Porsche Tequipment complete winterwielensets

Performance staat los van het seizoen.

Winter en sportieve prestaties? Die gaan hand in hand. Uw Porsche is immers de ideale metgezel voor elk seizoen. En complete winterwielensets van Porsche Tequipment passen niet alleen perfect bij uw auto, ze voldoen ook aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en rijplezier. Voor een optimale performance – ook als het buiten koud is.

Porsche Tequipment complete winterwielensetsPorsche Tequipment complete winterwielensetsPorsche Tequipment complete winterwielensets

Maximale performance, zelfs bij lage temperaturen.

Indrukwekkende prestaties en een even indrukwekkend design. Net als uw Porsche weten complete winterwielensets van Porsche Tequipment beide perfect te combineren. Geen wonder. Ze zijn immers ontwikkeld in Weissach, door dezelfde ontwerpers en ingenieurs die ook de auto's ontwikkelen. Precies afgestemd op elk model. De diverse designs bieden niet alleen meer grip in winterse omstandigheden, ze passen ook bij uw wensen.

Vergelijking van het remgedrag bij zomer- en winterbanden.

Remmen met ABS op nat wegdek (80-0 km/h bij +3 °C): met winterbanden ca. 12% kortere remweg in vergelijking met zomerbanden.Remmen met ABS op nat wegdek (80-0 km/h bij +3 °C): met winterbanden ca. 12% kortere remweg in vergelijking met zomerbanden.
Remmen met ABS op nat wegdek (40-0 km/h): met winterbanden ca. 19% kortere remweg in vergelijking met zomerbanden.Remmen met ABS op nat wegdek (40-0 km/h): met winterbanden ca. 19% kortere remweg in vergelijking met zomerbanden.

Meer informatie over energielabel, klasse grip op nat wegdek en afrolgeluid vindt u in onze Porsche Tequipment brochure in het hoofdstuk over technische gegevens en informatie.

Complete winterwielensets

Opmerking: niet alle producten zijn voor elk model leverbaar. Raadpleeg de Porsche Tequipment accessoirezoeker voor alle opties voor uw auto.

Weet u ...

Porsche - ... waaraan u winterbanden herkent?

... waaraan u winterbanden herkent?

Porsche - ... waaraan u winterbanden herkent?

... waaraan u winterbanden herkent?

Winterbanden zijn te herkennen aan de markeringen op de wang van de band. Hier vindt u de aanduiding M+S (modder en sneeuw) in combinatie met het zogenaamde 'Alpine'-symbool, een driepuntig bergpictogram met een sneeuwvlok in het midden. Elke fabrikant kan de aanduiding M+S gebruiken, omdat banden met deze aanduiding niet aan bepaalde testcriteria in winterse omstandigheden hoeven te voldoen. Zorg ervoor dat de banden niet alleen voorzien zijn van de aanduiding M+S, maar ook van het Alpine-symbool.

Porsche - ... wanneer het tijd is voor winterbanden?

... wanneer het tijd is voor winterbanden?

Porsche - ... wanneer het tijd is voor winterbanden?

... wanneer het tijd is voor winterbanden?

Winterbanden moeten al voor de eerste sneeuwval worden gemonteerd, omdat de winter voor zomerbanden al begint bij temperaturen onder ca. +7 °C. Bij lagere temperaturen begint de rubbersamenstelling harder te worden – de rijeigenschappen verslechteren en de remweg neemt toe. Daarom raden wij u aan om tijdens de koudere maanden van het jaar winterbanden te monteren.

Porsche - ... wat de 'N'-markering betekent?

... wat de 'N'-markering betekent?

Porsche - ... wat de 'N'-markering betekent?

... wat de 'N'-markering betekent?

Alle door Porsche erkende banden hebben een speciale markering: de 'N'-markering. Banden met de 'N'-markering van Porsche onderscheiden zich van andere banden, met name wat betreft hun geometrie – wat voor een hoge rijstabiliteit zorgt –, de rubbersamenstelling en de strenge tests, die niet minder dan 33 belangrijke criteria omvatten. En dat geldt voor zowel complete zomerwielensets als complete winterwielensets van Porsche Tequipment.

Rijplezier in de winter – ontworpen in Weissach.

Rijplezier in de winter begint op de grond.

De warming-up voor de winter begint bij de banden. Zij brengen immers de hoge performance van een Porsche over op het wegdek. Alleen banden die geschikt zijn voor het seizoen kunnen een band met de weg vormen – en zo garant staan voor prestaties, veiligheid en rijplezier.

Voor een zomerband begint de winter lang voordat de sneeuw valt. Al bij een temperatuur van ca. +7 °C begint de rubbersamenstelling harder te worden. De rijeigenschappen verslechteren en de remweg neemt toe. Met winterbanden wordt de remweg op een nat wegdek tot 12% korter en bij sneeuw tot 19% korter. Bovendien kan de auto beter onder controle worden gehouden.

Daarom laten onze ingenieurs bij de ontwikkeling van de complete winterwielensets van Porsche Tequipment niets aan het toeval over. Zelfs in extreme omstandigheden moeten alle winterbanden aan de eisen van Porsche voldoen. Onze experts testen de banden tot het uiterste. Op sneeuw, op nat wegdek en op droog asfalt moeten de banden laten zien wat ze in huis hebben. Op de verschillende winterse wegdekken wordt onder andere getest op performance, remgedrag, richtingsstabiliteit en grip. Alleen de beste banden – officieel aanbevolen door Porsche – krijgen de 'N'-markering.

Inch na inch Porsche kwaliteit.

Vanaf de eerste seconde in de ontwikkeling van onze wielen met winterbanden geldt één principe: de hoogste kwaliteit. Daarom vormen rondes op de Nürburgring de basis voor onze tests. De waarden die hier werden gemeten, dienen vervolgens als ingangsparameters voor de daarop volgende tests van onze wielen. Zoals de duurtest op de zogenaamde 'Zweiaxialer Radprüfstand’ (ZWARP), waarop een langdurige belasting onder extreme rijomstandigheden wordt gesimuleerd. Het resultaat: veilige high-performancewielen. Ontworpen in Weissach.

Een belangrijke kwaliteitsfactor. Onder extreme omstandigheden wordt op het testcircuit in Weissach onder meer gekeken naar de performance, de rolweerstand en het afrolgeluid. Om in aanmerking te komen voor de 'N'-markering – voor banden die worden aanbevolen door Porsche – worden de banden getest op 33 belangrijke criteria. Hiertoe behoren 12 objectieve outdoorcriteria zoals de levensduur en het remgedrag op droog en nat wegdek. Daarnaast zijn er 16 objectieve rollenbankcriteria. Deze beoordelen onder andere de rolweerstand en de vormvastheid bij hoge snelheid. En dan zijn er nog 5 subjectieve outdoorcriteria, zoals het weggedrag en het rijcomfort. En uiteindelijk? Uiteindelijk worden alleen de beste banden met de felbegeerde 'N'-markering onderscheiden. Kwaliteit die u in één oogopslag kunt herkennen.

Design staat los van het seizoen.

Ook bij het design mag Porsche performance worden verwacht. Want complete winterwielensets van Porsche Tequipment vallen niet alleen op technologisch vlak, maar ook visueel op. Ongeacht het model. Want elk wiel is perfect afgestemd op uw Porsche. Ontwikkeld door dezelfde ingenieurs en ontwerpers die ook de auto's ontwikkelen, waardoor de wielen harmonieus passen in het totaalconcept van de auto.

Het resultaat: complete winterwielensets die garant staan voor een perfecte performance, zelfs in winterse omstandigheden. En die u allerlei opties bieden. Sportief, klassiek, slank of opvallend. In 18, 19, 20 of 21 inch. Platina zijdeglans of zwart hoogglans gespoten. Met een opvallend meerspaaks design of een sportief design met dubbele spaken. In de Porsche accessoirezoeker vindt u alle complete winterwielensets die voor uw Porsche leverbaar zijn.

Welke optie u ook kiest: complete winterwielensets van Porsche Tequipment vormen op het gebied van functionaliteit en design de perfecte aanvulling op uw Porsche.

Superieure performance. Zelfs in de winter.

De winter komt en gaat. De performance blijft. Uw Porsche is immers 365 dagen per jaar een sportwagen. En met complete winterwielensets van Porsche Tequipment die precies zijn afgestemd op uw Porsche, bent u volledig voorbereid op lage temperaturen, sneeuw, smeltwater en gladde wegen.

Terwijl anderen een versnelling moeten terugschakelen, kunt u met de complete winterwielensets van Porsche wielen net zo dynamisch rijden als u gewend bent. Met maximaal vermogen en volledige veiligheid. Het speciale loopvlak en de aangepaste rubbersamenstelling zorgen voor nog meer grip. Door de speciale lamellen in het loopvlak wordt bijvoorbeeld water van de weg bijzonder snel van de banden afgevoerd. Dit zorgt voor een uitstekend weggedrag op nat wegdek en tijdens het remmen. Bovendien zorgt het uitgekiende winterprofiel voor een superieure grip op winterse wegen. Het rijden met een Porsche is daardoor in de winter net zo leuk als in de zomer.

Ons advies voor de winter:

koester de band met het wegdek.

Porsche - Ons advies voor de winter:
Ons advies voor de winter:

koester de band met het wegdek.

Wat hebben rubbersamenstelling, lamellen en profieldiepte eigenlijk te maken met rijplezier en rijveiligheid in de winter? Eigenlijk alles. Want om ook onder extreme omstandigheden alles eruit te halen wat erin zit, heeft u de juiste banden nodig. Banden die aan de juiste voorwaarden voor de gevraagde performance voldoen. Omdat het de moeite waard is om nauwkeuriger naar de belangrijke details te kijken. Uw winterbanden vormen immers het enige contact met de grond.

Porsche Porsche Tequipment complete winterwielensets - De rubbersamenstelling van het loopvlak.

De rubbersamenstelling van het loopvlak.

De rubbersamenstelling van winterbanden verschilt duidelijk van die van zomerbanden. Dankzij het hoge aandeel natuurrubber zijn ze merkbaar zachter. En ze verharden minder in de kou. Dit betekent dat banden optimaal aan het wegdek kunnen worden aangepast.

Porsche Porsche Tequipment complete winterwielensets - Het loopvlakprofiel.

Het loopvlakprofiel.

Het profiel is de basis voor een veilige grip op winterse wegen. Het voert water af en zorgt voor een goede zijdelingse stabiliteit. Bovendien kan zich in de brede groeven sneeuw verzamelen. Dit zorgt voor een betere grip door wrijving.

Porsche Porsche Tequipment complete winterwielensets - Het lamellenpatroon van de banden.

Het lamellenpatroon van de banden.

De lamellen in het loopvlak hebben in de winter veel te doen. Ze zorgen immers voor de perfecte grip op besneeuwde, bevroren en natte oppervlakken. De fijne inkepingen van het lamellenprofiel fungeren als klauwen die zich bij het rijden in de sneeuw vastgrijpen. Bovendien kan zich in het lamellenprofiel sneeuw verzamelen. Dit zorgt voor extra wrijving van sneeuw op sneeuw.

Wat wilt u nu doen?

Porsche Tequipment startpagina
Porsche Tequipment startpagina
Porsche Tequipment accessoirezoeker
Porsche Tequipment accessoirezoeker
Porsche - Dealer zoeken
Dealer zoeken