718 Cayman GT4
Från 1 080 000 kr
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Tillbaka till början
718 Cayman GT4
Bygg din egen
 
Helt irrationell.
Rationell. Irrationell. Förstånd. Vansinne. Fullkomlig. Ofullkomlig. Skillnaden är ibland mycket subtil. Och ibland är den skarp som ett rakblad.
718 Cayman GT4 är den perfekta sportbilen för dig som gillar att tänja på gränserna. För dig som hellre frågar ”varför inte?” än ”varför?”. För dig som tar det roliga på allvar och som hellre sitter i ett sportsäte än en läderfåtölj.
Porsche - Rikta motvinden: den utpräglade frontspoilern med framträdande frontspoilerläpp och ”GT4”-logga.
Rikta motvinden: den utpräglade frontspoilern med framträdande frontspoilerläpp och ”GT4”-logga.
Porsche - Sidoluftintag med sideblades och präglad ”GT4”-logga.
Sidoluftintag med sideblades och präglad ”GT4”-logga.
Porsche - Imponerande: vingen med integrerade sideblades.
Imponerande: vingen med integrerade sideblades.
Porsche - Ett med asfalten: den bakre skyddsplåten med diffusor.
Ett med asfalten: den bakre skyddsplåten med diffusor.

360° exteriör.

Porsche - Tekniskt sett är det bara en motor. Men försök att förklara det för dina endorfiner.
Tekniskt sett är det bara en motor. Men försök att förklara det för dina endorfiner.
Porsche - Adaptiv GT-sportfjädring med GT-bromsar.
Adaptiv GT-sportfjädring med GT-bromsar.
Porsche - Reducerad till det väsentliga: interiören.
Reducerad till det väsentliga: interiören.
Porsche - Inspirerad av motorsporten: dörrhandtagsöglorna.
Inspirerad av motorsporten: dörrhandtagsöglorna.

360° interiör

Upptäck 718 Cayman GT4 i detalj.

Du känner redan till höjdpunkterna, här är mer information om detaljerna som gör helheten.

Porsche - Upptäck 718 Cayman GT4 i detalj.
Porsche - Aerodynamics and design
Aerodynamics and design
Upptäck mer
Aerodynamics and design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vinden inte bara blåser, utan vrålar.
Ingen svag vindpust. Ingen mjuk bris. Tecknen visar att en storm är på väg. En titt på 718 Cayman GT4 räcker för att se att luftmotstånd är lönlöst.
Porsche - Tydligt definierad: frontspoilern.
Tydligt definierad:
frontspoilern.
Den mycket distinkta frontspoilerläppen säkerställer aerodynamisk drivning på framaxeln med extra spoilers framför hjulhusen. Det mittplacerade luftintaget i frontspoilern optimerar också aerodynamiken och leder luftströmmen upp genom luftutsläppet framför huven. Även undersidan av frontspoilerläppen har optimerats aerodynamiskt. Här säkerställer den speciella profileringen – som påminner om en golfbolls yta – att motståndet blir så lågt som möjligt.
Porsche - Sidoluftintag.
Sidoluftintag.
Sidoluftintagen bakom dörrarna är ett annat exempel på den prestandaorienterade designen. Dess sideblades, som är präglade med ”GT4”-loggan, skapar ytterligare dynamiskt tryck. Resultatet: bättre lufttillförsel och effektivare kylning av motorn.
Porsche - Vinge med integrerade sideblades.
Vinge med integrerade sideblades.
Omisskännligt från racerbanan: den fasta vingen, formad som en enhet, med integrerade sideblades och stöd av aluminium. Den skapar marktryck över bakaxeln och bra grepp.
Porsche - Bakre skyddsplåt med diffusor.
Bakre skyddsplåt med diffusor.
Inga optiska krusiduller, bara superbilsteknik: diffusorn mellan de två svarta avgasrören i sportavgassystemet. Den säkerställer ett mycket snabbt luftflöde på underredet och därmed ett starkare vakuum. Resultatet: 40 % högre marktryck över bakaxeln än på föregående modell.

Höjdpunktsfilm.

Fälgar och däck.

Information om hjul finns här.

Nästa kapitel
Performance

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Performance
Upptäck mer
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sexcylindrig sugmotor med 4,0 liter slagvolym.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Mittmonterad boxersugmotor. 4,0 liter slagvolym. Sex cylindrar. 309 kW (420 hk). Det låter galet. Och det är det också. Motorn genererar hela 309 kW (420 hk) från en slagvolym på 4,0 liter. Maximalt motorvarvtal? 8 000 varv/min. Det maximala vridmomentet på 420 Nm i kombination med den manuella växellådan är tillgängligt från 5 000 varv/min till 6 800 varv/min.
Porsche - Från 0 till 100 på 3,9 sekunder.
Från 0 till 100 på 3,9 sekunder.
Med Porsche Doppelkupplung (PDK) är det maximala vridmomentet på 430 Nm tillgängligt vid 5 500 varv/min. Med PDK och aktiverad Launch Control accelererar 718 Cayman GT4 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder. Maxhastigheten: över 304 km/h.
Porsche - Integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning.
Integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning.
Den sexcylindriga boxermotorn har direkt bränsleinsprutning (DFI), integrerad torrsumpssmörjning och adaptiv cylinderstyrning. Ett variabelt insugningsgrenrör med omkopplingsbara resonansventiler skapar dessutom optimal ventilation i motorn. Det låter tekniskt och lite torrt, men det är verkligen raka motsatsen.
Porsche - Talar för sig själv: ljudet från 718 Cayman GT4.
Talar för sig själv: ljudet från 718 Cayman GT4.
För ett ännu kraftfullare sportbilsljud med en knapptryckning: det precisa sportavgassystemet med dess två tydligt separerade svarta avgasrör till vänster och höger om den bakre diffusorn.
Porsche - Transmission.Porsche - Transmission.Porsche - Transmission.

Transmission.

6-växlad manuell växellåda.

Den exakta 6-växlade manuella växellådan är utrustad med ett dubbelmassesvänghjul, och dess optimala utväxlingsförhållanden överför motorns höga uteffekt direkt till vägen. Den garanterar också en extra sportig körupplevelse. Snäv kurva framför dig, växla ner, lång raksträcka, växla upp: det ligger i dina händer – i ordets sannaste bemärkelse. Detta är prestanda som inte bara mäts i effektvärden, utan även i en stor mängd körglädje. Och den dynamiska mellangasfunktionen gör också sitt till för att hålla igång både dig och dina endorfinnivåer.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

För 718 Cayman GT4 är tillvalet PDK ännu mer fokuserat på prestanda. Den GT-specifika växelväljaren, snabba och koncisa växlingar med växlingspaddlarna och en sportig sjunde växel ger optimal prestanda – även på racerbanan. Växelväljarens manuella drift är baserad på den etablerade motorsportsprincipen – dra bakåt för att växla upp och framåt för att växla ner.

Porsche Torque Vectoring (PTV), inklusive en bakre differentialspärr

Kort sagt: PTV förbättrar kördynamiken. I detalj: den integrerade mekaniska bakre differentialspärren möjliggör bättre grepp och dynamik i sidled samt avsevärt högre stabilitet vid belastningsförändringar i kurvor och vid filbyte. Vid dynamisk kurvtagning appliceras dessutom bromstryck på det inre bakhjulet i kurvan. Därmed fördelas större drivmoment till det yttre bakhjulet, som då nästan drar bilen in i kurvan. Styrresponsen förbättras och smidigheten ökar.

Chassisystem.

GT-sportfjädring.

Den lätta fjäderbensaxeln framtill är i typisk GT-stil, medan den baktill är anpassad till den höga prestandan hos 718 Cayman GT4 med ytterligare förstärkningar och hjälpfjädrar samt specifika hjulfästen. Kulleder gör hjulstyrningen ännu mer exakt. Höjd, camber, toe-in-vinkel och krängningshämmare kan justeras individuellt för racerbanan.

Porsche Active Suspension Management (PASM -30 mm).

Denna elektroniska justering av stötdämparsystemet justerar aktivt och kontinuerligt dämpningskraften på varje hjul, baserat på aktuella vägförhållanden och körstil. PASM har två inställningar: ”Normal”, som är en kombination av prestanda och komfort, och ”Sport”, där konfigurationen är mycket styvare.

Dynamiska växellådsfästen.

Detta elektroniskt reglerade system minimerar märkbara svängningar och vibrationer från hela drivlinan, i synnerhet motorn. Det justerar även dämpningskraften och styvheten efter körstilen och underlaget. Detta resulterar i större och mer enhetlig drivkraft, bättre grepp och snabbare acceleration.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM är ett automatiskt reglersystem som upprätthåller stabiliteten i gränsområdet för den dynamiska körprestandan. Förutom det låsningsfria bromssystemet (ABS) inkluderar det elektronisk stabilitetskontroll (ESC) och antispinnreglering (TC – Traction Control). Systemen anpassar prestandan med extremt känsliga och exakta regelbundna systemingrepp och kan dessutom stängas av helt i två steg.

Bromsar.

718 Cayman GT4 uppvisar maximal prestanda, inte bara vid acceleration från 0 till 100 eller mer, utan även när du saktar ner till 0 igen. Detta säkerställs av fasta aluminiumbromsok i ett stycke med sex kolvar framtill och med fyra kolvar baktill, bromsoken i rött, för bättre stabilitet och snabbare respons vid ansättning och frigöring av bromsen, även under extrem belastning. Kompositbromsskivorna fram och bak med radialhål har en diameter på 380 mm och är internt ventilerade – för kraftfull bromsning även under ogynnsamma väderförhållanden.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Beprövat inom motorsporten: tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Med bromsskivor med extra stor diameter, 410 mm fram och 390 mm bak, ger de ännu mer bromskraft samt konstant bromstryck. Den största fördelen med det keramiska bromssystemet är dess extremt låga vikt. Bromsskivorna är cirka 50 % lättare än gjutjärnsskivor av liknande konstruktion och storlek. Bromsoken är gula som standard och finns även i svart (högglans).

Utöver det regelbundna underhåll som ingår i standardunderhållsintervallen måste ytterligare underhåll utföras om bilen används för racing.

Nästa kapitel
Interior och infotainment

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Interior och infotainment
Upptäck mer
Interior och infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Snygg look. En bra känsla. Stilren och kvalitativ: interiören.
Snygg look. En bra känsla. Stilren och kvalitativ: interiören.
Interiören i 718 Cayman GT4 är utformad för ergonomisk prestanda. Korta avstånd, direkt information, hög funktionalitet. Reducerad till det väsentliga – och en irrationell mängd körglädje. Detaljerna och materialen kommer också direkt från motorsporten. Sportsäten Plus med förhöjda sidostöd ger bra stabilitet. Race-Tex-klädsel ger ett fast grepp.
Porsche - Centrum för uppmärksamheten: kombiinstrumentet och GT-sportratten.
Centrum för uppmärksamheten: kombiinstrumentet och GT-sportratten.
Typiskt 718: kombiinstrumentet med tre runda instrument och mittplacerad varvräknare. Typiskt GT: de gula visarna. Och den GT-specifika sportratten med finish i Race-Tex, en övre mittmarkering och svarta ekrar. I mitten av den titanfärgade varvräknaren sitter ”GT4”-loggan.
Porsche - Motorsportskaraktär i interiören.
Motorsportskaraktär i interiören.
De dekorativa sömmarna, ”GT4”-loggan på nackstöden och dörrhandtagsöglorna har en finish i silver. Dörrhandtagsöglorna härstammar direkt från motorsporten och framhäver GT4:s prestandakaraktär tillsammans med dekorlisterna i borstad aluminium.
En Race-Tex-interiör med utökade läderdetaljer finns också som tillval. Dessa detaljer kan även fås med dekorativa sömmar och dörrhandtagsöglor i kontrasterande röd eller gul. Säkerhetsbältena kan också fås i matchande färger om så önskas.
Porsche - Clubsport-paketet.
Clubsport-paketet.
Clubsport-paketet ger extra skydd på racerbanan med sina komponenter som härstammar direkt från motorsporten. Det består av en störtbåge i stål med svart finish som är fastbultad i karossen bakom framsätena och ett medföljande sexpunktsbälte som är redo att monteras på förarsidan, inklusive ett diagonalbälte för användning med eller utan HANS®-säkerhetssystemet (Head And Neck Support). I paketet ingår även en brandsläckare med fäste.

I 718 Cayman GT4 erbjuder sportsäten Plus optimalt stöd med sin fasta stoppning och sina förhöjda sidostöd. Ryggstödet kan ställas in elektriskt medan säteshöjden och sätenas främre/bakre position ställs in mekaniskt. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”GT4”-loggan broderad på nackstöden.

Adaptiva sportsäten Plus har en elektrisk 18-vägsjustering som kan användas för att bekvämt anpassa säteshöjden, vinkeln på dynan och ryggstödet, sätesdjupet, främre/bakre position och fyrvägsländryggsstödet. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”GT4”-loggan broderad på nackstöden.

Skalstolar Plus är tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFRP) med kolfibervävsfinish. Detta ger extra bra sidostöd och minimal vikt. Längsjusteringen är manuell och höjdjusteringen är elektrisk. Sätenas mitt har en finish i Race-Tex, med ”GT4”-loggan broderad på nackstöden.

¹Barnstolar är inte kompatibla med Skalstolar Plus.

Porsche - Sport Chrono-paketet, inklusive förberedelse för automatiskt tidtagarur.
Sport Chrono-paketet, inklusive förberedelse för automatiskt tidtagarur.
Förutom det analoga och digitala stoppuret på instrumentpanelen erbjuder Chrono-paketet (tillval) ännu mer funktionalitet: Porsche Communication Management (PCM) har en förbättrad prestandadisplay för att visa, lagra och utvärdera uppmätta varvtider. Föraren kan använda den för att ta reda på tid och sträcka som körts under det aktuella varvet samt antalet varv som har körts hittills och de tider som uppnåtts varje enskilt varv. Det går också att se det aktuella snabbaste varvet samt räckvidd till tom tank. Alla tillryggalagda sträckor kan registreras och referenstider kan definieras.
Appen Porsche Track Precision.¹

Tillsammans med PCM och den tillvalbara navigeringsmodulen med Porsche Connect kan du mäta varvtider och kördata, spara och hantera resultaten på din smartphone och dela och jämföra dessa med andra förare. Den digitala körtränaren hjälper dig att optimera bromspunkter, ange styrpunkter och upptäcka fel i körningen. Appen har åtkomst till GPS- och högprecisionsdata från den inbyggda datorn. Grafiska analyser och videoanalys visar varje millisekund av din förbättringspotential. Varv efter varv.

¹App-användning endast tillåten på privat mark. Användning av denna produkt (i synnerhet videoinspelningsfunktionen) kan vara förbjuden enligt lagar eller bestämmelser för specifika marknader eller evenemang. Kontrollera innan du använder denna produkt att detta är tillåtet enligt lokala lagar och bestämmelser.

Porsche Connect.

Sammankopplar dig med din Porsche och din Porsche med världen – Porsche Connect. Porsche Connect utökar det befintliga utbudet av digitala funktioner i din 718 med många tjänster samt My Porsche-appen. Navigera till destinationer på bästa möjliga sätt, synkronisera personliga kontakter och adresser och använd din kalender direkt i PCM. Porsche Connect är din smarta andrapilot för vardagen, för en unik sportbilsupplevelse. Före, under och efter körningen.

Porsche Communication Management (PCM) och Apple CarPlay.

PCM är ditt centrala kontrollcenter för ljud och kommunikation. Det har mobiltelefonförberedelse, ljudgränssnitt och en högupplöst 7-tums pekskärm som kan användas till att styra ett flertal av bilens funktioner. Dessutom finns flera Car Connect-tjänster, till exempel fordonspositionering via smartphone, tillgängliga för dig. Apple CarPlay låter dig ansluta din iPhone till din Porsche så att du kan styra enskilda appar med PCM:s mittdisplay och röststyrningstekniken Siri. Du kan också välja bort ljud- och kommunikationssystemet om du föredrar det. När vägen dit är målet behöver du inget navigationssystem.

Navigation inklusive Porsche Connect.

Tack vare trafikinformation i realtid kan du alltid ta den snabbaste rutten. Onlinenavigation – ingår i navigations- och infotainmenttjänsterna – har fördelen att ha tillgång till kartmaterial som uppdateras dagligen, samtidigt som systemet även tar hänsyn till alla relevanta trafikrapporter i realtid. Ruttplanering med Porsche Communication Management (PCM) kräver dock ingen dataanslutning och är alltid tillgänglig.¹⁾

¹⁾Porsche Connect-tjänsterna ingår under en kostnadsfri användningsperiod, vars längd kan variera beroende på tjänstepaket och land, men är minst tre månader. Hela utbudet av Porsche Connect-tjänster eller enskilda tjänster kanske inte är tillgängligt i vissa länder. De haveri- och nödsamtalstjänster som ingår i vissa modeller finns tillgängliga i utvalda länder i tio år efter tillverkningsdatum. Tillgängligheten beror även på de landsspecifika varianterna av bilen. Ett integrerat SIM-kort med datamängd för användning av utvalda Porsche Connect-tjänster ingår dessutom i priset i vissa länder. Om du vill använda WiFi-hotspoten och andra Porsche Connect-tjänster som inte ingår, t.ex. musikströmning, via det integrerade SIM-kortet, finns i dessa länder även ett datapaket från Porsche Connect Store tillgängligt mot en avgift. Alternativt kan du upprätta en dataanslutning med ett eget SIM-kort. För ytterligare information om kostnadsfria prenumerationsperioder, följdkostnader och tillgänglighet för enskilda tjänster i ditt land, besök sektionen ”Tillgänglighet” i Porsche Connect Store på www.porsche.de/connect-store eller kontakta ditt Porsche-center.

Porsche - Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Upptäck fler av våra Connect-tjänster.

Nästa kapitel
Motorsport

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Motorsport
Upptäck mer
Motorsport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förr bara en dröm. Nu vårt uppdrag.
Vi har varit involverade i motorsporten sedan första sekunden. Inte för att vi måste vara det. Utan för att vi helt enkelt inte kan föreställa oss det på något annat sätt. Gång på gång granskar vi varje idé, varje teknik och varje detalj på provbänken. Det är faktiskt inom motorsporten som idéer dyker upp som fortsätter att utvecklas, kontrolleras och testas under de tuffaste förhållandena tills de inte bara är redo för seger, utan även lämpliga för vägen.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.
718 Cayman GT4 Clubsport.
Receptet är beprövat och testat. En verkligt oförglömlig körupplevelse. Varför? För att varje por i 718 Cayman GT4 Clubsport står för ren motorsport. Den känner sig lika hemma på racerbanan som på långdistansresor.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.

718 Cayman GT4 Clubsport.

Nästa kapitel
Modell och data

Förbrukning och utsläpp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km

Konfigurera 718 Cayman GT4-modellen.

Vald
718 Cayman GT4
Porsche 718 Cayman GT4
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Från 1 080 000 kr
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
718 Cayman GT4
Från 1 080 000 kr
Pris
309 kW/420 HK
Effekt (kW)/Effekt (HK)
4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Höjd
1 269 mm
Bredd
1 801 mm
Längd
4 456 mm
Hjulbas
2 484 mm
Tekniska specifikationer

Cylindervolym 3 995 cm³
Effekt (kW) 309 kW
Effekt (HK) 420 PS
RPM max effekt 7 600 r/min
Max. vridmoment (Manuell) 420 Nm
Max. vridmoment (PDK) 430 Nm

Acceleration från 0 - 100 km/h (Manuell) 4,4 s
Acceleration från 0 - 100 km/h (PDK) 3,9 s
Acceleration från 0 - 160 km/h (Manuell) 9,0 s
Acceleration från 0 - 160 km/h (PDK) 8,5 s
Acceleration 0 - 200 km/h (Manuell) 13,8 s
Acceleration 0 - 200 km/h (PDK) 13,4 s

Längd 4 456 mm
Bredd 1 801 mm
Höjd 1 269 mm
Hjulbas 2 484 mm
Tjänstevikt (EG) (Manuell) 1 495 kg
Tjänstevikt (EG) (PDK) 1 525 kg
Totalvikt (Manuell) 1 750 kg
Totalvikt (PDK) 1 780 kg
Maxlast 330 kg

Bagagerumsvolym fram 150 l
Bagagerumsvolym bak (2-sits) 120 l
Bagagerumsvolym bak (upp till överkant av framsäte med fällt baksäte) 182 l
Bagagerumsvolym med fällda baksäten 270 l
Bränsletank 64 l

Nybilsgaranti 2 år
Serviceintervall (Manuell) 20.000 km / 2år
Serviceintervall (PDK) 30.000 km / 2 år
Lackgaranti 3 år
Rostskyddsgaranti 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning utan krav på efterbehandling

Förbrukning hög (modellserie) (Manuell) 9,3 - 9,3 l/100 km
Förbrukning hög (modellserie) (PDK) 9,1 - 9,1 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) (Manuell) 11,1 - 11,1 l/100 km
Förbrukning blandad (modellserie) (PDK) 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) (Manuell) 251 - 251 g/km
CO2-utsläpp blandad (modellserie) (PDK) 242 - 242 g/km

Manuell Från 1 080 000 kr
PDK Från 1 109 500 kr
Porsche - Individualisering.

Individualisering.

Inom Porsche Exclusive Manufaktur erbjuder vi en mängd olika individualiseringsalternativ för exteriören och interiören. För din helt personliga bil.

Porsche - Kontakt.

Kontakt.

Om du vill veta mer om en modell som du är intresserad av, utforska finansieringsalternativ eller om du har andra frågor, vänligen kontakta närmaste Porsche Center.