Historic Grand Prix Zandvoort 2015

Welcome Home.

Na twee succesvolle edities in 2013 en 2014 was Porsche ook dit jaar weer aanwezig op de Historic Grand Prix op Circuit Park Zandvoort. Hét klassieker evenement van Nederland vond dit jaar plaats op 28, 29 en 30 augustus.

Motorsport en historie. Onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer men praat over Porsche. Niet alleen rijdt nog altijd zo’n 70% van alle ooit gebouwde Porsches rond, ook hebben zij voor ontelbare overwinning gezorgd.

De Historic Grand Prix van Zandvoort was misschien wel het mooiste Nederlandse autofeest van het jaar. Porsche speelde er een belangrijke rol. Zo werd Gijs van Lennep in het Porsche Classic-dorp herenigd met de 917-racewagen waarmee hij in 1971 de 24 Uur van Le Mans won. Uiteraard was er volop aandacht voor 50 jaar Porsche 911 Targa. In het Porsche Classic-Dorp waren ook nog eens roemruchte racers als de Porsche 904 en twee 911 RSR-modellen te zien. En dan was er natuurlijk de inmiddels befaamde Porsche only-parking – een publiekstrekker op zich. Kortom: een feest om van na te genieten – in beeld én geluid.