Ny
Panamera 4 E-Hybrid
fra kr 1.628.495
346 kW/470 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
4,1 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
280 km/h
Toppfart
WLTP*
1,4 – 1,0
l/100 km
TBA
27,6 – 25,4
kWh/100 km
79 – 92
km
Ny
Panamera 4S E-Hybrid
fra kr 1.803.971
400 kW/544 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
3,7 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
290 km/h
Toppfart
WLTP*
1,4 – 1,1
l/100 km
TBA
28,6 – 26,0
kWh/100 km
78 – 89
km
Panamera Turbo E-Hybrid
fra kr 2.492.151
500 kW/680 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
3,2 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
315 km/h
Toppfart
WLTP*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km
Tilbake til begynnelsen
Panamera 4S E-Hybrid
Car Configurator
 
Porsche - Den nye Panamera. Ta et valg utenom det vanlige.
Den nye Panamera. Ta et valg utenom det vanlige.
Panamera er for de som følger sine instinkter og uttrykker seg gjennom måten de reiser på, som tar avgjørelser basert på egne overbevisninger. Vi har bygget denne sportsbilen spesielt for slike mennesker.

Design.

Skal en sportssedan virkelig se ut som en sedan? Panamera svarer nok en gang på dette spørsmålet med et utvetydig «Nei». På to måter.

Porsche - Panamera.
Panamera.
Panameraen som sportssedan – konturene og proporsjonene er umiskjennelig Porsche. Atletisk, strømlinjeformet, med klare konturer og kraftige proporsjoner. Den store akselavstanden, kortere overheng foran og lengre overheng bak skaper visuell dynamikk. Den fremtredende formen på sideprofilen skaper en følelse av letthet.
Porsche - Panamera Executive.
Panamera Executive.
Panamera Executive-modellene kombinerer en sporty kjøreopplevelse med baksetekomfort, enten du jobber eller slapper av. Karosseriet er forlenget med 15 cm, noe som gir enda mer plass til å lene seg tilbake for baksetepassasjerene. Visuelle trekk ved Executive-modellene inkluderer markerte sideskjørt.
Porsche - Adaptiv luftfjæring.
Adaptiv luftfjæring.
Alle Panamera-modellene er utstyrt med den nye adaptive luftfjæringen, inkludert Porsche Active Suspension Management (PASM). Den eksklusive Porsche Active Ride-fjæringen er valgfritt tilgjengelig for Panamera E-Hybrid-modeller og er et aktivt fjæringssystem på alle fire hjul som øker både komfort og ytelse. Mer om dette finner du i kapittelet E-Performance.

Panamera høydepunkter.

Matrix LED-frontlykter.

Matrix LED-hovedlys er standard, og de valgfrie HD Matrix LED-hovedlysene med over 64 000 piksler øker funksjonaliteten ytterligere (inkludert som standard med Panamera Turbo E-Hybrid).

E-Hybrid.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km

En kraftig elektrisk motor 140 kW og en ny generasjon batterier sikrer overlegen elektrisk ytelse og økt rekkevidde.

Porsche Driver Experience.

Porsche Driver Experience betjenings- og displaykonsept, som er designet med føreren i tankene, tilbyr høy betjeningskomfort.

Komfort i baksetet.

Bakseter med god benplass og takhøyde gir høy komfort og sidestøtte. Tilgjengelig på forespørsel: seteventilasjon og massasjefunksjon.

Infotainment.

Infotainmentsystemet med Apple CarPlay®, Android Auto, Spotify og in-car video utvider de digitale mulighetene.

Kjøredynamikk.

Panamera-modellene kombinerer sporty kjøredynamikk og høy kjørekomfort – både når det gjelder lengde- og sidedynamikk. Den perfekt koordinerte kombinasjonen av en høyytelses drivlinje, Porsche Doppelkupplung (PDK) og chassiset sikrer en imponerende totalytelse.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km

4,0-liters V8 bi-turbo-motor i Panamera Turbo E-Hybrid.

Forbrenningsmotoren i Panamera Turbo E-Hybrid er en nyutviklet 4,0-liters V8 bi-turbomotor med en maksimal effekt på 382 kW (519 Hk). I samarbeid med den elektriske motoren resulterer dette i en systemeffekt på 500 kW (680 Hk). V8-motorer står for eksepsjonell effekt, høyt dreiemoment, jevn drift og en karakteristisk lyd.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

Uvanlig i en luksussedan, standard i en sportsbil: 8-trinns Porsche Doppelkupplung (PDK) med automatisk modus og manuell betjening via padler på rattet. De nøyaktige girskiftene skjer i løpet av millisekunder uten merkbare avbrudd i kraften.

Firehjulsdrift.

Med unntak av den bakhjulsdrevne Panamera, er alle modellene utstyrt med Porsche Traction Management (PTM): aktivt firehjulsdriftssystem med elektronisk variabel, flerplateclutch, automatisk bremsedifferensial (ABD) og antiskliregulering (ASR).

Bakakselstyring.

Bakakselstyring forbedrer ytelsen og egnetheten for daglig bruk i like stor grad. Ved lave hastigheter reduseres snuradiusen, smidigheten økes og parkeringen blir merkbart enklere. Ved høyere hastigheter økes kjørestabiliteten. Resultatet: enklere manøvrering og kjøresikkerhet under daglig bruk.

En 360-graders opplevelse.

Porsche - EksteriørPorsche - Eksteriør
Porsche - Panamera Executive høydepunkter.
Panamera Executive høydepunkter.
Panamera Executive-modellene er utstyrt med individuelle komfortseter bak, inkludert komforthodestøtter og en hevet midtkonsoll.

Utforsk de ulike Panamera-variantene.

Hittil har du fått en oversikt over høydepunktene. Her finner du mer informasjon.

Porsche - Utforsk de ulike Panamera-variantene.
Eksteriør
Les mer
Eksteriør
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HD LED-matriselykter.

Med 64 000 kamerastyrte piksler reagerer HD Matrix LED-frontlysene med innovativ piksel LED-teknologi på enhver kjøresituasjon med lysfordeling tilpasset situasjonen. For eksempel sørger det blendefrie fjernlyset, belysningen av nøyaktig kjørefelt, kartlegging av kjøretøyets bredde i veiarbeidssoner og trange områder samt tåkeoptimalisert nærlys og regnlys for større sikkerhet og høy komfort.

Front med aktive luftinntaksklaffer.

De aktive luftinntaksklaffene i den nydesignede fronten åpnes og lukkes automatisk avhengig av drivverkets kjølekrav for å holde strømningsmotstanden så lav som mulig.

Sidevinduslister med ny grafikk.

Listene på sidevinduet har ny grafikk på Panamera Turbo E-Hybrid og er – sammen med andre elementer – i Turbonite og i Silver (høyglans) på de andre Panamera-modellene.

Porsche - Hjul.
Hjul.
Hjul i størrelser fra 19 til 21 tommer i ulike design og lakkfinish er tilgjengelig for Panamera-modellene. Eksklusivt tilgjengelig på forespørsel for Panamera Turbo E-Hybrid: et 21-tommers hjul med sentrallås inspirert av racing.
Bagasjerom.

Mye bagasje? Har du handlet mye, eller skal du transportere sportsutstyr? Bagasjerommet til Panamera-modellene byr på god plass og er lett tilgjengelig takket være den store automatiske bakluken. Med bakseteryggene nedfelt kan selv store gjenstander transporteres, noe som er sjeldent for en sportsbil.

Baklys.

En slående detalj hos Panamera-modellene: den tredimensjonale baklyslisten med dobbel bue og integrert bremselys. Tilgjengelig på forespørsel: baklysene i eksklusivt design med tydelig lyslist og lysanimasjon ved låsing og opplåsing av bilen.

Adaptiv spoiler bak.

Den uttrekkbare spoileren bak, som er integrert i karosseriet, er en del av Porsche Active Aerodynamics. Den optimerer aerodynamikken og reduserer løft på bakakselen ved høye hastigheter. Den 4-veis spoileren bak på Panamera Turbo E-Hybrid deler seg når den er i bruk, noe som øker bredden betraktelig og gir ekstra downforce.

Eksosrør.

Panamera og Panamera 4 er utstyrt med et eksosanlegg med to enkle enderør på venstre og høyre side i børstet rustfritt stål; Panamera Turbo E-Hybrid har to turbospesifikke enderør utført i mørk bronse. Panamera 4S E-Hybrid har sportsenderør i unikt design, som også er tilgjengelig for de andre modellene på forespørsel. Sportseksosanlegget inkludert sportsenderør er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Sideluftuttak.

