Porsche 993 Turbo
Porsche 993 Turbo
 

Porsche 993 Turbo

I 911 Turbo från 993-modellserien användes för första gången dubbel turboladdning, med en mindre turboladdare monterad i varje cylinderhuvud. Det var också den första Turbo-modellen som hade fyrhjulsdrift.

Turbo-modellens främre skyddsplåt hade tre separata luftöppningar framtill plus luftspringor för bromskylning i nedre sidoområdet. Bakspoilern var lackerad helt och hållet i exteriörens färg. Liksom Carrera 4-modellerna hade även 911 Turbo vita blinkers fram och röda bak.

Biturbomotorn på 3,6 liter hade en effekt på 408 hk som standard. Från och med modellår 1996 fanns ett kraftpaket tillgängligt för att öka uteffekten till 430 hk, med 450 hk tillgängligt från och med modellår 1998.

I samband med modellår 1995 tillverkade Porsche Exclusive en begränsad serie (14 exemplar) med namnet 911 Cabriolet Turbo som hade en extra stor bakspoiler.

Modellversioner

911 Turbo (1995–1998)

Kännetecken
Främre och bakre skyddsplåtar av deformerbar plast // Främre skyddsplåt med 3 luftintag // Baklucka med integrerad bakspoiler, helt i exteriörens färg // Silverfärgad ”turbo”-logga // Bakljuspanel med röd, reflekterande Porsche-logga // Vita blinkers fram, röda bak // Ytterbackspeglar i Cup-design // Rödlackerade bromsok // Avgassystem med två ovala sidoavgasrör

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Toppmodern ingenjörskonst kombinerat med en äkta körupplevelse.

Toppmodern ingenjörskonst kombinerat med en äkta körupplevelse.

Din Porsche 993 är ett original. Du kan se det på dess utseende, dess karaktär, men framför allt på hur den är att köra. För när det gäller sportprestanda var denna modell utformad för komfort redan från början. De nya stötdämparna från Porsche Classic till din Porsche 993 gör att du nu kan uppleva denna unika körkänsla.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer
Porsche - Livselixiret för din klassiska bil.

Livselixiret för din klassiska bil.

Porsche Classic erbjuder det optimala skyddet för din klassiska bil, oavsett om den drivs av en luftkyld fyr- eller sexcylindrig boxermotor, en vattenkyld fyr- eller åttacylindrig motor eller en vattenkyld sexcylindrig motor. Motoroljor från Porsche Classic. Speciellt anpassade för klassiska Porsche-bilar. Engineered in Weissach. Made in Germany.

Läs mer
Porsche - Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Precis som det ursprungliga Porsche-emblemet för din klassiska bil. Varje Porsche förkroppsligar fascinationen för sportbilar, upp i hög ålder och in i minsta detalj. En av detaljerna är Porsche-emblemet. Eftersom det är så oumbärligt har Porsche-emblemet återlanserats för de klassiska Porsche-modellerna. Troget originalet i färgerna, materialet och detaljerna och ”Made in Germany”.

Läs mer