718 Spyder
fra kr 1.630.061
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
301 km/h
Toppfart
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Tilbake til begynnelsen
 
Perfectly Irrational.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
En ildsjel. En våghals. Som sikter mot himmelen. 718 Spyder er et utropstegn i en verden full av komma. En roadster ulik noen annen. Uten kompromisser. Uten anger. Uten rasjonelle argumenter.
Denne dynamiske bilen med midtplassert motor bringer frem gledestårer hos alle sportsbilentusiaster. Med lettvektskalesje, 6-sylindret sugemotor, sportsunderstell og stropper som døråpnere har den alt du ikke trenger i hverdagen, men som ditt hjerte begjærer.
Porsche - Frontskjørtet har en markant spoilerleppe og Spyder-logo.
Frontskjørtet har en markant spoilerleppe og Spyder-logo.
Porsches karakteristiske taklinje.
Porsches karakteristiske taklinje.
Porsche - Lett kalesje og aerodynamiske linjer.
Lett kalesje og aerodynamiske linjer.
Porsche - Hekkspoileren og diffusoren er utviklet for fart.
Hekkspoileren og diffusoren er utviklet for fart.

360°-graders oversikt over eksteriøret.

Porsche - En åpen 718 med 4,0-liters selvpustende motor høres vanvittig ut. Ikke minst vanvittig sportslig.
En åpen 718 med 4,0-liters selvpustende motor høres vanvittig ut. Ikke minst vanvittig sportslig.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Porsche - Adaptivt GT sportsunderstell med GT-bremser.
Adaptivt GT sportsunderstell med GT-bremser.
Et interiør som får endorfinnivået til å stige.
Spyder Classic interiørpakke.

360°-graders oversikt over interiøret.

Les mer om 718 Spyder.

Du har fått presentert høydepunktene. Her kan du lese mer.

Porsche - Les mer om 718 Spyder.
Porsche - Aerodynamikk og design
Aerodynamikk og design
Les mer
Aerodynamikk og design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rå kraft og lekre linjer.
Fjelløp har alltid vært en spesiell utfordring med hårnålssvinger og bratte stigninger. Med utviklingen av 718 RS 60 Spyder på begynnelsen av 60-tallet bygde Porsche videre på det vellykkede konseptet med den legendariske 550 Spyder og dens etterfølgere. Nyutviklingen var en lett og smidig bil med lavt tyngdepunkt og midtplassert motor, som bidro til mye spenning i utallige fjell- og langdistanseløp.
Porsche - Frontspoilerleppe, luftinntak og ventilasjonsåpning.
Frontspoilerleppe, luftinntak og ventilasjonsåpning.
Den markante spoilerleppen foran med Spyder-logo reduserer oppdriften foran ved hjelp av ekstra spoilere foran hjulbuene. Det midtplasserte luftinntaket i frontskjørtet leder luften opp gjennom ventilasjonsåpningen foran panseret. De store luftinntakene med gitter sikrer tilstrekkelig kjøling.
Porsche - Aerodynamiske linjer.
Aerodynamiske linjer.
De karakteristiske aerodynamiske linjene på bakparten fremhever formen på de sorte veltebøylene. Dette gir et umiskjennelig utseende som minner om silhuetten til en og annen forgjenger.
Porsche - Hekkspoiler.
Hekkspoiler.
Den markante hekkspoileren mellom de tonede baklyktene heves automatisk fra 120 km/t. Dette øker marktrykket og gir bedre kjørestabilitet.
Porsche - Diffusor og sportseksos.
Diffusor og sportseksos.
Den dynamiske nedre delen av hekken består av diffusoren og sportseksosanlegget. De to sorte eksosrørene er atskilt og skaper den kraftfulle godlyden som nå og da tier fornuften. Den bakre diffusoren skaper en veldig rask luftstrøm under bakre del av understellet og bidrar til å redusere den totale oppdriften med 50 prosent sammenlignet med den forrige modellen. Superbilteknologi som gjør seg gjeldende hvert sekund.
Åpen for alt. Ikke minst kjøreglede.

