Porsche - Kvalitet
Kvalitet
 

Kvalitet

En ny Porsche testas in i minsta detalj innan den godkänns för leverans. Porsche Approved Garanti innebär samma sak för våra begagnade bilar. Bilen kontrolleras på 111 punkter och om något behöver åtgärdas används endast Porsche originaldelar.

Om det behövs utför vi en fullständig service kontrollerar även den elektriska funktionaliteten in i minsta detalj.

Allt arbete utförs av certifierade tekniker – ingen känner en Porsche bättre än de gör. Certifieringen finns i tre nivåer.

Bronstekniker: Service Technician. Utför service och enklare arbeten.

Silvertekniker: System Technician, Utför mer komplicerade reparationer, tränad på att felsöka våra bilar, arbetar metodiskt, mycket kompetent.

Guldtekniker: Diagnostic Specialist. Tränad i kundbemötande och kan förklara komplexa problem. Är expert på Porsches bilar och kan utföra mycket komplicerade arbeten.

111-punkters test

Fordonsdokumentation: Att hålla garanti- och underhållshäftet i ordning är ett viktigt kvalitetsmått. Förutom att ge dig som ägare sinnesfrid säkerställer korrekt underhåll att bilen behåller sitt värde så länge som möjligt. Bilens säkerhetsutrustning kontrolleras också för att se till att den är komplett och att befintliga Porsche-komponenter fungerar tillfredsställande.Fordonsdokumentation: Att hålla garanti- och underhållshäftet i ordning är ett viktigt kvalitetsmått. Förutom att ge dig som ägare sinnesfrid säkerställer korrekt underhåll att bilen behåller sitt värde så länge som möjligt. Bilens säkerhetsutrustning kontrolleras också för att se till att den är komplett och att befintliga Porsche-komponenter fungerar tillfredsställande.
Fordonsanalys: Felminnet bearbetas som en del av den allmänna fordonsanalysen. Körsträckan kontrolleras också med avseende på rimlighet för att utesluta att vägmätaren har manipulerats. Inspektion av om motorn har övervarvats är en annan viktig aspekt. Detta säkerställer att det inte finns några tidiga tecken på motorskador.Fordonsanalys: Felminnet bearbetas som en del av den allmänna fordonsanalysen. Körsträckan kontrolleras också med avseende på rimlighet för att utesluta att vägmätaren har manipulerats. Inspektion av om motorn har övervarvats är en annan viktig aspekt. Detta säkerställer att det inte finns några tidiga tecken på motorskador.
Interiör: Av de 111 punkterna på checklistan avser 39 interiören. Säkerhetsrelaterade aspekter testas, liksom infotainment- och multimediasystem och alla tänkbara inställningsalternativ i interiören.Interiör: Av de 111 punkterna på checklistan avser 39 interiören. Säkerhetsrelaterade aspekter testas, liksom infotainment- och multimediasystem och alla tänkbara inställningsalternativ i interiören.
Hjul och däck: Däcken är säkerhetskritiska och överför din Porsches höga effekt till underlaget. Därför är det viktigt att kontrollera att rätt däck används och att däckens tillstånd bedöms för att kontrollera att de har hög kvalitet utifrån utvalda egenskaper.Hjul och däck: Däcken är säkerhetskritiska och överför din Porsches höga effekt till underlaget. Därför är det viktigt att kontrollera att rätt däck används och att däckens tillstånd bedöms för att kontrollera att de har hög kvalitet utifrån utvalda egenskaper.
Drivsystem och underrede: När det gäller drivsystemet och underredet kontrolleras främst tekniska aspekter som är säkerhetskritiska och avgörande för hög verkningsgrad och sportig prestanda. Det inkluderar funktionaliteten hos olika komponenter som växellåda, kylare, bromsar, bränsle- och avgassystem samt chassit.Drivsystem och underrede: När det gäller drivsystemet och underredet kontrolleras främst tekniska aspekter som är säkerhetskritiska och avgörande för hög verkningsgrad och sportig prestanda. Det inkluderar funktionaliteten hos olika komponenter som växellåda, kylare, bromsar, bränsle- och avgassystem samt chassit.
Exteriör: Bilens komponenter i exteriören skapar en harmonisk helhetslook. Därför är det extra viktigt att undersöka karossen, lacken, eventuella skador i bilens exteriör.Exteriör: Bilens komponenter i exteriören skapar en harmonisk helhetslook. Därför är det extra viktigt att undersöka karossen, lacken, eventuella skador i bilens exteriör.
Motor: Hjärtat i din Porsche kontrolleras såklart mycket noggrant. Köregenskaper, remmar och batteri och andra väsentliga komponenter i motorrummet ingår givetvis för att säkerställa att de interagerar effektivt med varandra.Motor: Hjärtat i din Porsche kontrolleras såklart mycket noggrant. Köregenskaper, remmar och batteri och andra väsentliga komponenter i motorrummet ingår givetvis för att säkerställa att de interagerar effektivt med varandra.
Vätskor: En grund för att hålla din bil i gid kondition är att alla vätskor är på rätt nivå och av god kvalitet. Därför genomförs en noggrann kontroll av motorolja, kylvätska, bromsvätska och kopplingsvätska, och påfyllning sker vid behov.Vätskor: En grund för att hålla din bil i gid kondition är att alla vätskor är på rätt nivå och av god kvalitet. Därför genomförs en noggrann kontroll av motorolja, kylvätska, bromsvätska och kopplingsvätska, och påfyllning sker vid behov.
Provkörning: 111-punkters testen avslutas med en provkörning för att kontrollera säkerhetsrelaterade aspekter och typiska Porsche-köregenskaper som bilens prestanda, bromsverkan och styregenskaper. Förarassistanssystem som gör körningen bekvämare och säkrare testas också.Provkörning: 111-punkters testen avslutas med en provkörning för att kontrollera säkerhetsrelaterade aspekter och typiska Porsche-köregenskaper som bilens prestanda, bromsverkan och styregenskaper. Förarassistanssystem som gör körningen bekvämare och säkrare testas också.