rattkransen är gjord av Race-Tex. Ett mikrofibermaterial som testats på motorbanan som ger bra grepp.
Porsche - PDK växelväljare.
PDK växelväljare.
Den GT-specifika designen av PDK-växelspaken är visuellt baserad på en manuell växelspak – med manuellt växelspår. Greppområdet och väljarspaksdamasken är av Race-Tex, växlingsschemat i Racing Yellow. PDK-växelväljaren är utformad på samma sätt som sekventiella transmissioner i racerbilar. Det innebär att du trycker växelspaken framåt i det manuella växelspåret för att växla ner och dra tillbaka den för att växla upp.
Porsche - Race-Tex interiör.
Race-Tex interiör.
Mikrofibermaterialet Race-Tex som testats på motorbanan ger extra grepp, till exempel på rattkransen och greppområdet på PDK-växelväljaren. Tillvalsinteriören ger en ännu sportigare Race-Tex-känsla. De kontrasterande färgerna Arctic Grey eller, beroende på utrustningen, Carmine Red, sätter sportiga, puristiska accenter på bland annat dörröppningsöglorna, de dekorativa sömmarna eller den perforerade Race-Tex-stolens mittpanel.
Porsche - Dekorpaneler i synlig kolfiber.
Dekorpaneler i synlig kolfiber.
Dekorpanelerna i synlig kolfiber (satinfinish) – till exempel på instrumentbrädan och mittkonsolen – framhäver den puristiska, sportiga karaktären. I kombination med Weissach-paketet sätter märket med ”Weissach RS”-logotypen en tydlig signatur på dekorpanelen på mugghållaren. Dörrpanelerna i synlig kolfiber (satinfinsh) med ”Spyder RS”-emblem avslöjar motorsportgenerna direkt när du stiger in.
Porsche - Skålade sportstolar.
Skålade sportstolar.
De skålade sportstolarna av synlig kolfiber med integrerad airbag för bröstkorgen ger särskilt bra sidostöd med minimal vikt. Mittsätespanelen är gjord av perforerad Race-Tex med svart underlag i Arctic Grey eller, beroende på interiör, i Carmine Red. ”Spyder RS”-emblemet är broderat på nackstöden och tillsammans med Weissach-paketet ”Weissach RS”-logotypen. De adaptiva sportstolarna Plus med 18-vägsjustering finns som tillval.
Porsche - Lätta dörrpaneler..
Lätta dörrpaneler..
Varje gram räknas på banan och i snäva serpentiner för att få ut bästa möjliga prestanda och kördynamik. Ett bidrag till interiören: lätta dörrpaneler, dörröppningsöglor som i motorsport och lätta förvaringsnät istället för förvaringsfack. Vi har dock tillåtit oss en liten gimmick: Beroende på utrustning är dörröppnaröglorna och de kontrasterande sömmarna i Arctic Grey eller Carmine Red ett extra blickfång.
Nästa kapitel
Sportmade

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Körglädje för öronen.
Upplev en symfoni med titeln ”9 000 varv”.

Välj och konfigurera 718 Spyder RS.

Vald
718 Spyder RS
Porsche 718 Spyder RS
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km
Från 1 670 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
308 km/h
Maxhastighet
718 Spyder RS
Från 1 670 000 kr
Pris
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
308 km/h
Maxhastighet
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km
Höjd
1 252 mm
Bredd
1 822 mm
Längd
4 418 mm
Hjulbas
2 482 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Borrning 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Cylindervolym 3 996 cm³
Effekt (kW) 368 kW
Effekt (HK) 500 HK
RPM max effekt 8 400 varv/min
Maximalt varvtal 9 000 varv/min
Max. vridmoment 450 Nm
RPM max vridmoment 6 750 varv/min
Max. effekt per liter (kW/l) 92,0 kW/l
Max. effekt per liter (hk/l) 125,0 HK/l

Maxhastighet 308 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 3,4 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 7,1 s
Acceleration 0 - 200 km/h 10,9 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 1,9 s

Rampvinkel, fram/bak (stålfjädring) 6,5 - 10,6 °
Brytvinkel (stålfjädring) 10,3 °
Markfrigång (stålfjädring) 79 mm

Längd 4 418 mm
Bredd 1 822 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 1 994 mm
Höjd 1 252 mm
Hjulbas 2 482 mm
Vändcirkel 11,4 m
Tjänstevikt (DIN) 1 410 kg
Tjänstevikt (EG) 1 485 kg
Totalvikt 1 755 kg
Maxlast 345 kg

Bagagerumsvolym fram 125 l
Bagagerumsvolym bak (2-sits) 120 l

Förbrukning låg (modellserie) 20,4 - 20,4 l/100 km
Förbrukning medium (modellserie) 12,0 - 12,0 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) 11,0 - 11,0 l/100 km
Förbrukning extra hög (modellserie) 11,7 - 11,7 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 12,7 - 12,7 l/100 km
CO2-utsläpp låg (modellserie) 463,0 - 463,0 g/km
CO2-utsläpp medium (modellserie) 272,0 - 272,0 g/km
CO2-utsläpp hög (modellserie) 250,0 - 250,0 g/km
CO2-utsläpp extra hög (modellserie) 265,0 - 265,0 g/km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 288 - 288 g/km

PDK Från 1 670 000 kr
Porsche Connect.
Med sina många tjänster och My Porsche-appen är Porsche Connect din smarta andrepilot i vardagen.

Discover more
Chronograph 718 Spyder RS.
Chronograph 718 Spyder RS är den perfekta följeslagaren för turer på slingrande vägar. Din sportbil på handleden.

Läs mer
ROADS-appen.
Upptäck de mest spännande rutterna i världen i en app och bli en del av ROADS-communityn.

Discover more
Porsche Motorsport.
Kund- och fabriksracing: Spänn fast dig och ta reda på mer.

Discover more
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.