Sideluftuttakene i frontvingene sørger for effektiv ventilasjon av de fremre hjulbuene og forbedrer aerodynamikken.

Neste kapittel
Interiør

Forbruk og utslipp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km
Interiør
Les mer
Interiør
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Instrumentklynge.

Porsche Driver Experience: den digitale instrumentklyngen med en 12,6-tommers buet skjerm er plasseret tydelig i synsfeltet. Ulike visningsformater kan velges: typiske runde instrumenter, kartutsnitt sentralt i det runde instrumentet, navigasjonskart for hele området, redusert visning og valgfri visning med Night Vision Assist i midten.

Passasjerskjerm foran.

Mens instrumentklyngen og sentralskjermen er skreddersydd for føreren, er den 10,9-tommers berøringsskjermen på passasjersiden valgfri. Den gir blant annet tilgang til navigasjons- og infotainmentfunksjoner. Den kan være nyttig ved ruteplanlegging og gi innsikt i instrumentklyngen. Med den valgfrie funksjonen, kan videoer strømmes på passasjerskjermen foran mens du kjører – og de er kun er synlige for passasjeren foran.

Porsche - Seter.Porsche - Seter.

Seter.

Forseter.

Forsetene tilbyr høy komfort og gir støtte i krappe svinger uten å begrense bevegelsesfriheten. Setehøyde, setepute og rygglener samt lengde kan justeres elektrisk. Komfortsetene har også justering av setelengde og fireveis korsryggstøtte for fører og passasjer foran. De adaptive sportssetene (18-veis) har hevet sidestøtte på seteputen og rygglenet. Elektrisk justering gir perfekt sidestøtte i hjørnene.

Bakseter.

Hovedfunksjon: det er to enkle enderør. Med god benplass og takhøyde og utmerket sidestøtte i dynamiske svinger uten at det går på bekostning av komforten. På forespørsel leveres også komfortseter med elektrisk ryggjustering, setelengdejustering og korsryggstøtte til baksetene. Hvis en femte person skal sitte på med deg fra tid til annen, er 4+1-setesystemet tilgjengelig for Panamera-modellene, med mulighet for et ekstra baksete i midten. Panamera Executive-modellene er utstyrt med individuelle komfortseter bak, inkludert komforthodestøtter og en hevet midtkonsoll.

Porsche - Midtkonsoll.
Midtkonsoll.
For ekstra bekvemmelighet er PDK-girvelgeren plassert på dashbordet bak rattet. Klimaanleggkontrollene er plassert i den hevede midtkonsollen, og mobiltelefonens ladestasjon er plassert på undersiden. Ladeholderen har 15 W trådløs lading og er avkjølt for høy ladeytelse.

Skinnfritt sort interiør.

Det valgfrie skinnfrie interiøret utgjør et kvalitetsalternativ til ekte skinn og inneholder i stedet en rekke egenskaper i det sporty mikrofibermaterialet Race-Tex og et innovativt tekstilmateriale med det klassiske rutemønsteret.

Sport Chrono-pakke.

Sport Chrono-pakken er standard på Panamera E-Hybrid-modellene og er valgfritt tilgjengelig for de andre Panamera-modellene. I tillegg til den digitale og analoge stoppeklokken på dashbordet, inkluderer funksjonene i Sport Chrono-pakken SPORT PLUS-modus med ytelsesorienterte innstillinger for motor, girkasse og chassis, Launch Control og SPORT Response-knappen i midten av modusbryteren på rattet.

Lydsystemer.

Panamera-modellene er utstyrt med Sound Package Plus med 10 høyttalere og utgang på 150 watt. BOSE® Surround Sound System med 14 høyttalere og en subwoofer, og en total effekt på 710 watt er tilgjengelig som ekstrautstyr (standard på Panamera Turbo E-Hybrid). Burmester® 3D High-End Surround Sound System, med en total effekt på 1455 watt og 21 uavhengig kontrollerte høyttalere er også tilgjengelig.

Neste kapittel
E-Performance

Forbruk og utslipp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km
E-Performance
Les mer
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Sporty og med dobbel effekt.
Sporty og med dobbel effekt.
Den elektriske motoren og forbrenningsmotoren kombineres for å danne en dynamisk enhet i Panamera E-Hybrid-modellene. Dette sikrer enorm kjøreglede kombinert med høy effektivitet.

Hybrid drivverk.

Kraften oppnås ved kombinasjonen av forbrenningsmotoren og den elektriske motoren. Begge drivverkene kan brukes sammen som et system eller separat, avhengig av kravene.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km

Elektrisk motor.

Den elektriske motoren, med en maksimal effekt på 140 kW (190 Hk) og et maksimalt dreiemoment på 450 Nm, sikrer overlegen kjøreytelse i rent elektrisk E-modus og lader batteriet under nedbremsing.

Kjøremoduser.

Med kjøremoduser spesialdesignet for hybriddrivverket, kan du bytte mellom rent elektrisk, den mest effektive hybriden eller sportsfokus, avhengig av ruten og personlige preferanser.

Porsche - Høyspentbatteri.
Høyspentbatteri.
Lithium-ionbatteriet med 25,9 kWh energikapasitet sikrer lang elektrisk rekkevidde og driver også elektrifiserte hjelpeenheter som klimaanlegg og bremseforsterkeren. Det kan lades med opptil 11 kW ladekraft ved hjelp av den innebygde AC-laderen.
Porsche Active Ride.
Porsche Active Ride.
Utstyrt med den videreutviklede adaptive luftfjæringen som standard, kan Panamera E-Hybrid-modellene også utstyres med den avanserte Porsche Active Ride-fjæringen, et aktivt fjæringssystem på alle fire hjul som øker både komfort og ytelse. I støtdemperne på luftfjæringssystemet kan hjulspesifikke strekk- og kompresjonskrefter genereres etter behov, noe som genererer mer støtte, kompenserer for eventuelle støt eller øker sportsligheten. Resultatet: en enda bedre balanse mellom komfortabel kjøring og sporty kjøredynamikk. Ved å kompensere for ujevnheter i overflaten reduseres kjøretøystøy. Hvis den aktive svingdynamikkfunksjonen er aktivert, lener kjøretøyet seg mot innsiden av svingen og reduserer sidekreftene for passasjerene. Akselerasjon og bremsekomfort kan også økes via en valgfunksjon som senker eller hever kjøretøyet på for- og bakakselen under den respektive kjøresituasjonen, for å redusere de langsgående kreftene for passasjerene. Ved dynamisk kjøring blir hjulbelastningsoverføringen oppveid av kompensasjon for rulle- og stigningsbevegelser ved bremsing, noe som forbedrer ytelsen. I kjøremodus Sport Plus er karosseriet enda lavere enn nivået på luftfjærene under dynamisk svinging og kraftig bremsing, noe som betyr at hjulbelastningsendringer reduseres betydelig og kjøretøyets ytelse forbedres ytterligere. Høydejusteringen gjør det enklere å stige inn og ut ved at hele karosseriet raskt kan heves og senkes når dørene åpnes og lukkes.
Les mer om Porsche E-Performance, elektrisk drift og fremtidens sportsbil.

Les mer om Porsche E-Performance, elektrisk drift og fremtidens sportsbil.

Neste kapittel
Galleri

Forbruk og utslipp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km

Velg og bygg din Panamera.

Valgt
Panamera 4 E-Hybrid
Ny
Porsche Panamera 4 E-Hybrid
WLTP*
1,4 – 1,0
l/100 km
TBA
27,6 – 25,4
kWh/100 km
79 – 92
km
fra kr 1.628.495
346 kW/470 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
4,1 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
280 km/h
Toppfart
Valgt
Panamera 4S E-Hybrid
Ny
Porsche Panamera 4S E-Hybrid
WLTP*
1,4 – 1,1
l/100 km
TBA
28,6 – 26,0
kWh/100 km
78 – 89
km
fra kr 1.803.971
400 kW/544 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
3,7 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
290 km/h
Toppfart
Valgt
Panamera Turbo E-Hybrid
Porsche Panamera Turbo E-Hybrid
WLTP*
1,7 – 1,2
l/100 km
TBA
29,9 – 27,6
kWh/100 km
74 – 91
km
fra kr 2.492.151
500 kW/680 Hk
Kombinert effekt (kW)/Kombinert effekt (Hk)
3,2 s
0 - 100 km/h med Sport Chrono-pakke
315 km/h
Toppfart

Utforsk Panamera

Porsche Connect.
Rekkevidde, ruteplanlegging, ladetilstand og mye mer: Porsche Connect-funksjoner for en behagelig kjøreopplevelse.

Neste steg.