Porsche 924 Turbo
Porsche 924 Turbo
 

Porsche 924 Turbo

Turbo-versionen av 924, som fanns tillgänglig från och med modellår 1979, överbryggade prestandaskillnaden mellan 924 och 911 SC.

924 Turbos kaross var baserad på 924. Den skilde sig framtill från standardmodellen genom olika luftöppningar:
- Vertikala luftspringor i den främre skyddsplåten som försåg bromsarna och oljekylaren med luft
- Fyra luftöppningar mellan strålkastarna samt en NACA-luftöppning till höger i huven för luftning och ventilation av motorrummet.
924 Turbo hade även en svart bakspoiler på bakluckan. Aluminiumfälgarna med ekerdesign säkrades med fem hjulmuttrar (som standardversionen av 924-modellen) istället för fyra.

Den turboladdade fyrcylindriga radmotorn på 2,0 liter i 924 Turbo utvecklade ursprungligen 170 hk. I modellår 1981 förbättrades motorns verkningsgrad och uteffekten utökades till 177 hk.

Modellversioner

924 Turbo (931) (01/1979–1984)

Kännetecken
Uppfällbara strålkastare // Baklucka i glas med svart PU-bakspoiler // Stötfångare integrerade i karossformen // Främre skyddsplåt med extra vertikala ventilationsöppningar // Frontparti med fyra luftintag med svart galler // NACA-öppning till höger i huven // Sidoblinkers från och med modellår 1981

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer