Porsche 356 C
Porsche 356 C
 

Porsche 356 C

I samband med modellår 1964 ersatte 356 C modellen 356 B. Motorutbudet minskades till tre och tillverkningen av den tidigare varianten på 60 hk upphörde. Istället blev 75 hk-motorn i B 1600 Super instegsmotorn. Toppmotorn i 356 C 2000 GS Carrera hade en effekt på 130 hk.

Visuellt var det mycket liten skillnad mellan C-serien och B-serien. En slående förändring var de modifierade fälgarna med plattare navkapslar utan Porsche-emblemet. Den nya navkapseldesignen var resultatet av att alla 356-modeller nu var utrustade med skivbromsar som standard. B-typen fick även runda ytterbackspeglar.

Den sista Porsche 356 C levererades i maj 1966.

Alla 356-generationer fanns även som öppen version (Cabriolet, Speedster eller Roadster).

Från och med typ 365 A fick särskilt sportiga versioner den extra beteckningen ”Carrera” och drevs av en Fuhrmann-motor.

Denna motor, uppkallad efter formgivaren Ernst Fuhrmann, kännetecknades av fyra överliggande kamaxlar som drevs av koniska kugghjul. Motorn hade även dubbeltändning med två separata fördelare.

Modellversioner

356 C 1600 (1964–1965)

Kännetecken
Platta navkapslar // Logga baktill med tillägget ”90” // Bakluckan något kantig // Ventilationsgaller framför vindrutan // Tanklucka i stänkskärmen höger fram // Skivbromsar Cabriolet: bakrutan i plast kan öppnas med dragkedja

Cabriolet: bakrutan i plast kan öppnas med dragkedja

356 C 1600 SC (1964–1965)

Kännetecken
Upphöjda stötfångare med stötfångarskydd som är tydligt avsmalnande upptill // Välvd vindruta i ett stycke // Platta navkapslar // Logga baktill med tillägget ”90” // Bakluckan något kantig // Ventilationsgaller framför vindrutan // Tanklucka i stänkskärmen höger fram

Cabriolet: bakrutan i plast kan öppnas med dragkedja

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Klassisk prestanda. Moderna bromsegenskaper.

Klassisk prestanda. Moderna bromsegenskaper.

356. Ett nummer som är inspirerande för sportbilsentusiaster. Och för att säkerställa att det förblir så för alla ägare av modell 356 A har Porsche Classic återutgivit bromstrumman specifikt för dessa klassiska bilar. Den komplexa tillverkningen av Porsche Classic-bromstrumman från ett smitt råämne skiljer den från andra reservdelar på marknaden. Resultatet? Porsche-standarder. En investering i trafiksäkerhet som är värd besväret.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer
Porsche Classic-motolja

Porsche Classic-motolja

Porsche Classic-motorolja

20W-50 för 356-, 914- och tidiga 911-modeller
Porsche rekommenderar multigrade-varianten med en viskositet på 20W-50 för alla 356-, 914- och 911-modeller (upp till 2,7 liter). Oavsett om motorn är kall eller varm är denna olja den bästa produkten för att underhålla den...

Läs mer

Det ursprungliga Porsche-emblemet

En viktig och mycket omtyckt detalj från Porsche-klassikerna finns återigen tillgänglig. Efter omfattande efterforskning har experterna på Porsche Classic återskapat det ursprungliga Porsche-emblemet. Det återlanserade emblemet är troget originalet i färg och material och är självklart ”Made in...

Läs mer