Veelgestelde vragen over Porsche modellen | Porsche Nederland
 
View of a street in the city, in the dark.

Veelgestelde vragen

Op weg naar een nieuwe Porsche loopt u soms tegen praktische vragen aan. Op deze pagina vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen per Porsche model. Blijft uw vraag toch onbeantwoord? Dan helpt uw Porsche dealer u graag verder.

Dealer zoeken

Porsche Taycan
Wat is de prijs van een Porsche Taycan?

De Porsche Taycan is beschikbaar in drie verschillende carrosserievormen; de Taycan Sedan, Taycan Sport Turismo en Taycan Cross Turismo. De consumentenadviesprijs varieert per uitvoering en extra opties. Configureer uw Taycan op de officiële Porsche website en bereken de actuele prijs.

Wat is de actieradius van een Porsche Taycan?

De Porsche Taycan heeft een geschatte actieradius tot 505 kilometer, afhankelijk van het type model en de rijomstandigheden.

Is de Porsche Taycan volledig elektrisch?

Ja, de Taycan is het eerste volledig elektrische model van Porsche. De Taycan is beschikbaar in drie verschillende carrosserievormen; de Taycan Sedan, Taycan Sport Turismo en Taycan Cross Turismo. Met de herkenbare dynamische flyline, een zeer krachtige aandrijving en een ruim interieur herdefinieert de Taycan waar een elektrische sportauto voor staat.

Wat kost een volle accu van de Porsche Taycan?

De kosten voor het laden zijn afhankelijk van de locatie en daarmee ook het type laadstation waar geladen wordt. Thuis via een eigen laadpunt laden is voordeliger dan laden bij een publiek (snel)laadstation. Uitgaande van een thuislaadtarief van € 0,23 per kWh en een laadsessie van 62 kWh kost dit thuis circa € 14,26.

Hoe snel laadt een Porsche Taycan op?

Met een continu laadvermogen van 11 kW is een lege accu van de Porsche Taycan binnen circa 8 uur volledig opgeladen. Deze laadtijd kan worden verminderd tot 4 uur met een 22 kW AC oplader (indien geschikt).

Bij een DC snellaadstation van Porsche of IONITY, het pan-Europese snellaadnetwerk, is de accu van de Taycan tot 80% opgeladen in minder dan 22,5 minuten (onder optimale omstandigheden).

Porsche Panamera
Hoeveel kilometer kan een Panamera E-Hybrid rijden?

De elektromotor van de Porsche Panamera heeft - afzonderlijk van de verbrandingsmotor - een actieradius van circa 55 km (onder optimale omstandigheden). De Panamera wordt aangedreven door een hybride motor. Het totale vermogen bedraagt tot 700 pk en wordt geleverd door de gebundelde kracht van de verbrandingsmotor en elektromotor.

Porsche Macan
Hoeveel pk heeft de Porsche Macan?

De Porsche Macan is beschikbaar met verschillende motoren, die allemaal draaien om één principe: optimale prestaties in combinatie met efficiëntie. Zo levert de Macan een vermogen van 265 pk (Macan en Macan T), 380 pk (Macan S) of 440 pk (Macan GTS).

Wat is het verschil tussen de Porsche Macan en Cayenne?

De Cayenne onderscheidt zich met een indrukwekkend formaat en opvallend krachtige rijprestaties en is leverbaar met een brandstofmotor en hybride aandrijving. De Macan is de compacte variant onder de sportieve SUV’s en is dankzij het sportieve rijkarakter en lagere gewicht onvergelijkbaar met de standaard off-road auto’s.

Hoeveel liter kan er in de tank van de Porsche Macan?

De Porsche Macan heeft een tankinhoud van 65 liter. Dit geldt ook voor de Macan T en Macan S uitvoeringen. De Macan GTS heeft een brandstoftank met een inhoud van 75 liter.

Waar wordt de Porsche Macan gemaakt?

De Porsche Macan wordt geproduceerd in Leipzig, Duitsland. Dit gebeurt volgens de nieuwste technische ontwikkelingen in de moderne modulefabricage. In de fabriek in Leipzig worden ook de Porsche Cayenne en de Porsche Panamera gebouwd.

Welke benzine moet ik gebruiken voor de Porsche Macan?

De beste benzine voor de Porsche Macan is Euro 95 E10-benzine. Bij modellen vanaf 2013 is in uw onderhoudsboekje terug te lezen hoe het zit met de E10 verdraagzaamheid van uw Porsche uitvoering.

Porsche Cayenne
Is een Porsche Cayenne duur in onderhoud?

Het is niet mogelijk om een exact onderhoudstarief te communiceren, omdat de prijzen voor onderhoud erg uiteen kunnen lopen. Elke Porsche heeft een specifieke onderhoudsbehoefte en daarmee variëren de werkzaamheden en de service-intervallen. Voor vragen over onderhoud verwijzen wij u graag naar onze Onderhoud & Diensten pagina. Ook kunt u uiteraard terecht bij uw Porsche dealer. Deze heeft alle kennis in huis om uw Porsche in topconditie te houden en voorziet u graag van advies op maat.

Hoeveel kilometer kan een Porsche Cayenne rijden?

De elektromotor van de Porsche Cayenne E3 II heeft - afzonderlijk van de verbrandingsmotor - een actieradius van 77 tot 90 km. Het extra rijbereik is afhankelijk van de rijomstandigheden.

Hoe zuinig is een Porsche Cayenne?

Het gecombineerde verbruik van een Porsche Cayenne is 12,1 - 10,8 l/100km. De gecombineerde CO2-emissie is 275 - 246 g/km. Voor de Porsche Cayenne E-Hybrid geldt dat het gewogen verbruik 1,8 - 1,5 l/100km is. De gecombineerde CO2-emissie is bij dit model 42 - 33 g/km.

Wat verbruikt een Porsche Cayenne?

De Porsche Cayenne heeft een gecombineerd verbruik van 12,1 - 10,8 l/100km. Het exacte verbruik per model kunt u vinden op onze Cayenne pagina.

Aan deze vragen en antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend.