Porsche - 914/6

914/6

De Porsche 914 was een gezamenlijke ontwikkeling tussen Porsche en Volkswagen en was het nieuwe Porsche instapmodel vanaf modeljaar 1970.

De tweezitter, ook bekend als de 'VW Porsche', was een sportauto met middenmotor. Opmerkelijke designkenmerken omvatten de enorm lange wielbasis in verhouding tot de autolengte, korte overhangingen, het verwijderbare middelste dakpaneel van glasvezelversterkt kunststof en de brede rollbar. De 914 had ook opklapkoplampen.

Ten tijde van zijn introductie was de 914 leverbaar met twee motortypes.
914: 1,7-liter 4-cilinder boxermotor met 80 pk van Volkswagen
914/6: 2,0-liter 6-cilinder boxermotor met 110 pk van de Porsche 911 T

In het 6-cilinder model zat het contactslot links van het stuur geplaatst, de kenmerkende plaats in Porsche modellen. De wielen van de 914/6 zaten bevestigd met vijf wielmoeren.
De 914/6 werd gebouwd door Porsche in de hoofdfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen.

Modelversies

914/6 (1970 - 1972)

Kenmerken
Opklapkoplampen // verwijderbaar dakpaneel van glasvezelversterkt kunststof (GFRP) // verchroomde bumpers met verzonken, ronde verstralers // goudgekleurd achterlogo // wielen bevestigd met 5 wielmoeren // optie: Verbrede wielkuipen

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Porsche Classic heeft de naafdop uit het 'Porsche Speciale-wensenprogramma' uit de jaren 80 opnieuw geïntroduceerd. Wat deze naafdop speciaal maakt, is het geperste en in kleur uitgevoerde Porsche embleem. Dit begeerde originele onderdeel in het midden van de Fuchs velg is nu verkrijgbaar bij uw Porsche Centrum. Natuurlijk met het Porsche merklogo en 'Made in Germany'.

Meer informatie