Porsche 928 GT/GTS

Porsche 928 GT/GTS

Tijdens de ontwerpfase van de 928, die vanaf modeljaar 1978 in productie ging, lag de focus op een lichtgewichtconstructie. De portieren, spatschermen en motorkap waren daarom van aluminium gemaakt in plaats van plaatstaal. Achter de kunststof bumpers, geïntegreerd in de carrosserievorm, zaten ook aluminium profielen die een aanrijding tot maximaal 8 km/h (5 mph) konden weerstaan.

De 928 had ronde, elektrisch bediende opklapkoplampen die in de spatschermen geïntegreerd zaten. De ronde achterzijde werd gedomineerd door een grote ruit in de achterklep.

De 928 modellen werden aangedreven door een watergekoelde V8-motor waarbij de cilinders onder een hoek van 90° stonden. De cilinderinhoud van de motor steeg van de in eerste instantie 4,5 liter tot 5,4 liter. Het vermogen werd overgebracht via het transaxleprincipe.

Om de aerodynamica te verbeteren, werden de modellen vanaf het model 928 S (modeljaar 1979) voorzien van een voor- en achterspoiler .

De achteras van de 928 was een compleet nieuwe ontwikkeling. Wat deze ophanging met dubbele draagarmen, ook bekend als de Weissach as, uniek maakte, was zijn stabiliserende toespooreffect. Dit werkte min of meer als een passieve achterwielbesturing, wat in belangrijke mate bijdroeg aan de actieve veiligheid van de Gran Turismo.

928 GT (lente 1989 - modeljaar 1991)
De 928 GT was sportiever dan de 928 S4. Dankzij meerdere modificaties leverde de motor maximaal 330 pk. De GT werd standaard geleverd zonder zijbeschermstrips maar met velgen in een uniek design.

928 GTS (modeljaar 1992 - 1995)
De laatste evolutionaire fase van het 928 model omvatte verbrede achterwielkuipen, een rood verlichtingspaneel aan de achterzijde, een achterspoiler in carrosseriekleur, buitenspiegels in Cup design en standaard 17" Cup velgen. De 5,4 liter motor van de GTS leverde 350 pk.

Modelversies

928 GT (lente 1989 - modeljaar 1991)

Kenmerken
Opklapkoplampen met zichtbare lenzen // achterklep met grote achterruit // voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // afgeronde voorbumper met luchtinlaatopeningen voor koelen van remmen // achterspoiler van zwart polyurethaan // dorpelverbredingen in carrosseriekleur // zijknipperlichten // dubbele eindpijp // meeruitvoering: Zijbeschermstrips in carrosseriekleur

928 GTS (1992 - 1995)

Kenmerken
Opklapkoplampen met zichtbare lenzen // achterklep met grote achterruit // voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // afgeronde voorbumper met luchtinlaatopeningen voor koelen van remmen // verbrede achterwielkuipen // achterspoiler in carrosseriekleur // rood verlichtingspaneel aan achterzijde // dorpelverbredingen in carrosseriekleur // zijknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // dubbele eindpijp

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights