718 Cayman GT4
fra kr 1.665.061
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
304 km/h
Toppfart
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Tilbake til begynnelsen
718 Cayman GT4
Car Configurator
 
Perfectly Irrational.
Skillet mellom genialitet og galskap kan noen ganger være hårfint. Andre ganger er det skarpt som et barberblad.
718 Cayman GT4 er den perfekte sportsbilen for den som liker å teste grenser. For den som ikke spør «hvorfor», men «hvorfor ikke». For den som liker å ha det gøy og heller vil sitte i et sportssete fremfor en lenestol.
Porsche - Aerodynamisk frontskjørt med markant spoilerleppe og GT4-logo.
Aerodynamisk frontskjørt med markant spoilerleppe og GT4-logo.
Porsche - Luftinntak på sidene med sideblades og preget GT4-logo.
Luftinntak på sidene med sideblades og preget GT4-logo.
Porsche - Imponerende spoiler med integrerte sideblades.
Imponerende spoiler med integrerte sideblades.
Porsche - Sportslig hekkskjørt med diffusor.
Sportslig hekkskjørt med diffusor.

360°-graders oversikt over eksteriøret.

Porsche - Teknisk sett er det bare en motor. Men prøv å si det til endorfinene dine.
Teknisk sett er det bare en motor. Men prøv å si det til endorfinene dine.
Porsche - Adaptivt GT sportsunderstell med GT-bremser.
Adaptivt GT sportsunderstell med GT-bremser.
Porsche - Interiøret er redusert til det viktigste.
Interiøret er redusert til det viktigste.
Porsche - Stroppen som erstatter døråpneren, er inspirert av motorsporten.
Stroppen som erstatter døråpneren, er inspirert av motorsporten.

360°-graders oversikt over interiøret.

Les mer om 718 Cayman GT4.

Hittil har du fått en oversikt over høydepunktene. Her finner du mer informasjon.

Porsche - Les mer om 718 Cayman GT4.
Porsche - Aerodynamikk og design
Aerodynamikk og design
Les mer
Aerodynamikk og design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Når vinden ikke bare blåser, men uler.
Ett blikk på 718 Cayman GT4 avslører at luftmotstanden er sjanseløs, selv når det brygger opp til storm.
Porsche - Tydelig definert frontskjørt.
Tydelig definert frontskjørt.
Den markante spoilerleppen foran og ekstra spoilere foran hjulbuene bidrar til god aerodynamikk. Det midtplasserte luftinntaket i frontskjørtet leder luften opp gjennom ventilasjonsåpningen foran panseret. Til og med undersiden av spoilerleppen foran er aerodynamisk optimert. Den spesielle profilen – som minner over overflaten på en golfball – sørger for at luftmotstanden er så lav som mulig.
Porsche - Luftinntak på sidene.
Luftinntak på sidene.
Luftinntakene på sidene bak dørene er et annet eksempel på ytelsesorientert design: sideblades, med preget GT4-logo, skaper ekstra dynamisk trykk. Det gir bedre tilførsel av luft og mer effektiv kjøling av motoren.
Porsche - Spoiler med integrerte sideblades.
Spoiler med integrerte sideblades.
Den faste spoileren, i én del, har integrerte sideblades og støtter av aluminium – lett gjenkjennelig fra motorsporten. Den sikrer at bakakselen presses mot bakken og gir suverent veigrep.
Porsche - Hekkskjørt med diffusor.
Hekkskjørt med diffusor.
Diffusoren mellom de to sorte eksosrørene til det sportseksosanlegget er et godt eksempel på superbilteknologi. Den sikrer veldig rask luftstrøm under bilen og dermed kraftigere vakuum. Det gir 40 % bedre marktrykk enn på forgjengermodellen.

Film med høydepunkter.

Felger og dekk.

Informasjon om hjul finner du her.

Neste kapittel
Ytelser

Forbruk og utslipp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Ytelser
Les mer
Ytelser
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Seks sylindre, 4,0-liters slagvolum, selvpustende motor.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Midtmontert, selvpustende boksermotor. 4,0-liters slagvolum. Seks sylindre. 420 hk. Det høres vanvittig ut. Og det er det også. Motoren genererer hele 420 hk fra et slagvolum på 4,0 liter. Det maksimale turtallet er 8000 o/min. Med manuell girkasse nås det maksimale dreiemomentet på 420 Nm mellom 5000 og 6800 o/min.
Porsche - Fra 0 til 100 på 3,9 sekunder.
Fra 0 til 100 på 3,9 sekunder.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Med Porsche dobbelclutch (PDK) er det maksimale dreiemomentet på 430 Nm tilgjengelig ved 5500 o/min. Med PDK og aktivert Launch Control spurter 718 Cayman GT4 fra null til hundre på bare 3,9 sekunder. Topphastigheten er over 300 km/t.
Porsche - Integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring.
Integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Den 6-sylindrede boksermotoren har direkte drivstoffinnsprøyting (DFI), integrert tørrsumpsmøring og adaptiv sylinderstyring. En variabel innsugingsmanifold med utskiftbare resonansventiler ventilerer motoren optimalt. Det høres kanskje teknisk og tørt ut, men er egentlig det motsatte.
Porsche - Lyden av 718 Cayman GT4 taler for seg selv.
Lyden av 718 Cayman GT4 taler for seg selv.
Sportseksosanlegget med to tydelig atskilte sorte eksosrør på hver side av diffusoren leverer en imponerende sportsbillyd.
Porsche - Girkasse.Porsche - Girkasse.Porsche - Girkasse.

Girkasse.

6-trinns manuell girkasse.

Den presise 6-trinns manuelle girkassen har dobbeltmasse svinghjul og optimalt justert girutveksling som overfører motorens krefter direkte til veien. Dette gir også en utpreget sportslig kjøreopplevelse. Krapp sving forut – gir ned, lang rett strekning – gir opp. Det er i dine hender, i ordets retteste forstand. Dette er ytelse som ikke bare måles i tall, men også i mengde kjøreglede. Den dynamiske mellomgassfunksjonen sørger dessuten for å holde endorfinnivået oppe.

Porsche dobbelclutch (PDK).

På 718 Cayman GT4 er PDK (ekstrautstyr) enda sportsligere. GT-girvelger, korte giringstider, raske og konsise girskift med hendlene på rattet og et sportslig syvendegir legger til rette for fart og spenning – også på bane. Manuell bruk av girvelgeren foregår som i motorsporten – trekk tilbake for å gire opp, skyv forover for å gire ned.

Porsche Torque Vectoring (PTV) inkludert differensialsperre bak.

Kortversjonen: PTV forbedrer kjøredynamikken. Den lange versjonen: Den integrerte mekaniske differensialsperren bak gir bedre veigrep og sideveis dynamikk. Den øker også bilens stabilitet betydelig under vektforflytning i svinger og ved bytte av kjørefelt. Dessuten legges bremsetrykket på innerhjulet av bakakselen når bilen kjører hurtig inn i en sving. Dermed fordeles en større mengde av dreiemomentet til ytterhjulet, slik at bilen bortimot dras inn i svingen. Resultatet er bedre styringsrespons og økt smidighet.

Understell.

GT sportsunderstell.

Den lette fjærbeinsakselen foran er typisk GT, mens den lette fjærbeinsakselen bak er tilpasset den høye ytelsen til 718 Cayman GT4 med ekstra forsterkninger og hjelpefjærer samt spesifikke hjulfester. Kuleledd gir enda mer presis hjulstyring. Høyde, camber, spissing og stabilisatorer kan justeres separat for banen.

Porsche Active Suspension Management (PASM -30 mm).

Den elektroniske dempingen justerer aktivt fjæringen av hvert hjul separat basert på underlag og kjørestil. PASM har to innstillinger: Normal, som balanserer ytelse og komfort, og Sport, der oppsettet er mye fastere.

Dynamiske girkassefester.

Dette elektronisk regulerte systemet minimerer merkbare svingninger og vibrasjon fra hele drivverket, spesielt motoren. Det justerer også dempingen og stivheten avhengig av kjørestil og underlag. Det gir høyere og jevnere drivkraft, økt veigrep og raskere akselerasjon.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM er et automatisk assistansesystem som sørger for god stabilitet selv ved dynamisk kjøring. I tillegg til ABS-bremser omfatter det elektronisk stabilitetskontroll (ESC) og antispinnsystem (TC). Reguleringen skjer svært følsomt og presist, og kan slås helt av i to trinn.

Bremser.

