718 Spyder
Från 1 060 000 kr
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
301 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Tillbaka till början
718 Spyder
Bygg din egen
 
Helt irrationell.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
En hetsporre. En risktagare. Som siktar mot skyarna. 718 Spyder är ett utropstecken i en värld full av ”tänk om”. En roadster utöver det vanliga. Utan kompromisser. Utan ånger. Utan rationella argument.
Med ett smidigt koncept med mittmonterad motor som kommer att framkalla glädjetårar i ögonen på alla sportbilsfans. Med en lättviktssufflett, en sexcylindrig sugmotor, sportfjädring och dörrhandtagsöglor – i princip allt som din vardag inte behöver, men som ditt hjärta längtar efter.
Porsche - Ännu närmare vägen: den utpräglade frontspoilern med framträdande frontspoilerläpp och ”Spyder”-logga.
Ännu närmare vägen: den utpräglade frontspoilern med framträdande frontspoilerläpp och ”Spyder”-logga.
Porsche - Omisskännlig: mittmotormodellens typiska flyline.
Omisskännlig: mittmotormodellens typiska flyline.
Porsche - Lättviktssufflett och streamliner.
Lättviktssufflett och streamliner.
Porsche - Prestandaorienterade: bakspoilern och diffusorn.
Prestandaorienterade: bakspoilern och diffusorn.

360° exteriör.

Porsche - En öppen 718 med 4,0-liters sugmotor. Det låter galet. Och vansinnigt sportigt.
En öppen 718 med 4,0-liters sugmotor. Det låter galet. Och vansinnigt sportigt.
Porsche - Adaptiv GT-sportfjädring med GT-bromsar.
Adaptiv GT-sportfjädring med GT-bromsar.

360° interiör.

Upptäck 718 Spyder i detalj.

Du känner redan till höjdpunkterna, här är mer information om detaljerna som gör helheten.

Porsche - Upptäck 718 Spyder i detalj.
Porsche - Aerodynamik och design.
Aerodynamik och design.
Upptäck mer
Aerodynamik och design.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ren djärvhet. När den är som bäst.
Svängar. Hårnålskurvor. Lutningar. Bergslopp har alltid varit en speciell utmaning. I början av 1960-talet fortsatte Porsche att utöka det framgångsrika konceptet bakom legendariska 550 Spyder och dess efterföljare genom att skapa 718 RS 60 Spyder – låg vikt, lägre tyngdpunkt, mittmonterad motor, stor manövrerbarhet – och utlöste vågor av spänning i otaliga bergs- och långdistanslopp.
Porsche - Frontspoilerläpp, luftintag och luftutblås.
Frontspoilerläpp, luftintag och luftutblås.
Den mycket distinkta frontspoilerläppen med ”Spyder”-logga minskar den aerodynamiska lyftkraften på framaxeln med extra spoilers framför hjulhusen. Det mittplacerade luftintaget i den främre skyddsplåten optimerar också aerodynamiken och leder luftströmmen upp genom luftutsläppet framför huven. De stora luftintagen med luftgaller säkerställer stor kylkapacitet.
Porsche - Streamliners.
Streamliners.
Bakpartiets karakteristiska streamliners förlänger visuellt formen på den svarta störtbågen. En omisskännlig look som påminner om silhuetten av någon av dess föregångare.
Porsche - Bakspoiler.
Bakspoiler.
Den distinkta bakspoilern mellan de tonade baklyktorna fälls ut automatiskt i hastigheter över 120 km och minskar lyftkraften för ökad körstabilitet.
Porsche - Diffusor och sportavgassystem.
Diffusor och sportavgassystem.
Bakpartiet avrundas dynamiskt av diffusorn och det koncisa sportavgassystemet. De två svarta sportavgasrören är åtskilda och skapar det kraftfulla ljud som då och då tystar förnuftet. Den bakre diffusorn skapar ett mycket snabbt flöde vid underredets bakre del och bidrar till att minska den totala lyftkraften med 50 % jämfört med föregående modell. Superbilsteknik som gör sig påmind varje sekund.
Öppen för allt. Utom halvmesyrer.

Inse det, du kommer knappt vilja ha den stängd: den delvis elektriska och höghastighetskompatibla lättviktssuffletten på 718 Spyder. Den är lätt att öppna och stänga och förstärker 718 Spyders närvaro även när den är stängd.

Höjdpunktsfilm.

Fälgar och däck.

Information om hjul finns här.

Nästa kapitel
Prestanda.

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Prestanda.
Upptäck mer
Prestanda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sexcylindrig sugmotor med 4,0 liter slagvolym.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
En 718 Boxster med sexcylindrig boxersugmotor. Med 4,0 liter slagvolym? Frågan måste ställas: ”Går det?” Det går. Som smort.
Porsche - Motor.
Motor.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Boxermotor, 6-cylindrig, 4,0-liters slagvolym, maximalt motorvarvtal: 8 000 varv/min och 309 kW (420 hk). Maximalt vridmoment i kombination med manuell växellåda: 420 Nm vid 5 000 till 6 800 varv/min. I kombination med Porsche Doppelkupplung (PDK): 430 Nm vid 5 500 varv/min. 718 Spyder med PDK och aktiverad Launch Control accelererar alltså till 100 km/h på bara 3,9 sekunder. Accelerationen upphör inte förrän 300 km/h.
Porsche - Integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning.
Integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning.
Den sexcylindriga boxermotorn har direkt bränsleinsprutning (DFI), integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning. Ett variabelt insugningsgrenrör med omkopplingsbara resonansventiler skapar dessutom optimal ventilation i motorn. Det låter tekniskt och lite torrt, men det är verkligen raka motsatsen.
Porsche - Sportavgassystem.
Sportavgassystem.
Ett akustiskt utropstecken: ljudet från 718 Spyder. Tack vare det precisa sportavgassystemet med dess två tydligt separerade svarta avgasrör till vänster och höger om den bakre diffusorn. För ett ännu kraftfullare sportbilsljud med ett knapptryck.
Porsche - Kraftöverföring.Porsche - Kraftöverföring.Porsche - Kraftöverföring.

Kraftöverföring.

6-växlad manuell växellåda.

Vridmomentsöverföringen i 718 Spyder uppnås med den precisa 6-växlade manuella växellådan med dubbelmassesvänghjul, optimalt utformad för hög prestanda. Växelspakens rörelser är distinkta och korta. Körupplevelsen är extra aktiv, intensiv och äkta. Den dynamiska mellangasfunktionen gör sitt till för att hålla igång både dig och dina endorfinnivåer.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

För 718 Spyder är tillvalet PDK ännu mer fokuserat på prestanda. Den GT-specifika växelväljaren, snabba och distinkta växlingar via växlingspaddlar och en sportig sjunde växel erbjuder övertygande växlingsprestanda. Växelväljarens manuella drift är baserad på den etablerade motorsportsprincipen – dra bakåt för att växla upp och framåt för att växla ner.

Porsche Torque Vectoring (PTV) inklusive en bakre differentialspärr.

Kort sagt: PTV förbättrar kördynamiken. I detalj: den integrerade mekaniska bakre differentialspärren möjliggör bättre grepp och dynamik i sidled samt avsevärt högre stabilitet vid belastningsförändringar i kurvor och vid filbyte. Vid dynamisk kurvtagning appliceras dessutom bromstryck på det inre bakhjulet i kurvan. Därmed fördelas större drivmoment till det yttre bakhjulet, som då nästan drar bilen in i kurvan. Styrresponsen förbättras och smidigheten ökar.

Chassisystem.

GT-sportfjädring.

Konstruerad med fokus på körglädje: den adaptiva GT-sportfjädringen. Den lätta fjäderbensaxeln framtill är i typisk GT-stil, medan den baktill är anpassad till den höga prestandan hos 718 Spyder med ytterligare förstärkningar och hjälpfjädrar samt specifika hjulfästen. Kulleder gör hjulstyrningen ännu mer exakt.

Porsche Active Suspension Management (PASM -30 mm).

Denna elektroniska justering av stötdämparsystemet justerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften på varje hjul, baserat på aktuella vägförhållanden och körstil. PASM har två inställningar: ”Normal”, som är en kombination av prestanda och komfort, och ”Sport”, där konfigurationen är mycket styvare.

Dynamiska växellådsfästen.

Detta elektroniskt reglerade system minimerar märkbara svängningar och vibrationer från hela drivlinan, i synnerhet motorn. Det justerar även dämpningskraften och styvheten efter körstilen och underlaget. Detta resulterar i större och mer enhetlig drivkraft, bättre grepp och snabbare acceleration.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM är ett automatiskt reglersystem som upprätthåller stabiliteten i gränsområdet för den dynamiska körprestandan. Förutom det låsningsfria bromssystemet (ABS) inkluderar det elektronisk stabilitetskontroll (ESC) och antispinnreglering (TC – Traction Control). Systemen anpassar prestandan med extremt känsliga och exakta regelbundna systemingrepp och kan dessutom stängas av helt i två steg.

Bromsar.

718 Spyder uppvisar maximal prestanda, inte bara vid acceleration från 0 till 100 eller mer, utan även när du saktar ner till 0 igen. Detta säkerställs av fasta aluminiumbromsok i ett stycke med sex kolvar framtill och med fyra kolvar baktill, bromsoken i rött, för bättre stabilitet och snabbare respons vid ansättning och frigöring av bromsen, även under extrem belastning. Kompositbromsskivorna fram och bak med radialhål har en diameter på 380 mm och är internt ventilerade – för kraftfull bromsning även under ogynnsamma väderförhållanden.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Beprövat inom motorsporten: tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Med bromsskivor med extra stor diameter, 410 mm fram och 390 mm bak, ger de ännu mer bromskraft samt konstant bromstryck. Den största fördelen med det keramiska bromssystemet är dess extremt låga vikt. Bromsskivorna är cirka 50 % lättare än gjutjärnsskivor av liknande konstruktion och storlek. Bromsoken är gula som standard och finns även i svart (högglans).

Utöver det regelbundna underhåll som ingår i standardunderhållsintervallen måste ytterligare underhåll utföras om bilen används för racing.

Nästa kapitel
Interiör och infotainment.

Förbrukning och utsläpp.

718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Interiör och infotainment.
Upptäck mer
Interiör och infotainment.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Puristisk design – utan överflödiga detaljer som distraherar från dynamisk körning.
Puristisk design – utan överflödiga detaljer som distraherar från dynamisk körning.
Ett perfekt verk fängslar med sin stilrenhet. Det som gäller för konst och litteratur kan även användas för sportbilar. Därför har våra tekniker koncentrerat sig på det som är viktigast för interiören i 718 Spyder: föraren – och dennes otyglade körglädje.
Porsche - Kombiinstrument.
Kombiinstrument.
Kombiinstrumentet med tre runda instrument i typisk 718-stil och mittplacerad varvräknare ger snabbt föraren all information som behövs. Urtavlorna är svarta, visarna och markeringarna är vita, liksom Chrono-paketets analoga och digitala stoppur i instrumentpanelen. Mitten av varvräknaren pryds av ”Spyder”-loggan.
Porsche - Dekorlister i exteriörens färg.
Dekorlister i exteriörens färg.
Instrumentpanelens dekorlister och mittkonsolen har samma färg som exteriören. En Race-Tex-interiör med utökade läderdetaljer finns också som tillval. Visuell höjdpunkt: instrumentpanelens dekorlister lackerade i exteriörens färg fortsätter på dörrarna. Ett interiörpaket med element i borstat svart aluminium finns också som tillval.
Porsche - ”Spyder”-logga på nackstöden.
”Spyder”-logga på nackstöden.
I kombination med Race-Tex-interiören med utökade läderdetaljer kan dekorativa sömpaket läggas till på begäran för att skapa kontrast i interiören – i silver, rött eller gult. Detta inkluderar även standardloggan ”Spyder” på nackstöden, de dekorativa sömmarna och dörrhandtagsöglorna.
Porsche - Spyder Classic-interiörpaket.
Spyder Classic-interiörpaket.
Inspirerad av legenderna 718 RSK Spyder och 718 RS 60 Spyder: Spyder Classic-interiörpaketet. Tvånyanslooken i Bordeaux Red – även tillgänglig för suffletten på begäran – möter utökade detaljer i svart Race-Tex, precis som inom motorsporten. Dekorlisterna som är lackerade i GT Silver Metallic skapar en elegant kontrast till den uttrycksfulla färgkombinationen.

Sportsäten Plus, med sin strömlinjeformade stoppning och sina upphöjda sidostöd, ger optimalt stöd för passagerarna. Ryggstödet kan ställas in elektriskt medan säteshöjden och sätenas främre/bakre position ställs in mekaniskt. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”Spyder”-loggan broderad på nackstöden.

Adaptiva sportsäten Plus har en elektrisk 18-vägsjustering. Säteshöjden, vinkeln på dynan och ryggstödet, sätesdjupet, främre/bakre position samt fyrvägsländryggsstödet och -sidostöden på sittytan och ryggstödet kan alla justeras individuellt. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”Spyder”-loggan broderad på nackstöden.

Skalstolar Plus är tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFRP) med kolfibervävsfinish. Detta ger extra bra sidostöd och minimal vikt. Längsjusteringen är manuell och höjdjusteringen är elektrisk. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”Spyder”-loggan broderad på nackstöden.

¹ Barnstolar är inte kompatibla med Skalstolar Plus.

Appen Porsche Track Precision.¹

Tillsammans med PCM och den tillvalbara navigeringsmodulen med Porsche Connect kan du mäta varvtider och kördata, spara och hantera resultaten på din smartphone och dela och jämföra dessa med andra förare. Den digitala körtränaren hjälper dig att optimera bromspunkter, ange styrpunkter och upptäcka fel i körningen. Appen har åtkomst till GPS- och högprecisionsdata från den inbyggda datorn. Grafiska analyser och videoanalys visar varje millisekund av din förbättringspotential. Varv efter varv.

¹App-användning endast tillåten på privat mark. Användning av denna produkt (i synnerhet videoinspelningsfunktionen) kan vara förbjuden enligt lagar eller bestämmelser för specifika marknader eller evenemang. Kontrollera innan du använder denna produkt att detta är tillåtet enligt lokala lagar och bestämmelser.

Porsche Connect.

Sammankopplar dig med din Porsche och din Porsche med världen – Porsche Connect. Porsche Connect utökar det befintliga utbudet av digitala funktioner i din 718 med många tjänster samt My Porsche-appen. Navigera till destinationer på bästa möjliga sätt, synkronisera personliga kontakter och adresser och använd din kalender direkt i PCM. Porsche Connect är din smarta andrapilot för vardagen, för en unik sportbilsupplevelse. Före, under och efter körningen.

Porsche Communication Management (PCM) och AppleCar Play.

PCM är ditt centrala kontrollcenter för ljud och kommunikation. Det har mobiltelefonförberedelse, ljudgränssnitt och en högupplöst 7-tums pekskärm som kan användas till att styra ett flertal av bilens funktioner. Dessutom finns flera Car Connect-tjänster, till exempel fordonspositionering via smartphone, tillgängliga för dig. Apple CarPlay låter dig ansluta din iPhone till din Porsche så att du kan styra enskilda appar med PCM:s mittdisplay och röststyrningstekniken Siri. Du kan också välja bort ljud- och kommunikationssystemet om du föredrar det. När vägen dit är målet behöver du inget navigationssystem.

Navigation inklusive Porsche Connect.

Tack vare trafikinformation i realtid kan du alltid ta den snabbaste rutten. Onlinenavigation – ingår i navigations- och infotainmenttjänsterna – har fördelen att ha tillgång till kartmaterial som uppdateras dagligen, samtidigt som systemet även tar hänsyn till alla relevanta trafikrapporter i realtid. Ruttplanering med Porsche Communication Management (PCM) kräver dock ingen dataanslutning och är alltid tillgänglig.¹

¹Porsche Connect-tjänsterna ingår under en kostnadsfri användningsperiod, vars längd kan variera beroende på tjänstepaket och land, men är minst tre månader. Hela utbudet av Porsche Connect-tjänster eller enskilda tjänster kanske inte är tillgängligt i vissa länder. De haveri- och nödsamtalstjänster som ingår i vissa modeller finns tillgängliga i utvalda länder i tio år efter tillverkningsdatum. Tillgängligheten beror även på de landsspecifika varianterna av bilen. Ett integrerat SIM-kort med datamängd för användning av utvalda Porsche Connect-tjänster ingår dessutom i priset. Om du vill använda WiFi-hotspoten och andra Porsche Connect-tjänster som inte ingår, t.ex. musikströmning, via det integrerade SIM-kortet, finns i vissa av dessa länder även ett datapaket från Porsche Connect Store tillgängligt mot en avgift. Alternativt kan du upprätta en dataanslutning med ett eget SIM-kort. För ytterligare information om kostnadsfria prenumerationsperioder, följdkostnader och tillgänglighet för enskilda tjänster i ditt land, besök sektionen ”Tillgänglighet” i Porsche Connect Store på www.porsche.de/connect-store eller kontakta ditt Porsche-center.

Porsche - Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Nästa kapitel
Modell och data

Konfigurera 718 Spyder-modellen.

Vald
718 Spyder
Porsche 718 Spyder
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Från 1 060 000 kr
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
301 km/h
Maxhastighet
718 Spyder
Från 1 060 000 kr
Pris
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
301 km/h
Maxhastighet
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Höjd
1 258 mm
Bredd
1 801 mm
Längd
4 430 mm
Hjulbas
2 484 mm
Tekniska specifikationer

Cylindervolym 3 995 cm³
Effekt (kW) 309 kW
Effekt (HK) 420 PS
RPM max effekt 7 600 r/min
Max. vridmoment (Manuell) 420 Nm
Max. vridmoment (PDK) 430 Nm

Maxhastighet (Manuell) 301 km/h
Maxhastighet (PDK) 300 km/h
Acceleration från 0 - 100 km/h (Manuell) 4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h (PDK) 3,9 s
Acceleration från 0 - 160 km/h (Manuell) 9,0 s
Acceleration från 0 - 160 km/h (PDK) 8,5 s
Acceleration 0 - 200 km/h (Manuell) 13,8 s
Acceleration 0 - 200 km/h (PDK) 13,4 s

Längd 4 430 mm
Bredd 1 801 mm
Höjd 1 258 mm
Hjulbas 2 484 mm
Tjänstevikt (EG) (Manuell) 1 495 kg
Tjänstevikt (EG) (PDK) 1 525 kg
Totalvikt (Manuell) 1 720 kg
Totalvikt (PDK) 1 750 kg
Maxlast 300 kg

Bagagerumsvolym fram 150 l
Bagagerumsvolym bak (2-sits) 120 l
Bagagerumsvolym bak (upp till överkant av framsäte med fällt baksäte) 184 l
Bagagerumsvolym med fällda baksäten 272 l
Bränsletank 64 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall (Manuell) 20.000 km / 2år
Serviceintervall (PDK) 30.000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning hög (modellserie) (Manuell) 9,3 - 9,3 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) (PDK) 9,1 - 9,1 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) (Manuell) 11,1 - 11,1 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) (PDK) 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) (Manuell) 251 - 251 g/km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) (PDK) 242 - 242 g/km

Manuell Från 1 060 000 kr
PDK Från 1 089 500 kr
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.