Den lette, delvis elektriske kalesjen på 718 Spyder kan også åpnes i høy hastighet. Og når du først har åpnet den, vil du neppe lukke den med det første. Kalesjen åpnes og lukkes på en enkel måte og understreker bilens stil, selv når den er lukket.

Film med høydepunkter.

Felger og dekk.

Informasjon om hjul finner du her.

Neste kapittel
Ytelser

Forbruk og utslipp.

718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Ytelser
Les mer
Ytelser
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Seks sylindre, 4,0-liters slagvolum, selvpustende motor.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
En 718 Boxster med 6-sylindret naturlig aspirert boksermotor. Og et slagvolum på 4 liter. Resultatet er en bil som går som et olja lyn.
Porsche - Motor.
Motor.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Boksermotor, 6 sylindre, 4,0-liters slagvolum, maksimalt turtall på 8000 o/min og 420 hk. Maksimalt dreiemoment i kombinasjon med manuell girkasse er 420 Nm ved 5000 til 6800 o/min. I kombinasjon med Porsche dobbelclutch (PDK) er det 430 Nm ved 5500 o/min. 718 Spyder med PDK og aktivert Launch Control sprinter til 100 km/t på bare 3,9 sekunder. Sprinten stopper ikke før bilen når 299 km/t.
Porsche - Integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring.
Integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring.
718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Den 6-sylindrede boksermotoren har direkte drivstoffinnsprøyting (DFI), integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring. En variabel innsugingsmanifold med utskiftbare resonansventiler ventilerer motoren optimalt. Det høres kanskje teknisk og tørt ut, men er egentlig det motsatte.
Porsche - Sportseksos.
Sportseksos.
718 Spyder har en helt spesiell motorlyd. Sportseksosanlegget med to tydelig atskilte sorte eksosrør på hver side av diffusoren leverer imponerende sportsbillyd.
Porsche - Girkasse.Porsche - Girkasse.Porsche - Girkasse.

Girkasse.

6-trinns manuell girkasse.

Dreiemomentet til 718 Spyder oppnås ved hjelp av en presis 6-trinns manuell girkasse med dobbeltmasse svinghjul, utviklet med tanke på optimal kraft. Girspakens bevegelser er raske og korte, mens kjøreopplevelsen er aktiv, intens og ekte. Den dynamiske mellomgassfunksjonen sørger for å holde endorfinnivået oppe.

Porsche dobbelclutch (PDK).

På 718 Spyder er PDK (ekstrautstyr) enda sportsligere. GT-girvelger, korte giringstider, raske og konsise girskift med hendlene på rattet og et sportslig syvendegir legger til rette for fartsfylt giring. Manuell bruk av girvelgeren foregår som i motorsporten – trekk tilbake for å gire opp, skyv forover for å gire ned.

Porsche Torque Vectoring (PTV) inkludert differensialsperre bak.

Kortversjonen: PTV forbedrer kjøredynamikken. Den lange versjonen: Den integrerte mekaniske differensialsperren bak gir bedre veigrep og sideveis dynamikk. Den øker også bilens stabilitet betydelig under vektforflytning i svinger og ved bytte av kjørefelt. Dessuten legges bremsetrykket på innerhjulet av bakakselen når bilen kjører hurtig inn i en sving. Dermed fordeles en større mengde av dreiemomentet til ytterhjulet, slik at bilen bortimot dras inn i svingen. Resultatet er bedre styringsrespons og økt smidighet.

Understell.

GT sportsunderstell.

Adaptivt GT sportsunderstell er konstruert for kjøreglede. Den lette fjærbeinsakselen foran er typisk GT, mens den lette fjærbeinsakselen bak er tilpasset den høye ytelsen til 718 Spyder med ekstra forsterkninger og hjelpefjærer samt spesifikke hjulfester. Kuleledd gir enda mer presis hjulstyring.

Porsche Active Suspension Management (PASM -30 mm).

Den elektroniske dempingen justerer aktivt fjæringen av hvert hjul separat basert på underlag og kjørestil. PASM har to innstillinger: Normal, som balanserer ytelse og komfort, og Sport, der oppsettet er mye fastere.

Dynamiske girkassefester.

Dette elektronisk regulerte systemet minimerer merkbare svingninger og vibrasjon fra hele drivverket, spesielt motoren. Det justerer også dempingen og stivheten avhengig av kjørestil og underlag. Det gir høyere og jevnere drivkraft, økt veigrep og raskere akselerasjon.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM er et automatisk assistansesystem som sørger for god stabilitet selv ved dynamisk kjøring. I tillegg til ABS-bremser omfatter det elektronisk stabilitetskontroll (ESC) og antispinnsystem (TC). Reguleringen skjer svært følsomt og presist, og kan slås helt av i to trinn.

Bremser.

718 Spyder yter alltid maksimalt. Ikke bare når du akselererer fra 0 til 100 eller mer, men også når du bremser ned til 0 igjen. Dette skjer ved hjelp av 6-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium foran og 4-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium bak. De røde kaliperne gir økt stabilitet og raskere respons når du bremser og slipper opp igjen, selv under ekstrem belastning. Komposittbremseskivene foran og bak har en diameter på 380 mm og er perforert og innvendig ventilert. De sørger for høy bremseeffekt selv under ugunstige værforhold.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) er hentet fra motorsporten og leveres som ekstrautstyr. Med spesielt stor bremseskivediameter, 410 mm foran og 390 mm bak, leverer de enda større bremsekraft og konstant bremsetrykk. Den største fordelen med keramiske bremser er den ekstremt lave vekten. Bremseskivene er ca. 50 % lettere enn bremseskiver av støpejern av lignende utforming og størrelse. Bremsekaliperne er som standard gule, og fås også i sort (høyglans).

Ved kjøring på bane kreves ytterligere vedlikehold i tillegg til standard regelmessig vedlikehold.

Neste kapittel
Interiør og infotainment

Forbruk og utslipp.

718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Interiør og infotainment
Les mer
Interiør og infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - En ren og enkel design som ikke distraherer deg fra den dynamiske kjøringen.
En ren og enkel design som ikke distraherer deg fra den dynamiske kjøringen.
Det enkle er ofte det beste. Det gjelder også i sportsbiler. Ingeniørene våre har derfor konsentrert seg om det vesentligste i interiøret i 718 Spyder: føreren og uhemmet kjøreglede.
Porsche - Kombiinstrument.
Kombiinstrument.
Kombiinstrumentet har typisk 718-design med tre runde instrumenter og midtplassert turteller som gir føreren all nødvendig informasjon raskt. Instrumentene har sort bakgrunn med hvite visere og tall. Det samme har den analoge og digitale stoppeklokken til Chrono-pakken på instrumentpanelet. Spyder-logoen er plassert i midten av turtelleren.
Porsche - Dekorlister i bilens farge.
Dekorlister i bilens farge.
Dekorlistene på instrumentpanelet og midtkonsollen er i samme farge som bilen. Race-Tex-interiør med ekstra skinnelementer leveres også. En ekstra flott detalj er dekorlistene på instrumentpanelet som fortsetter på dørene. En interiørpakke med elementer i sort børstet aluminium kan også leveres.
Porsche - Spyder-logo på hodestøttene.
Spyder-logo på hodestøttene.
I kombinasjon med Race-Tex-interiør med ekstra skinnelementer kan dekorative sølvfargede, røde eller gule sømpakker leveres på forespørsel – for å skape ekstra kontraster. Dette inkluderer også Spyder-logoen på hodestøttene, dekorsømmene og dørstroppene.
Porsche - Spyder Classic interiørpakke.
Spyder Classic interiørpakke.
Spyder Classic interiørpakke er inspirert av legendene 718 RSK Spyder og 718 RS 60 Spyder. Fargen bordeauxrød, som på forespørsel også leveres til kalesjen, er kombinert med ekstra elementer i sort Race-Tex, slik vi kjenner det fra motorsporten. Dekorlistene i GT Silver metallic gir en elegant kontrast.

Sportsseter Plus med fast polstring og kraftige sidevanger gir optimal støtte. Seteryggen kan justeres elektronisk, og setets høyde og avstand kan justeres manuelt. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert Spyder-logo.

Adaptive sportsseter Plus har elektrisk 18-veis justering. Setehøyde, setepute- og seteryggvinkel, setedybde, setelengde, fireveis korsryggstøtte samt sidevanger på setepute og seterygg kan justeres separat. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert Spyder-logo.

Bøttesetene er laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP) med karbonvevfinish. Dette gir spesielt god sidestøtte og lav vekt. Setet justeres manuelt i lengden, elektrisk i høyden. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert Spyder-logo.

¹Bilstol til barn kan ikke brukes på bøtteseter.

Porsche Track Precision-appen.

Med PCM og ekstrautstyret navigasjonsmodul inkludert Porsche Connect kan du måle rundetider og kjøredata, lagre og administrere resultatene på telefonen og sammenligne dem med andre førere. Den digitale kjørelæreren hjelper deg å optimalisere bremsepunkter, justere styringen og oppdage kjørefeil. Appen bruker GPS og presise data fra kjørecomputeren. Takket være grafiske analyser og videoanalyse kan du se forbedringspotensialet i hvert millisekund – runde etter runde.

Porsche Connect.

Med Porsche Connect får du nettbaserte tjenester i bilen. Det gir deg tilgang til My Porsche-appen og flere digitale funksjoner i din 718. Finn den beste kjøreruten, synkroniser kontakter og adresser og få tilgang til kalenderen din i PCM. Porsche Connect er din smarte andrepilot som sørger for at du får en unik opplevelse – før, under og etter reisen.

Porsche Communication Management (PCM) og Apple CarPlay.

Med PCM styrer du lyd og kommunikasjon. Det har forberedelse for mobiltelefon, lydtilkoblinger og en 7-tommers berøringsskjerm med høy oppløsning som kan brukes til å betjene mange av bilens funksjoner. I tillegg kan du bruke flere Car Connect-tjenester, som blant annet kan hjelpe deg å finne bilens posisjon med smarttelefonen. Med Apple CarPlay kan du koble din iPhone til bilen og styre apper ved hjelp av PCM-skjermen og stemmeassistenten Siri. Du kan også velge bortfall av lyd- og kommunikasjonssystemet, hvis du foretrekker det. Når veien er målet, trenger du ikke navigasjonssystem.

Navigasjon inkl. Porsche Connect.

Med trafikkinformasjon i sanntid kjører du alltid den raskeste ruten. Nettbasert navigasjon inngår i navigasjons- og infotainmenttjenestene. Fordelen med nettbasert navigasjon er tilgang til kartmateriale som oppdateres daglig, og trafikkmeldinger i sanntid. Ruteplanlegging via Porsche Communication Management (PCM) krever imidlertid ikke dataforbindelse og er alltid tilgjengelig.¹

¹Porsche Connect-tjenester kan brukes gratis en viss periode. Dette avhenger av tjenestepakke og land, men perioden skal ikke være kortere enn tre måneder. Det er ikke sikkert at alle Porsche Connect-tjenester eller enkelttjenester er tilgjengelige i alle land. Veihjelps- og nødanropstjenestene i enkelte modeller er tilgjengelige i utvalgte land i ti år etter produksjonsdato. Tilgjengeligheten avhenger også av bilens spesifikasjoner i det enkelte landet. Et innebygd SIM-kort for datatrafikk, som kan brukes til utvalgte Porsche Connect-tjenester, er inkludert i prisen. For bruk av trådløssone og andre Porsche Connect-tjenester som ikke er inkludert i det integrerte SIM-kortet, for eksempel musikkstrømming, kan det i noen land kjøpes datapakker fra Porsche Connect Store. Du kan også bruke ditt eget SIM-kort. Hvis du vil ha mer informasjon om gratisperioder, priser og tilgjengelighet for enkelttjenester i ditt land, kan du se under Tilgjengelighet i Porsche Connect-butikken på www.porsche.com/connect-store, eller du kan ta kontakt med en Porsche-forhandler.

