Porsche - Mission X. - Morgendagens oppfordring.
Mission X.
Morgendagens oppfordring.
Mission X
 

Et visjonært blikk inn fremtidens hyperbil.

Porsche - Mission XPorsche - Mission XPorsche - Mission X

Kompromissløst Porsche.

Mange Porsche-biler har skapt historie. Mission X er i ferd med å definere fremtiden – den spektakulære nytolkningen av en lett hyperbil med Le-Mans-dører og høytytende elektrisk framdrift er en nyskapende fremtidsvisjon. I likhet med fortidens ikoniske sportsbiler – 959, Carrera GT og 918 Spyder – vil Mission X sette nye standarder for utviklingen av futuristiske bilkonsepter og tolke karakteristiske Porsche-elementer på nytt. Motorsport-DNA er umiskjennelig, akkurat som forpliktelsen til maksimal e-ytelse. Mission X er vår visjon om å være den raskeste bilen på Nürburgrings berømte Nordschleife-runde. Dette er basert på et 1:1 kraft/vekt-forhold, høytytende elektrisk drift og ekstreme verdier for nedadrettet vertikalkraft.

Høydepunkter ved Mission X.

Porsche - Lett glasskuppel med eksoskjelett.
Lett glasskuppel med eksoskjelett.
Som en flycockpit: en lett glasskuppel med eksoskjelett i karbon omslutter begge passasjerene. Daytona-frontruten er et annet fremtredende element: den ga historiske racerbiler økt synlighet rundt skarpe svinger, og det gir Mission X en enda mer åpen romfølelse.
Porsche - Systematisk lettvektsstruktur.
Systematisk lettvektsstruktur.
Lettvektsdesign av ypperste klasse: Mission X er inspirert av arkitektoniske støttestrukturer, og inneholder ikke et eneste overflødig gram vekt.
Porsche - Ikonisk lyssignatur.
Ikonisk lyssignatur.
Følger i sporet etter tidligere motorsportsbiler: den karakteristiske firepunkts lyssignaturen til frontlyktene har blitt tolket på nytt og arrangert vertikalt.
Porsche - Fremtidens kjøreopplevelse.
Fremtidens kjøreopplevelse.
Morgendagens kjøreopplevelse: interiøret er utformet med fokus på sjåføren ned til minste detalj – helt fra de individuelt tilpassede seteskallene til det førerfokuserte buede displayet og fargekonseptet.


The Call of Tomorrow.

Morgendagens designvisjon.

Flatt karosseri, skulpturert styling, lukket design – det utvendige designet til Mission X er både nyskapende og særpreget Porsche. Fra den lette strukturen og dørene i Le-Mans-stil til de integrerte, adaptive vingene.

Karbon og lakk i perfekt harmoni.

«Rocket Metallic»: dette er karosserifargen til Mission X. Den brune nyanse blir mørkere avhengig av synsvinkelen. I kombinasjon med dette: karbonoverflater lakkert i Rocket Metallic-farge (silkematt). Dette sikrer en homogen overgang fra eksteriøret til interiøret, og understreker det futuristiske, sporty designet.

Vertikal firepunkts lyssignatur.

Skinner et lys på fremtiden: de vertikale firepunkts frontlyktene er direkte koblet til den lette strukturen. Den gjennomsiktige lyslisten bak er ikke integrert i karosseriet, men er festet til en bronse- og gullfarget støttestruktur.

Pulserende lading.

Lader fremtiden: i tillegg til frontlyktene, blinker også belysningen på støttestrukturen under lading, sammen med bokstaven «E» i Porsche Mission X bak. I interiøret blinker LED-lysstripene i seteskallene og Start/Stopp-knappen synkront med hverandre – alt i hvitt. Et fascinerende syn som ikke varer lenge – takket være det nye høyspentbatteriet tilbyr Mission X en unik ladeopplevelse.

Dører i Le-Mans-stil.

Racingdrama: dørene i Le-Mans-stil som åpner oppover foran, er festet til A-stolpen og taket og gir enkel tilgang til bilen. Dette dørkonseptet ble også brukt i den ikoniske Porsche 917. Mission X har også sidevinduer integrert i dørene i Le-Mans-stil.

Adaptiv vinge.

Maksimal nedadrettet vertikalkraft sørger for fremdrift: den adaptive, uttrekkbare vingen ved siden av støttestrukturen til baklyktene sikrer optimal nedadrettet vertikalkraft. Sammen med det avstemte understellet og målrettet luftstrøm, genererer Mission X ekstrem nedadrettet vertikalkraft, godt over nivået til 911 GT3 RS.

Porsche - Fokus på det som virkelig betyr noe: Deg.
Fokus på det som virkelig betyr noe: Deg.
Personlig tilpassede seteskall, førerorienterte skjermer, justerbare chassiskontrollsystemer: inni Mission X dreier alt seg om sjåføren. Hvis ønskelig, kan kjøreopplevelsen også deles med verden ved å trykke på en knapp.

Det perfekte setet.

Tilpasset sjåføren via skanninger og integrert i det helsveiste karosseriet: CFRP-seteskallene med tilpasset trekk, sekspunktsbelte og integrert LED-lyslist. Førersetet i Kalahari Grey skiller seg også klart fra passasjersetet i kontrastfargen Andaluz Brown. Et asymmetrisk design som bevisst setter sjåføren i fokus.

Ytelse etter mål.

Optimal ergonomi for raske rundetider: skinnputene på setene til Mission X er individuelt tilpasset sjåføren. Om ønskelig kan topputen tas av når det kjøres med hjelm. Pedalene kan også justeres ved behov. En skala i fotbrønnområdet sikrer optimal samhandling.

Sjåførorienterte skjermer.

Klart fokus: midtskjerm, buet display og digitale sidespeil er installert med føreren i tankene. I tillegg er alle viktige kontroller plassert på sjåførens aksel. Også integrert i Mission X: en Track Mode-visning som tydelig viser alle viktige ytelsesdata.

Optimal koordinasjon.

Perfekte forhold – for dine forhold: fire ekstra modusbrytere på det motorsportinspirerte rattet med skinngrep som er åpent øverst lar føreren tilpasse chassiskontrollsystemene. Synlig teknologi: takket være det konsekvente lette designet, har Mission X en synlig rattstamme som gjør at de tekniske komponentene kan sees.

Delte følelser.

Et trykk på en knapp på flerbrukskontrolleren er alt som skal til: seks kameraer gjør baneopplevelsen levende og synlig for alle. Tre utvendige og tre innvendige kameraer registrerer banen, sjåføren og passasjeren. Det lages automatisk en highlight-video, som kan deles direkte på sosiale medier.

Porsche Design stoppeklokke.

Til tross for fokus på sjåføren i Mission X, er det også mye å glede seg over på passasjersiden. Et bajonettlåsesystem er integrert i dashbordet, og der kan det festes en Porsche Design klokkemodul. Stoppeklokken kombinerer digital reise- og kjøretøyinformasjon med en analog stoppeklokke. Dette sikrer at passasjeren også til enhver tid kan holde styr på all den viktigste informasjonen.