718 Cayman GT4 RS
Från 1 670 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
315 km/h
Maxhastighet
Tillbaka till början
718 Cayman GT4 RS
 
Helt irrationell.
718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
Ett riktigt vasst banverktyg. Ett mycket smidigt koncept med mittmonterad sugmotor med sex cylindrar och 4,0-liters slagvolym. Sex individuella gasspjällsventiler för direkt respons. Ett högvarvskoncept som lätt snuddar vid 9 000-strecket. En effekt på 368 kW (500 hk). Rationell? Inte alltid. Fullkomlig? Alltid.

Modellen visas med Weissach-paketet och annan individuell utrustning.

Motorhuv med NACA-luftinsläpp för optimal bromskylning.
Galler i CFRP-skärmarna för förbättrad hjulhusventilation.
Bakvinge med svanhalsfäste för ökat marktryck.

360° Exteriör.

Porsche - Utvecklad i Flacht, som hemma på de öppna vägarna – den sexcylindriga boxersugmotorn på 4,0 liter med sex individuella gasspjällsventiler.
Utvecklad i Flacht, som hemma på de öppna vägarna – den sexcylindriga boxersugmotorn på 4,0 liter med sex individuella gasspjällsventiler.
718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
Porsche - Synlig motorteknik: luftboxen har flyttats till kupén och har ett nyutvecklat luftfilter för ett fylligt invändigt ljud och optimalt luftflöde.
Synlig motorteknik: luftboxen har flyttats till kupén och har ett nyutvecklat luftfilter för ett fylligt invändigt ljud och optimalt luftflöde.
Porsche - Puristiskt ljud med motorsportkaraktär.
Puristiskt ljud med motorsportkaraktär.
Porsche - Testat på rigg och bana: Weissach-paketet med karakteristisk användning av kolfibervävsfinish.
Testat på rigg och bana: Weissach-paketet med karakteristisk användning av kolfibervävsfinish.
7-växlad Porsche Doppelkupplung (PDK) med en ny PDK-växelväljare som ser ut som en manuell växelspak, för sportiga och koncisa växlingar.
7-växlad Porsche Doppelkupplung (PDK) med en ny PDK-växelväljare som ser ut som en manuell växelspak, för sportiga och koncisa växlingar.
Porsche - Motorsportkänsla: förarplatsen.
Motorsportkänsla: förarplatsen.
I centrum: den GT4 RS-specifika sportratten med gul övre mittmarkering och svarta växlingspaddlar med gula markeringar, vilket möjliggör korta, koncisa växlingar som i motorsporten.

360° Interiör.

Höjdpunkterna hos 718 Cayman GT4 RS.

Vill du köra ett extra varv i 718 Cayman GT4 RS? Upptäck mer information här.

Porsche - Höjdpunkterna hos 718 Cayman GT4 RS.
Porsche - Aerodynamik och design
Aerodynamik och design
Upptäck mer
Aerodynamik och design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tecknen visar att en storm är på väg. En känslomässig storm.
Det aerodynamiska konceptet hos 718 Cayman GT4 RS har förfinats ytterligare jämfört med 718 Cayman GT4 och det övergripande konceptet har anpassats till dess enorma prestationer: prestanda, aerodynamik, chassi och, förstås, design. Detta är särskilt tydligt på den fasta bakvingen med svanhalsfäste och på den bakre diffusorn. Detta garanterar inte bara enormt marktryck och bra väggrepp – utan även en riktigt vässad banverktygslook.

Modellen visas med Weissach-paketet och annan individuell utrustning.

Porsche - Frontdiffusor för optimerad aerodynamisk balans.
Frontdiffusor för optimerad aerodynamisk balans.
Den oändligt justerbara frontdiffusorn förbättrar bilens aerodynamiska balans och är utformad för lägsta möjliga luftmotstånd för att uppnå maximal hastighet. När den icke-väggodkända prestandainställningen för användning på racerbana används uppnår 718 Cayman GT4 RS betydligt mer nedåtkraft jämfört med 718 Cayman GT4, vilket optimerar bilens stabilitet, särskilt i snabba kurvor. Kort sagt: principen ”form följer funktion” när den är som bäst.
Porsche - Motorhuv med NACA-luftinsläpp.
Motorhuv med NACA-luftinsläpp.
Trotsar envist motvinden: motorhuven av extremt lätt kolfiberförstärkt plast (CFRP). NACA-luftinsläppen förbättrar bromskylningen – och gör det tydligt för alla att detta är en sportbil i sin renaste form.
Porsche - Skärmar tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFRP).
Skärmar tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFRP).
De övre öppningarna i skärmarna av kolfiberförstärkt plast (CFRP) optimerar hjulhusens ventilation, precis som den omdesignade frontspoilerläppen med sideblades som tillåter luftflöde från alla sidor. Resultatet: en minskning av övertrycket i hjulhusen och därmed ökat marktryck.
Porsche - Luftinsläpp istället för bakre sidorutor.
Luftinsläpp istället för bakre sidorutor.
I stället för bakre sidorutor används luftinsläpp av kolfiberförstärkt plast (CFRP) lackerade i svart. De ökar det dynamiska trycket från luftströmmen och förser även motorn med luft. Med Weissach-paketet tillverkas de i en kolfibervävsfinish och förses med ytterligare blad för ett mer riktat luftflöde.
Porsche - Stor bakvinge med svanhalsfäste.
Stor bakvinge med svanhalsfäste.
Extremt iögonfallande: den fasta bakvingen av kolfiberförstärkt plast (CFRP). Tack vare det övre svanhalsfästet strömmar luft oförhindrat över hela ytan på vingens undersida. Den kan dessutom ställas in manuellt för användning på racerbana. Resultatet: minskad förlust av marktryck och förbättrat väggrepp.
Porsche - Stor spoiler.
Stor spoiler.
Den karakteristiska, ytterligare förstorade bakspoilern på 718 Cayman GT4 RS genererar maximalt marktryck. I centrum: ett tredje integrerat bromsljus.
Porsche - Testat på rigg och på bana: Weissach-paketet.
Testat på rigg och på bana: Weissach-paketet.
Konsekvent användning av kolfibervävsfinish och geometrisk optimering av de övre luftinsläppen för ännu bättre lufttillförsel. På insidan: en störtbåge av titan och omfattande Race-Tex-detaljer. Känslomässig signatur: den broderade Weissach-paketloggan på nackskydden och emblemet på instrumentpanelen.

Fälgar.

Information om fälgar hittar du här.

Nästa kapitel
Prestanda

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
Prestanda
Upptäck mer
Prestanda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med hjärtat i centrum. Som du kan känna – och höra.
Flacht. Födelseplats och hem för Porsches racerbilar som ligger i södra änden av Porsches forsknings- och utvecklingscentrum i Weissach. Här utvecklar, testar och förbättrar vi kontinuerligt våra bilar – eftersom en tiondels sekund kan göra hela skillnaden på racerbanan. Motorn i 718 Cayman GT4 RS kommer också härifrån. Den låga tyngdpunkten för den mittmonterade motorn som är karakteristisk för 718-modellerna garanterar dynamisk kurvtagning och enastående prestanda.

Modellen visas med Weissach-paketet och annan individuell utrustning.

4,0-liters sexcylindrig boxersugmotor.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km

En motor med ett höghastighetskoncept, direkt härlett från 911 GT3 R och 911 RSR – med en maximal effekt på 368 kW (500 hk) vid 8 400 varv/min och ett maximalt vridmoment på 450 Nm vid 6 750 varv/min är den mittmonterade sexcylindriga 4,0-liters sugmotorn den överlägset kraftfullaste i 718-modellsortimentet.

Testad på racerbana.

Sex individuella gasspjällsventiler förser var och en av de sex cylindrarna med luft på ett optimalt sätt, vilket ger en extremt direkt respons och säkerställer optimal ventilation av motorn. Tack vare den centralt placerade oljeförsörjningen, smidda kolvar och lätta kolvstänger av titan är den inte bara effektiv utan också extremt robust.

Lämpad för motorsport.

Utvecklingen av motorn är inspirerad av racerbanan. Den styva ventilstyrningen och torrsumpsmörjningen med separat oljetank har redan bevisat sitt värde i 911 GT3. Dubbelmassesvänghjulet kommer från 718 Cayman GT4 Clubsport.

Porsche - Invändig luftbox med nytt, förbättrat luftfilter.
Invändig luftbox med nytt, förbättrat luftfilter.
Teknisk höjdpunkt, en fröjd för ögat och akustisk glädje: den svarta plastluftboxen med silverfärgad ”GT4 RS”-logga och nyutvecklat luftfilter som har flyttats in i kupén. Det ser inte bara till att motorn förses optimalt med friskluft – det skapar också ett fulländat ljud.
Porsche - Från irrationell till perfekt på några hundradelars sekund.
Från irrationell till perfekt på några hundradelars sekund.
Enastående smidighet, korta växlingsrörelser, extremt sportiga växlar – 7-växlade Porsche Doppelkupplung (PDK). Till och med sjuans växel är sportig och distinkt. PDK-växelväljarens design är baserad på en manuell växelspak och möjliggör även manuell växling. För ännu mer distinkta växlingar, använd bara växlingspaddlarna direkt på ratten. Den mekaniska differentialspärren säkerställer optimal överföring av kraft till vägen.
Porsche - Lättviktskonstruktion.
Lättviktskonstruktion.
För att säkerställa ännu högre prestanda har allt det onödiga plockats bort. Eller ersatts av lättare material – motorhuven, framskärmarna, sidoluftintag, bakskärmarna, dekorativa lister och skalstolarna är tillverkade av lätt, hållbar kolfiberförstärkt plast (CFRP). Bakrutan är i sin tur tillverkad av lättviktsglas och sparar också vikt.
Porsche - Störtbåge av titan.
Störtbåge av titan.
Kan fås som tillval genom Weissach-paketet: den fastbultade störtbågen av lätt men robust titan. Den är cirka 6 kg lättare än stålstörtbågen i Clubsport-paketet.
Porsche - 100 % prestanda på cirka 1 400 kg.
100 % prestanda på cirka 1 400 kg.
Lättare. Ännu lättare. Närmare perfektion. Detta var principen som våra tekniker arbetade efter när de utformade 718 Cayman GT4 RS. Resultatet: ren prestanda med en tjänstevikt på bara 1 490 kg.
Porsche - GT-teknik för chassit.
GT-teknik för chassit.
En unik kombination av motorsporttestade chassikomponenter optimerade för racerbanan. De lätta fjäderbensaxlarna följer designprincipen hos 911 GT3 RS (991 II). Styva fjädrar i kombination med motorsporttypiska hjälpfjädrar och specifika hjulfästen ger utmärkt väggrepp och stabilitet. Kulleder gör hjulstyrningen extremt exakt. Höjd, camber, toe-in-vinkel och krängningshämmare kan justeras individuellt för racerbanan.

Chassis and control systems.

Chassi.

Fjäderkonstanten och dämpningssystemets kalibrering följer principerna hos 911 GT3 RS (991 II). Ny stötdämparteknik och styvare fjädrar i kombination med hjälpfjädrar som är typiska för motorsporten används både fram och bak. Resultatet: ett chassi anpassat för racerbanan som ger utmärkt kurvdynamik, spontan styrning och därmed högre kurvhastighet.

Porsche Active Suspension Management (PASM, −30 mm).

Den elektroniska justeringen av stötdämparsystemet justerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften på varje hjul, baserat på aktuella vägförhållanden och körstil. PASM har två inställningar: sport/bekvämt och sport/fast.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM är ett automatiskt reglersystem som upprätthåller stabiliteten i gränsområdet för den dynamiska körprestandan. Systemen kan stängas av helt i två steg. För avsiktligt sportiga styregenskaper på racerbanan.

Porsche Torque Vectoring (PTV).

Kort sagt: PTV förbättrar kördynamiken. I detalj: den integrerade mekaniska bakre differentialspärren möjliggör bättre grepp och dynamik i sidled samt avsevärt högre stabilitet vid belastningsförändringar i kurvor och vid filbyte.

Lyftsystem på framaxeln.

30 mm kanske inte låter som så mycket, men det gör hela skillnaden i hastigheter upp till cirka 60 km/h tack vare ökad markfrigång. 718 Cayman GT4 RS är den första modellen i sortimentet som är utrustad med ett lyftsystem på framaxeln.

Bromsar.

De fasta aluminiumbromsoken med sex kolvar fram och med fyra kolvar bak, alla i röd finish, och kompositbromsskivorna i gjutjärn och aluminium med en extremt stor diameter på 408 mm fram och 380 mm bak säkerställer snabb och säker inbromsning – även vid hög belastning tack vare den nyutvecklade bromskylningen.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) med en diameter på 410 mm framtill och 390 mm baktill ger utmärkt bromsprestanda och möjliggör konstant bromstryck. Ännu en fördel: bromsskivorna är cirka 50 % lättare än gjutjärnsbromsskivor av liknande konstruktion och storlek. Bromsoken finns i gult som standard och som tillval i svart (högglans).

Nästa kapitel
Interiör och infotainment

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
911 GT3 (WLTP)*
13,0 – 12,9
l/100 km
294 – 293
g/km
Interiör och infotainment
Upptäck mer
Interiör och infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Oumbärlig, särskilt i snäva svängar: enkelheten.
Oumbärlig, särskilt i snäva svängar: enkelheten.
Förarplatsen står för total förarorientering, tillgänglighet, direkt avläsbar information, utmärkt funktionalitet, optimal ergonomi och fokus på det som verkligen betyder något. Materialen och detaljerna i interiören i 718 Cayman GT4 RS, såsom halkfri Race-Tex, dekorlister i satin-kolfibervävsfinish och dörrhandtagsöglor, härstammar direkt från motorsporten. Luftboxen har flyttats in i kupén, vilket säkerställer visuell och akustisk närhet till motorn.

Modellen visas med Weissach-paketet och annan individuell utrustning.

Porsche - PDK-växelväljare växlingspaddlar.
PDK-växelväljare växlingspaddlar.
Koncisa växlingar för förbättrad prestanda – PDK-växelväljaren i GT-specifik design, som ser ut som en manuell växelspak, och de svarta växlingspaddlarna med gula markeringar.
Porsche - Motorsportmaterial på vägen.
Motorsportmaterial på vägen.
Rattkransen, toppen på PDK-växelväljaren (inklusive damask) och de invändiga dörrhandtagen i 718 Cayman GT4 RS är täckta med Race-Tex. Dekorlisterna på instrumentpanelen och mittkonsolen är tillverkade av satin-kolfibervävsfinish, vilket framhäver dess racerbanekaraktär.
Porsche - Typiskt motorsport: dörrhandtagsöglor istället för konventionella handtag.
Typiskt motorsport: dörrhandtagsöglor istället för konventionella handtag.
Inga utsmyckningar, inga krusiduller. Istället: dörröppningsöglor som i motorsporten. Och enkla förvaringsnät i dörrarna. Vi tillät oss dock en utsmyckning: kontrasterande färger, Arctic Grey eller, beroende på specifikationen, Dark Sea Blue för dörröppningsöglor och de dekorativa sömmarna.
Porsche - Clubsport-paketet.
Clubsport-paketet.
Tillgängligt utan extra kostnad: Clubsport-paketet innehåller en stålstörtbåge som är fastskruvad på karossen. Ett sexpunktsbälte för förarsidan och en brandsläckare med fäste ingår också.
Porsche - Motorljud möter hjärtklappning.
Motorljud möter hjärtklappning.
Tack vare minskad isolering och det faktum att luftboxen har flyttats in i kupén kan du uppleva motorljudet i sin renaste form direkt från din Porsche 718 Cayman GT4 RS.

Skalstolar Plus av kolfiberförstärkt plast (CFRP) med kolfibervävsfinish ger extra bra sidostöd mot minimal vikt. Sätenas mitt är gjort av svart, perforerat Race-Tex i Arctic Grey eller Dark Sea Blue. ”GT4 RS”-loggan broderas som standard på nackskydden. I kombination med Weissach-paketet är loggan försedd med en stiliserad racerbana.

Tillgängliga som tillval: adaptiva sportsäten Plus med elektrisk 18-vägsjustering. Sidostöden är täckta med läder, sätenas mitt är gjorda av svart Race-Tex och ”GT4 RS”-loggan är broderad på nackskydden för att matcha den kontrasterande färgen – antingen Arctic Grey eller Dark Sea Blue.

Porsche - Chrono-paketet.
Chrono-paketet.
Porsche Communication Management (PCM) uppgraderas för att inkludera Chrono-paketet och prestandavisning, så att du kan visa, lagra och utvärdera registrerade varvtider. På så sätt kan du se aktuell varvtid och sträcka samt antalet körda varv. En annan iögonfallande funktion: den analoga chrono-klockan i den övre delen av instrumentpanelen.
Appen Porsche Track Precision.
Appen Porsche Track Precision.
Tillsammans med PCM och den tillvalbara navigeringsmodulen med Porsche Connect kan du mäta varvtider och kördata, spara och hantera resultaten på din smartphone och dela och jämföra dessa med andra förare. Den digitala körtränaren hjälper dig att optimera bromspunkter, ange styrpunkter och upptäcka fel i körningen. Appen har åtkomst till GPS- och högprecisionsdata från den inbyggda datorn. Grafiska analyser och videoanalys visar varje millisekund av din förbättringspotential. Varv efter varv.
Porsche Connect.
Porsche Connect.
Sammankopplar dig med din Porsche och din Porsche med världen – Porsche Connect. Porsche Connect utökar det befintliga utbudet av digitala funktioner i din 718 med många tjänster samt My Porsche-appen. Navigera till destinationer på bästa möjliga sätt, synkronisera personliga kontakter och adresser och använd din kalender direkt i PCM. Porsche Connect är din smarta andrapilot för vardagen, för en unik sportbilsupplevelse. Före, under och efter körningen.
Porsche - Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Nästa kapitel
Motorsport

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
Motorsport
Upptäck mer
Motorsport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Tillbaka till racerbanan. Tillbaka där allt började.
Tillbaka till racerbanan. Tillbaka där allt började.
Vi har varit involverade i motorsporten sedan första sekunden. Inte för att vi måste vara det. Utan för att vi helt enkelt inte kan föreställa oss det på något annat sätt. Gång på gång granskar vi varje idé, varje teknik och varje detalj på provbänken. Det är faktiskt inom motorsporten som idéer dyker upp som fortsätter att utvecklas, kontrolleras och testas under de tuffaste förhållandena tills de inte bara är redo för seger, utan även lämpliga för vägen.
Helt irrationell.
718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
Nya 718 Cayman GT4 RS Clubsport utstrålar ren motorsport i varje fiber. Dess hemmaplan? Den internationella tävlingsarenan. En allroundbil med en sexcylindrig 4,0-liters boxermotor och en effekt på 368 kW (500 hk).
Porsche motorsport.

Porsche motorsport.

Vår ultimata passion: racerbanan. Du hittar all information om detta ämne i vår motorsportsektion.

Nästa kapitel
Modell och data

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km

Välj och konfigurera Cayman GT4 RS.

Vald
718 Cayman GT4 RS
Porsche 718 Cayman GT4 RS
WLTP*
13,0
l/100 km
295
g/km
Från 1 670 000 kr
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
315 km/h
Maxhastighet
718 Cayman GT4 RS
Från 1 670 000 kr
Pris
368 kW/500 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
3,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
315 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,0
l/100 km
295
g/km
Höjd
1 267 mm
Bredd
1 822 mm
Längd
4 456 mm
Hjulbas
2 482 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Borrning 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Cylindervolym 3 996 cm³
Effekt (kW) 368 kW
Effekt (HK) 500 HK
RPM max effekt 8 400 varv/min
Maximalt varvtal 9 000 varv/min
Max. vridmoment 450 Nm
RPM max vridmoment 6 750 varv/min
Max. effekt per liter (kW/l) 92,0 kW/l
Max. effekt per liter (hk/l) 125,0 HK/l

Maxhastighet 315 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 3,4 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 7,1 s
Acceleration 0 - 200 km/h 10,9 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 1,9 s

Längd 4 456 mm
Bredd 1 822 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 1 994 mm
Höjd 1 267 mm
Hjulbas 2 482 mm
Vändcirkel 11,4 m
Tjänstevikt (DIN) 1 415 kg
Tjänstevikt (EG) 1 490 kg
Totalvikt 1 771 kg
Maxlast 356 kg

Bagagerumsvolym fram 125 l
Bagagerumsvolym bak (upp till överkant av framsäte med fällt baksäte) 136 l

Förbrukning låg (modellserie) 21,8 - 21,8 l/100 km
Förbrukning medium (modellserie) 12,1 - 12,1 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) 11,0 - 11,0 l/100 km
Förbrukning extra hög (modellserie) 11,9 - 11,9 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 13,0 - 13,0 l/100 km
CO2-utsläpp låg (modellserie) 495,0 - 495,0 g/km
CO2-utsläpp medium (modellserie) 275,0 - 275,0 g/km
CO2-utsläpp hög (modellserie) 250,0 - 250,0 g/km
CO2-utsläpp extra hög (modellserie) 271,0 - 271,0 g/km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 295 - 295 g/km

Ljudnivå bil 96 dB(A)
Ljudnivå bil (varvtal) 3 800 1/min
Ljudnivå bil (passerande) 72 dB(A)

PDK Från 1 670 000 kr
Spårverktyget för handleden.
Porsche Design Chronograph 718 Cayman GT4 RS har gott om prestandakaraktär och för vidare lättviktskonceptet till handleden. Finns även med Weissach-paketet som tillval. Exklusivt för ägare av 718 Cayman GT4 RS.
En juvel långt upp i norr.
Vägar och vildmark som i ett mytiskt land. Kurvor som försvinner in i vidder av gröna ängar. Pittoreska byar, spektakulära klippor och trollbindande vyer. Otämjt, inte en själ i sikte, och kanske just därför rikt på intryck. Börja din resa med ROADS och utforska Färöarnas fantastiska landskap.
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.