Porsche 924 Turbo

Porsche 924 Turbo

De Turbo versie van de 924, die vanaf modeljaar 1979 leverbaar was, overbrugde het vermogensgat tussen de 924 en de 911 SC.

De carrosserie van de 924 Turbo was gebaseerd op de 924. Aan de voorzijde verschilde hij van het standaardmodel door diverse luchtinlaatopeningen:
- Verticale luchtsleuven in het front zorgde voor lucht naar de remmen en oliekoeler.
- Vier luchtopeningen tussen de koplampen, alsook een NACA luchtopening aan de rechterzijde in de motorkap voor beluchting en ventilatie van de motorruimte.
De 924 Turbo was ook voorzien van een zwarte achterspoiler op de achterklep. De aluminium velgen met spakendesign zaten bevestigd met vijf wielmoeren (zoals het standaard 924 model) in plaats van vier.

De turbogeladen 2,0-liter 4-cilinder lijnmotor van de 924 Turbo ontwikkelde in eerste instantie 170 pk. In modeljaar 1981 werd het rendement van de motor verbeterd en steeg het vermogen naar 177 pk.

Modelversies

924 Turbo (931) (01/1979 - 1984)

Kenmerken
Opklapkoplampen // glazen achterklep met PU-achterspoiler // bumpers geïntegreerd in carrosserievorm // front inclusief extra verticale ventilatiesleuven // front met vier luchtinlaatopeningen inclusief zwarte grille // NACA opening aan rechterzijde in motorkap // zijknipperlichten vanaf modeljaar 1981

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights