Porsche - Sportavgassystem och sportavgasrör
Sportavgassystem och sportavgasrör
 

Sportavgassystem och sportavgasrör

Mer ljud. Med en enda knapptryckning.
Sportavgassystem och sportavgasrör från Porsche Tequipment.

Ljudet av Porsche. Kraftfullt och sportigt. Och bäst av allt: det kan förhöjas ytterligare – med sportavgassystem och speciellt designade avgasrör från Porsche Tequipment.

Porsche - Sportavgassystem och sportavgasrörPorsche - Sportavgassystem och sportavgasrörPorsche - Sportavgassystem och sportavgasrör

Du kan känna igen en Porsche på dess ljud. Och med våra sportavgassystem kan Porsche-ljudet bli ännu fylligare. Med en enda knapptryckning. När sportavgassystemet slås av blir det karakteristiska standardljudet kvar. När systemet aktiveras blir ljudet mycket kraftfullare och betonar din modells atletiska sida. Perfekt anpassat till din Porsche. Våra Porsche-experter på forsknings- och utvecklingscentret Weissach tar fram individuella ljudkoncept för alla motorgenerationer – från de aktuella boxermotorerna till framtidens elmotorer. Du får garanterat gåshud.

Till sökfunktionen för Tequipment-tillbehör.

Utveckling

[+]

Utvecklingen av Porsche Tequipment-sportavgassystem är komplex. Den börjar när bilen och drivlinan fortfarande befinner sig i den digitala utvecklingsfasen. Redan här beräknar våra ljudspecialister i Weissach ljudet som bildas senare utifrån vilka effekter olika kombinationer av avgassystem och ljuddämpare har på bilens ljud. Parametrar som ger ett perfekt ljud.

För att säkerställa detta utvärderas det typiska Porsche-ljudet både objektivt vid bullermätningsanläggningar, till exempel särskilda ljudtestriggar, och subjektivt på vägen. När man bestämt sig för en ljudegenskap fastställs avgassystemets specifikation. Baserat på ljuddämparens mått och inre struktur definieras sedan det perfekta ljudet – för att passa den aktuella motorn, förstås. Efter att avgasspjällen har anbringats kan sportavgassystemet aktiveras med en knapptryckning – och ljudets sportiga karaktär ökar avsevärt inom utsläppsgränserna. Motorns ljud riktas då medvetet in i interiören och förstärks – för en ljudupplevelse som i motorsporten. Både på insidan och utsidan. När ljudet äntligen har harmoniserats måste sportavgassystemet visa vad det går för i ett tufft testprogram – precis som alla andra Porsche-komponenter. Efter lyckade tester monteras sportavgassystemet sedan på din Porsche, så att det kan visa vad det förmår – med en knapptryckning.

Vad vill du göra härnäst?

Startsida Porsche Tequipment
Startsida Porsche Tequipment
Porsche - Sökfunktion för Tequipment-tillbehör
Sökfunktion för Tequipment-tillbehör
Porsche Tequipment specialsortiment
Porsche Tequipment specialsortiment