Ny
Cayenne Coupé
Från 990 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
248 km/h
Maxhastighet
WLTP*
12,1 – 10,9
l/100 km
275 – 247
g/km
Ny
Cayenne E-Hybrid Coupé
Från 1 120 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,9 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
254 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Ny
Cayenne S Coupé
Från 1 200 000 kr
349 kW/474 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
273 km/h
Maxhastighet
WLTP*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
Tillbaka till början
Cayenne E-Hybrid Coupé
Bygg din egen
 
Porsche - Further together.
Further together.
Att uppleva stunder tillsammans öppnar dina ögon för det unika. Porsche Cayenne Coupé är den perfekta utgångspunkten för detta. Designen tar fasta på 911:ans ikoniska silhuett som på ett anslående sätt framhäver coupémodellernas sportighet.
Till kontoret idag, i terräng eller på banan imorgon – Cayenne Coupé erbjuder körglädje i vilken terräng som helst, i kombination med typisk Porsche-design.

Cayenne Coupés höjdpunkter.

Prestanda på väg och i terräng.

Cayenne Coupé-modellerna imponerar med ett sportigt och elegant utseende som kännetecknas av det perfekta samspelet mellan typisk Porsche-design, som tar fasta på 911:ans silhuett, och enastående kördynamik.

LED Matrix-strålkastare.

Utrustad med LED Matrix-strålkastare som standard med 11 vertikala LED-kluster som ökar funktionaliteten ytterligare.

Porsche Driver Experience.

Tillgängligt för första gången med Cayenne-modellerna: det nya manövrerings- och displaykonceptet Porsche Driver Experience som anpassas efter föraren.

Infotainment.

Infotainmentsystemet med Apple CarPlay®, Spotify, Android Auto och In-Car Video utökar de digitala möjligheterna. Till exempel kan videor streamas på passagerardisplayen under körning.

Assistanssystem.

Alla Cayenne-modeller kan utrustas med ett flertal assistanssystem som ytterligare ökar körkomforten och förbättrar säkerheten.

E-Hybrid.

Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km

Cayenne E-Hybrid-modellerna har en ny batterigeneration för ökad elräckvidd. En ny elmotor med 130 kW ger dessutom överlägsen körprestanda i e-läge.

Fast panoramaglastak.

Det fasta panoramaglastaket skapar en unik känsla av rymd för alla passagerare. En rullgardin skyddar mot solstrålning.

360° upplevelse.

Porsche - ExteriörPorsche - Exteriör

Upptäck Cayenne Coupé-modellerna i detalj.

Hittills har du fått en översikt över höjdpunkterna i Cayenne-modellerna. Läs mer i dessa kapitel.

Porsche - Upptäck Cayenne Coupé-modellerna i detalj.
Porsche - Exteriör
Exteriör
Upptäck mer
Exteriör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - HD-Matrix LED-strålkastare.
HD-Matrix LED-strålkastare.
HD-Matrix LED-strålkastarna med innovativ pixel-LED-teknik reagerar med 64 000 kamerastyrda pixlar på varje körsituation med ljusfördelning anpassad efter situationen. På så sätt erhålls bland annat bländningsfritt helljus, förstärkt belysning av den exakta filen, avbildning av fordonsbredden vid byggarbetsplatser och avsmalnande ställen samt det dimoptimerade halvljuset och regnljuset för större säkerhet och komfort.
Porsche - Hjul och chassi.
Hjul och chassi.
20-tums- och ytterligare 21- och 22-tumshjul som standard optimerar hanteringen med en ny däckstorlek. Grundläggande ändringar av chassit och en ny adaptiv luftfjädring ger både högre komfort och ökad prestanda. Porsche Active Suspension Management (PASM) finns ombord i alla modeller.
Porsche - Fast panoramaglastak.
Fast panoramaglastak.
Det fasta panoramaglastaket på Cayenne Coupé-modellerna sticker verkligen ut: det täcker generöst hela passagerarutrymmet. Det inspirerar med sitt moderna, öppna utseende och ger interiören ett överflöd av ljus. Detta skapar en unik känsla av rymd, speciellt för passagerarna bak. Vid behov kan glastaket täckas med en integrerad, elstyrd solskyddsgardin.
Porsche - Adaptiv bakspoiler.
Adaptiv bakspoiler.
Cayenne Coupé-modellerna har Porsche Active Aerodynamics (PAA). Med en förlängningshöjd på 135 mm ger den adaptiva bakspoilern rätt tryckkraft för varje körsituation.
Porsche - Draglast.
Draglast.
En elektriskt utfällbar dragkrok finns som tillval för Cayenne-modellerna. Den kan manövreras med en knapptryckning och erbjuder maximalt 3.500 kg bromsad och 750 kg obromsad draglast samt en maximal stödlast på 140 kg.
Porsche - Bagageutrymme.
Bagageutrymme.
Det generösa bagageutrymmet erbjuder upp till 592 l förvaringsutrymme beroende på modell och utrustning. Bagageutrymmet rymmer upp till 1.502 l tack vare de 40:20:40 fällbara baksätesryggarna. Bagagerumshanteringen kan erhållas på begäran: ett variabelt system för säker transport av föremål i bagageutrymmet. Den omfattar bland annat 2 stycken fästskenor som är integrerade i bagagerumsgolvet och ett skiljenät.
Nästa kapitel
Interiör

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne Coupé-modeller (förbränningsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Interiör
Upptäck mer
Interiör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Kombiinstrument.
Kombiinstrument.
Porschetypiskt förarorienterad i stil med nya Porsche Driver Experience: det digitala kombiinstrumentet med en 12,65-tums välvd display placerar indikeringarna kompakt i synfältet. Olika visningssätt kan väljas: typiska rundinstrument, kartutsnitt i det centrala rundinstrumentet, heltäckande navigationskarta, reducerad vy och valfri vy med mörkerkörningsassistent i mitten.
Porsche - Passagerardisplay.
Passagerardisplay.
Medan kombiinstrumentgruppen och den centrala displayen är skräddarsydda för förarsätet finns 10,9-tums pekskärmen (tillval) på passagerarsidan. Den ger bland annat tillgång till navigerings- och infotainmentfunktioner. Du kan både få hjälp med ruttplanering och en inblick i kombiinstrumentets data. Med tillvalet In-Car Video kan videor streamas under körning på passagerardisplayen. Den är endast synlig för framsätespassageraren.
Porsche Driver Experience.
Porsche Driver Experience.
En Porsche står för upplevelser och erfarenhet. Indikerings- och manöverkonceptet Porsche Driver Experience är ett nytt uttryck för denna övertygelse, med nya rattar som även integrerar manövreringen av assistanssystemen och andra lägen. Med en motorstart/-stoppknapp som är placerad där tändningslåset traditionellt fanns i en Porsche. Och med ett helt digitalt kombiinstrument. För mer fokus på körning.
Porsche - Sportstolar.
Sportstolar.
I Cayenne Coupé-modellerna kombinerar de ergonomiskt formade sportstolarna fram med upphöjda sidostöd och integrerade nackstöd dynamisk körkänsla och utmärkt sittkomfort. Med hjälp av elektriska justeringsmöjligheter (8-vägs) anpassar sätena sig optimalt efter just din kroppsform. Säteshöjden, sätesdynan och ryggstödets lutning samt läget fram/bak är eljusterbara.
Porsche - Sportbaksäten.
Sportbaksäten.
Precis som framsätena är de två sportbaksätena designade med högre sidostöd. Sätena kan fällas ner i förhållandet 40:20:40 och har 10 justeringslägen för ryggstödets lutning (upp till 29 grader). Mellan sportbaksätena bidrar ett förvaringsfack i mitten och ett utfällbart mittarmstöd med två mugghållare till komforten. Det finns dessutom ett 2+1-komfortbaksäte som tillval.
Nästa kapitel
Drivning och chassi

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne Coupé-modeller (förbränningsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Drivning och chassi
Upptäck mer
Drivning och chassi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 4,0-liters V8 biturbomotor i Cayenne S Coupé.
4,0-liters V8 biturbomotor i Cayenne S Coupé.
Cayenne S Coupé (WLTP)*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
Cayenne S Coupé drivs av en nyutvecklad 4,0 liters V8 biturbomotor med en maximal effekt på 349 kW (474 PS) och ett vridmoment på 600 Nm. V8-motorer står för exceptionell prestanda, högt vridmoment, vibrationsdämpad gång och ett karakteristiskt ljud.

Drivning och chassi.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

PASM, som är standard i alla Cayenne-modeller, är den elektroniska justeringen av stötdämparsystemet. Den reglerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften efter vägbanan och körstilen. För minskade karossrörelser och därmed mer komfort på alla säten. Fyra inställningar är tillgängliga: "Normal", "Sport", "Sport Plus" och "Offroad".

Adaptiv luftfjädring.

Den vidareutvecklade adaptiva luftfjädringen med bärande luftfjädrar i 2-kammarteknik möjliggör en ännu större spridning mellan komfort och sportighet samtidigt som samma rullningskomfort bibehålls. Nivåregleringen säkerställer en konstant fordonsposition. Genom att justera höjden på chassit kan markfrigången varieras efter behov, till exempel vid terrängkörning. Det går också att sänka bakdelen för enklare lastning av bagageutrymmet.

Chassi.

Oavsett om man sitter i förarsätet eller är passagerare ska det kännas sportigt att åka i en Porsche, samtidigt som man har stor komfort. Cayenne Coupé-modellerna klarar denna balansgång utan ansträngning: tack vare det vidareutvecklade chassit och teknik för att anpassa chassit ännu bättre efter den avsedda användningen – till exempel terrängkörning. Exempel på detta är den adaptiva luftfjädringen, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) för aktiv krängningsstabilisering och bakaxelstyrningen.

Bromsar.

Alla Cayenne-modeller har ett bromssystem med 6-kolvars fasta monobloc-bromsok i aluminium fram och 4-kolvars fasta monobloc-bromsok i aluminium bak. Den slutna konstruktionen i ett stycke ger en mycket hög dimensionsstabilitet. Tryckpunkten är exakt och bromssträckan är imponerande kort.

Nästa kapitel
E-Performance

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne Coupé-modeller (förbränningsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
E-Performance
Upptäck mer
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Elmotor.
Elmotor.
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
I Cayenne E-Hybrid Coupé uppnås den höga systemprestandan på 346 kW (470 PS) genom samspelet mellan 3,0-liters V6-turbomotorn och den nya elmotorn med 130 kW (176 PS). Elmotorns kraftigt ökade prestanda möjliggör dels överlägsen körprestanda i e-läge, dels bättre stöd för förbränningsmotorn, till exempel vid acceleration. Elmotorn försörjs av det nya traktionsbatteriet med 25,9 kW/h.
Porsche - E-Hybrid.
E-Hybrid.
Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid-modellerna har en ny batterigeneration för ökad elräckvidd. En ny elmotor med 130 kW ger dessutom överlägsen körprestanda i e-läge.
Porsche - E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

Nästa kapitel
Galleri

Förbrukning och utsläpp.

Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km

Välj och konfigurera Cayenne Coupé-modeller.

Vald
Cayenne Coupé
Ny
Porsche Cayenne Coupé
WLTP*
12,1 – 10,9
l/100 km
275 – 247
g/km
Från 990 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
248 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne E-Hybrid Coupé
Ny
Porsche Cayenne E-Hybrid Coupé
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Från 1 120 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,9 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
254 km/h
Maxhastighet
Vald
Cayenne S Coupé
Ny
Porsche Cayenne S Coupé
WLTP*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
Från 1 200 000 kr
349 kW/474 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
273 km/h
Maxhastighet
Cayenne E-Hybrid Coupé
Från 1 120 000 kr
Pris
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,9 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
254 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Höjd
1 674 mm
Bredd
1 983 mm
Längd
4 930 mm
Hjulbas
2 895 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Cylindervolym 2 995 cm³
Effekt (kW) 224 kW
Effekt (HK) 304 HK
vid r/min 5 300 - 6 400 r/min
Max. vridmoment 420 Nm
Systemeffekt komb. (kW) 346 kW
Systemeffekt komb. (HK) 470 HK
Vridmoment komb. 650 Nm

Elektrisk räckvidd blandad körning (WLTP/EAER) - modellserie 66 - 74 km
Elektrisk räckvidd city (WLTP/EAER) - modellserie 78 - 90 km

Maxhastighet 254 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket 4,9 s
Acceleration 0 - 200 km/h med Sport Chrono-paket 18,2 s
In-gear acceleration (80-120km/h) (50-75 mph) med Sport Chrono-paket 3,1 s

Max. frigång mark/vattenkänsliga delar (luftfjädring normalnivå) 225 mm
Rampvinkel, fram/bak (luftfjädring normalnivå) 23,2 - 20,5 °
Brytvinkel (luftfjädring normalnivå) 16,9 °

Längd 4 930 mm
Bredd 1 983 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 2 194 mm
Höjd 1 674 mm
Hjulbas 2 895 mm
Tjänstevikt (EG) 2 530 kg
Totalvikt 3 110 kg
Dragvikt (bromsad/obromsad) 3 500 kg
Max. dragvikt (obromsad) 750 kg
Max. kultryck (EG) 140 kg
Max tillåten taklast med Porsche taktransportsystem 75 kg

Bagagerumsvolym bak 404 l
Bagagerumsvolym med fällda baksäten 1 344 l
Bränsletank 75 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall 30,000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning viktad (PHEV modellserie) 1,8 - 1,5 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 42 - 33 g/km
Elektrisk förbrukning kombinerad (viktad) (modellserie) 26,5 - 25,4 kWh/100 km

Tiptronic S Från 1 120 000 kr
Porsche Connect.
Räckvidd, ruttplanering, laddningsstatus och så mycket mer: funktionerna i Porsche Connect som ger dig en avslappnad körupplevelse.

Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för din bils exteriör och interiör. För din egen mycket personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.