Porsche 911 Turbo (type 964)

Porsche 911 Turbo (type 964)

De 911 Turbo (model 964) had een bredere carrosserie met aanzienlijk bredere wielkuipen in vergelijking tot de Carrera modellen. Aan de achterzijde benadrukte de grotendeels van de Turbo 3.3 van het G model overgenomen spoiler alsmede twee ovale eindpijpen het unieke van de auto. Als de boost-drukregelklep van de uitlaatgasturbo geopend was, kwam de uitlaatgas alleen uit de linkereindpijp.

In de modeljaren 1991 - 1992 werd de 911 Turbo aangedreven door een turbogeladen 3,3-liter motor met 320 pk. In modeljaar 1993 kreeg hij een 3,6-liter motor met een vermogen van 360 pk. Een van de onderscheidende kenmerken van deze versie waren de rode remklauwen.

Het 911 Turbo model 964 was, met uitzondering van een gelimiteerde Cabriolet productieserie, alleen verkrijgbaar als Coupé.

Modelversies

911 Turbo 3.3 (1991 - 1992)

Kenmerken
Voor- en achterbumper van vervormbare kunststof // motorkap met gemonteerde, hoge achterspoiler met zwarte PU-rand aan achterzijde // geanodiseerd, zwart 'turbo' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo en geïntegreerde mistachterlichten // verbrede wielkuipen // rode achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee eindpijpen aan zijkant

911 Turbo 3.6 (1993 (t/m december))

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met gemonteerde, hoge achterspoiler met zwarte PU-rand aan achterzijde // verchroomd 'turbo 3.6' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // verbrede wielkuipen // rode achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // rood gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee eindpijpen aan zijkant

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Een perfecte vorm van de carrosserie van de wagen is een belangrijk aspect van de Porsche kwaliteitsstandaard. Per slot van rekening moet de tweede huid zitten als een op maat gemaakt pak. Deze moet tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Door een serie van breed opgezette maatregelen, hebben de Porsche Classic experts aanzienlijke verbeteringen in de productiekwaliteit van de spatschermen en zijpanelen voor de Porsche 911 weten te realiseren (modeljaren 1965 tot en met 1994). Dit omvat ook het dunne plaatwerk van de legendarische 911 Carrera RS 2.7, waarvan er maar 1.580 zijn gebouwd in 1972 en 1973, dat voor de eerste keer weer beschikbaar wordt.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie