Porsche 911 (type 993)

Porsche 911 (type 993)

In modeljaar 1994 werd de 964 modellijn vervangen door de 993 modellijn. Dit was een belangrijk voordeel, niet alleen technisch gezien, maar ook vanuit een visueel perspectief.

De spatschermen van de 993 Carrera waren breder en vlakker. Door de kortere voorkap kwam de zwarte rubber strip die bij het G model en de 964 voor de afdichting tussen de carrosserie en de voorbumper zorgde, te vervallen.
De zijpanelen werden tevens verbreed en liepen in een meer rechte lijn naar de achterzijde, waar de achterlichten hoger geplaatst werden.

De 993 was in eerste instantie leverbaar als Coupé en Cabriolet met achterwielaandrijving. Voor modeljaar 1995 volgde de 4-wielaangedreven Carrera 4 en 911 Turbo versies met een viscokoppeling met meerdere platen en in de modeljaren 1996 - 1997 de Carrera 4S en de Carrera S.

Het Targa model dat vanaf modeljaar 1996 werd geproduceerd, werd voor het eerst gekenmerkt door een groot, elektrisch bediend schuifdak van getint, gelamineerd glas, in plaats van de verwijderbare softtop. De bestaande rollbar kon daardoor achterwege blijven.

De Carrera en Targa modellen werden aangedreven door een nieuwe 3,6-liter motor die in eerste instantie 272 pk leverde en 285 pk vanaf modeljaar 1996.

Modelversies

911 Carrera, 911 Carrera Cabriolet (1994 - 1995)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

911 Carrera 4, 911 Carrera 4 Cabriolet (1995)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // zilvergekleurd 'Carrera 4' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte voorknipperlichten, achteraan rood // buitenspiegels in Cup design // zilver gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

911 Carrera, 911 Targa, 911 Carrera Cabriolet (1996 - 1997 Targa: - 1998.

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee, iets rechthoekige eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

Targa: Targa dak van getint, gelamineerd glas, elektrisch bediend

911 Carrera 4S (1996 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // carrosserie en voorkap van de 911 Turbo // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // zilvergekleurd 'Carrera 4' logo, titaniumgekleurde 'S' // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte voorknipperlichten, achteraan rood // buitenspiegels in Cup design // rood gespoten remklauwen (remsysteem van de 911 Turbo) // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

911 Carrera S (1997 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // carrosserie en voorkap van de 911 Turbo // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler met luchtinlaatgrille in twee delen en in carrosseriekleur gespoten // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo, titaniumgekleurde 'S' // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee, iets rechthoekige eindpijpen aan zijkant

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie