Porsche - Reparatie & Schadeherstel

Reparatie & Schadeherstel

Schade: snel een vakkundig verholpen

Bij schade is slechts één ding belangrijk: het perfect verhelpen ervan. Alle Nederlandse Porsche Centra zijn ook gecertificeerde schadeherstelbedrijven of ze werken samen met een door Porsche erkend herstelbedrijf. Ze hebben letterlijk alles in huis om een Porsche weer als nieuw te maken.

Vakmanschap

Bij de Porsche Centra en de door Porsche erkende schadeherstelbedrijven werken reparatietechnici die door Porsche zijn opgeleid. Daarbij hebben ze de beschikking over gespecialiseerde gereedschappen en (meet)apparatuur. Uiteraard voeren ze schadeherstel uit volgens de strenge richtlijnen van de fabriek en maken ze daarbij gebruik van originele onderdelen.

Het belang van kalibratie

Moderne Porsches beschikken over assistentiesystemen die gebruik maken van camera’s en gevoelige sensoren. Uiteraard zorgen de technici van Porsche ervoor dat deze systemen indien nodig opnieuw worden gekalibreerd. Zo blijft ook de werking zo goed als nieuw.

Gegarandeerd goed gerepareerd

Als een reparatie door een Porsche Centrum of door een door Porsche erkend schadeherstelbedijf is uitgevoerd, blijven eventuele fabrieksgaranties van kracht. Ook de reparatie zelf is gegarandeerd.

Glasreparatie

Een sterretje in uw ruit kan grote gevolgen hebben. Met glasreparatie voorkomt u dat de barsten zich uitbreiden. Wij vertellen u graag welke types steenslag we kunnen herstellen en uiteraard zijn we u ook graag van dienst met uw verzekeringsclaim.

Vooruitzien
Een sterretje in uw ruit kan uitgroeien tot een barst. Hierdoor kan vervanging van de ruit nodig zijn. Met onze vakkundige glasreparatie bent u dit voor. Onze glasschadespecialisten maken gebruik van de modernste technieken voor een perfect resultaat. U ziet niet of nauwelijks terug waar het sterretje zat.

Lakreparatie

Een krasje of een deukje is nooit leuk. De specialisten van Porsche zorgen voor vakkundig herstel. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk alleen de beschadigde plek te behandelen. Dit scheelt tijd en kosten.

PCM Repair

Het Porsche Communication Management (PCM) wordt veel gebruikt. Dat kan gebruikssporen of zelfs kleine schades opleveren. Het Porsche Centrum het aangewezen adres om dit te verhelpen. Het is goed om te weten dat een PCM is doorgaans goed te herstellen is.

Spot Repair

Spot Repair maakt het mogelijk om kleine schades zonder uitdeuken of vervanging van onderdelen te verhelpen. Dat scheelt in tijd en kosten. Of een schade via Spot Repair kan worden verholpen, hangt af van de diepte en de grootte van de deuk(en), hun aantal en de plaats waar ze zich bevinden.

Herstel Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen zijn echte blikvangers. Maar ze zijn ook kwetsbaar voor beschadigingen door bijvoorbeeld grind of een ‘stoeprandje’. Kleine beschadiging kunnen meestal goed worden hersteld. Onze technisch specialisten adviseren u graag.

Interieurherstel

Na verloopt van tijd kan het interieur gebruikssporen gaan vertonen. In de meeste gevallen zijn vlekken, schaven, krassen, penstrepen etc. volledig te verwijderen. We gaan voor ‘zo goed als nieuw’.

Poetsen & Lakverzegeling

Om de lak van uw Porsche in perfecte conditie te houden, zijn er vele mogelijkheden. Regelmatig wassen is een mooi begin en een vakkundige poetsbeurt doet wonderen. Maar u kunt ook een stap verder gaan door de lak te ‘sealen’.

Wassen
Wij raden u aan uw auto met de hand te wassen. In wasstraten worden vaak agressieve wasmiddelen gebruikt, die de lak kunnen aantasten. Ook zijn de borstels vaak hard waardoor ze krassen op de lak veroorzaken en de geleiderails van wasstraten kunnen schade aan de wielen veroorzaken, vooral aan de binnenzijde.

Poetsen
De Porsche dealer maakt gebruik van speciaal ontwikkelde materialen en middelen, die vriendelijk zijn voor de lak. Als u uw Porsche graag zelf poetst, zijn de beste producten verkrijgbaar bij de Porsche dealer.

Sealen
De lak van uw Porsche is ook te ‘verzegelen’ of sealen. Het principe is eenvoudig: de ‘poriën’ van de lak worden afgedicht waardoor vocht en vuil zich niet aan de lak kunnen hechten. Daardoor blijft de lak voor lange tijd in stralende vorm. Uw serviceadviseur informeert u graag over alle mogelijkheden.

Cabriodak bescherming

De softtop van een Porsche Cabriolet of Spyder moet alle weersomstandigheden kunnen trotseren: van de brandende zon tot regen, hagel en sneeuw. En dus kan deze kap, die ook nog eens soepel moeten kunnen openen en sluiten, wel wat aandacht en onderhoud gebruiken.

Goed verzorgd
Porsche heeft een speciaal verzorgingsproduct voor softtops. Dit product is eenvoudig op de kap te spuiten. Het heeft om te beginnen een reinigende werking en bovendien wordt de kap hiermee geïmpregneerd. Zo blijft hij niet alleen perfect waterdicht, maar ook soepel. Het verzorgingsproduct voor softtops is zelf aan te brengen, maar de technici van Porsche verzorgen dit ook graag tijdens bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt. Porsche raadt aan de softtop jaarlijks te (laten) behandelen.