Porsche - Reparationsexpertis
Reparationsexpertis
 

Reparationsexpertis

I de bästa händerna

En Porsche är inte som vilken bil som helst. Därför är servicen på Porsche inte som vilken service som helst. Våra tekniker är hängivna emblemet och allt det står för. Precis som din Porsche är resultatet av över 70 års sportbilsutveckling, så kommer våra teknikers kunskaper och färdigheter från årtionden av erfarenhet. Med varje Porsche-innovation följer nya sätt att underhålla den. Vilket innebär ny information, nya verktyg och ny utbildning för våra tekniker. Så att de är alltid perfekt förberedda. Alltid korrekt utrustade. Alltid redo att göra det lilla extra och vara lite mer omsorgsfulla.

Det är därför ditt Porsche Center är platsen där din Porsche är i de bästa händerna. Det är det enda stället där du kan förvänta dig att hitta människor som bryr sig om din Porsche lika mycket som du gör. Och som får lika mycket glädje av att serva och underhålla din Porsche som du får av att köra den.

Porsche - Mer expertis per kw/h
Mer expertis per kw/h

E-Performance-service vid Porsche Center

E-Performance sätter nya standarder för e-mobilitet. Genom användning ett innovativt litiumjonbatteri med hög spänning kan till exempel enskilda moduler bytas istället för att hela batteriet byts ut – vilket sparar pengar och resurser.

Denna teknik kräver dock en ny typ av kompetens, nya diagnos- och reparationsmetoder och avancerade färdigheter på serviceavdelningen. Varje Porsche Center har tekniker som är utbildade i högspänning och användning av specialverktyg. De har expertis inom alla elektriska och elektroniska komponenter i bilen, laddhybridteknik, elektronisk motorstyrning och laddningsinfrastruktur.

Ditt Porsche Center har kunskapen, tekniken och passionen för att göra din Porsche redo för framtiden.

Porsche - Minimal vikt. Maximal säkerhet.
Minimal vikt. Maximal säkerhet.

Reparation av lättviktskarosser

Den lätta konstruktionen hos Porsches karossarkitektur och dess mycket komplexa blandning av olika material kräver omfattande expertkunskaper för service.

Blandningen kombinerar härdat stål, aluminium och kolfiberarmerad plast och till en lättviktsteknik som erbjuder optimal acceleration och unik kördynamik, tack vare optimerad viktfördelning. Samtidigt ger den optimala formbeständigheten maximal säkerhet och körstabilitet.

Fackutbildade medarbetare

Innovativa material och en mycket komplex lättviktsarkitektur kräver de senaste diagnos- och Porsche-reparationsprocesserna i händelse av skador. Våra medarbetare genomgår regelbundet modellspecifika utbildningar och förvärvar specifik expertis inom nya Porsche-tekniker.

Specialtillverkade verktyg

Alla Porsche Center har Porsche-godkända diagnossystem för professionell diagnos av skador. Dessa gör det möjligt att upptäcka även de minsta sprickorna i karossen – vilket säkerställer att osynliga defekter inte inverkar på din Porsches säkerhet eller köregenskaper.

Reparationer utförs med interna processer som är exakt anpassade till varje Porsche-modell, vilket garanterar optimalt slutresultat.

Lättviktskonstruktioner kräver uppenbarligen tungviktsexpertis.

Porsche - Dynamic Repair – effektivt och verksamt
Dynamic Repair – effektivt och verksamt

Att reparera en Porsche och bevara dess unika egenskaper kräver expertis, rätt material och verktyg samt tekniskt kunnande. Dynamic Repair erbjuder allt detta, snabbt och kostnadseffektivt, för ett flertal mindre reparationer.

Glasreparation

Repor och stenskott i vindrutan kan repareras med hjälp av olika glasreparationsverktyg, och mindre repor på bakrutan och sidorutorna kan poleras bort.

Reparation av lackskador och bucklor

Dynamic Repair-tekniker gör det ofta möjligt att reparera skadade områden utan att behöva byta en komponent och utan att lacken skadas. Parkeringsbucklor och skador från hagel kan till exempel tryckas ut med hjälp av specialverktyg. Även större bucklor kan repareras till ursprungligt skick med hjälp av Porsches utbucklingssystem. För bättre skydd kan lacken kan förseglas med karnaubavaxer från Porsche Tequipment.

Lagning av lättmetallfälgar

Ytliga lackskador på lättmetallfälgar kan repareras framgångsrikt. Av säkerhetsskäl bör dock alltid fälgar med skador på fälgkantens lättviktskonstruktion bytas ut.

Invändiga reparationer

Skav, sprickor, repor och brännhål på plast- och läderkomponenter kan ofta repareras. Hur stora skador som kan repareras beror på var de sitter. Till exempel om det är i ett område som utsätts för mycket slitage eller nära en söm.