Porsche Track Experience
 

Porsche Track Experience

Porsche Track Experience är en förarutbildning där du som deltagare deltar med din egen Porsche. Utbildningen är ett internationellt koncept där du steg för steg utvecklas som förare. De svenska utbildningarna riktar sig dock endast mot svenska kunder med svenskregistrerade bilar. Under våren 2024 genomför vi samtliga tre steg: Precision, Performance och Master. Utbildningarna hålls på Mantorp Park.

Under kursen Precision är samtliga modeller av Porsche välkomna. Under kurserna Performance och Master kan deltagande endast ske med 2-dörrars modeller av Porsche. Kurserna är exklusivt avsedda för deltagande endast med Porsche.

Precision

Tvådagars kurs för förstagångsdeltagare.

Vi börjar från början, vår erfarenhet har gett oss tillräckligt med argument för att inte fuska i starten. Allt för många "kliver på" gasen för snabbt med dålig bilkontroll och säkerhet som följd.

Din Porsche är som ett precisionsinstrument. Den reagerar på varje styrrörelse du gör och omsätter den i precis handling och det är precis det som praktiseras på denna kurs om och om igen. Precision-utbildningen är den perfekta basen för all bilkörning, så väl på allmän väg som på bana.

Den första utbildningsdagen fokuserar på hur man hanterar bilen och grundläggande körsäkerhet. I övningar med ”låga farter” får du möjlighet att prova på vad som händer när balansen i bilen förändras vilket kan resultera i över- eller understyrning. Särskilt viktiga faktorer här är att lära sig att anpassa hastigheten och att kunna reagera korrekt. Många av övningarna är hämtade från eller inspirerade av verkligheten vilket innebär att du kommer ha stor nytta av din nyvunna kunskap även i din vardag.

Kursplanen innehåller en omfattande inlärning av grundläggande moment – med individuell återkoppling till varje deltagare. Programmet på den andra dagen av utbildningen innefattar bland annat guided-driving där deltagarna kör hela varv på banan efter instruktör. Det finns gott om tid för att öva precis styrning, kontrollerad inbromsning och optimal acceleration.

Performance

Tvådagars kurs för avancerade deltagare.

När du framgångsrikt har genomfört Precision-utbildningen är du välkommen till Performance. På denna kurs kommer vi att ge dig en fördjupad kunskap i bankörning för att du ska få ut maximalt av din egen kapacitet och prestandan i din bil.

Denna förarutbildning koncentrerar sig främst på att ytterligare förbättra din bilkontroll. Deltagarna ska besitta vissa grundläggande kunskaper efter tidigare deltagande i Precision-kursen, såsom hur man hittar den optimala sittpositionen, optimal styrkontroll och att agera korrekt när bilen tenderar att över- eller understyra. Då ökar vi tempot – och din säkerhet vid ratten.

Förutom teoripass inriktade på prestandakörning innehåller den första dagen en chans att bekanta sig med respektive kurvsektioner på banan. Allt för att hitta den optimala linjen varvet runt. Sektionerna syftar till att ytterligare förbättra din kontroll över bilen, varv efter varv. Noggrann och effektiv bromsning vid instyrning mot en kurva och undvikande av onödiga styrjusteringar är i första hand en fråga om övning. En av de viktigaste sakerna på utbildningen är repetition - möjligheten att finslipa dina färdigheter runt hela banan.

Våra certifierade instruktörer övervakar din körning hela tiden och ger deltagaren individuell återkoppling. Men även här ligger tonvikten på att förbättra din förmåga snarare än att köra i höga hastigheter.

Du måste ha slutfört Performance-kursen innan du kan delta i nästa nivå – Master-utbildningen.

Master

Tvådagars kurs för avancerade deltagare.

Hos Porsche gäller ständig vidareutveckling för bil och förare. Så, efter flera förarutbildningar med Porsche Track Experience, är det dags för tredje nivån – Master. På denna kurs finns som vanligt våra mycket erfarna certifierade instruktörer. Master-utbildningen sker i mindre grupper med fler instruktörer.

Då du redan tränat på grunderna i tidigare kurssteg fokuserar vi här istället på att lära dig hur du själv snabbt hittar den optimala racinglinjen runt banan utan hjälp av markeringar. Du kommer att upptäcka hur detta utvecklar dig som förare ytterligare.

Under utbildningen analyseras din körning med hjälp av flera videoinspelningar. Du kommer att ha gott om tid ute på banan för att omsätta vad du har lärt dig i praktiken och fortsätta att förbättra dina kunskaper – naturligtvis får du personlig återkoppling av våra instruktörer under dina många varv på banan. Dessutom ingår både teoretisk och praktisk information gällande chassi och däck för att du ska kunna överföra kraften i din bil till vägen på det mest effektiva sättet.

Kurser

Precision

 • Datum: 29-30 april 2024
 • Plats: Mantorp Park, Mantorp
 • Kurslängd: Två dagar
 • Hotell: En natt på Quality Hotel The Box, Linköping
 • Förkunskaper: Körvana
 • Pris: 19.875 SEK (15.900 SEK + moms)
 • Ångerrätt: Anmälan är bindande

Läs mer och boka här

Performance

 • Datum: 2-3 maj 2024
 • Plats: Mantorp Park, Mantorp
 • Kurslängd: Två dagar
 • Hotell: En natt på Quality Hotel The Box, Linköping
 • Förkunskaper: Precision
 • Pris: 22.375 SEK (17.900 SEK + moms)
 • Ångerrätt: Anmälan är bindande

Läs mer och boka här

Master

 • Datum: 6-7 maj 2024
 • Plats: Mantorp Park
 • Kurslängd: Två dagar
 • Hotell: En natt på Quality Hotel The Box, Linköping
 • Förkunskaper: Performance
 • Pris: 31.125 SEK (24.900 SEK + moms)
 • Ångerrätt: Anmälan är bindande

Läs mer och boka här

Instruktörer

De träningsmetoder som används av våra av Porsche AG certifierade instruktörer är sedan länge utvecklade speciellt för Porsche Track Experience.

Våra certifierade instruktörer är lika viktiga som deltagarnas bilar och racerbanan. De har alla en sak gemensamt: passionen för Porsche, och kunskapen att hantera bilar. De vet allt om det - ända in i detalj. Efter många års erfarenhet och regelbunden träning och utbildning vet dem hur man kör den optimala racelinjen.

De har massor av entusiasm för varumärket Porsche. En passion som de kommer att vara glada att dela med dig. Alltid med tanke på att utveckla dig så att du lär dig att få optimal kontroll över din Porsche, och kunna bedöma körförhållandena i varje delmoment, så att du kan reagera korrekt.

Under utbildningarna är det vanligtvis 1-2 instruktörer per grupp. Varje övning föregås av instruktioner från instruktörerna och medan du är upptagen med att fullända din körförmåga, övervakas alltid var och en av dina övningar med individuell återkoppling. Detta garanterar inte bara din säkerhet, utan också optimal inlärning.

Till internationella kurser