718 Cayman GT4 yter alltid maksimalt. Ikke bare når du akselererer fra 0 til 100 eller mer, men også når du bremser ned til 0 igjen. Dette skjer ved hjelp av 6-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium foran og 4-stemplers faste monoblokk-kalipere i aluminium bak. De røde kaliperne gir økt stabilitet og raskere respons når du bremser og slipper opp igjen, selv under ekstrem belastning. Komposittbremseskivene foran og bak har en diameter på 380 mm og er perforert og innvendig ventilert. De sørger for høy bremseeffekt selv under ugunstige værforhold.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) er hentet fra motorsporten og leveres som ekstrautstyr. Med spesielt stor bremseskivediameter, 410 mm foran og 390 mm bak, leverer de enda større bremsekraft og konstant bremsetrykk. Den største fordelen med keramiske bremser er den ekstremt lave vekten. Bremseskivene er ca. 50 % lettere enn bremseskiver av støpejern av lignende utforming og størrelse. Bremsekaliperne er som standard gule, og fås også i sort (høyglans).

Ved kjøring på bane kreves ytterligere vedlikehold i tillegg til standard regelmessig vedlikehold.

Neste kapittel
Interiør og infotainment

Forbruk og utslipp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Interiør og infotainment
Les mer
Interiør og infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Interiøret er sportslig elegant.
Interiøret er sportslig elegant.
Interiøret i 718 Cayman GT4 er designet for høy komfort når du kjører sportslig. Du har alt lett tilgjengelig og får raskt oversikt over viktig informasjon. Interiøret er redusert til det vesentligste – og eksepsjonell kjøreglede. Detaljene og materialene er også hentet fra motorsporten. Sportsseter Plus med kraftige sidevanger gir god stabilitet, mens stoffet Race-Tex gir godt feste.
Porsche - Kombiinstrument og GT-sportsratt.
Kombiinstrument og GT-sportsratt.
Kombiinstrumentet med tre runde instrumenter og midtplassert turteller er typisk for 718. De gule viserne er typisk for GT. GT-sportsrattet som er trukket i Race-Tex, har sentermerke og sorte eiker. GT4-logoen er plassert i midten av den titanfargede turtelleren.
Porsche - Motorsportelementer i interiøret.
Motorsportelementer i interiøret.
Dekorsømmene, GT4-logoen på hodestøttene og stroppene som erstatter døråpnerne, er sølvfargede. Stroppene er hentet fra motorsporten og fremhever det sportslige preget til GT4. Det samme gjør dekorlistene i børstet aluminium.
Race-Tex-interiør med ekstra skinnelementer leveres også. Dette kan inkludere dekorsømmer og dørstropper i kontrastfargen rød eller gul. Sikkerhetsbeltene kan også leveres i matchende farger.
Porsche - Clubsport-pakke.
Clubsport-pakke.
Clubsport-pakken gir ekstra beskyttelse på bane med komponenter som er hentet fra motorsporten. Pakken består av veltebur i sortlakkert stål som er boltet fast til karosseriet bak forsetene, og en monteringsklar sekspunkts racingsele for førersetet, inkludert skulderbelte konstruert for bruk med eller uten HANS®-sikkerhetssystem (Head And Neck Support, hode- og nakkestøtte). Pakken inkluderer også et brannslukningsapparat med holder.

Sportsseter Plus i 718 Cayman GT4 har fast polstring og kraftige sidevanger som gir optimal støtte. Seteryggen kan justeres elektronisk, og setets høyde og avstand kan justeres manuelt. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert GT4-logo.

Adaptive sportsseter Plus har elektrisk 18-veis justering av setehøyde, setevinkel, seteryggvinkel, setedybde, setelengde og fireveis korsryggstøtte. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert GT4-logo.

Bøttesetene er laget av karbonfiberforsterket plast (CFRP) med karbonvevfinish. Dette gir spesielt god sidestøtte og lav vekt. Setet justeres manuelt i lengden, elektrisk i høyden. Setets midtparti er trukket i Race-Tex, og hodestøttene har brodert GT4-logo.

¹Bilstol til barn kan ikke brukes på bøtteseter.

Porsche - Chrono-pakke inkludert forberedelse for måling av rundetider.
Chrono-pakke inkludert forberedelse for måling av rundetider.
I tillegg til den analoge og digitale stoppeklokken på instrumentpanelet har Chrono-pakken (ekstrautstyr) en annen funksjon, nemlig Porsche Communication Management (PCM) som viser, lagrer og evaluerer rundetider. Føreren kan bruke den til å måle tid og distanse for hver enkelt runde og antall fullførte runder. Det er også mulig å se den raskeste runden. Alle kjørte distanser kan registreres og referansetider kan defineres.
Porsche Track Precision-appen.¹

Med PCM og ekstrautstyret navigasjonsmodul inkludert Porsche Connect kan du måle rundetider og kjøredata, lagre og administrere resultatene på telefonen og sammenligne dem med andre førere. Den digitale kjørelæreren hjelper deg å optimalisere bremsepunkter, justere styringen og oppdage kjørefeil. Appen bruker GPS og presise data fra kjørecomputeren. Takket være grafiske analyser og videoanalyse kan du se forbedringspotensialet i hvert millisekund – runde etter runde.

¹Bruk av appen er kun tillatt på privat område. Bruk av dette produktet (spesielt videoopptaksfunksjonen) kan i enkelte land eller på enkelte arrangementer være forbudt i henhold til lover eller forskrifter. Før du bruker dette produktet, må du kontrollere at dette er tillatt i henhold til lokale lover og forskrifter.

Porsche Connect.

Med Porsche Connect får du nettbaserte tjenester i bilen. Det gir deg tilgang til My Porsche-appen og flere digitale funksjoner i din 718. Finn den beste kjøreruten, synkroniser kontakter og adresser og få tilgang til kalenderen din i PCM. Porsche Connect er din smarte andrepilot som sørger for at du får en unik opplevelse – før, under og etter reisen.

Porsche Communication Management (PCM) og Apple CarPlay.

Med PCM styrer du lyd og kommunikasjon. Det har forberedelse for mobiltelefon, lydtilkoblinger og en 7-tommers berøringsskjerm med høy oppløsning som kan brukes til å betjene mange av bilens funksjoner. I tillegg kan du bruke flere Car Connect-tjenester, som blant annet kan hjelpe deg å finne bilens posisjon med smarttelefonen. Med Apple CarPlay kan du koble din iPhone til bilen og styre apper ved hjelp av PCM-skjermen og stemmeassistenten Siri. Du kan også velge bortfall av lyd- og kommunikasjonssystemet, hvis du foretrekker det. Når veien er målet, trenger du ikke navigasjonssystem.

Navigasjon inkl. Porsche Connect.

Med trafikkinformasjon i sanntid kjører du alltid den raskeste ruten. Nettbasert navigasjon inngår i navigasjons- og infotainmenttjenestene. Fordelen med nettbasert navigasjon er tilgang til kartmateriale som oppdateres daglig, og trafikkmeldinger i sanntid. Ruteplanlegging via Porsche Communication Management (PCM) krever imidlertid ikke dataforbindelse og er alltid tilgjengelig.¹

¹Porsche Connect-tjenester kan brukes gratis en viss periode. Dette avhenger av tjenestepakke og land, men perioden skal ikke være kortere enn tre måneder. Det er ikke sikkert at alle Porsche Connect-tjenester eller enkelttjenester er tilgjengelige i alle land. Veihjelps- og nødanropstjenestene i enkelte modeller er tilgjengelige i utvalgte land i ti år etter produksjonsdato. Tilgjengeligheten avhenger også av bilens spesifikasjoner i det enkelte landet. I tillegg er et innebygd SIM-kort for datatrafikk, som kan brukes til utvalgte Porsche Connect-tjenester, inkludert i prisen i noen land. For bruk av trådløssone og andre Porsche Connect-tjenester som ikke er inkludert i det integrerte SIM-kortet, for eksempel musikkstrømming, kan det i disse landene kjøpes datapakker fra Porsche Connect Store. Du kan også bruke ditt eget SIM-kort. Hvis du vil ha mer informasjon om gratisperioder, priser og tilgjengelighet for enkelttjenester i ditt land, kan du se under Tilgjengelighet i Porsche Connect-butikken på www.porsche.com/connect-store, eller du kan ta kontakt med en Porsche-forhandler.

Porsche - Les mer om Connect-tjenestene.

Les mer om Connect-tjenestene.

Neste kapittel
Motorsport

Forbruk og utslipp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Motorsport
Les mer
Motorsport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Vårt oppdrag er å oppfylle din drøm.
Vårt oppdrag er å oppfylle din drøm.
Vi har vært en del av motorsporten helt siden starten. Ikke fordi vi må. Men fordi vi rett og slett ikke kan forestille oss noe annet. Igjen og igjen saumfarer vi alle ideer, all teknologi og alle detaljer på testbenken. Innen motorsport utvikles det ideer som testes og prøves ut under de tøffeste forhold, til de ikke bare er egnet for seier på banen, men også for veien.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.
718 Cayman GT4 Clubsport.
Dette er selve oppskriften på uforglemmelige kjøreopplevelser. Hver eneste detalj på den nye 718 Cayman GT4 Clubsport står for rendyrket motorsport. Den er like godt egnet for banedager og sprintløp som for lange kjøreturer.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.

718 Cayman GT4 Clubsport.

Neste kapittel
Modeller og data

Forbruk og utslipp.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km

Bygg din 718 Cayman GT4.

Valgt
718 Cayman GT4
Porsche 718 Cayman GT4
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
fra kr 1.665.061
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
304 km/h
Toppfart
718 Cayman GT4
fra kr 1.665.061
Pris
309 kW/420 Hk
Effekt (kW)/Effekt (Hk)
4,4 s
0 - 100 km/h
304 km/h
Toppfart
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Høyde
1.269 mm
Bredde
1.801 mm
Lengde
4.456 mm
Akselavstand
2.484 mm
Tekniske data

Boring 102,0 mm
Slaglengde 81,5 mm
Slagvolum 3 995 cm³
Effekt (kW) 309 kW
Effekt (Hk) 420 HK
Ved turtall 7 600 1/min
Maks dreiemoment (Manuell girkasse) 420 Nm
Maks dreiemoment (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 430 Nm
Ved turtall (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 5 500 1/min
Ved turtall (Manuell girkasse) 5 000 - 6 800 1/min

Toppfart (Manuell girkasse) 304 km/h
Toppfart (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 302 km/h
0 - 100 km/h (Manuell girkasse) 4,4 s
0 - 100 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 3,9 s
0 - 160 km/h (Manuell girkasse) 9,0 s
0 - 160 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 8,5 s
0 - 200 km/h (Manuell girkasse) 13,8 s
0 - 200 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 13,4 s
80-120 km/h i 5. gir (Manuell girkasse) 6,0 s
80-120 km/h (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 2,5 s

Lengde 4 456 mm
Bredde 1 801 mm
Bredde inkludert speil 1 994 mm
Høyde 1 269 mm
Akselavstand 2 484 mm
Egenvekt (Manuell girkasse) 1 420 kg
Egenvekt (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 1 450 kg
Tillatt totalvekt (Manuell girkasse) 1 750 kg
Tillatt totalvekt (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 1 780 kg
Tillatt nyttelast 330 kg

Bagasjeromsvolum foran 150 l
Bagasjeromsvolum bak framsetene 182 l
Bagasjeromsvolum bak framsetene opp til taket 270 l
Drivstofftank 64 l

Forbruk lav (Manuell girkasse) 17,5 - 17,5 l/100 km
Forbruk lav (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 16,8 - 16,8 l/100 km
Forbruk medium (Manuell girkasse) 11,0 - 11,0 l/100 km
Forbruk medium (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,7 - 10,7 l/100 km
Forbruk høy (Manuell girkasse) 9,3 - 9,3 l/100 km
Forbruk høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 9,1 - 9,1 l/100 km
Forbruk ekstra høy (Manuell girkasse) 10,3 - 10,3 l/100 km
Forbruk ekstra høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 9,7 - 9,7 l/100 km
Forbruk kombinert (Manuell girkasse) 11,1 - 11,1 l/100 km
Forbruk kombinert (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-utslipp lav (Manuell girkasse) 397 - 397 g/km
CO2-utslipp lav (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 382 - 382 g/km
CO2-utslipp medium (Manuell girkasse) 249 - 249 g/km
CO2-utslipp medium (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 242 - 242 g/km
CO2-utslipp høy (Manuell girkasse) 210 - 210 g/km
CO2-utslipp høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 207 - 207 g/km
CO2-utslipp ekstra høy (Manuell girkasse) 233 - 233 g/km
CO2-utslipp ekstra høy (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 220 - 220 g/km
CO2-utslipp kombinert (Manuell girkasse) 251 - 251 g/km
CO2-utslipp kombinert (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 242 - 242 g/km

NOx-utslipp (Manuell girkasse) 16,9 mg/km
NOx-utslipp (Porsche Doppelkupplung (PDK)) 10,9 mg/km

Manuell girkasse fra kr 1.665.061
Porsche Doppelkupplung (PDK)
Porsche - Individualisering og siste finish.

Individualisering og siste finish.

Hos Porsche Exclusive Manufaktur kan du velge blant mange innvendige og utvendige detaljer som bidrar til sette et personlig preg på bilen din. Slik at den blir akkurat slik du vil ha den.

Neste steg.