Porsche - Garantie

Garantie

Fabrieksgarantie op nieuwe Porsche modellen met drie maanden verlengd.

De huidige situatie brengt in veel opzichten bijzondere uitdagingen en beperkingen voor ons met zich mee. We blijven er naar streven om onze klanten de best mogelijke service te bieden en hun leven net iets makkelijker te maken, zeker als het om mobiliteit gaat.

Daarom bieden we klanten waarvan de Porsche fabrieksgarantie tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 afloopt, een gratis verlenging van drie maanden op de Porsche fabrieksgarantie en Porsche Assistance services. Mocht u aansluitend op uw Porsche fabrieksgarantie die tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 afloopt al een Porsche Approved garantie hebben afgesloten, dan wordt deze kosteloos met drie maanden verlengd.

De verlenging van de Porsche fabrieksgarantie en Porsche Assistance services gebeurt geheel automatisch; u hoeft niets te doen. Heeft u vragen over de verlenging? Neemt u dan contact op met uw Porsche Centrum.

Veelgestelde vragen over informatie voor klanten

1. Wat betekent de garantieverlenging precies?

Vanwege de wereldwijde beperkingen door COVID-19 krijgen alle Porsches waarvan de garantie op een nieuwe auto verloopt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 een gratis verlenging van deze garantie met drie maanden.
Voorbeeld: Als de laatste dag van uw garantie op een nieuwe auto 20 maart 2020 is, wordt de garantie verlengd met drie maanden tot 20 juni 2020. Een garantie die loopt tot 15 mei 2020 wordt verlengd tot 15 augustus enz.

2. Op welke auto´s is deze garantieverlenging van toepassing?

Alle Porsches waarvan de garantie op een nieuwe auto verloopt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 profiteren van deze gratis verlenging van de garantie op een nieuwe auto met drie maanden. Dit geldt ook als u al een op de garantie aansluitende Porsche Approved-garantie hebt afgesloten.

3. Ik heb al een op de garantie aansluitende Porsche Approved-garantie afgesloten. Deze overlapt nu de garantieverlenging. Verlies ik nu deze tijd in de Porsche Approved-garantie of wordt die aan het einde van de garantieperiode ingehaald?

U verliest geen tijd in de Porsche Approved-garantie. Voor de periode van overlapping bent u nu gedekt door de verlenging van de garantie op een nieuwe auto. Ook uw Porsche Approved-garantie wordt gratis met drie maanden verlengd als deze na de garantie op een nieuwe auto ingaat tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020.

4. Wat moet ik doen om hiervoor in aanmerking te komen?

U hoeft niets te doen. Als uw auto voor de garantieverlenging in aanmerking komt, wordt de verlenging automatisch geregeld door uw Porsche dealer.

Elke nieuwe Porsche wordt geleverd met een wereldwijde fabrieksgarantie voor de periode van twee jaar voor het goed functioneren van het nieuwe motorvoertuig, ongeacht de kilometerstand en met een complete dekking op productiefouten. Deze volledige garantie, die rechtstreeks wordt gegeven wordt door de Porsche fabriek in Stuttgart is ongeëvenaard. De garantietermijn begint ten tijde van overdracht aan de klant, dan wel de eerste tenaamstelling van het voertuig.

De volgende garantievoorwaarden zijn van toepassing:

  • 2 jaar garantie op alle nieuwe voertuigen.
  • 2 jaar garantie op originele Porsche vervangingsonderdelen, accessoires en ruilonderdelen (onderdelen) die buiten de garantiewerkzaamheden worden gebruikt of verkocht. Voor Porsche onderdelen die in het kader van garantiewerkzaamheden worden gebruikt, eindigt de garantieperiode met het defecte artikel
  • 3 jaar garantie op het lakwerk.
  • 12 jaar carrosseriegarantie.

De garantievoorwaarden zijn hieronder te downloaden. Daarnaast zijn de bindende garantievoorwaarden alsmede de Algemene Verkopen Leveringsvoorwaarden zijn op te vragen bij de Porsche dealer.

Garantie nieuwe voertuigen (PDF; 1,5 MB)

Garantie nieuwe voertuigen Taycan (PDF; 1,5 MB)

Verlengde garantie: Porsche Approved

Na afloop van de fabrieksgarantie kunt u het zorgeloze gevoel vasthouden met de Porsche Approved Garantie. U kunt deze verlengde garantie afsluiten zolang uw auto nog onder de garantie voor nieuwe auto’s valt. Als u daartoe in het eerste jaar na aankoop besluit, dan inspecteren wij uw auto bovendien gratis op 111 punten.

Meer over Approved Garantie