Porsche - Les mer om Connect-tjenestene.

Les mer om Connect-tjenestene.

Neste kapittel
Modeller og data

Forbruk og utslipp.

718 Spyder (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km

Bygg din 718 Spyder.

Valgt
718 Spyder
Porsche 718 Spyder
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
fra kr 1.630.061
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
301 km/h
Toppfart
718 Spyder
fra kr 1.630.061
Pris
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
301 km/h
Toppfart
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Høyde
1.258 mm
Bredde
1.801 mm
Lengde
4.430 mm
Akselavstand
2.484 mm
Tekniske data

Boring 102,0 mm
Slaglengde 81,5 mm
Slagvolum 3 995 cm³
Effekt (kW) 309 kW
Effekt (Hk) 420 HK
Ved turtall 7 600 1/min
Maks dreiemoment (Manuell girkasse) 420 Nm
Maks dreiemoment (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 430 Nm
Ved turtall (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 5 500 1/min
Ved turtall (Manuell girkasse) 5 000 - 6 800 1/min

Toppfart (Manuell girkasse) 301 km/h
Toppfart (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 300 km/h
0 - 100 km/h (Manuell girkasse) 4,4 s
0 - 100 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 3,9 s
0 - 160 km/h (Manuell girkasse) 9,0 s
0 - 160 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 8,5 s
0 - 200 km/h (Manuell girkasse) 13,8 s
0 - 200 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 13,4 s
80-120 km/h i 5. gir (Manuell girkasse) 6,0 s
80-120 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 2,5 s

Lengde 4 430 mm
Bredde 1 801 mm
Bredde inkludert speil 1 994 mm
Høyde 1 258 mm
Akselavstand 2 484 mm
Egenvekt (Manuell girkasse) 1 420 kg
Egenvekt (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 1 450 kg
Tillatt totalvekt (Manuell girkasse) 1 720 kg
Tillatt totalvekt (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 1 750 kg
Tillatt nyttelast 300 kg

Bagasjeromsvolum foran 150 l
Bagasjeromsvolum 120 l
Drivstofftank 64 l

Forbruk lav (Manuell girkasse) 17,5 - 17,5 l/100 km
Forbruk lav (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 16,8 - 16,8 l/100 km
Forbruk medium (Manuell girkasse) 11,0 - 11,0 l/100 km
Forbruk medium (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,7 - 10,7 l/100 km
Forbruk høy (Manuell girkasse) 9,3 - 9,3 l/100 km
Forbruk høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 9,1 - 9,1 l/100 km
Forbruk ekstra høy (Manuell girkasse) 10,3 - 10,3 l/100 km
Forbruk ekstra høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 9,7 - 9,7 l/100 km
Forbruk kombinert (Manuell girkasse) 11,1 - 11,1 l/100 km
Forbruk kombinert (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-utslipp lav (Manuell girkasse) 397 - 397 g/km
CO2-utslipp lav (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 382 - 382 g/km
CO2-utslipp medium (Manuell girkasse) 249 - 249 g/km
CO2-utslipp medium (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 242 - 242 g/km
CO2-utslipp høy (Manuell girkasse) 210 - 210 g/km
CO2-utslipp høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 207 - 207 g/km
CO2-utslipp ekstra høy (Manuell girkasse) 233 - 233 g/km
CO2-utslipp ekstra høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 220 - 220 g/km
CO2-utslipp kombinert (Manuell girkasse) 251 - 251 g/km
CO2-utslipp kombinert (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 242 - 242 g/km

NOx-utslipp (Manuell girkasse) 16,9 mg/km
NOx-utslipp (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,9 mg/km

Manuell girkasse fra kr 1.630.061
Porsche Doppelkupplung (PDK)
Porsche - Individualisering og siste finish.

Individualisering og siste finish.

Hos Porsche Exclusive Manufaktur kan du velge blant mange innvendige og utvendige detaljer som bidrar til sette et personlig preg på bilen din. Slik at den blir akkurat slik du vil ha den.

Neste steg.