Porsche 911 Turbo (type 993)

Porsche 911 Turbo (type 993)

In de 911 Turbo van de 993 modellijn werd voor de eerste keer een dubbele uitlaatgasturbo gebruikt, met voor elke cilinderrij een kleinere uitlaatgasturbo. Het was ook het eerste turbomodel dat werd voorzien van 4-wielaandrijving.

Het front van de Turbo had drie afzonderlijke luchtopeningen en luchtsleuven voor het koelen van de remmen, laag aan de zijkant. De achterspoiler was volledig in de kleur van de carrosserie gespoten. Net zoals de Carrera 4 modellen had de 911 Turbo ook witte knipperlichten voor en rode achter.

De 3,6-liter biturbomotor leverde standaard een vermogen van 408 pk. Vanaf modeljaar 1996 was er een powerkit voor een groter vermogen tot 430 pk leverbaar, met 450 pk vanaf modeljaar 1998.

In modeljaar 1995 produceerde Porsche Exclusive een gelimiteerde productieserie (14 exemplaren) met de naam 911 Cabriolet Turbo, die als kenmerk een bijzonder grote achterspoiler had.

Modelversies

911 Turbo (1995 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumper van vervormbare kunststof // voorbumper inclusief 3 luchtinlaten // motorkap met geïntegreerde achterspoiler, volledig in carrosseriekleur // zilverkleurig 'turbo' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte knipperlichten vooraan, rode achteraan // buitenspiegels in Cup design // rood gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie