Porsche 924
Porsche 924
 

Porsche 924

924, som var tillgänglig från och med modellår 1976, utvecklades av Porsche på uppdrag av Volkswagen som efterföljare till 914 och tillverkades slutligen internt. Denna nya instegsmodell konstruerades av Audi i Neckarsulm.

Bra aerodynamik var en prioritet när man designade karossen på 924. Detta beaktades särskilt för den platta motorhuven och de uppfällbara strålkastarna. Från och med modellår 1983 medförde en svart bakspoiler ytterligare förbättring av cw-värdet.

Porsche gick i en helt ny riktning när man designade motorn för 924. För första gången användes en vätskekyld frontmonterad motor. Dess cylindrar var placerade i rad. 125 hk-motorn hämtades från Audi 100 och modifierades av Porsche. Drivkraften överfördes enligt transaxelprincipen.

Först från 924 S, som tillverkades från och med modellår 1986, användes en motor som byggts av Porsche själva – den fyrcylindriga radmotorn på 2,5 liter från 944.
Porsche 924 S, som fanns tillgänglig från och med modellår 1986, var en betydande teknisk förbättring av 924-modellserien. Flera komponenter i denna modell härstammade från 944. Dessa inkluderade motorn, bromssystemet, chassikomponenterna samt delar av interiören. De standardmonterade aluminiumfälgarna med ”nummerskivedesign” förde också 924 S närmare 944.
2,5-litersmotorn i 924 S hade samma konstruktion som 944 och uppnådde ursprungligen 150 hk, följt av 160 hk från och med modellår 1988.

Modellversioner

924 (1976–1985)

Kännetecken
Uppfällbara strålkastare // Baklucka i glas; från och med modellår 1983 med svart PU-bakspoiler // Stötfångare integrerade i karossformen // Sidoblinkers från och med modellår 1981

924 S (1986–1988)

Kännetecken
Uppfällbara strålkastare // Baklucka i glas med svart PU-bakspoiler // Stötfångare integrerade i karossformen // Sidoblinkers

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer