Panamera 4
Från 1 220 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
270 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,2 – 10,2
l/100 km
253 – 230
g/km
Ny
Panamera 4 E-Hybrid
Från 1 340 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,1 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
280 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,4 – 1,0
l/100 km
32 – 23
g/km
27,6 – 25,4
kWh/100 km
Ny
Panamera 4S E-Hybrid
Från 1 490 000 kr
400 kW/544 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
290 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,4 – 1,1
l/100 km
33 – 24
g/km
28,6 – 26,0
kWh/100 km
Panamera Turbo E-Hybrid
Från 2 120 000 kr
500 kW/680 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,2 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
315 km/h
Maxhastighet
WLTP*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km
Tillbaka till början
Panamera 4
 
Porsche - Nya Panamera. Choose boldly.
Nya Panamera. Choose boldly.
Panamera är valet för dig som följer dina instinkter. Som uttrycker vad du känner. Som fattar beslut utifrån vad du vill göra och inte vad andra tycker.

Designen.

Måste en sportig sedan se ut som en sedan? Panamera besvarar återigen denna fråga med ett klart nej.

Porsche - Panamera.
Panamera.
Panamera som sportsedan – silhuetten och proportionerna är omisskännligen Porsche. Atletisk, stram, med tydliga ljusa kanter och kraftfulla muskler. Det långa hjulavståndet, det kortare överhänget fram och det längre där bak skapar en visuell dynamik. De starka formerna längs sidorna skapar en typisk Porsche-midja och visuell lätthet.
Porsche - Panamera Executive.
Panamera Executive.
Panamera Executive-modellerna kombinerar sportig körning med bekvämt arbete och resande i baksätet, tack vare en förlängning av karossen på 15 cm, vilket i första hand gynnar passagerarna som sitter bak. Visuella egenskaper hos Executive-modellerna är inläggen i sidokjolarna.
Porsche - Adaptiv luftfjädring inkl. PASM.
Adaptiv luftfjädring inkl. PASM.
Alla Panamera-modeller är utrustade med den nya adaptiva luftfjädringen inklusive Porsche Active Suspension Management (PASM). Panamera E-Hybrid-modellerna är som tillval tillgängliga med den avancerade Porsche Active Ride-fjädringen, ett aktivt fjädringssystem på alla fyra hjulen för ökad komfort och prestanda. Mer om detta i kapitlet E-Performance.

Panamera. Höjdpunkter.

Matrix LED-strålkastare.

Utrustad med Matrix LED-strålkastare som standard och med valfri HD-Matrix LED-strålkastare som med över 64 000 pixlar ökar funktionaliteten ytterligare (standard på Panamera Turbo E-Hybrid).

E-Hybrid.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km

En elmotor med 140 kW effekt och en ny generation batterier garanterar överlägsen elektrisk prestanda och ökad elektrisk räckvid.

Porsche Driver Experience.

Manövrerings- och displaykonceptet Porsche Driver Experience är utformat för föraren och erbjuder högsta nivå av körkomfort.

Komfort i baksätet.

Baksätena med gott om benutrymme och takhöjd ger hög komfort och sidostöd. Finns på begäran: sätesventilation och massagefunktion.

Infotainment.

Infotainmentsystemet med Apple CarPlay®, Android Auto, Spotify och In-Car Video utökar de digitala möjligheterna.

Kördynamik.

Panamera-modellerna kombinerar sportig kördynamik och en hög nivå av körkomfort – både när det gäller dynamik i längdled och i sidled. Den perfekt koordinerade kombinationen av en högpresterande körning, Porsches dubbelkopplingsväxellåda (PDK) och chassit säkerställer en övergripande prestanda som imponerar.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km

Den 4,0 liters V8 biturbomotorn i Panamera Turbo E-Hybrid.

Förbränningsmotorn i Panamera Turbo E-Hybrid är en nyutvecklad 4,0 liters V8-biturbomotor med en maximal effekt på 382 kW (519 Hk). I samarbete med elmotorn resulterar detta i en systemprestanda på 500 kW (680 Hk). V8-motorer står för exceptionell prestanda, högt vridmoment, vibrationsdämpad gång och ett karakteristiskt ljud.

Porsches dubbelkopplingsväxellåda (PDK).

Ovanligt i en lyxsedan, konsekvent i en sportbil: Den 8-växlade dubbelkopplingsväxellådan (PDK) med automatiskt läge och manuell manövrering via paddlar på ratten. De exakta växlingarna sker på millisekunder utan några märkbara avbrott i dragkraften.

Fyrhjulsdrift.

Med undantag för den bakhjulsdrivna Panamera är alla modeller utrustade med Porsche Traction Management (PTM): en aktiv fyrhjulsdrift med en elektroniskt reglerad, kartstyrd lamellkoppling samt en automatisk bromsdifferential (ABD) och antispinnsystem (ASR).

Bakaxelstyrning.

Bakaxelstyrningen ökar prestandan och lämpligheten för vardagsbruk i lika hög grad. Vid låga hastigheter minskas vändcirkeln, smidigheten ökas och parkeringen blir märkbart lättare. Körstabiliteten ökar vid högre hastigheter. Resultatet: större manövrerbarhet och körsäkerhet i vardagen.

360° upplevelse.

Porsche - ExteriörPorsche - Exteriör
Porsche - Panamera Executive. Höjdpunkter.
Panamera Executive. Höjdpunkter.
Panamera Executive-modellerna är utrustade med individuella komfortsäten bak, inklusive komfortnackstöd och en upphöjd mittkonsol.

Upptäck Panamera-modellerna i detalj.

Du känner redan till höjdpunkterna, här är mer information om detaljerna som gör helheten.

Porsche - Upptäck Panamera-modellerna i detalj.
Exteriör
Upptäck mer
Exteriör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HD-Matrix LED-strålkastare.

HD-Matrix LED-strålkastarna med innovativ pixel-LED-teknik reagerar med 64 000 kamerastyrda pixlar på varje körsituation med ljusfördelning anpassad efter situationen. På så sätt erhålls bland annat bländningsfritt helljus, förstärkt belysning av den exakta filen, avbildning av fordonsbredden vid byggarbetsplatser och avsmalnande ställen samt det dimoptimerade halvljuset och regnljuset för större säkerhet och komfort.

Framparti med aktiva kylluftspjäll.

De aktiva kylluftspjällen i det nydesignade frampartiet öppnas och stängs automatiskt beroende på drivningens kylbehov för att hålla flödesmotståndet så lågt som möjligt.

Sidofönsterlister med ny grafik.

Sidofönsterlisterna med ny grafik på Panamera Turbo E-Hybrid – tillsammans med andra element – är i turbonit, och på de andra Panamera-modellerna i silver (högglans).

Porsche - Hjul.
Hjul.
Hjul i storlekar från 19 till 21 tum i olika utföranden och lackeringar finns tillgängliga för Panamera-modellerna. Tillgänglig exklusivt på begäran för Panamera Turbo E-Hybrid: ett 21-tumshjul med ett centrallåssystem som härrör från racing.
Bagageutrymme.

Mycket bagage? Storhandel eller transport av sportutrustning? Bagageutrymmet på Panamera-modellerna erbjuder gott om utrymme och är lättillgängligt tack vare den stora automatiska bakluckan. Med baksätesryggarna nedfällda kan även stora föremål transporteras – ovanligt för en sportbil.

Bakljus.

En slående detalj hos Panamera-modellerna: den tredimensionella bakljuslisten med dubbelbåge och integrerat bromsljus. Tillgänglig på begäran: Exclusive Design-bakljusen utan röd del när de är avstängda och ljusanimering vid låsning och upplåsning av fordonet.

Adaptiv bakspoiler.

Den utdragbara bakspoilern integrerad i karossen är en del av Porsche Active Aerodynamics. Den optimerar aerodynamiken och minskar lyftkraften på bakaxeln vid höga hastigheter. 4-vägs-bakspoilern på Panamera Turbo E-Hybrid delar sig efter att ha förlängts och blir betydligt bredare – i proportion till den högre prestandan.

Avgasrör.

Panamera och Panamera 4 är utrustade med ett avgassystem med två individuella avgasrör på vänster och höger sida i borstat rostfritt stål, medan Panamera Turbo E-Hybrid har två turbospecifika avgasrör vardera med finish i mörk brons. Panamera 4S E-Hybrid har sportavgasrör i en unik design, som på begäran även kan fås till de andra modellerna. Sportavgassystemet med sportavgasrör finns som tillval.

Sidoluftutsläpp.

Sidoluftutsläppen i stänkskärmarna säkerställer effektiv ventilation av de främre hjulhusen och förbättrar aerodynamiken.

Nästa kapitel
Interiör

Förbrukning och utsläpp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km
Interiör
Upptäck mer
Interiör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kombiinstrument.

Porschetypiskt förarorienterad i harmoni med nya Porsche Driver Experience: det digitala kombiinstrumentet med en 12,6-tums välvd display placerar indikeringarna kompakt i synfältet. Olika visningssätt kan väljas: typiska rundinstrument, kartutsnitt i det centrala rundinstrumentet, heltäckande navigationskarta, reducerad vy och valfri vy med mörkerkörningsassistent i mitten.

Passagerardisplay.

Medan kombiinstrumentgruppen och den centrala displayen är skräddarsydda för förarsätet finns 10,9-tums pekskärmen (tillval) på passagerarsidan. Den ger bland annat tillgång till navigerings- och infotainmentfunktioner. Du kan både få hjälp med ruttplanering och en inblick i kombiinstrumentets data. Med tillvalet In-Car Video kan videor streamas under körning på passagerardisplayen. Den är endast synlig för framsätespassageraren.

Porsche - Säten.Porsche - Säten.

Säten.

Framsäten.

Framsätena är bekväma och ger stöd under dynamisk kurvtagning utan att kännas begränsande. Säteshöjden, sätesdynan och ryggstödets lutning samt läget fram/bak är eljusterbara. Komfortsätena erbjuder även sitslängdsjustering och 4-vägs-svankstöd för föraren och framsätespassageraren. De adaptiva sportsätena (18-vägs) har upphöjda sidostöd på sittdynan och ryggstödet. De är elektriskt justerbara och säkerställer därmed exakt sidostyrning i kurvor.

Baksäten.

Deras huvudfunktion: Det finns 2 enskilda. Med gott om ben- och takutrymme och mycket bra sidostöd vid dynamisk kurvtagning utan att göra avkall på komforten. Om så önskas kan man även få komfortsäten bak med elektrisk ryggstödsjustering, sitslängdsjustering och svankstöd. Om en femte person behöver resa med dig då och då finns 4+1-sittsystemet tillgängligt Panamera-modellerna. Panamera Executive-modellerna är utrustade med individuella komfortsäten bak, inklusive komfortnackstöd och en upphöjd mittkonsol.

Porsche - Mittkonsol.
Mittkonsol.
För bättre komfort är PDK-växelspaken placerad på instrumentbrädan bakom ratten. Luftkonditioneringsreglagen sitter i den uppåtgående mittkonsolen och laddningsvaggan för mobiltelefonen är placerad under. Laddningsvaggan med 15 W trådlös laddning är kyld för hög laddningsprestanda.

Läderfri interiör i svart.

Den som tillval tillgängliga läderfria utrustningen använder inte äkta läder i interiören utan består i stället av det sportiga mikrofibermaterialet Race-Tex och ett högkvalitativt textilmaterial med klassiskt rutigt mönster.

Sport Chrono-paket.

Sport Chrono-paketet är standard på Panamera E-Hybrid-modellerna och finns som tillval för de andra Panamera-modellerna. Förutom det digitala och analoga stoppuret på instrumentbrädan innehåller Sport Chrono-paketet bland annat även SPORT PLUS-läget med prestandaorienterade inställningar för motor, transmission och chassi, Launch Control och SPORT Response-knappen i mitten av lägesomkopplaren på ratten.

Ljudsystem.

Panamera-modellerna är utrustade med Sound Package Plus med 10 högtalare och en effekt på 150 watt. Surroundljudsystem från BOSE® med 14 högtalare inklusive en subwoofer och en total uteffekt på 710 watt finns som tillval (standard på Panamera Turbo E-Hybrid). Dessutom finns det högpresterande surroundljudsystemet från Burmester® 3D tillgängligt med en total effekt på 1 455 watt och 21 individuellt styrda högtalare.

Nästa kapitel
E-Performance

Förbrukning och utsläpp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km
E-Performance
Upptäck mer
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Sportighet och effektivitet, dubbelt upp.
Sportighet och effektivitet, dubbelt upp.
Elmotorn och förbränningsmotorn kombineras och bildar en dynamisk enhet i Panamera E-Hybrid-modellerna. Detta ger mycket körglädje med hög effektivitet.

Hybriddrivningen.

Systemets prestanda uppnås genom samverkan mellan förbränningsmotorn och elmotorn. Beroende på vad som behövs kan båda frekvensomriktarna användas i systemet eller separat.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km

Elmotor.

Elmotorn med en maximal effekt på 140 kW (190 Hk) och ett maximalt vridmoment på 450 Nm säkerställer överlägsen körprestanda i rent elektriskt E-läge och återvinner energin tillbaka till batteriet under retardation.

Körlägen.

Med körlägen speciellt utformade för hybridkörning kan du växla mellan rent elektrisk, mest effektiv och extra sportig körning, beroende på rutt och personliga preferenser.

Porsche -  Högspänningsbatteri.
Högspänningsbatteri.
Litiumjonbatteriet med 25,9 kWh energihalt säkerställer lång elektrisk räckvidd och förser även elektrifierade hjälpenheter som luftkonditioneringskompressorn och den elektriska bromsförstärkaren med ström. Det kan laddas med den inbyggda AC-laddaren med upp till 11 kW laddningseffekt.
Porsche Active Ride.
Porsche Active Ride.
Panamera E-Hybrid-modellerna är utrustade med den avancerade adaptiva luftfjädringen som standard och finns också tillgängliga med den avancerade Porsche Active Ride-fjädringen, ett aktivt fjädringssystem på alla fyra hjulen för ökad komfort och prestanda. I dämparna på luftfjädringschassit kan hjulspecifika drag- och tryckkrafter genereras efter behov, vilket ger mer stöd, kompenserar för eventuell excitation som uppstår eller ökar sportigheten. Resultatet: en ännu större spridning mellan bekvämt resande och sportig kördynamik. Att kompensera för ojämna vägytor ökar stabiliteten i fordonskarossen. Om det aktiva kurvläget är aktiverat lutar fordonet mot kurvans insida och minskar sidokrafterna för passagerarna. Accelerations- och bromskomforten kan också utökas med en valfunktion genom att sänka eller höja fordonets fram- och bakaxel i respektive körsituation för att minska de längsgående krafterna för de åkande. Vid dynamisk körning balanseras den dynamiska hjullastöverföringen ut genom att kompensera för rullning i kurvor och genom att kompensera för stigningsrörelser vid acceleration och inbromsning, vilket ökar prestandan. I körläget Sport Plus sänks karossen under luftfjäderns låga nivå vid dynamisk kurvtagning och kraftig inbromsning, vilket avsevärt minskar hjullastförändringarna och ökar fordonets prestanda ännu mer. Nivåjusteringen genom att snabbt höja och sänka hela karossen vid öppning och stängning av dörrarna ökar in- och urstigningskomforten.
Upptäck mer om Porsche E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

Upptäck mer om Porsche E-Performance, elektromobilitet och framtidens sportbil.

Nästa kapitel
Galleri

Förbrukning och utsläpp.

Panamera Turbo E-Hybrid (WLTP)*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km

Välj och konfigurera Panamera-modeller.

Vald
Panamera 4
Porsche Panamera 4
WLTP*
11,2 – 10,2
l/100 km
253 – 230
g/km
Från 1 220 000 kr
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
270 km/h
Maxhastighet
Vald
Panamera 4 E-Hybrid
Ny
Porsche Panamera 4 E-Hybrid
WLTP*
1,4 – 1,0
l/100 km
32 – 23
g/km
27,6 – 25,4
kWh/100 km
Från 1 340 000 kr
346 kW/470 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
4,1 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
280 km/h
Maxhastighet
Vald
Panamera 4S E-Hybrid
Ny
Porsche Panamera 4S E-Hybrid
WLTP*
1,4 – 1,1
l/100 km
33 – 24
g/km
28,6 – 26,0
kWh/100 km
Från 1 490 000 kr
400 kW/544 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,7 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
290 km/h
Maxhastighet
Vald
Panamera Turbo E-Hybrid
Porsche Panamera Turbo E-Hybrid
WLTP*
1,7 – 1,2
l/100 km
39 – 27
g/km
29,9 – 27,6
kWh/100 km
Från 2 120 000 kr
500 kW/680 HK
Systemeffekt komb. (kW)/Systemeffekt komb. (HK)
3,2 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket
315 km/h
Maxhastighet
Panamera 4
Från 1 220 000 kr
Pris
260 kW/353 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
270 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,2 – 10,2
l/100 km
253 – 230
g/km
Höjd
1 423 mm
Bredd
1 937 mm
Längd
5 052 mm
Hjulbas
2 950 mm
Tekniska specifikationer

Konfiguration / antal cylindrar 6
Cylindervolym 2 894 cm³
Effekt (kW) 260 kW
Effekt (HK) 353 HK
vid varv/min 5 400 - 6 700 varv/min
Maximalt varvtal 6 800 varv/min
Max. vridmoment 500 Nm

Maxhastighet 270 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h 5,0 s
Acceleration från 0 - 100 km/h med Sport Chrono-paket 4,8 s
Acceleration från 0 - 160 km/h 12,2 s
Acceleration 0 - 160 km/h med Sport Chrono-paket 11,9 s
Acceleration 0 - 200 km/h 20,3 s
Acceleration 0 - 200 km/h med Sport Chrono-paket 20,0 s
In-gear acceleration (80-120 km/h) 3,5 s

Rampvinkel, fram/bak (luftfjädring normalnivå) 12,6 - 16,4 °
Brytvinkel (luftfjädring normalnivå) 10,9 °
Markfrigång (luftfjädring, normalläge) 132 mm

Längd 5 052 mm
Bredd 1 937 mm
Bredd (med utfällda backspeglar) 2 165 mm
Höjd 1 423 mm
Hjulbas 2 950 mm
Tjänstevikt (DIN) 1 920 kg
Totalvikt 2 540 kg
Maxlast 620 kg
Max tillåten taklast med Porsche taktransportsystem 75 kg

Bagageutrymmeskapacitet 494 l
Bagagerumsvolym med fällda baksäten 1 328 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall 30,000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning hög (modellserie) 9,6 - 8,6 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) 11,2 - 10,2 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) 253 - 230 g/km

Ljudnivå bil 76 dB(A)
Ljudnivå bil (varvtal) 2 850 1/min
Ljudnivå bil (passerande) 69 dB(A)

PDK Från 1 220 000 kr
Porsche Connect.
Räckvidd, ruttplanering, laddningsstatus och så mycket mer: funktionerna i Porsche Connect som ger dig en avslappnad körupplevelse.

Porsche - Individualisering och förädling.

Individualisering och förädling.

Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi dig en mängd olika anpassningsmöjligheter för exteriör och interiör. För ditt alldeles personliga fordon.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Kontakta ett Porsche Center, begär informationsmaterial eller registrera dig för exklusiva Porsche-nyheter.