Ook in onzekere tijden staan we voor u klaar

Informatie over het coronavirus en onze showroom en werkplaats

Wilt u meer weten over de actuele openingstijden en de maatregelen per dealer? Bezoek dan de dealerwebsite of neem contact op met uw Porsche Centrum. Of stuur uw vraag naar info@porsche.nl. Voor de laatste updates over de coronamaatregelen in de autobranche verwijzen we u naar de website van de Bovag.

De werkplaatsen van onze Porsche Centra zijn open. U kunt daar nog steeds terecht voor reparatie of onderhoud. De service-adviseurs helpen u indien gewenst graag met vervangend vervoer of met een haal- en brengservice voor hun auto.

Als u een van onze Porsche Centra bezoekt, doen we er alles aan om de service zoals u die van ons gewend bent, zo goed mogelijk te realiseren. De gezondheid van u en onze medewerkers staat daarbij voorop. Wij volgen daarbij onverminderd de richtlijnen van het RIVM en hanteren de volgende maatregelen.

 1. We begroeten u contactloos.
 2. We houden 1,5 meter afstand.
 3. Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 4. Alle medewerkers wassen regelmatig en grondig hun handen.
 5. Onze monteurs dragen handschoenen en gebruiken stuur-, stoel- en pookhoezen.
 6. We ontsmetten voor gebruik uw vervangend vervoer.
 7. We zorgen voor extra ontsmetting van balies, deurklinken, meubels en pinapparaten.
 8. We accepteren alleen pinbetalingen om fysiek contact te vermijden.
 9. Als u klachten heeft die passen bij corona, verzoeken we u om uw bezoek uit te stellen en plannen we graag een nieuwe.

Service van Porsche

 • Het halen en brengen van uw auto behoort tot de mogelijkheden. Vraag de dealer naar de mogelijkheden.
 • Bij pech staan we 24 uur per dag voor u klaar: 0800-0205911.
 • Voor noodreparaties kunt u bij ons terecht zonder afspraak. Bijvoorbeeld bij defecten aan de verlichting, banden of andere items die gerelateerd zijn aan uw veiligheid.
 • Plan eenvoudig een werkplaatsafspraak online in op de website van uw Porsche Centrum.

Veelgestelde vragen

Bij Porsche volgen we de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij realiseren ons meer dan ooit hoe belangrijk het is dat wij ook in deze periode uw mobiliteit kunnen verzorgen. Met onderstaande veelgestelde vragen informeren wij u graag over onze maatregelen. Wanneer de situatie daar om vraagt, worden deze maatregelen verder aangescherpt.

Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord niet geheel duidelijk? Neem dan contact op met uw Porsche Centrum. U kunt ook een e-mail sturen via het online contactformulier.

Vragen en antwoorden met betrekking tot uw (nieuwe) auto

1. Openingstijden
Hoe is de bereikbaarheid van Porsche Nederland?

U kunt uw vraag sturen naar info@porsche.nl of via het contactformulier contactformulier.

Zijn de Porsche Centra open?

De werkplaatsen zijn geopend voor reparatie en onderhoud. Via de dealerlocator dealerlocator vindt u de contactgegevens van het dichtstbijzijnde Porsche Centrum.

2. (Nieuwe) auto
Ik wil een proefrit maken, kan dat?

Neem contact op met uw dealer om de mogelijkheden van een proefrit te bespreken
We ontsmetten voor de proefrit de auto en de verkoopadviseur zal op tenminste 1,5 meter afstand de details met u bespreken.

Ik wil een nieuwe auto kopen, hoe doe ik dit?

Neem contact op met een van onze Porsche Centra om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Of ga naar onze configurator of download een brochure op de modelpagina’s van onze verschillende modellen.

3. Service
Mijn auto heeft een reparatie/onderhoudsbeurt nodig, kan ik gewoon langskomen?

Ja, onze werkplaatsen zijn geopend. U kunt eenvoudig een afspraak maken via de werkplaatsplanner van een van onze Porsche Centra.

Ik heb al een werkplaatsafspraak gemaakt, gaat deze nog door?

Ja, alle gemaakte werkplaatsafspraken gaan - zonder tegenbericht van de dealer - gewoon door.

Ik wil mijn werkplaatsafspraak verzetten of afzeggen, kan dat?

Ja, u kunt geheel kosteloos een werkplaatsafspraak afzeggen of verplaatsen. Sommige dealers bieden ook service op locatie of een haal- en brengservice. Het afzeggen of verplaatsen van de werkplaatsafspraak is dan mogelijk niet nodig. Neem contact op met uw dealer voor de mogelijkheden.

Kan ik mijn zomerbandenwissel inplannen?

Ja, u kunt de zomerbandenwissel gewoon inplannen bij uw dealer.

Moet ik de APK nog steeds voor de vervaldatum laten uitvoeren?

Ja, de verplichting om op tijd een APK uit te voeren, blijft. Tijdens een APK wordt de technische staat van een auto gecontroleerd waardoor de voertuigveiligheid op de Nederlandse wegen blijft gewaarborgd. Als u geen APK laat uitvoeren, kunt u een boete krijgen. Kunt u niet langskomen? Neem dan contact op met de dealer voor de mogelijkheden.

Hoe wordt omgegaan met mijn auto tijdens het onderhoud?

Onze gehele dealerorganisatie volgt de richtlijnen van het RIVM. Uw auto wordt altijd met de grootste zorg behandeld. Onze monteurs dragen handschoenen. Daarnaast gebruiken we stoelhoezen, stuurhoezen en dekken we de versnellingspook af.

Ik heb een vervangende auto nodig. Is dit mogelijk?

Ja, auto’s die worden gebruikt voor vervangend vervoer worden grondig gereinigd voorafgaand aan de inzet. Er wordt extra schoongemaakt met veel aandacht voor onderdelen die veelvuldig worden aangeraakt.

Kan mijn auto ook thuis afgeleverd worden?

Neem contact op met uw dealer om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele levering aan huis.

Wordt er nog pechhulp verleend?

Onze pechhulp volgt de richtlijnen van het RIVM. Zo proberen we het fysieke contact te minimaliseren en tegelijkertijd u mobiel te houden. Hoe dit eruit ziet, zal van geval tot geval verschillen. Porsche Assistance is bereikbaar via 0800-0205911.

Mijn garantie vervalt binnenkort, maar ik kan de klacht niet tijdig laten verhelpen.

Zorg ervoor dat u de klacht die u binnen de garantie wilt claimen, binnen de garantieperiode wordt gedocumenteerd. Neem hiervoor tijdig telefonisch contact op met uw dealer zodat die dit als kwaliteitsmelding kan vastleggen.