Porsche - Passie

Passie

We zijn het aan onszelf verplicht om unieke sportwagens te blijven bouwen.

Waarom zou je iets dat speciaal is niet nog specialer maken?

Ferry Porsche zei ooit: "We hechten er meer waarde aan bijzonder goede auto's te bouwen dan bijzonder veel." Die manier van denken heeft een lange geschiedenis bij Porsche. En het is tot de dag van vandaag van toepassing op onze dagelijkse werkzaamheden.

In de Porsche Exclusive Manufaktur hebben we dit motto bijzonder hoog in het vaandel staan. Met als doel om individuele klantenwensen te vervullen en zo bijzondere auto's te creëren. Voor elk type en elk model. Om van iets bijzonders iets buitengewoons te maken.

Vakmanschap

Net zo indrukwekkend als het eindresultaat?
Het creatieve proces.

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche - PassiePorsche - PassiePorsche - Passie

Onze belangrijkste gereedschappen vanaf het begin? Onze handen.

Het fabricageproces kenmerkt zich door verfijning. Naast de toepassing van de meest hoogwaardige materialen zoals leder, Alcantara®, carbon, hout en aluminium vormen mensenhanden de belangrijkste toegevoegde waarde. Vaak zijn het de enige gereedschappen die aan onze hoge eisen voldoen. Of het nu om bekleden, spuiten of polijsten gaat. Of om het op maat snijden van leder, naaien en monteren in de Porsche Exclusive Manufaktur. Ook al zulke belangrijke factoren: zorgvuldigheid, rust, passie en toewijding. Alleen zo ontstaat een harmonieus geheel dat tot in het kleinste detail klopt.

Hightech en vakmanschap

Gaat dat samen?

Hightech en vakmanschap

Gaat dat samen?

Absoluut. Bij het personaliseren van onze sportwagens kan er weinig op tegen hout. De nerf van dit natuurlijke materiaal is als een vingerafdruk. Onmiskenbaar – en het vertelt zijn eigen verhaal. Is er een beter materiaal denkbaar om een auto uniek te maken? We maken gebruik van de meest verfijnde houtsoorten ter wereld. Met een onimiteerbare en tegelijkertijd perfecte structuur. Nauwgezet verfijnd middels ambachtelijk handwerk. Of het nu gaat om schaven, snijden, spuiten of polijsten: er is altijd een maximale precisie vereist. Alleen zo kan uw unieke auto volledig voldoen aan uw verwachtingen.

Uitdagingen

Het fabricageproces is niet de enige uitdaging die we moeten aangaan.

Een verfijnd fabricageproces is dagelijks werk in de Porsche Exclusive Manufaktur. Maar dat is niet de enige uitdaging die we moeten aangaan. Onze klanten willen iets buitengewoons. En wij maken het buitengewone mogelijk. Met bijzondere materialen en productieprocessen. Een voorbeeld: carbon. Een stevig en licht materiaal dat het mogelijk maakt om de grenzen te verleggen, niet in de laatste plaats in de autosport. Het was een uitdaging voor ons om dit materiaal verder te verfijnen: met een goudkleurige metaaldraad. Veel mensen dachten dat dit onmogelijk was. Maar dat maakt de uitdaging er alleen maar interessanter op.

Maximale vormgevingsvrijheid

Je hoeft het wiel niet uit te vinden om het te personaliseren.

Maximale vormgevingsvrijheid

Je hoeft het wiel niet uit te vinden om het te personaliseren.

Maar het vergt een hoge mate van vakmanschap om wielen iets te geven dat ze speciaal maakt: karakter. Volgens uw wensen. Zo kunnen de wielen op tal van manieren worden afgewerkt – en dat gaat nog verder dan het officiële aanbod. We halen de wielen uit elkaar in de Porsche Exclusive Manufaktur. Vervolgens worden de banden verwijderd in ons eigen bandencentrum. Pas dan worden de wielen gespoten - uiteraard ook met de hand. Omdat individuele smaak ook een individuele benadering verdient.

Aandacht voor detail

Zo ontstaat een waar totaalplaatje:
met aandacht voor detail.

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche - PassiePorsche - PassiePorsche - Passie

Persoonlijkheid en karakter. In elk detail.

De wensen van onze klanten zijn exclusief en ontstijgen de massa. Hoe we daarop inspringen? Met ervaring en passie. Dat ziet u aan elk detail. Deze passie zorgt ervoor dat er telkens weer buitengewone auto's worden gebouwd: auto's die de smaak van onze klanten weerspiegelen. Vol persoonlijkheid en karakter. We volgen onze eigen weg en die van onze klanten. Dat begint bij ons meestal met een lijn op een vel papier - en het eindigt met iets bijzonders.

De norm

Een harmonieus uiterlijk. Tot in de kleinste details.

De norm

Een harmonieus uiterlijk. Tot in de kleinste details.

Als je strenge normen hanteert, moet je altijd aandacht besteden aan de kleinste details en continu bijschaven om een perfect totaalplaatje te realiseren. Dit hebben we gemeen met onze klanten. We besteden namelijk ongelooflijk veel aandacht aan de details. Het leder dat op onze bekledingsafdeling wordt bewerkt, heeft een dikte van slechts 0,3 tot 0,4 mm, zodat de kleinste componenten ermee bekleed kunnen worden. We maken gebruik van het beste leder uit Duitsland en Oostenrijk, dat wordt geselecteerd aan de hand van strikte criteria. Het resultaat? Een maximale natuurlijke uitstraling – zonder verschillen in oppervlak. Het geheim hierachter? Onze experts combineren hun expertise op het gebied van kleding- en schoenenproductie alsmede interieurdesign. Voor een perfect totaalplaatje. Tot in het kleinste detail.

Het resultaat. Perfectie tot op de honderdste millimeter

Het karakter van elke klant is uniek. En dat geldt ook voor hun wensen. Wat dat betekent voor ons? Dat we veel verschillende mogelijkheden moeten bieden. We zijn er trots op dat klanten bij ons kunnen kiezen uit meer dan honderd kleuren leder en sierstiksel. Bij de verwerking daarvan streven we altijd hetzelfde na: perfectie tot op de honderdste millimeter.

Precisie en een persoonlijk design zijn zaken waarmee we ons onderscheiden. Dat geldt met name voor ons kenmerk: het Porsche embleem. We stellen bij het inpersen alles in het werk om ervoor te zorgen dat het optimaal tot zijn recht komt. Elk stuk leder is namelijk anders als gevolg van de kleur en de dikte – en vereist zodoende een specifieke behandeling. Onze medewerkers houden bij het inpersen dan ook overal rekening mee: de temperatuur, de kracht en de duur van het inpersen. Elk embleem is zodoende uniek. Net als u.

Traditie en nieuwe wegen

Schoonheid wordt nog mooier als er een idee achter zit.

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche - PassiePorsche - PassiePorsche - Passie

We houden atijd vast aan deze traditie: permanente ontwikkeling.

Onze klanten worden geïnspireerd door tal van verschillende zaken. Ze krijgen continu nieuwe ideeën. We staan ook garant voor constante vooruitgang. Daarom werken we nauw samen met de Porsche Design Studio. Maar ook met de Porsche ingenieurs in Weissach.

We streven altijd naar perfectie – als onderdeel van onze traditie. Om die reden ontwikkelen we producten voor een totaalconcept: uw persoonlijke sportwagen. Het draait in het leven immers niet alleen maar om het uiterlijk. Goede ideeën en een hoog kwaliteitsniveau zijn voor ons net zo belangrijk. Daaraan is al die jaren niets veranderd.

Bedrijfsfilosofie

Tijdens het gehele ontwikkelingsproces richting we ons op exclusieve kwaliteit.

Bedrijfsfilosofie

Tijdens het gehele ontwikkelingsproces richting we ons op exclusieve kwaliteit.

Van de eerste schets tot de laatste test – tijdens het gehele ontwikkelingsproces richting we ons op exclusieve kwaliteit. Bij ons ligt de focus niet alleen op design en esthetiek. Maar ook op onze ingenieurskwaliteiten. Neem bijvoorbeeld de Aerokit 911 Turbo. Deze werd uitgebreid getest in Weissach, zowel in het Porsche ontwikkelingscentrum als op het circuit. Een belangrijk onderdeel: de tests in de hightech windtunnel, waar dankzij de diameter van acht meter windsnelheden tot 300 km/h gerealiseerd kunnen worden. Oftewel, perfecte randvoorwaarden om realistische testomstandigheden te creëren voor een sportauto. De Aerokit 911 Turbo is in alle opzichten iets nieuws. Naast een voorspoiler met vinnen aan de zijkanten omvat dit pakket ook een compleet nieuwe achterklep met vaste achterspoiler met vleugeltjes aan de zijkanten. De Aerokit 911 Turbo beschikt ook over een automatisch uitschuivende achterspoiler. Porsche engineering in zijn mooiste vorm.

Personalisation & accessories

Porsche - Individualiteit
Individualiteit
Porsche - Persoonlijkheid
Persoonlijkheid
Porsche - Car Configurator
Car Configurator
Porsche Tequipment originele accessoires
Porsche Tequipment originele accessoires