Porsche 901

Porsche 901

In september 1963 presenteerde Porsche op de IAA in Frankfurt de Porsche 901 als de opvolger van de Porsche 356.

De serieproductie van de 901 begon in september 1964. Bij de presentatie van de auto door Porsche op de Motorshow van Parijs in oktober van dat jaar, tekende het Franse automerk Peugeot bezwaar aan tegen de modelaanduiding. De reden: Peugeot had patent op een aanduiding met drie cijfers, en een nul in het midden.

Porsche hernoemde de 901 daarom tot de 911. Deze combinatie van cijfers is hetzelfde als het noodnummer in de USA en was daarom al bekend in deze voor Porsche zo belangrijke markt. 82 exemplaren van de 901 waren geproduceerd voordat de naam werd gewijzigd.

Modelversies

901 (1964)

Kenmerken
Bumpers met verchroomde rozetten // motorkap met verchroomde grille // verchroomd claxonrooster // ronde, verchroomde buitenspiegels // goudgekleurd Porsche logo // ruitenwissers naar rechts gericht

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Een perfecte vorm van de carrosserie van de wagen is een belangrijk aspect van de Porsche kwaliteitsstandaard. Per slot van rekening moet de tweede huid zitten als een op maat gemaakt pak. Deze moet tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Door een serie van breed opgezette maatregelen, hebben de Porsche Classic experts aanzienlijke verbeteringen in de productiekwaliteit van de spatschermen en zijpanelen voor de Porsche 911 weten te realiseren (modeljaren 1965 tot en met 1994). Dit omvat ook het dunne plaatwerk van de legendarische 911 Carrera RS 2.7, waarvan er maar 1.580 zijn gebouwd in 1972 en 1973, dat voor de eerste keer weer beschikbaar wordt.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie